altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Se deschide expoziția cu desene realizate de elevii Liceului Tonitza la ParkLake
Bookmark and Share
Vineri, 1 martie - prima zi de primăvară, dar și data în care îl aniversăm pe Frederic Chopin, ParkLake și Radio România Muzical vă invită la un eveniment de excepție: recitalul susținut de pianista Sînziana Mircea, cu valsuri și nocturne de Chopin. Special pentru acest recital care va începe la ora 19.00, pe scenă va fi instalat un pian de concert, un instrument valoros similar celor care se găsesc în sălile de concert. La final, pianista va oferi autografe. 
Iar începând de astăzi și până în 1 martie, puteți să-l descoperiţi pe Frédéric Chopin, muzicianul polonez născut în 1 martie 1810, în cadrul expoziției deschise în Main Square ParkLake. Expoziția cuprinde și desene realizate de elevi ai Liceului de Arte "Nicolae Tonitza" din București, inspirate de audiții ale pieselor de Frédéric Chopin pe care le va interpreta Sînziana Mircea. Este o altfel de punere în pagină a proiectului Radio România Muzical "Ascultă 5 minute de muzică clasică" derulat în spații neconvenționale și în școlile din România. 
ParkLake Shopping Center continuă seria de evenimente organizate alături de Radio România Muzical ce-și propun să aducă publicului larg experiențe deosebite, în acordurile muzicii clasice: după recitalul susținut de Alexandru Tomescu și concertul Orchestrei de Cameră Radio din 2018, sunt programate, în 2019, recitalul pianistei Sînziana Mircea, în 1 martie, și concertul violonistului Alexandru Tomescu și al Corului de Copii Radio, pe 24 martie 2019. 
 
Conferința 'Epoca omului – Apocalipsa sau pace universală?' - la Ateneul Român
Bookmark and Share
Începând cu ora 18:30, la Ateneul Român continuă cea de-a doua ediție a conferințelor „Despre lumea în care trăim”. Este invitat să ia cuvântul Liviu Giosan, cercetător la Woods Hole Oceanographic Institution, în Statele Unite ale Americii și profesor de geologie marină în cadrul programului doctoral comun cu Massachusetts Institute of Technology. Liviu Giosan a ales să dezbată la București tema „Epoca omului – Apocalipsa sau pace universală?”. Conferința va fi urmată de un dialog cu jurnalistul Marian Voicu. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Fundația Humanitas Aqua Forte, Editura Humanitas și Asociația ARCCA, este prezentat de Mirela Nagâț. 
 
Sonorități jazzistice românești la Biblioteca Națională a României
Bookmark and Share
La Biblioteca Națională a României, continuă cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție, parte a proiectului „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. 
Pentru prima dată în actuala stagiune, publicul va fi invitat să se bucure de lumea sonoră a armoniilor și improvizațiilor de jazz. De la ora 17:30, concertează astăzi vocalista Marta Popovici și trupa On the Fly. Prezintă Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun. 
Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro. 
 
Catherine Milliken susține o conferință în cadrul 'Săptămânii sunetului' de la București
Bookmark and Share
Continuă, la Institutul Goethe din București, cea de-a patra ediție a Săptămânii Sunetului organizată de Asociația Jumătatea plină. Compozitoarea Catherine Milliken va susține, de la ora 19:00, o prelegere în cadrul căreia îşi va prezenta viziunea asupra conceperii şi desfășurării proiectelor muzicale participative, asupra bunelor practici din cadrul colaborărilor, dând totodată glas considerațiilor cu privire la rezultatele artistice. Exemple detaliate ale proiectelor care au avut loc în țări precum Africa de Sud, Japonia și Germania vor ilustra prelegerea. 
Săptămâna Sunetului propune, până în 10 martie, o serie de evenimente ce abordează sunetul în creația culturală (scriitura sonoră, muzica, radio, cinema), mediul sonor (acustica spațiilor, sunetele orașului, noxele sonore) și sănătatea auditivă (excesele sonore, nivelul sonor al concertelor, prevenție). 
Creată în Franța în urmă cu 15 ani, Săptămâna Sunetului (La Semaine du Son) există astăzi în zeci de orașe din lume, Bucureștiul fiind primul din Europa centrală și de est care a aderat la principiile Săptămânii Sunetului cu scopul de a deschide dialogul despre sunet în complexitatea perspectivelor contemporane, a preocupărilor ecologice, a dezvoltării socio-culturale și a creației artistice. 
În centrul activităților Săptămânii Sunetului din acest an se află orașul și sunetele sale. Tema dezvoltată prin evenimentele organizate de Institutul Goethe este Urban Sound Art / Artă sonoră în spațiul public. 
 
Calendarul muzical al zilei - 25 februarie 2019
Bookmark and Share

• Comemorarea compozitorului italian Alessandro Stradella - 337 ani (3 aprilie 1639 - 25 februarie 1682)

 Tenorul italian Enrico Caruso s-a născut acum 146 de ani (25 februarie 1873 - 2 august 1921), iar pianista engleză Myra Hess acum 129 de ani (25 februarie 1890 - 25 noiembrie 1965)

 120 ani au trecut de la naşterea compozitorului şi violoncelistului Theodor Lupu (25 februarie 1899 - 8 iulie 1962)

 Comemorarea compozitorului rus Anton Arenski - 113 ani (12 iulie 1861 - 25 februarie 1906)

 80 de ani ar fi împlinit compozitorul şi pianistul Richard Oschanitzky (25 februarie 1939 - 4 aprilie 1979)

 Dirijorul spaniol Jesús López Coboz ar fi împlinit 79 de ani (n. 1940 - 2 martie 2018)

 Astăzi îi comemorăm pe: violonistul Mihai Constantinescu - 32 ani (22 august 1926 - 25 februarie 1987), muzicologul Petre Brâncuşi - 24 ani (1 iunie 1928 - 25 februarie 1995), dirijorul Marian Didu - 15 ani (14 septembrie 1945 - 25 februarie 2004) şi pianistul Dan Mizrahi - 9 ani (28 februarie 1926 - 25 februarie 2010)


 

Ştiri muzicale din ţară

'Classic Caffe & More' - la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea prezintă astăzi evenimentul intitulat „Classic Caffe & More”. Concertul aduce în atenţie un program dedicat zilei de Dragobete, un repertoriu de cântece de dragoste semnate de compozitori români, prezentate în versiuni vocal-simfonice. Orchestra filarmonicii va putea fi ascultată sub conducerea dirijorului Tiberiu Oprea și alături de Ionuț Radu, în postura de solist. Evenimentul se desfășoară în Sala Lahovari a Filarmonicii vâlcene, începând cu ora 19:00. 
 

Actualitatea internaţională

Expoziția 'George Enescu în vremea Marelui Război', prezentată în Franța
Bookmark and Share
Muzeul Național „George Enescu” propune începând de astăzi și până în data de 8 aprilie, în Franța, expoziţia „George Enescu în vremea Marelui Război (1914 - 1918)”. Fotografiile documentare vor fi prezentate în orașele Villeneuve-d'Ascq, Angers, Cachan, Paris și Castelnau-Magnoac. Expoziția este realizată de muzeograful Irina Nițu, grafica îi aparține lui Horia Nițu, iar Cristina Andrei, directorul Muzeului Național „George Enescu”, este consultant științific. 
 
Cvartetul Belcea concertează din nou la Viena
Bookmark and Share
Cvartetul „Belcea” concertează astăzi din nou la Konzerthaus din Viena. Violoniștii Corina Belcea și Axel Schacher, violistul Krzysztof Chorzelski și violoncelistul Antoine Lederlin pot fi ascultați în această seară, în compania pianistului Piotr Anderszewski. Programul, care fost prezentat și ieri în aceeași formulă, cuprinde Cvartetul de coarde op. 132 de Ludwig van Beethoven și Cvintetul cu pian op. 57 în sol minor de Dmitri Șostakovici. 
 
Anda Louise Bogza în Turandot, la Praga
Bookmark and Share
Soprana Anda Louise Bogza este, în această seară, „Turandot” în opera omonimă de Giacomo Puccini, la Opera din Praga. Distribuția este completată de Efe Kișlali în „Kalaf”, Jiří Sulženko - „Timur” iar Pavla Vykopalová va fi „Liu”. Soliștii vor evolua alături de Orchestra și Corul Operei de Stat din Praga, sub bagheta dirijorului Richard Hein. Regia a fost semnată de Václav Věžník, iar costumele - de Josef Jelínek. Următoarea reprezentație cu Anda Louise Bogza în rolul principal este programată pentru data de 22 aprilie. 
 
Soprana Cristina Păsăroiu cântă astăzi la Opera Bavareză de Stat din Munchen
Bookmark and Share
Soprana română Cristina Păsăroiu poate fi urmărită astăzi în distribuția spectacolului „Carmen”, pe scena Operei Bavareze de Stat din Munchen. Muziciana interpretează rolul „Micaela” din creaţia lirică a lui Georges Bizet, într-o versiune regizorală imaginată de Lina Wertmüller. La pupitrul dirijoral se va afla Karel Mark Chichon, iar rolul principal va fi interpretat de mezzo-soprana franceză Gaëlle Arquez. 
 
Florian Mitrea, în recital la Biserica St. Hildeburgh din Hoylake
Bookmark and Share
Pianistul Florian Mitrea susţine astăzi un recital la Biserica St. Hildeburgh din Hoylake, Marea Britanie. Muzicianul va interpreta Fantezia KV 475 în do minor de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata Waldstein de Ludwig van Beethoven şi două opusuri din creația lui Franz Liszt: Mefisto Vals nr. 1 și Sonata în si minor. Recitalul face parte din Stagiunea de Muzică de Cameră, organizată de Societatea de Muzică de Cameră din Hoylake. 
 


Vizualizări: 93

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor