altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Seară vieneză' cu Luiza Borac, la Ateneul Român

Bookmark and Share

Pianista Luiza Borac, care a putut fi ascultată joi și vineri în ipostază solistică alături de orchestra filarmonicii bucureștene, revine pentru a treia seară consecutiv pe scena Sălii Mari a Ateneului Român. De data aceasta, muziciana propune publicului un recital solo, conceput sub forma unei „seri vieneze”. Sunt cuprinse în program lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Leopold Godowsky, Fritz Kreisler și Johann Strauss. Recitalul începe la ora 19:00. 
 

Saleem Abboud-Ashkar şi Julien Salemkour - pe scena Sălii Radio!

Bookmark and Share

Eveniment al Stagiunii Muzicale Radio vineri, 27 aprilie 2018, de la ora 19,00: pe scena Studioului "Mihail Jora" va evolua tânărul şi excelentul pianist Saleem Abboud-Ashkar, născut în 1976 la Nazareth, care va colabora cu dirijorul francez Julien Salemkour, aflat la conducerea Orchestrei Naţionale Radio. Programul, integral romantic, include uvertura "Manfred" op. 115 şi Simfonia I op. 38 în si bemol major "a Primăverii" de Robert Schumann şi, la final, Concertul nr. 1 op. 15 în re minor de Johannes Brahms. 
Concertul poate fi urmărit în transmisiune directă pe frecvenţele postului Radio România Muzical. 
 

'Carmen', din nou pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Bookmark and Share

Opera „Carmen” de Georges Bizet este spectacolul serii la Opera Naţională Bucureşti. Regia poartă semnătura Marinei Emandi Tiron, iar scenografia a fost imaginată de Cătălin Ionescu-Arbore. De la ora 18:30, solişti vor fi mezzosoprana Mihaela Ișpan, tenorul Alin Stoica și soprana Mihaela Stanciu, între alții, iar conducerea muzicală îi revine lui Vlad Conta. 
 

'De la Paganini la Piazzolla' - la Institutul Cervantes din Capitală

Bookmark and Share

Turneul „De la Paganini la Piazzolla” poposește astăzi, de la ora 19:00, la Institutul Cervantes din București. Protagonistul recitalurilor este chitaristul Costin Soare care propune, de această dată, un program care porneşte de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin ştiut, era şi un pasionat chitarist, şi ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz sau Heitor Villa-Lobos. În deschiderea a patru dintre cele zece recitaluri, vor evolua tineri instrumentişti în afirmare, unul dintre obiectivele asociaţiei fiind acela de a promova şi sprijini tânăra generaţie de chitarişti. Concertul din această seară este înregistrat de Radio România Muzical și va fi difuzat de postul nostru la o dată ulterioară. 
Turneul „De la Paganini la Piazzolla” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală „Kitharalogos” și cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. 
 

Se derulează prima ediție a concursului 'Pro Piano - Muzică românească'

Bookmark and Share

Fundatia Culturală „Pro Piano România”, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” organizează, în cursul acestui sfârșit de săptămână, prima ediție a Concursului „Pro Piano - Muzică românească”. Etapele competiției se desfășoară în ambianța Sălii de Concerte a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, iar pianiștii premianți vor putea fi ascultați în cadrul celor două gale ale concursului, găzduite de Aula Palatului Cantacuzino. 
 

Opera Comică pentru Copii - două premiere pe agenda zilei

Bookmark and Share

Opera Comică pentru Copii propune publicului său, în acest sfârșit de săptămână, două spectacole în premieră. Programul de astăzi începe, la ora 10:00, cu concertul-lecție intitulat „Cu Nino în România”. În ambianța Sălii „Mozart”, cei mici vor lua parte la o călătorie ce pornește de la rădăcinile muzicii populare și ajunge până la muzica lui George Enescu. De la ora 11:00, o echipă tânără de creație – alcătuită din dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță și scenografele Bianca și Sabina Veșteman – propun, pe scena UnderGrant a Operei Comice pentru Copii, o nouă interpretare a operei „Bastien și Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart. Iar de la ora 17:00, sunteți invitați în Sala Mare a instituției să urmăriți premiera baletului „Albă ca Zăpada”, prezentat în versiunea regizorală și coregrafică a Corinei Dumitrescu, pe muzica semnată de Cornel Trăilescu. 
 


 

Festivalul 'Jazz in Church' - a treia zi

Bookmark and Share

La Biserica Luterană din Capitală, continuă ediția cu numărul 6 a Festivalului „Jazz in Church”. Astăzi, în cea de-a treia și penultima zi de festival, de la ora 19:00, vor putea fi ascultați pianistul Sorin Zlat, contrabasistul Michael Acker și percuționistul Iulian Nicolau, care alcătuiesc „Sorin Zlat Trio”. Apoi, începând cu ora 20:00, concertează pianistul israelian Yaron Herman, iar seara se încheie, de la ora 21:30, cu recitalul Trioului „Giovanni Guidi” (în formula: Giovanni Guidi - pian, Francesco Ponticelli - contrabas și João Lobo - baterie). 
 

Ştiri muzicale din ţară

'Pianul călător' ajunge la Ateneul din Tecuci

Bookmark and Share

După prima serie de cinci recitaluri în Transilvania, începând de miercuri, 18 aprilie, pianistul Horia Mihail a dus „Pianul călător” în Moldova. Astfel, în această seară, de la ora 19:00, cea de-a opta ediție a turneului ajunge la Ateneul din Tecuci. Pentru 2018, al al celebrării Centenarului Marii Uniri, Horia Mihail a ales formula unui turneu „Best of”, prin care își invită publicul să reasculte celebra Sonată nr. 11 în la major „Alla turca” de Wolfgang Amadeus Mozart, inclusă în turneul 100% Mozart din 2014 sau la fel de cunoscuta „Sonată a lunii” de Ludwig van Beethoven, din turneul anului 2013, dar si o lucrare pe care nu a mai prezentat-o în acest context, „Scene din copilărie” de Robert Schumann. În final, pianistul interpretează, tot în premieră pentru Turneul „Pianul călător”, Rapsodia Română nr. 1, în transcriptia pentru pian realizată chiar de George Enescu. 
Turneul „Pianul călător”, organizat de Asociația Culturală „Accendo”, The Culture Hub și Pro Contemporania, în coproducție cu Radio România Cultural, Radio România Muzical și Radio România Regional, va putea fi ascultat și la București, la Sala Radio și la Sala „Teatrelli”, în datele de 25 aprilie și, respectiv, 4 mai. 
 

'Valsuri celebre în interpretări coregrafice', din nou la Opera Națională Română din Iași

Bookmark and Share

Opera Naţională Română din Iaşi vă invită astăzi, de la ora 18:30, la un spectacol cu „Valsuri celebre în interpretări coregrafice”, susținut de corpul de balet și orchestra instituției, sub bagheta dirijorului Marcello Mottadelli. Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu. 
 

'Trubadurul' - pe afișul de astăzi al Operei din Braşov

Bookmark and Share

Astăzi, 21 aprilie 2018, de la ora 18:30, în Sala Operei din Braşov puteți urmări spectacolul „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, creaţie lirică pe un libret de Salvatore Cammarano. În distribuţie: tenorul Cristian Bălășescu - „Manrico”, soprana Cristina Radu - „Leonora”, baritonul Adrian Mărcan - „Contele de Luna”, mezzosoprana Asineta Răducan - „Azucena” şi basul Marian Rește - „Ferrando”. Își dau concursul Corul și Orchestra Operei din Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Anda Tăbăcaru-Hogea. 
 

Festivalul 'Timișoara muzicală' - recital Athenaeum Brass Quintet

Bookmark and Share

Ediția cu numărul 43 a Festivalului „Timișoara muzicală” continuă astăzi seria recitalurilor, la Sala „Capitol” din municipiu, cu un eveniment în care protagoniste sunt instrumentele de suflat. De la ora 19:00, Athenaeum Brass Quintet, alcătuit din Oleg Răileanu și Octavian Bogdan - la trompete, Ioan Gabriel Luca - la corn, Florin Pane - trombon și Laurențiu Sima - tubă, va apărea în fața publicului timișorean alături de percuționistul Sebastian Bratu. Programul cuprinde opusuri de Johann Pachelbel, Wolfgang Amadeus Mozart și Johannes Brahms, printre alții, în aranjamente pentru cvintet de suflători realizate de Walter Barnes, Robert King, Philip Jones şi Peter Schickele. 
 

Actualitatea internaţională

Soprana Iulia Maria Dan este din nou 'Mimì' la Handa Opera din Sydney

Bookmark and Share

Soprana Iulia Maria Dan cântă astăzi din nou pe scena în aer liber de la Handa Opera din Sydney. Artista română interpretează rolul „Mimì” în spectacolul „Boema” de Giacomo Puccini, prezentat în portul oraşului australian în regia lui Andy Morton şi sub conducerea dirijorului Brian Castles-Onion. Decorurile şi costumele sunt realizate de designerul român Dan Potra. Din distribuţie mai fac parte Ho-Yoon Chung, în rolul „Rodolfo” şi Julie Lea Goodwin - „Musetta”. 
 

Vizualizări: 65

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor