altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Turandot' de Giacomo Puccini, la Opera Națională București

Bookmark and Share

„Turandot” este titlul propus astăzi, 22 aprilie 2018, de la ora 18:30, de Opera Națională București. Creaţia lui Giacomo Puccini este prezentată într-o semi-montare scenică. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare, iar invitații speciali ai serii sunt soprana Dragana Radakovic, în rolul „Turandot” și tenorul Kamen Chanev - „Calaf”. Din distribuție mai fac parte Valentin Racoveanu - „Altoum”, „Timur” - Horia Sandu, Crina Zancu - „Liu”, Florin Simionca - „Ping”, Liviu Indricău - „Pang”, Andrei Lazăr - „Pong” şi Dan Indricău - „Mandarinul”. Următoarele reprezentații vor avea loc în datele de 27 aprilie și 18 mai 2018, tot de la ora 18:30. 
 

Saleem Abboud-Ashkar şi Julien Salemkour - pe scena Sălii Radio!

Bookmark and Share

Eveniment al Stagiunii Muzicale Radio vineri, 27 aprilie 2018, de la ora 19,00: pe scena Studioului "Mihail Jora" va evolua tânărul şi excelentul pianist Saleem Abboud-Ashkar, născut în 1976 la Nazareth, care va colabora cu dirijorul francez Julien Salemkour, aflat la conducerea Orchestrei Naţionale Radio. Programul, integral romantic, include uvertura "Manfred" op. 115 şi Simfonia I op. 38 în si bemol major "a Primăverii" de Robert Schumann şi, la final, Concertul nr. 1 op. 15 în re minor de Johannes Brahms. 
Concertul poate fi urmărit în transmisiune directă pe frecvenţele postului Radio România Muzical. 
 

Corul 'Symbol' concertează, în 24 aprilie, la Ateneul Român

Bookmark and Share

„Cântând Centenarul Unirii” se intitulează concertul ce va fi susţinut de Corul „Symbol” marţi, 24 aprilie 2018, pe scena Ateneului Român. Ansamblul va evolua sub conducerea dirijorilor Jean Lupu şi Luminiţa Guţanu Stoian, în compania solistelor Andreea Dascălu şi Corina Gatu și acompaniat de pianistele Magdalena Bulibaşa, Bianca Fodor şi Cristina Gheorghe. Participă chitarista Andreea Silivestru şi percuţionistul Petre Mihăilescu și prezintă Daniela Greere. Programul serii se deschide cu Imnul României de Anton Pann, pe versuri de Andrei Mureşanu şi continuă cu opusuri semnate de Gavriil Musicescu, Alexandru Cristea, Constantin Arvinte, Nelu Ionescu, Gheorghe Danga, Valentin Gruescu, Alexandru Pașcanu, Ion Vidu, Irina Odăgescu şi George Enescu, între alţii. Concertul începe la ora 19:00 şi va fi înregistrat de Radio România Muzical. 
 

Gregory Porter cântă pe scena Sălii Palatului

Bookmark and Share

Cântărețul de jazz Gregory Porter revine în România cu un concert ce are loc la Sala Palatului astăzi, 22 aprilie 2018, de la ora 20:00. Muzicianul va prezenta piese de pe cel mai nou album al său, „Nat King Cole & Me”, dar și cântece deja cunoscute, de pe albume ca „Take Me To The Alley”, „Liquid Spirit”, „Water” sau „Be Good”. 
Albumul „Nat King Cole & Me” a fost lansat în octombrie 2017 şi este cel de-al cincilea din cariera lui Gregory Porter. Cu ajutorul lui Vince Mendoze, câștigător a 6 Premii Grammy cu London Studio Orchestra și a trupei formate din pianistul Christian Sands, basistul Reuben Rogers și percuționistul Ulysses Owens, Porter a reorchestrat piese ca: „Mona Lisa”, „L-O-V-E”, „Nature Boy”, „The Christmas Song” şi „Smile”. 
 

Se derulează prima ediție a concursului 'Pro Piano - Muzică românească'

Bookmark and Share

Fundatia Culturală „Pro Piano România”, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și Colegiul de Muzică „George Enescu” organizează, în cursul acestui sfârșit de săptămână, prima ediție a Concursului „Pro Piano - Muzică românească”. Etapele competiției se desfășoară în ambianța Sălii de Concerte a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, iar pianiștii premianți vor putea fi ascultați în cadrul celor două gale ale concursului, găzduite de Aula Palatului Cantacuzino. 
 

Spectacolele zilei la Opera Comică pentru Copii

Bookmark and Share

Opera Comică pentru Copii propune publicului său, în acest sfârșit de săptămână, două spectacole în premieră. Programul de astăzi începe, de la ora 10:00, cu concertul-lecție intitulat „Cu Nino în România”. În ambianța Sălii „Mozart”, cei mici vor lua parte la o călătorie ce pornește de la rădăcinile muzicii populare și ajunge până la muzica lui George Enescu. Tot de la 10:00, o echipă tânără de creație – alcătuită din dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță și scenografele Bianca și Sabina Veșteman – propun, pe scena UnderGrant a Operei Comice pentru Copii, o nouă interpretare a operei „Bastien și Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart. Iar de la ora 11:00, sunteți invitați în Sala Mare a instituției să urmăriți premiera baletului „Albă ca Zăpada”, prezentat în versiunea regizorală și coregrafică a Corinei Dumitrescu, pe muzica semnată de Cornel Trăilescu. 
 


 

Festivalul 'Jazz in Church' a ajuns la final

Bookmark and Share

Ediția a VI-a a Festivalului „Jazz în Church”, care s-a derulat începând din data de 19 aprilie la Biserica Luterană din capitală, se încheie astăzi cu două evenimente, desfășurate sub eticheta de „Seară americană”. Astfel, de la ora 19:00, va putea fi ascultat duoul alcătuit din pianista Sylvie Courvoisier și violonistul Mark Feldman. Iar începând cu ora 21:00, concertează trioul de pian/contrabas/baterie „The Bad Plus”. Acesta s-a înființat în urmă cu aproape două decenii, în Statele Unite ale Americii și îi are ca membri pe Reid Anderson (contrabas), Dave King (tobe) și Ethan Iverson (pian). 
 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul 'Pianul călător' - la Slatina

Bookmark and Share

După prima serie de cinci recitaluri în Transilvania, începând de miercuri, pe 18 aprilie, pianistul Horia Mihail a dus „Pianul călător” în Moldova. Astfel, în această seară, de la ora 19:00, cea de-a opta ediție a turneului ajunge la Centrul Cultural „Eugen Ionesco” din Slatina. Pentru anul 2018, cel al aniversării Centenarului Marii Uniri, Horia Mihail a ales formula unui turneu „Best of”, prin care își invită publicul să reasculte celebra Sonată nr. 11 în la major „Alla turca” de Wolfgang Amadeus Mozart, inclusă în turneul 100% Mozart din 2014 sau la fel de cunoscuta „Sonată a lunii” de Ludwig van Beethoven, din turneul anului 2013, dar si o lucrare pe care nu a mai prezentat-o în acest context, „Scene din copilărie” de Robert Schumann. În final, pianistul interpretează, tot în premieră pentru turneul „Pianul călător”, Rapsodia Română nr. 1, în transcriptia pentru pian realizată chiar de George Enescu. 
Turneul „Pianul călător”, organizat de Asociația Culturală „Accendo”, The Culture Hub și Pro Contemporania, în coproducție cu Radio România Cultural, Radio România Muzical și Radio România Regional, va putea fi ascultat și la București, la Sala Radio și la Sala „Teatrelli”, în datele de 25 aprilie și, respectiv, 4 mai. 
 

'Elixirul dragostei', o nouă reprezentație la opera ieșeană

Bookmark and Share

„Elixirul dragostei” este titlul propus publicului astăzi, la Opera Naţională Română din Iaşi. Personajele spectacolului semnat de Gaetano Donizetti sunt aduse la viață de tenorul Andrei Fermeșanu, cel care îl va întruchipa pe „Nemorino”, soprana Cristina Grigoraș - „Adina”, baritonul Alexandru Constantin - „Belcore” şi basul Daniel Mateianu - „Dulcamara”. Anda Tăbăcaru-Hogea semnează regia, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Marcello Mottadelli. Spectacolul începe la ora 18:30. 
 

Un nou recital inclus în programul Festivalului 'Timișoara muzicală'

Bookmark and Share

În foaierul Sălii „Capitol”, Festivalul „Timișoara muzicală”, ajuns anul acesta la edișia cu numărul 43, propune astăzi un nou recital cameral, dedicat, de data aceasta, duoului flaut-pian. Lucrări de John Rutter, Gabriel Fauré, Eugène Bozza, Ian Clarke, François Borne și Claude Debussy alcătuiesc programul ales pentru această seară de flautistul Vlad Colar și de pianista Roxana Ardeleanu. Ora de începere a evenimentului este 19:00. 
 

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor