altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Un nou concert pus la dispoziție online de Orchestrele și Corurile Radio România
Bookmark and Share
Seria de întâlniri online propusă de Orchestrele și Corurile Radio România continuă mâine, 22 mai 2020. Pe contul de Facebook Orchestra Națională Radio, dar și pe canalul Youtube Orchestrele și Corurile Radio puteți asculta, de la ora 19.00, înregistrarea unui concert ce a avut loc în 11 mai 2013 la Sala Radio. A fost primul Concert Regal găzduit de Radio România, după anul 1947. Evenimentul l-a avut dirijor pe Christian Badea, soliști fiind violonista Mihaela Martin și soțul ei, violoncelistul Frans Helmerson. Seara s-a deschis cu interpretarea Imnului regal de Eduard Hübsch și a avut înscrise în program opusuri de Johannes Brahms - Dublu concert pentru vioară, violoncel și orchestră și
Antonín Dvořák, din creația căruia s-a cântat Simfonia a IX-a în mi minor.
 
Opera Națională București prezintă spectacolul Tango.Radio & Juliet în proiectul Seri de Operă Online
Bookmark and Share
Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online „Tango.Radio & Juliet” - spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug. Astăzi, 21 mai 2020, de la ora 18.30, puteți urmări înregistrarea spectacolului susținut în 8 martie 2018. Opera bucureștană anunță că va continua să aducă, săptămânal, spectacole din repertoriul Operei Naționale București, în casele melomanilor.
Evenimentele sunt difuzate online, în zilele de luni, marți, miercuri și joi ale săptămânii.
Înregistrările sunt disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și pe pagina Operei, la link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.
 
Dialogurile live Radio România Muzical continuă în 25 mai
Bookmark and Share
Continuă pe pagina de Facebook Radio România Muzical Seria Dialogurilor live cu interpreți români de renume. Luni, 25 mai, de la ora 18.00, invitați vor fi violonistul Florin Iliescu, concert-maestru al Orchestrei Radiodifuziunii din Frankfurt, violonistul Vlad Stănculeasa - concert-maestru al Orchestrei Simfonice din Barcelona și Alexandru Mija - project manager în cadrul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), cu sediul la Ferrara, Italia.

Tema discuțiilor este perioada pe care o traversăm cu toții, dar și soluțiile propuse pentru ieșirea din criza declanșată de pandemie. Muzicienii reprezintă una dintre categoriile profesionale grav afectate, în întreaga lume: toate concertele cu public au fost anulate, iar revenirea la normalitate nu se găsește încă la orizont, însă în fiecare țară sunt căutate soluții de a facilita accesul publicului la actul muzical, în condiții de siguranță sanitară atât pentru muzicieni, cât și pentru public.

Dialogul este moderat de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical, și poate fi urmărit live pe contul de Facebook Radio România Muzical, ulterior, înregistrat, pe contul Youtube Radio România Muzical.
 
Pianista Dana Ciocârlie în recital live pe Facebook
Bookmark and Share
Pianista Dana Ciocârlie susține vineri, 22 mai, un recital transmis live pe Facebook, cu sprijinul Yamaha Pianos. Artista română va interpreta opusuri semnate de Robert Schumann, Franz Schubert, Frederic Chopin, Erik Satie, Bela Bartok și George Enescu. Recitalul începe la ora 19.00 și poate fi vizionat pe pagina de facebook Radio România Muzical.


 
Marea muzică vine mai aproape de cei mici în 1 iunie
Bookmark and Share
O serie de muzicieni români recunoscuți pe plan internațional au răspuns invitației adresate de Radio România Muzical de a explica marea muzică celor mici: un cadou de 1 iunie pentru toți copiii. Astfel, luni, 1 iunie, începând cu ora 10.00, din jumătate în jumătate de oră, aceștia vor apărea în materiale video pe contul Facebook Radio România Muzical, pentru a le explica copiilor cum arată și cum funcționează instrumentele muzicale. Copiii vor viziona, pentru început, un spectacol dedicat instrumentelor de percuție, moment oferit de Asociația Tribul artistic, după care îi vor asculta pe Cristian Ladislau Andriș,violist în cadrul Orchestrei Festivalului de la Lucerna și profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai importanți flautiști ai generației sale, Răzvan Stoica, muzician format în Olanda, cu importante premii internaționale în palmares, care cântă pe o vioară Stradivarius, pianista Alexandra Dariescu, autoarea unui alt celebru proiect dedicat celor mici, "The Nutcracker and I", violoncelistul Andrei Ioniță, singurul câștigător român al celebrului concurs Ceaikovski de la Moscova și șeful de orchestră Cristian Măcelaru, dirijor șef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln, recent premiat cu un premiu Grammy.
Înregistrările vor fi disponibile și pe contul youtube Radio România Muzical din 2 iunie.
 
Noi dialoguri online cu artiști lirici moderate de Luminița Arvunescu
Bookmark and Share
Continuă seria de întâlniri online cu artiști lirici, dialoguri reunite de Luminița Arvunescu sub titlul "Un virus numit Operă". La sfârșitul acestei săptămâni sunt programate patru discuții moderate de realizatoarea emisiunii "Seara de operă". Vineri, 22 mai, invitat va fi pianistul şi dirijorul Vlad Iftinca, sâmbătă, 23 mai, îi veţi putea cunoaște mai bine pe pe mezzo-soprana Ramona Zaharia şi pe baritonul Bogdan Baciu (care sunt soț și soție), iar ziua de duminică, 24 mai, îi este dedicată sopranei Cellia Costea. Dialogurile au loc, începând cu ora 18.00, live atât pe pagina de Facebook a Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și pe cea a postului Radio România Muzical. Proiectul se derulează până în data de 14 iunie, în centrul atenţiei aflându-se artiști români importanți din domeniul teatrului liric.
 
Calendarul muzical al zilei - 21 mai 2020
Bookmark and Share
  • 1887 S-a născut profesoara de pian româncă Florica Musicescu (decedat 19.03.1969) 133 ani
  • 1892 Premiera operei Paiaţe de R. Leoncavallo 128 ani
  • 1895 Comemorarea compozitorului austriac Franz von Suppé 125 ani
  • 1897 Comemorarea compozitorului român Carol Miculi 123 ani
  • 1899 S-a născut dirijorului şi violonistului român Constantin Bobescu 121 ani (decedat 26.05.1992)
  • 1926 Aniversarea compozitorului şi folcloristului român Constantin Arvinte 94 ani
  • 1927 S-a născut dirijorul român Constantin Petrovici (decedat 12.07.2007) 93 ani
  • 1933 S-a născut trompetistul francez Maurice André (decedat 25.02.2012) 87 ani
  • 1939 S-a născut oboistul şi compozitorul elveţian Heinz Holliger 81 ani
  • 2014 S-a stins din viaţă compozitorul Theodor Grigoriu 6 ani

 

Ştiri muzicale din ţară

Actualitatea internaţională

Dan Paul Dumitrescu şi Valentina Naforniţă în stagiunea online a Operei din Viena
Bookmark and Share
Asemenea majorității instituțiilor muzicale, Opera de Stat din Viena pune la dispoziția publicului înregistrări ale unor spectacole din arhiva sa. Astăzi, 21 mai 2020, puteți urmări online opera mozartiană "Don Giovanni", o imprimare din data de 20 ianuarie 2018, în care evoluează și doi artiști români: basul Dan Paul Dumitrescu, în rolul Comandorului, și soprana Valentina Nafornița, în partitura Zerlinei.
Spectacolul l-a avut pe Sascha Goetzel dirijor și pe Jean-Louis Martinoty regizor. Rolul titular, al lui Don Giovanni, a fost interpretat de baritonul Ludovic Tézier, servitorul său, Leporello, a fost cântat de bas-baritonul Luca Pisaroni, soprana Ekaterina Siurina a fost Donna Anna, tenorul Jinxu Xiahou - Don Ottavio, soprana Annette Dasch - Donna Elvira și baritonul Clemens Unterreiner - Masetto.
Spectacolele sunt disponibile pe platforma www.staatsoperlive.com, unde aveți nevoie să vă creați un cont și un abonament, care este însă gratuit în această perioadă.
La Opera de Stat din Viena proiectul online a început în 15 martie, iar pe pagina oficială a renumitei instituții puteți consulta întreaga listă de spectacole - atât cele deja difuzate, cât și cele ce urmează, programate deocamdată până la sfârșitul lunii mai 2020.
 
Florian Mitrea continuă seria #MozartbeatsCovid
Bookmark and Share
Pianistul Florian Mitrea continuă seria #MozartbeatsCovid, ce presupune interpretarea, în fiecare zi de vineri, a câte unui set de trei sonate compuse de Wolfgang Amadeus Mozart. Vineri, 22 mai, de la ora 17:00, ora României, pianistul român poate fi ascultat redând sonatele KVKV 309, 310, 311. Evenimentul va fi transmis atât pe pagina de Facebook a lui Florian Mitrea, unde ascultătorii pot dona pentru Romanian United Fund, dar şi pe cea a postului Radio România Muzical.
 

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor