altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Orchestra Naţională Radio - concert dedicat zilei Radio România
Pe scena Sălii Radio se desfăşoară astăzi, 28 octombrie, de la ora 19:00, un concert simfonic dedicat zilei Radio România, ce va fi aniversată în data de 1 noiembrie. Programul muzical este alcătuit din Concertul nr.1 pentru pian şi orchestră de Pascal Bentoiu şi Simfonia nr.4 în mi minor de Johannes Brahms. Orchestra Naţională Radio va fi dirijată de Gheorghe Costin, iar partitura solistică va fi interpretată de pianista Raluca Ştirbăţ. Concertul va fi transmis în direct pe frecvențele Radio România Muzical, începând cu ora 19:00.
 
Violonistul Kristóf Baráti, pe scena Ateneului Român
Orchestra Filarmonicii “George Enescu” reia astăzi, 28 octombrie, de la ora 19.00, programul prezentat şi ieri seară. La pupitrul dirijoral revine Christian Badea, prim-dirijor principal al instituţiei. Programul este alcătuit din Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră de Béla Bartók şi Simfonia nr. 2 în re major de Jean Sibelius. Solist este violonistul maghiar Kristóf Baráti.
 
"Toghether in Europe" - gală aniversară la Opera din București
Opera Națională din București propune pentru astăzi, 28 octombrie, începând cu ora 19.00, o seară de operă româno-bulgară, intitulată „Toghether in Europe”. Evenimentul este dedicat celor 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie, colaborare și bună vecinătate între Bulgaria și România. Își dau concursul soliști ai Operei bucureștene: soprana Simonida Luțescu, mezzo-soprana Sorana Negrea, tenorul Alin Stoica și baritonul Lucian Petrean. Alături de interpreții menționați, vor urca pe scenă și soliști de origine bulgară: sopranele Yoana Zhelescheva și Ana Maria Spataria, tenorul Christian Christov și basul Julian Konstantinov. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale din București se va afla dirijorul Yordan Kamdzahalov.
 
Simpozion la Universitatea de Muzică din Bucureşti
În perioada 27 – 28 octombrie, Şcoala Doctorală „Constantin Brăiloiu” şi Direcţia Cercetare, Inovare şi Informare din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, organizează Conferința Internațională de Muzicologie intitulată „Controlul Muzicii. Efecte şi consecinţe ale Instituţiei Cenzurii asupra educaţiei şi culturii muzicale în Europa (ultima parte a secolului al XIX-lea – anii 1990)”. Printre cei care vor susţine prezentări se numără: Oana Andreica, Antigona Rădulescu, Valentina Sandu-Dediu, Olguţa Lupu, Karina Şabac, printre alţii. Sesiunile de comunicări se desfăşoară la sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, începând cu ora 9.00 şi vor fi transmise şi online, pe platforma zoom.
 
Calendarul muzical al zilei - 28 octombrie 2022

  • 1920 S-a născut pianista franceză Annie d'Arco (decedată 5.03.1998) 102 ani
  • 1949 Comemorarea violonistei franceze Ginette Neveu 73 ani
  • 1971 S-a născut soprana română Roxana Briban (decedată 20.11.2010) 51 ani
  • 2003 Comemorarea sopranei române Emilia Petrescu 19 ani


 

Ştiri muzicale din ţară

Ultimul eveniment al Festivalului-concurs internațional Remus Georgescu
Închiderea Festivalului - concurs International “Remus Georgescu”, dedicat muzicii contemporane, este marcată astăzi, 28 octombrie, la Filarmonica "Banatul" din Timișoara, printr-un concert vocal - simfonic susţinut de membrii instituţiei, sub conducerea dirijorală a lui Huba Hollókói. Programul serii este alcătuit din: „Prima frică mondială” - Concert pentru flaut și ansamblu de Dan Dediu, Simfonia “Giocosa” de Tiberiu Olah şi “Ecouri” – Oratoriu pentru bas, cor de femei, bandă magnetică şi orchestra de Remus Georgescu. Protagoniştii serii sunt flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi basul Iustinian Zetea. Ora de începere este 19:00.
 
Orchestra Naţională de Jazz a Franţei - pe scena Sibiu Jazz Festival
Astăzi, 28 octombrie, ca parte a Sibiu Jazz Festival, la sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu va avea loc un concert susţinut de Orchestra Naţională de Jazz a Franţei. Evenimentul este inclus în turneul derulat de artiştii francezi în perioada 27 octombrie – 1 noiembrie, în cadrul Musiques Créatives de France. Muzicienii vor prezenta publicului din Sibiu cel mai recent album al lor, „Rituels”, operă colectivă pentru cor și 13 instrumente. În prima parte a serii, pe scenă vor evolua Szilárd Banai & Friends din Ungaria şi trupa 7th Sense din România. Evenimentul începe la ora 19.00.
 
Concert aniversar Octav Calleya la Filarmonica "Oltenia" din Craiova
Sub genericul „Nopţi în grădinile Spaniei” se desfăşoară astăzi, 28 octombrie, un concert vocal-simfonic aniversar susţinut de Orchestra simfonică şi Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Evenimentul este dedicat personalităţii dirijorului de origine română Octav Calleya, marcând astfel 54 de ani de la debutul său la pupitrul orchestrei craiovene, dar şi cei 80 de ani de viaţă. Programul serii este alcătuit din lucrări ce aparţin repertoriului spaniol, în prim plan aflându-se două opusuri semnate de Manuel de Falla: „Nopţi în grădinile Spaniei” pentru pian şi orchestră şi „Dansul focului” din baletul „Amorul vrăjitor”. La pupitrul dirijoral se vor afla Octav Calleya şi Marriló Carrillo, iar partitura solistică va fi susţinută de pianistul Mihai Ungureanu. Ora de începere este 19:00.
 
Ploiesti Jazz Festival - continuă
Astăzi, 28 octombrie, începând cu ora 19.00, la sala „Ion Baciu” a Filarmonicii din Ploiești, se desfășoară un recital susținut de Maria Juão Quartet. Iar de la ora 20.30, Benito Golzalez Trio va încheia cea de a treia zi a „ Ploiești Jazz Festival”. Evenimentele vor fi transmise live pe platforma Virtual Concert Hall.
 
Ediţia cu numărul X a Turneului "Vioara lui Enescu la sate"- continuă
A doua oprire din cadrul turneului „Vioara lui Enescu la sate” realizat de violonistul Gabriel Croitoru împreună cu fiica sa, violonista Simina Croitoru, are loc astăzi, 28 octombrie, la sala de evenimente Wings DDC din comuna Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud. Începând cu ora 18:00, cei doi muzicieni vor prezenta publicului lucrări de George Enescu, Henryk Wieniawski şi Johan Halvorsen, printre alţii. Turneul „Vioara lui Enescu la sate” se desfăşoară până în data de 19 noiembrie, ultimul eveniment urmând să aibe loc la Ateneul Român, unde celor doi violoniști li se va alătura și pianistul Horia Mihail.
 

Actualitatea internaţională

Dirijorul Cristian Măcelaru va fi decorat în Germania, în cadrul unui concert aniversar
Dirijorul Cristian Măcelaru va conduce astăzi, 28 octombrie, un concert vocal-simfonic aniversar, susținut de Orchestra Simfonică şi Corul Radiodifuziunii din Köln, prilejuit de sărbătorirea celor 30 de ani de prietenie şi parteneriat româno-german în Europa și de împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea renumitei orchestre germane. Programul muzical cuprinde piesa “Pentimento” de Zosha Di Castri, prezentată în premieră absolută, Concertul pentru orchestra de Witold Lutoslawski şi cantata “Carmina Burana” de Carl Orff. Solişti vor fi: soprana Sarah Aristidou, tenorul Wolfgang Ablinger-Sperrhacke şi baritonul Markus Werba. În acest context va avea loc o ceremonie în care dirijorul Cristian Măcelaru va primi - din partea Excelenței sale Adriana Stănescu, Ambasadoarea României la Berlin - Ordinul “Meritul Cultural” în Grad de Cavaler, acordat de Preşedintele României, pentru excelenţa activităţii dirijorale la nivel international şi contribuţia la dezvoltarea dialogului intercultural româno-german.
 


Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor