altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Sînziana Mircea, în recital la ParkLake
Bookmark and Share
Mâine, vă invităm să sărbătoriți prima zi de primăvară, dar și naşterea lui Frédéric Chopin, în ambianța mallului ParkLake din București. Împreună cu Radio România Muzical, ParkLake prezintă recitalul susținut de pianista Sînziana Mircea, cu valsuri și nocturne de Chopin. Special pentru acest recital care va începe la ora 19.00, pe scenă va fi instalat un pian de concert, iar la final, pianista va oferi autografe. 
Și tot până mâine, puteți să-l descoperiţi pe Frédéric Chopin, muzicianul polonez născut în 1 martie 1810, în cadrul expoziției deschise în Main Square din ParkLake. Expoziția cuprinde desene realizate de elevi ai Liceului de Arte "Nicolae Tonitza" din București, inspirate de audiții ale pieselor de Frédéric Chopin pe care le va interpreta Sînziana Mircea. Este o altfel de punere în pagină a proiectului Radio România Muzical "Ascultă 5 minute de muzică clasică", derulat în spații neconvenționale și în școlile din România. 
ParkLake Shopping Center continuă seria de evenimente organizate alături de Radio România Muzical, ce-și propun să aducă publicului larg experiențe deosebite, în acordurile muzicii clasice. După recitalul susținut de Alexandru Tomescu și concertul Orchestrei de Cameră Radio din 2018, sunt programate, în 2019, recitalul pianistei Sînziana Mircea, în 1 martie, și concertul violonistului Alexandru Tomescu și al Corului de Copii Radio - pe 24 martie 2019. 
 
Ioana Cristina Goicea este solista concertului de la Ateneul Român
Bookmark and Share
Filarmonica „George Enescu” își continuă direcțiile fixate la începutul stagiunii centenare și propune, astăzi și mâine, un concert care aduce în prim-plan o reprezentantă a generației de interpreți ai secolului XXI. Violonista Ioana Cristina Goicea a studiat la Rostock, Leipzig și Hanovra și este laureată a unor competiții internaționale importante (precum Concursul Internațional de Vioară de la Indianapolis, Concursurile „Johannes Brahms” și „Fritz Kreisler” din Austria). 
Alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” și de dirijorul Christian Badea, Ioana Cristina Goicea interpretează, pe scena Ateneului Român, Concertul op. 35 în re major pentru vioară şi orchestră de Erich Wolfgang Korngold. Programul este întregit, în partea a doua, de Simfonia a V-a op. 47 în re minor de Dmitri Șostakovici. Ora de începere este 19:00. 
 
Calendarul muzical al zilei - 28 februarie 2019
Bookmark and Share

 Au trecut 106 ani de la naşterea folcloristei Emilia Comişel (28 februarie 1913 - 18 aprilie 2010) şi 102 de ani de la cea a clavecinistului şi dirijorului englez George Malcolm (28 februarie 1917 - 10 octombrie 1997)

• Acum 93 de ani s-a născut pianistul Dan Mizrahi (28 februarie 1926 - 25 februarie 2010)

• Aniversarea violoncelistului şi dirijorului Aurel Niculescu - 77 ani (n.1942) şi a compozitorului Mihnea Brumariu - 61 ani (n.1958)

• Comemorăm moartea compozitorului Norbert Petri - 41 ani (24 februarie 1912 - 28 februarie 1978) şi a pianistului Albert Guttmann - 12 ani (12 octombrie 1937 - 28 februarie 2007)


 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul 'Wolfgang Amadeus Mozart' de la Brașov a ajuns la final
Bookmark and Share
De la ora 18.30, în Sala Operei din Brașov, se încheie cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional „Wolfgang Amadeus Mozart”, cu premiera spectacolului de balet „Tanzen mit Mozart”. Apelând la lucrări celebre din creația mozartiană - Simfonia nr. 35 „Haffner” și Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră - coregrafa Nermina Damian își propune să aducă în fața spectactorilor dansul ca modalitate firească de expresie. Ea a creat momente de balet baroce, inspirate de muzica lui Mozart, într-un tablou scenografic imaginat de Rodica Garștea. Pot fi urmăriți, în postura de soliști, balerinii Mihaela Pop, Dorin Mirea și Diana Drăgan. 
 
'Tănase Fits Piaf', pe afișul Filarmonicii din Ploiești
Bookmark and Share
Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești îşi invită astăzi publicul în Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, la o întâlnire cu interpreta vocală Alexandra Fits și cu pianistul Mariano Castro. Aceștia prezintă proiectul „Tănase Fits Piaf”, un eveniment dedicat muzicii celor două artiste apreciate ale secolului trecut: Maria Tănase și Edith Piaf. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Filarmonicii din Ploiești se va afla, de la ora 19:00, Cristian Oroşanu. 
 
Concert cu muzică franceză la Filarmonica din Brașov
Bookmark and Share
Orchestra Filarmonicii din Brașov și dirijorul sud-coreean Jin Baek propun astăzi un concert dedicat în exclusivitate compozitorilor francezi. Începând cu ora 19:00, muzicienii interpretează Suita I „Carmen” de Georges Bizet, Fantezia pentru pian și orchestră de Claude Debussy și, din creația lui Edouard Lalo, Simfonia op. 26 în sol minor. În ipostaza de solist, va putea fi ascultat pianistul francez Bertrand Giraud. 
 
'Tango Simfonic II', din nou la Filarmonica din Oradea
Bookmark and Share
Proiectul „Tango Simfonic II. Milonga de mis amores”, inițiat la finele anului trecut de interpreta vocală Analia Selis, ajunge astăzi din nou la Filarmonica din Oradea. Orchestra filarmonicii concertează alături de Analia Selis, de bandeonistul Omar Massa și de Julian Caeiro - la pian și zongoră, acesta din urmă fiind și cel care semnează orchestrațiile muzicilor prezentate. Repertoriul Tango Simfonic II include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Anibal Troilo, Mariano Mores, Astor Piazzolla sau Carlos Gardel, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc. La pupitrul dirijoral se va afla, de la ora 19:00, József Horváth. 
 
Ștefan Cazacu este solistul unui concert de muzică rusă, la Târgu Mureș
Bookmark and Share
În Sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș, orchestra filarmonică a orașului susține astăzi, de la ora 19:00, un concert de muzică rusă. Dirijează Anton Shaburov din Rusia, iar solist este tânărul violoncelist Ștefan Cazacu. Programul cuprinde uvertura operei „Cneazul Igor” de Alexandr Borodin, Variațiunile pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a V-a în si bemol major de Alexandr Glazunov. 
 
Seară de operetă vieneză, la Arad
Bookmark and Share
Orchestra Filarmonicii din Arad prezintă astăzi, la Sala Platului Cultural din municipiu, un melanj de arii, duete și ansambluri din titlurile cele mai apreciate ale operetei vieneze. Hermann Szabolcs, dirijorul Teatrului de Operetă din Budapesta, va asigura conducerea muzicală, iar soliști vor fi soprana Annamaria Kaszoni și tenorul vienez Dominik Am Zehnhoff-Söns. De la ora 19:00, publicul arădean va putea asculta muzică de Johann Strauss, Franz Lehár și Emmerich Kálmán. 
 
Kaspar Zehnder dirijează Orchestra Filarmonicii din Sibiu
Bookmark and Share
Dirijorul de origine elvețiană Kaspar Zehnder se va afla, în această seară, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Sibiu. Programul cuprinde două lucrări ample: Concertul nr. 2 în la major pentru pian și orchestră de Franz Liszt și, respectiv, Simfonia a IV-a în sol major de Gustav Mahler. Părțile solistice vor fi interpretate de pianistul Răzvan Dragnea și de soprana Marta Cristina Sandu. Evenimentul se desfășoară în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, cu începere de la ora 19:00. 
 
'Broadway Jazz' - concert susținut de Orchestra Filarmonică din Pitești
Bookmark and Share
„Broadway Jazz” este tema spectacolului propus astăzi de Orchestra simfonică a Filarmonicii din Pitești. Dirijorul Daemyung Cho din Coreea de Sud, violoniștii Mădălin Sandu și Costinel Mirea și trompetistul Mihai Dima - soliști, acompaniați de muzicienii din orchestră, interpretează piese celebre de jazz, dar și fragmente din cele mai apreciate musicaluri. Titlurile care apar în program sunt „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers, „West Side Story” de Leonard Bernstein și „Fantoma de la operă” de Andrew Lloyd Webber. Evenimentul se desfășoară, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional din Pitești. 
 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru, la pupitrul Orchestrei Radiodifuziunii Bavareze
Bookmark and Share
Cristian Măcelaru dirijează, în această seară, Orchestra Radiodifuziunii Bavareze, în ambianța Sălii Hercules din Munchen. Programul este alcătuit din lucrări de secol XX semnate de compozitori britanici. Patru interludii marine din opera "Peter Grimes" de Benjamin Britten vor deschide această seară; urmează Concertul pentru violoncel şi orchestră de Edward Elgar, pus în lumină prin calităţile violoncelistului Alban Gerhardt, iar programul se ȋncheie cu Simfonia a IV-a ȋn fa minor de Ralph Vaughan-Williams. Concertul, care se va relua în aceeași formulă, poate fi ascultat mâine seară în transmisiune directă, la Radio România Muzical. 
 
Cvartetul Belcea, în concert la Madrid
Bookmark and Share
Cvartetul „Belcea” concertează astăzi la Auditorio Nacional de Música din Madrid. Violoniștii Corina Belcea și Axel Schacher, violistul Krzysztof Chorzelski și violoncelistul Antoine Lederlin pot fi ascultați în această seară, în compania pianistului Piotr Anderszewski. Programul cuprinde Cvartetul de coarde op. 132 de Ludwig van Beethoven și Cvintetul cu pian op. 57 în sol minor de Dmitri Șostakovici. 
 


Vizualizări: 52

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

 

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor