altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

SIMN - două concerte figurează în programul zilei
Bookmark and Share

Prime audiţii absolute şi astăzi, 22 mai 2019, în cadrul Festivalului "Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi". Primul recital va avea loc, de la ora 17.00, în Aula Palatului Cantacuzino, şi va fi susţinut de mezzo-soprana Claudia Codreanu şi pianista Diana Vodă Dembinski. Aceasta din urmă semnează şi una dintre lucrările din program. Vor mai fi interpretate piese de Elena Apostol, Dumitru Capoianu, Dan Buciu, Nicolae Coman şi Mihaela Vosganian.

Urmează, de la ora 19.00, concertul Orchestrei de Cameră Radio. Marijn Simons va dirija ansamblul într-una dintre lucrările sale, urmând ca programul să fie completat de partituri de Vlad Maistorovici, Doina Rotaru şi Bernard Cavanna. Concertul de la Sala Radio va fi transmis live de Radio România Muzical.


 
'Peer Gynt' și 'Carmina Burana' - dublu spectacol reluat pe scena Operei Naționale București
Bookmark and Share

Opera Națională București prezintă şi astăzi, 22 mai 2019, spectacolul dublu - "Peer Gynt" de Edvard Grieg si "Carmina Burana" de Carl Orff, ce a avut premiera sâmbătă, 18 mai. Coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, iar costumele, decorul și luminile au fost create de Mario de Carlo. În prima parte - "Peer Gynt" - este invitat să urce pe scenă actorul Ion Caramitru. Cantata "Carmina Burana" va fi interpretată de soprana Veronica Anușca, tenorul Alin Buruiană și baritonul Adrian Mărcan, alături de Orchestra, Ansamblul de Balet, Corul și Corul de copii ale Operei Naționale București. La pupitrul dirijoral se va afla, de la ora 18:30, Tiberiu Soare.


 
Andra Lucia Matei şi Clementina Ristea-Ciucu - recital la Ateneul Român
Bookmark and Share

La Sala Mică a Ateneului Român va avea loc în această seară de 22 mai 2019 un recital susţinut de violonista Andra Lucia Matei şi pianista Clementina Ristea-Ciucu. Începând cu ora 19.00, publicul poate asculta Sonata în sol minor de Claude Debussy, Tzigane de Maurice Ravel şi două lucrări din creaţia lui George Enescu - Sonata nr.2 op.6 în fa minor şi Impromptu concertant.


 
Recital Axia Marinescu în cadrul proiectului Moştenitorii României muzicale
Bookmark and Share

Pianista Axia Marinescu va susține un recital la Sala Radio, în data de 6 iunie, de la ora 19,00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, ca parte a Sezonului cultural România-Franța. Programul propus de pianistă cuprinde lucrări din repertoriul francez şi românesc: Gymnopedie nr. 1 și Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul Imagini de Claude Debussy, Tableaux de France de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel și Două piese impromptu op. 18 de George Enescu.

După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio. Recitalul din 6 iunie marchează și revenirea pianistei Axia Marinescu, în vârstă de 32 de ani, pe marile scene bucureștene; ea a părăsit România la 17 ani, pentru a-și continua studiile la școli de prestigiu din străinătate. Axia Marinescu a studiat pianul de la vârsta de 5 ani; a fost elevă a Liceului de muzică George Enescu din București. A debutat pe scena Sălii Radio la vârsta de doar 11 ani, interpretând un concert de Mozart. La 17 ani a fost admisă la Conservatorul din Lausanne; a studiat apoi la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și la Conservatorul Regal din Bruxelles, find absolventă cu distincții maxime.

Proiectul Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera își propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză.


 
Răzvan Stoica, Andreea Stoica şi Kamerata Stradivarius - concert la Sala Radio
Bookmark and Share

Violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica şi ansamblul Kamerata Stradivarius vor concerta pe scena Sălii Radio duminică, 26 mai, de la ora 19,00. Programul este alcătuit din celebrele Anotimpuri pentru vioară și orchestră de Antonio Vivaldi şi Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla. Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și fi difuzat pe 17 iunie, de la ora 17,00.


 
Calendarul muzical al zilei - 22 mai 2019
Bookmark and Share

• În urmă cu 206 ani s-a născut compozitorul german Richard Wagner (22 mai 1813 - 13 februarie 1883)

• Se împlinesc 178 ani de la naşterea compozitorului român Eduard Caudella (22 mai 1841 - 15 aprilie 1924)

• Au trecut 145 de ani de la prima audiţie a "Recviemului" de Giuseppe Verdi (22 mai 1874)

• 122 de ani au trecut de când s-a născut pianista franceză Marcelle Meyer (22 mai 1897 - 17 noiembrie 1958)

• Interpretul francez Charles Aznavour ar fi împlinit 95 de ani (22 mai 1924 - 1 octombrie 2018)

• Comemorăm 6 ani de la moartea compozitorului francez Henri Dutilleux (22 ianuarie 1916 - 22 mai 2013)


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul Stradivarius - recital la Piatra Neamţ
Bookmark and Share

În cadrul Turneului Internațional Stradivarius, violonistul Alexandru Tomescu şi harpista franceză Delphine Benhamou vor concerta astăzi, 22 mai 2019, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Spectacolul programat pentru ora 19:00 propune o simbioză între muzică și dans contemporan, întrucât celor doi muzicieni li se va alătura și actorul Lari Giorgescu de la Teatrul Național din București.

Cea de-a XII-a ediţie a Turneului Stradivarius, subintitulată "VIVE LA MUSIQUE !", se derulează în cadrul Sezonului Cultural România-Franța 2019 și sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Franței în România, Michele Ramis.

Lucrări de George Enescu, Béla Bartók, Camille Saint-Saëns, Jules Massenet, Sabina Ulubeanu şi Maurice Ravel alcătuiesc programul seriei care va continua până în 2 iunie. Următorul recital va avea loc sâmbătă, 25 mai, la Târgu Jiu.


 
Două evenimente muzicale au loc astăzi la Filarmonica Banatul
Bookmark and Share

În sala Capitol a Filarmonicii "Banatul" va avea loc astăzi, 22 mai 2019, de la ora 12:00, o "Lecţie de muzică", eveniment destinat copiilor, consideraţi de organizatori drept "cel mai receptiv şi drag public". Lecţia deschisă, "cu toate instrumentele pe scenă", va fi susţinută cu sprijinul orchestrei Filarmonicii "Banatul", dirijată de Michaël Cousteau. Evenimentul va fi prezentat de Maria Dragomirescu.

Tot astăzi, în aceeaşi sală este programat, de la ora 19:00, un nou recital din cadrul Festivalului Internaţional "Timişoara Muzicală", ediţia cu numărul 44. Va fi susţinut de Duo Aliquot alcătuit din violoniştii Simona Bălan şi Gheorghe Bălan. Muzicienii vor interpreta lucrări de Antoine Huberty, Luigi Borghi, Carl Stamitz, Louis-Toussaint Milandre şi Jan Král.


 
'Contesa Maritza' - la Opera din Timişoara
Bookmark and Share

Spectacol de operetă miercuri, 22 mai 2019, la Opera Naţională Română din Timişoara. În "Contesa Maritza" de Emmerich Kalman vor evolua, ca solişti, soprana Lăcrămioara Cristescu, tenorul Cristian Bălăşescu, baritonii Dan Patacă și Cristian Rudic şi mezzo-soprana Gabriella Varvari. Regia poartă semnătura lui György Korcsmáros. Dirijează, de la ora 19:00, Peter Oschanitzky.


 
SIMN - concert şi la Craiova
Bookmark and Share

În cadrul ediţiei cu numărul 29 a seriei dedicate muzicii contemporane - SIMN - are loc şi concertul de astăzi, 22 mai 2019, susţinut la Filarmonica "Oltenia". Corul Academic al instituţiei craiovene va prezenta, cu Eugen Petre Sandu la conducere, un program cu lucrări de Dragoș Alexandrescu, Sorin Vulcu, Irina Odăgescu, Gheorghe Oprea, Eugen Petre Sandu, Simeon Niculescu, Grigore Cudalbu, Dan Buciu, Alexandru Pașcanu şi Marcel Costea. Concertul este programat pentru ora 19:00.


 
Bánffy Music Day - ediţia a doua
Bookmark and Share

A doua ediţie Bánffy Music Day - eveniment dedicat muzicii clasice - va avea loc sâmbătă, 25 mai 2019, avându-l ca invitat special pe violonistul Roman Kim. Maratonul de 5 ore de muzică va fi completat de programe prezentate de Transylvania Saxophone Quartet, Mood Quartet, Eufonia String Quartet, Ansamblul Baroc Transylvania, Cvartetul de Corn si Cvintetul de Alămuri al Filarmonicii de Stat Transilvania.

Evenimentul, găzduit de spațiile interioare ale Castelului Bánffy, este organizat de Fundația Transilvania Trust și Asociația Notes&Ties.


 

Actualitatea internaţională

Ioana Cristina Goicea - evolutie in finala concursului Regina Elisabetha de la Bruxelles
Bookmark and Share

Violonista Ioana Cristina Goicea, reprezentanta României la prestigiosul concurs Regina Elisabetha de la Bruxelles, va evolua în această seară de 22 mai, de la ora 22.30 a României, în finala competiției. Alături de Orchestra Națională Belgiană, condusă de Hugh Wolff, Ioana Cristina Goicea va interpreta lucrarea impusă, Fidl Op.99 de Kimmo Hakola, partitură scrisă special pentru acest concurs, și Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Dmitri Șostakovici.

Evoluția Ioanei Cristina Goicea poate fi urmărită pe site-ul concursului Regina Elisabetha, în direct. Radio România Muzical va difuza această evoluție, primită prin Uniunea Europeană de Radio, pe 31 mai, de la ora 15.30.

Rezultatele concursului vor fi anunțate la finalul serii de 25 mai. În cazul în care Ioana Cristina Goicea va fi laureată a concursului, evoluția ei din galele laureaților va fi transmisă live de Radio România Muzical, în 4 sau 6 iunie.

Violonista Ioana Cristina Goicea este protagonistă a recitalului organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera în cadrul proiectului "Moștenitorii României muzicale". Pe 12 octombrie 2019, ea propune alături de pianistul Andrei Banciu un program cu lucrări de virtuozitate la Sala Radio. 

Vizualizări: 129

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor