altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-06-22

Ştiri muzicale din Bucuresti

Cvartetul Giocoso - concert la Biserica Luterană

Bookmark and Share

Cvartetul "Giocoso" din Viena, unul dintre cele mai bune tinere ansambluri camerale la nivel mondial, revine astăzi, 22 iunie 2017, la București pentru un concert cameral ce va avea loc la Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din București, situată pe str. Luterană nr.2. Ora de începere este 19:00.

Cvartetul "Giocoso" reunește în prezent doi violoniști români, Sebastian Câșleanu și Teofil Todică, o violistă germană, Martha Windhagauer, și un violoncelist olandez, Bas Jongen, cu toții deținători a numeroase premii pentru activitatea lor solistică.

Programul propus de Cvartetul "Giocoso" în recitalul de la București cuprinde două opusuri ale unor compozitori a căror viață a fost strâns legată de Viena: Wolfgang Amadeus Mozart - Cvartetul KV 575 în Re major și Ernst Krenek - ultima parte din Cvartetul nr. 3 op. 20, alături de un emblematic cvartet pentru impresionismul francez - Cvartetul în Fa major de Maurice Ravel. Este un program interpretat în 2017 și la Viena, Tokyo și Seul, unde Cvartetul "Giocoso" a susținut mai multe concerte în ultima perioadă.


 

Camil Marinescu dirijează concertele de stagiune ale Filarmonicii 'George Enescu'

Bookmark and Share

Cu dirijorul Camil Marinescu la pupitru, Orchestra Filarmonicii "George Enescu" va susţine săptămâna aceasta două concerte programate pentru astăzi şi mâine, 22 şi 23 iunie. În prima parte a programului, Andrei Licareţ va fi solistul ansamblului în Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră, iar după pauză va fi interpretată cantata "Carmina Burana" de Carl Orff, partitură redată cu participarea Corului Filarmonicii "George Enescu" pregătit de Iosif Ion Prunner. Ambele concerte au loc la Sala Mare a Ateneului Român şi încep la ora 19:00.


 

Stagiunea 'Artist in Residence' - la final

Bookmark and Share

Saxofonistul Alex Harding revine în România, la invitația pianistului Lucian Ban, pentru ultimul concert al stagiunii "Artist in Residence", serie inițiată de ArCub. Cei doi muzicieni invită publicul astăzi, 22 iunie 2017, la sediul ArCub din strada Lipscani, la concertul "Somethin' Holy", care va începe la ora 19:30. Seria concertelor tematice de jazz revine începând cu luna noiembrie, sub îndrumarea unui nou coordonator, al cărui nume va fi anunțat la finalul concertului susţinut de Alex Harding şi Lucian Ban. 
 

Andrea Bocelli - concert la Bucureşti

Bookmark and Share

Tenorul Andrea Bocelli revine în România şi va concerta astăzi, 22 iunie 2017, în Capitală. Pe scena amplasată în Piaţa Constituţiei, artistul italian îi va avea ca invitaţi pe naistul Gheorghe Zamfir, flautistul Andrea Griminelli, cântăreaţa Ilaria Della Bidia, soprana Elisa Balbo şi pianista Elizabeth Sombart. Prima parte a concertului va cuprinde arii de operă cunoscute; după pauză, Andrea Bocelli va prezenta publicului român cântece noi de pe cele mai recente albume ale sale - "Cinema" şi "Romanza - A 20-a Ediţie Aniversară".

Un al doilea concert susţinut de celebrul tenor în ţara noastră va avea loc duminică, 25 iunie, la Cluj-Napoca.


 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Filarmonica Oradea - final de stagiune

Bookmark and Share

La Oradea are loc astăzi, 22 iunie, ultimul concert din stagiunea 2016-2017 a Filarmonicii de Stat. Gábor Ferenc va conduce ansamblul simfonic într-un program integral Ludwig van Beethoven. Publicul va audia, de la ora 19:00, uvertura "Coriolan", Concertul nr. 3 op. 37 în do minor pentru pian şi orchestră - cu Balog József solist - şi Simfonia a VII-a op. 92 în La major.


 

Tiberiu Soare şi Alexandru Anastasiu - invitaţii Filarmonicii din Piteşti

Bookmark and Share

Dirijorul Tiberiu Soare şi percuţionistul Alexandru Anastasiu sunt invitaţii săptămânii la Filarmonica din Piteşti. În concertul de stagiune programat astăzi, 22 iunie 2017, publicul va asculta uvertura operei "Clemenţa lui Titus" de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul "Anotimpurile" pentru vibrafon, marimbă şi orchestră compus de percuţionistul Alexandru Anastasiu, cel care va fi şi solistul partiturii, şi Simfonia a VIII-s op.88 în Sol major de Antonin Dvořák. Concertul va avea loc la Centrul Multifuncțional şi începe la ora 19:00.


 

Concert dedicat artei lui Charlie Chaplin - la Sibiu

Bookmark and Share

Charlie Chaplin este subiectul concertului din această seară de 22 iunie 2017 de la Filarmonica Sibiu. Ansamblul simfonic va fi dirijat de Marijn Simons într-un program ce cuprinde muzica filmelor realizate de actorul și regizorul englez. Publicul care va fi prezent, de la ora 19:00, în Sala Thalia se va bucura şi de o serie de proiecţii cu secvenţe din filmele lui Charlie Chaplin.


 

Mozart, Rossini şi Schubert în programul Filarmonicii Braşov

Bookmark and Share

Opusuri de Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini şi Franz Schubert alcătuiesc programul interpretat în această seară de 22 iunie 2017 la Filarmonica Braşov. Concertul, în care solistă va fi soprana Yui Takahashi, va fi dirijat de Daisuke Soga. Ora de începere - 19:00. 
 

Actualitatea internaţională

Turneul Stradivarius - la Paris

Bookmark and Share

La Sala Bizantină de la Hôtel de Béhague, reşedinta Ambasadorului României în Franţa, are loc astăzi, 22 iunie 2017, un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu. Eveniment marchează cei 10 ani împliniţi de la demararea Turneului Stradivarius, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din România. Programul de recital prezentat astăzi de Alexandru Tomescu alături de pianista Sînziana Mircea şi bandoneonistul Omar Massa include opusuri de Astor Piazzolla, Manuel de Falla, Enrique Granados și Pablo de Sarasate.


 

'Isvor. Constantin Brâncuşi' - turneul susţinut de ansamblul Imago Mundi

Bookmark and Share

Ansamblul bucureștean Imago Mundi susține astăzi, 22 iunie 2017, cel de-al treilea concert din cadrul proiectului "Isvor. Constantin Brâncuşi". Membrii ansamblului vor evolua la Minoriten Saal din Graz, Austria.

La 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși, respectiv la 120 de ani de la primul contact al sculptorului cu arta lumii, ansamblul Imago Mundi punctează traseul pe care sculptorul român l-a avut în călătoria sa spre Viena în anul 1897 - capitala Austriei fiind şi ultimul oraş în care muzicienii vor concerta.

Lansat în premieră la Berlin în decembrie 2016, "Isvor. Constantin Brâncuși", proiect al ansamblului Imago Mundi, este o reconstituire - vizuală și sonoră - a lumii marelui sculptor: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană care l-a desăvârșit artistic și cultural. Astfel, lucrările ce alcătuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica tradițională oltenească, cea a Mariei Tănase, cea a lui Erik Satie sau, pur și simplu, sunt lucrări inspirate de opera lui Constantin Brâncuși.

Programul muzical este dublat de proiecții foto-video, o instalație în mișcare ce comentează vizual (și completează scenografic) universul sonor imaginat în spiritul și onoarea operei lui Brâncuşi.


 

Sonoro Arezzo - continuă ediţia a VII-a

Bookmark and Share

Continuă astăzi, 22 iunie 2017, cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo de la Arezzo, Italia. Muzicienii festivalului vor concerta la Casa Museo Petrarca din Arezzo.

"Festivalul SoNoRo revine pentru a șaptea oară cu o serie de concerte la Arezzo, încurajat de succesul celor șase ediții precedente. Sperăm să aducem și în Italia un pic din exuberanța și efervescența acestui festival încă tânăr, spiritul creativ și aventuros al unei inițiative dinamice născute în estul Europei, dar care devine cu fiecare an din ce în ce mai internațională", declară Răzvan Popovici, directorul artistic al Festivalului SoNoRo.

De factură internațională va fi și grupul de artiști ce vor concerta anul acesta la Arezzo. Începând de la artiștii britanici - pianista Diana Ketler, co-director artistic al Festivalului SoNoRo, și violonistul Daniel Rowland - până la violonista de origine japoneză Akasaka Tomoko, festivalul mai reunește artiști din Finlanda, Estonia şi România, precum violoncelistul Jan-Erik Gustafsson, violonista Anna-Liisa Bezrodny, pianista Alexandra Văduva și violonistul Răzvan Popovici.

Festivalul este organizat cu sprijinul Institului Cultural Român și cuprinde un total de cinci concerte în care vor fi interpretate lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Carla Maria Von Weber, Joseph Haydn, Rodion Shchedrin, Ludwig Van Beethoven, Frank Bridge, Samuel Barber, Zoltan Kodaly, Serghei Rahmaninov şi Piotr Ilici Ceaikovski.

Un loc deosebit în programul Festivalului de la Arezzo îl vor avea lucrările lui George Enescu - "Rapsodia Română" și Nocturna "Ville d'Avray" - ce vor fi interpretate în trei dintre cele cinci concerte.


 

Irina Lungu şi Ştefan Pop revin pe scena Teatro Comunale di Bologna

Bookmark and Share

Soprana Irina Lungu şi tenorul Ştefan Pop revin astăzi, 22 iunie 2017, pe scena de la Teatro Comunale din Bologna, Italia. Cei doi fac parte din distribuţia operei "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti şi vor da viaţă rolului titular, respectiv rolului "Edgardo". Markus Werba îl va întruchipa pe "Enrico Ashton", iar "Arturo" va fi interpretat de Alessandro Luciano. Soliştii, orchestra şi corul de la Teatro Comunale se vor afla sub conducerea dirijorală a lui Michele Mariotti. Regia poartă semnătura lui Lorenzo Mariani.

Aceasta este cea de-a patra şi ultimă reprezentaţie cu Irina Lungu şi Ştefan Pop în distribuţie.

Vizualizări: 79

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor