altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-02-24

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Nunta lui Figaro' de Mozart, din nou la Opera Națională București

Bookmark and Share

Opera Naţională Bucureşti prezintă în această seară publicului său o nouă reprezentaţie a spectacolului „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Pe scena instituției vor evolua, în regia semnată Alexander Rădulescu, baritonul Ion Dimieru - „Figaro”, soprana Marta Sandu - „Susanna”, soprana Mihaela Stanciu - „Contesa” şi baritonul Florin Simionca în rolul „Contele Almaviva”. Spectacolul, condus de la pupitrul dirijoral de Vlad Conta, este programat pentru ora 18:30. 
 

Începe seria de conferințe 'Despre lumea în care trăim', la Ateneul Român

Bookmark and Share

„Despre lumea în care trăim” este numele festivalului de conferințe și dialoguri culturale și științifice găzduite de Ateneul Român și organizate de Fundația Humanitas Aqua Forte, începând din această dimineață. Conferințele sunt susținute de specialiști și oameni de cultură de prestigiu, pe diverse teme de actualitate socială și culturală. Astfel, evenimentul care inaugurează seria are loc astăzi, de la ora 11:30, și îi aduce în prim-plan pe filosoful Gabriel Liiceanu și pe eseistul Horia-Roman Patapievici, care propun o discuție intitulată „Splendoarea Europei”. Tot astăzi, de la ora 17:30, are loc conferința fizicianului Cristian Presură, care va fi urmată de un dialog cu Vlad Zografi. Acest al doilea eveniment ne va oferi „Răspunsul fizicii”, urmând ca, până în data de 28 februarie, să mai putem asista la discuții care dezbat subiecte precum „Ce așteptăm de la medicina secolului XXI?”, „Sfârșitul globalizării?” sau „Starea lumii la începutul secolului XXI”. 
 

Festivalul 'Europe Now Chamber Orchestra' se încheie mâine, la Sala Radio

Bookmark and Share

Concertul de închidere a Festivalului „Europe Now Chamber Orchestra” are loc mâine seară, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio. Ansamblul va fi dirijat de Peter Stark, dirijor al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, iar ca soliști vor evolua violoncelistul Alban Gerhardt, fondator al inițiativei „Musicians 4 United Europe” și solist-invitat al Filarmonicii din Berlin și harpista de origine britanică Rosanna Rolton. Programul reunește o lucrare compusă special pentru acest prilej de Victor Savca și intitulată „Children of Europe”, „Adagietto” din Simfonia a V-a de Gustav Mahler și Concertul în Re major pentru violoncel şi orchestră din creația lui Joseph Haydn. Seara se va încheia, în mod sugestiv, cu Simfonia a III-a „Eroica” de Beethoven. 
„Europe Now Chamber Orchestra” este un ansamblu fondat de Asociația Culturală „Rute muzicale”, care aduce laolaltă 45 de muzicieni din 11 țări europene, precum Austria, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia sau România. 
Iar în această seară, festivalului continuă într-o formulă mai specială, printr-un concert organizat în service-ul BMW Automobile Bavaria Otopeni, de la ora 20:00. BMW este transportatorul oficial al festivalului, iar accesul la eveniment se face numai pe bază de invitație. Violoncelistul german Alban Gerhardt, solist al concertului de mâine, va intrepreta fragmente din suitele pentru violoncel de Johann Sebastian Bach. 
 

UNMB găzduiește o nouă transmisiune directă de la Filarmonica din Berlin

Bookmark and Share

În această seară, începând cu ora 20:00, Institutul Goethe şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti propun publicului o nouă transmisiune directă de la Filarmonica din Berlin, care va putea fi urmărită în Studioul de Operă și Multimedia al universității. La pupitrul orchestrei prestigioasei instituţii se va afla Sir Simon Rattle. Muzicienii vor prezenta două creaţii din repertoriul compozitorilor cehi - „Dansurile slave” op. 72 de Antonín Dvořák și „Sinfonietta” op. 60 de Leoš Janáček - dar și Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră din creația lui Béla Bartók. În ipostază solistică va putea fi ascultat pianistul Daniel Barenboim care, în anul 1964, debuta la Filarmonica din Berlin cu același Concert pentru pian nr. 1 semnat de Béla Bartók. 
 

Orchestra Simfonică București, în concert la Sala CinemaPRO din Capitală

Bookmark and Share

Începând cu ora 19:00, Orchestra Simfonică București prezintă, la CinemaPRO din Capitală, concertul ce marchează deschiderea stagiunii „SalutCULTURA!”, primul dintr-o serie de evenimente care se vor desfășura cu o frecvență lunară. Programele de concert ale stagiunii curente vor cuprinde lucrări celebre ale compozitorilor români, omagiind astfel Centenarul Marii Uniri. 
Sub bagheta muzicianului austriac de origine chineză Jin Wang - noul dirijor principal al ansamblului -, în prima parte a concertului, orchestra va interpreta „Trei Piese” pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, „Balada” de Ciprian Porumbescu (care îl propune, ca protagonist, pe violonistul Gabriel Croitoru) și Concertul în re minor pentru două viori şi orchestră de Johann Sebastian Bach, interpretat de Gabriel Croitoru și Jin Wang, care va apărea, de acestă dată, în ipostaza de solist. Pentru partea a doua a concertului, Orchestra Simfonică București, condusă de Jin Wang, propune Simfonia a III-a „Eroica” de Ludwig van Beethoven. 
 

5 evenimente pe agenda de astăzi a Operei Comice pentru Copii

Bookmark and Share

Așa cum ne-a obișnuit deja, Opera Comică pentru Copii propune astăzi celor mici și celor mari o serie de cinci evenimente, desfășurate în cele trei săli ale instituției. Astfel, ziua începe, la ora 10:00, cu un concert-lecție intitulat „Cu Nino la Londra”, care face parte dintr-o serie de spectacole interactive ce permite explorarea marilor orașe muzicale ale Europei.“Cu Nino la Londra” este primul spectacol prezentat în limba engleză la Opera Comică pentru Copii și va avea loc în Sala „Mozart”. Alături de acesta, genul predominant al zilei pe scenele Operei Comice este baletul. De la orele 11:00 și 17:00, spectacolul „Cenusăreasa”, imaginat coregrafic și regizoral de Corina Dumitrescu, va fi prezentat în Sala Mare; iar de la orele 11:00 și, respectiv, 18:30, publicul se va întâlni, în Sala UnderGrant, cu povestea „Elizei, micuța florăreasă”. Acest din urmă balet este o adaptare după George Bernard Shaw, care ne transpune în universul lui Pygmalion şi al Galateei, transfiguraţi în lumea modernă în pielea profesorului Henry Higgins şi a frumoasei florărese Eliza Doolittle. Spectacolul este prezentat în scenografia Vioricăi Petrovici, iar regia şi coregrafia sunt semnate de Mihai Babușka. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul 'Mozart 2018' a ajuns la final

Bookmark and Share

De la ora 18:30, brașovenii sunt invitați la Sala Patria din municipiu, unde se încheie ediția a IV-a a Festivalului „Wolfgang Amadeus Mozart”, organizat de Opera din localitate, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov. Concertul simfonic din această seară îl va avea la pupitrul dirijoral pe Ilarion Ionescu-Galați care aniversează, cu acest prilej, 80 de ani de viață și 60 de ani de carieră artistică. În programul concertului figurează Sinfonia concertantă în Mi bemol major și Simfonia nr. 35 în Re major „Haffner”, ambele aparținând creației mozartiene. Ilarion Ionescu-Galați va dirija Orchestra Operei din Brașov, iar soliști vor fi oboistul Marius Ciulică, Ionel Pârlea la clarinet, Florin Simion la fagot și Liviu Săvuță – corn. 
 

Recital dedicat sărbătorii de Dragobete, la Opera din Iași

Bookmark and Share

În această seară de 24 februarie, Opera Națională Română din Iași invită îndrăgostiții la recitalul de Dragobete intitulat „Duete de dragoste din opere și operete celebre”, care va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din localitate. Interpretează soprana Diana Bucur, baritonul Jean-Kristof Bouton, soprana Ana Maria Donose, tenorul Andrei Fermeșanu, soprana Cristina Grigoraș și tenorul Cosmin Marcovici, printre alții. Acompaniamentul pianistic va fi realizat de Adina Alupei. Ora de începere este 18:30. 
 

Concert de Dragobete - şi la Filarmonica din Ploiești

Bookmark and Share

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, în parteneriat cu Teatrul „Toma Caragiu” din municipiu, prezintă în această seară, în Sala „Ion Baciu”, cea de-a treia ediție a Concertului de Dragobete. 
Proiectul de anul acesta, intitulat „De ce iubim...”, cuprinde proză scurtă de dragoste în lectura actorilor Lăcrămioara Bradoschi, Paul Niculae și Mihaela Rus, acompaniată de jazz pe teme românești, adus în scenă de formaţia „Ploiești Jazz Trio”. Vor putea fi ascultați așadar, începând cu ora 18:30, pianistul Sorin Zlat, contrabasistul Răzvan Cojanu şi Laurențiu Ștefan la instrumente de percuție. 
 

Colocviul Național de Muzicologie de la Iași - ziua a doua

Bookmark and Share

„Arta sonoră și interdisciplinaritatea” este titlul ediției de anul acesta, cu numărul 20, a Colocviului Național de Muzicologie de la Iași. Președintele de onoare este muzicologul și compozitorul Gheorghe Duțică care, alături de Maria Georgeta Popescu, va modera și această a doua zi de dezbateri. Colocviul are loc la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, în Sala „George Pascu” și se încheie în această după-amiază, de 24 februarie 2018. 
Obiectivele pe care și-a propus să le atingă Colocviul Național de Muzicologie sunt: investigarea istorico-științifică și structurală a fenomenului muzical; favorizarea formării unei viziuni globale și realiste privind modul concret în care trebuie conceput și realizat procesul de creație; manifestarea inițiativei de susținere a propriilor opinii – în special pentru elevi, studenți, masteranzi – și constituirea unui real schimb de experiență, prin transmiterea către participanți a rezultatului cercetării fiecăruia în vastul domeniu al învățământului cultural – artistic și educativ. 
 

Actualitatea internaţională

Studenții și profesorii UNMB participă la o nouă etapă a proiectului VOXearlyMUS, la Haga

Bookmark and Share

În cadrul proiectului european VOXearlyMUS, la care participă și Universitatea Națională din București, are loc în perioada 24 februarie – 4 martie 2018, programul intensiv intitulat „Contempor-early music: embracing the new”, eveniment găzduit de Conservatorul Regal de la Haga. 
Studenți și profesori din cinci conservatoare europene (Conservatorul Regal de la Haga, Conservatorul „Arrigo Boito” din Parma, Conservatorul „Arrigo Pedrollo” din Vicenza, Conservatorul „Joseph Haydn” din Eisenstadt și Universitatea Națională de Muzică din București) și reprezentanți ai Fundaţiei Italiene pentru Muzică Veche, ai Asociaţiei Naţionale Corale din România și ai Asociatiei Europene a Conservatoarelor (AEC) se vor reuni în jurul unui repertoriu extrem de ofertant, cel al muzicii vechi. Ore individuale și de ansamblu, workshop-uri, conferințe, concerte și vizite la cele mai importante obiective culturale din orașul gazdă, Haga, vor avea loc pe durata acestor 9 zile de lucru intensiv. 
Mâine, 25 februarie 2018, este prima zi de cursuri propriu-zise, care vor fi susținute de profesorii Chariklia Apostolu, Alessandro Ciccolini, Francesco Baroni, Terrell Stone, Fajo Jansen, Regina Himmelbauer, Nicolae Gheorghiță, Grigore Cudalbu, Dan Dediu și Alexandra Solea. Printre subiectele discutate se vor număra muzica bizantină, conștientizarea corporală și managementul cultural. 

 

Turneul susținut de Cvartetul 'Arcadia' în Marea Britanie ajunge la final

Bookmark and Share

Astăzi are loc ultimul concert din programul turneului pe care Cvartetul Arcadia îl desfășoară în Marea Britanie. După cele două concerte care au avut loc la Bucureşti la începutul săptămânii trecute, în care artiştii şi-au prezentat noul repertoriu, și după alte patru recitaluri susținute pe teritoriul britanic, muzicienii încheie astăzi seria de evenimente, la Ipswich Chamber Music Society din orașul britanic Ipswich. Din program fac parte opusuri de Joseph Haydn, Alexander Borodin și Dmitri Șostakovici. Cei patru membri ai cvartetului sunt violoniştii Ana Török şi Răsvan Dumitru, violistul Traian Boală şi violoncelistul Zsolt Török. 

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor