altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-11-29

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concertul Orchestrei Naţionale Radio, sub semnul Zilei Naţionale
Bookmark and Share

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi la Sala Radio. Horia Andreescu va dirija mâine, 30 noiembrie 2018, Orchestra Naţională Radio într-un program 100% românesc dedicat Centenarului Marii Uniri. Lucrări de George Enescu - Suite roumaine şi Şapte cântece pe versuri de Clement Marot, Ciprian Porumbescu - Rapsodia română, Theodor Rogalski - Trei dansuri româneşti şi Tiberiu Olah - selecţiuni din suita "Mihai Viteazul" vor fi interpretate, începând cu ora 19:00, într-o seară specială în care vor evolua şi Corul Academic Radio pregătit de Ciprian Ţuţu şi soprana Irina Iordăchescu. Concertul poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical.


 
'Oedip' - la Opera Naţională Bucureşti
Bookmark and Share

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Opera Naţională Bucureşti prezintă în această seară de 29 noiembrie 2018 spectacolul Oedip de George Enescu. Rolul titular va fi interpretat de Ștefan Ignat, urmând ca din distribuţie să mai facă parte Horia Sandu - Tirésias, Dan Indricău - Créon, Liviu Indricău - Păstorul şi Ștefan Schuller - Marele Preot. Conducerea muzicală a spectacolului, regizat de Valentina Carrasco, va fi asigurată de Tiberiu Soare. Reprezentaţia este programată pentru ora 18:30 şi va fi reluată sâmbătă, 1 decembrie.


 
'Poveste de Crăciun' - târg organizat de Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share

Mâine, 30 noiembrie 2018, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, deschide Târgul "Poveste de Crăciun" în curtea instituției (din Calea Giulești nr. 16), unde vă aşteaptă o mulțime de activități și surprize de sezon - pentru cei mici şi nu numai. Tot în acel spaţiu se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

Târgul "Poveste de Crăciun" va fi deschis zilnic până pe 31 decembrie, în weekend de la 11:00 la 22:30 și în timpul săptămânii între orele 16:00 - 21:30, iar intrarea este liberă.

În cadrul târgului de la Opera Comică pentru Copii, cei mici vor putea participa la fiecare sfârșit de săptămână la "Atelierele lui Moș Crăciun", unde vor avea posibilitatea să creeze decorațiuni de iarnă, să coloreze, să picteze sau să se deghizeze în diverse animăluțe ori personaje. Copiii sunt invitați să îi scrie lui Moș Crăciun scrisori speciale la atelierul de caligrafie și să se joace în voie la "Camera de Joacă - Games Room".

Pe scena pregătită pentru Târgul "Poveste de Crăciun" vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, copiii de la Atelierele "Micul Artist" și coruri din Programul Național Cantus Mundi.


 
Scipione Sangiovanni - recital la Institutul Italian
Bookmark and Share

Pianistul Scipione Sangiovanni va concerta astăzi, 29 noiembrie 2018, într-un eveniment organizat de Institutul Italian de Cultură din Capitală. Sonata KV 330 în Do major de Wolfgang Amadeus Mozart, "Vara" şi "Iarna" din ciclul "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, în arajamente semnate de pianistul italian, Totentanz de Franz Listz şi "Vara" şi "Iarna" din ciclul "Anotimpurile la Buenos Aires" de Astor Piazzola, de asemenea în arajament de Scipione Sangiovanni, sunt partiturile alese pentru întâlnirea cu publicul român în recitalul de la Institutul Italian, începând cu ora 18:30. Intrarea este liberă.

Cariera muzicală a lui Scipione Sangiovanni este presărată cu numeroase premii la diferite concursuri de muzică. S-a afirmat la unele dintre cele mai importante competiții din lume: Van Cliburn, Cleveland, Santander și Rubinstein de la Tel Aviv. În februarie 2014 câștigă premiul I la Debut International Piano Competition, premiu care îi deschide calea către Carnegie Hall de la New York.


 
Calendarul muzical al zilei - 29 noiembrie 2018
Bookmark and Share

• Se împlinesc 375 de ani de la moartea compozitorului italian Claudio Monteverdi (15 mai 1567 - 29 noiembrie 1643)

• Compozitorul italian Gaetano Donizetti s-a născut acum 221 ani (29 noiembrie 1797 - 8 aprilie 1848), iar chitaristul şi compozitorul spaniol Francisco Tarrega acum 164 ani (29 noiembrie 1854 - 15 decembrie 1909)

• Aniversarea mezzosopranei Agnes Baltsa - 74 ani (1944)

• La mulţi ani! sopranei Leontina Văduva - 58 ani (1960) şi violistului şi compozitorului Vladimir Mendelssohn - 69 ani (1949)

• Se împlinesc 61 de ani de la moartea compozitorului austriac Erich Korngold (29 mai 1897 - 29 noiembrie 1957) şi 94 de ani de la cea a compozitorului italian Giacomo Puccini (22 decembrie 1858 - 29 noiembrie 1924)


 

Ştiri muzicale din ţară

'Zavaidoc simfonic' - la Filarmonica din Piteşti
Bookmark and Share

"Zavaidoc simfonic" este titlul concertului susţinut în această seară de 29 noiembrie 2018 de Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti. Ansamblul va fi dirijat de Mădălin Sandu, iar invitaţi vor fi soliştii vocali Costinela Toma şi Constantin Lătăreţu, alături de pianistul Florin Pană. Piese celebre ca "Să-mi cânţi, cobzar", "Du-mă acasă, măi tramvai", "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara" sau "Hai să-ţi arăt Bucureştiul noaptea" vor fi interpretate la Centrul Multifuncțional din Piteşti, începând cu ora 19:00.


 
Ferenc Vizi - solistul Filarmonicii din Târgu Mureş
Bookmark and Share

Constantin Grigore va dirija astăzi, 29 noiembrie 2018, concertul de stagiune al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş. Prima lucrare interpretată, de la ora 19:00, la Sala Mare a Palatului Culturii din localitate, va fi Elegia minacciosa de Dan Dediu. Urmează Concertul în Sol major pentru pian şi orchestră de Maurice Ravel - cu Ferenc Vizi - solist - şi Simfonia a VII-a în La major de Ludwig van Beethoven.


 

Actualitatea internaţională

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Madrid
Bookmark and Share

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi în contextul Centenarului Marii Uniri, Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei, organizează la Madrid, în perioada 29 noiembrie - 28 decembrie, o serie de evenimente. Acestea vor debuta astăzi, cu un recital susținut de pianistul Cristian Niculescu, moment care se va desfășura în sala de concerte a Ateneului din Madrid. Programul, intitulat simbolic "100 de ani de muzică românească", va cuprinde piese de Isaac Albéniz, George Enescu, Pascal Bențoiu, Cornel Țăranu, Adrian Iorgulescu şi Vlad Ulpiu, între alţii.

Seria evenimentelor va fi încheiată de prezentarea expoziției "România în Primul Război Mondial" la Nuevo Centro Cultural din Coslada. Expoziția, organizată în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României, Primăria din Coslada și Asociația Obatalá din Coslada, va fi deschisă publicului în perioada 3-28 decembrie 2018.

Vizualizări: 56

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor