altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-05-20

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi' se deschide la Ateneul Român
Bookmark and Share
Trei evenimente sunt înscrise astăzi pe afișul Filarmonicii 'George Enescu' din București. La Sala Mare a Ateneului Român, dimineața, începând cu ora 11.00, este dedicată proiectului 'Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica'. Inițiatoarea lui - Cristina Sârbu propune un format nou, cel al geografiilor muzicale, având-o invitată pentru a prezenta prima țară - Turcia - pe actrița Aylin Cadîr de la Teatrul Național București. De la ora 19.00, va avea loc concertul care deschide edția 2018 a Festivalului „Săptămâna Internaţională a Muzicii”. Dirijorul Bogdan Vodă se va afla la pupitrul Orchestrei 'Concerto' a Universităţii Naţionale de Muzică, iar invitații serii vor fi pianistul Horia Maxim, Barrie Webb la trombon şi digeridoo, violoncelistul Mircea Marian și membrii ansamblului Game. În program sunt înscrise lucrări de Mihaela Vosganian, Adrian Iorgulescu și Bogdan Vodă. Și tot astăzi, de la ora 19.00, la Sala Mică a Ateneului Român, violonista Tania Zâmbreanu și pianista Clementina Ristea Ciucu dedică recitalul lor memoriei violonistului Dan Enăşescu. Cele două muziciene vor interpreta lucrări de George Enescu, 
Claude Debussy, Ludwig van Beethoven și Fritz Kreisler. 
 
Sesiune de înregistrări speciale la Radio România cu pianistul Daniel Petrică Ciobanu
Bookmark and Share
Pianistul Daniel Petrică Ciobanu, protagonistul concertului de vineri, 18 mai, al Orchestrei Naționale Radio, se află şi astăzi în studiourile Radio România pentru o sesiune de înregistrări speciale, la invitaţia postului Radio România Muzical. Tânărul artist, în vârstă de 27 de ani, este deja laureat al mai multor competiții de prestigiu, cum ar fi Concursul Internațional de Pian "Arthur Rubinstein" de la Tel-Aviv, una dintre cele mai exigente competiţii de profil, unde Daniel Ciobanu a fost distins cu premiul al doilea și cu premiul publicului. 
 
Don Carlo de Giuseppe Verdi - spectacol în memoria baritonului Nicolae Herlea, la Opera Națională din București
Bookmark and Share
Opera Națională București dedică astăzi, 20 mai 2018, începând cu ora 18:30, spectacolul cu „Don Carlo” de Giuseppe Verdi memoriei baritonului Nicolae Herlea. Spectacolul „Don Carlo” este un omagiu adus memoriei artistului și debutului său în rolul Marchizul de Posa, ce i-a deschis porțile spre Scala din Milano și Metropolitan Opera din New York. Este vorba despre o montare din stagiunea 2017 - 2018 a operei bucureștene, regia, decorul, costumele și luminile spectacolului purtând semnătura lui Mario De Carlo. 
Reprezentația dirijată de Tiberiu Soare îi are soliști pe Daniel Magdal în rolul titular și Dragoljub Bajic - Regele Filip al II-lea, Madeleine Pascu - Elisabetta de Valois, Marius Boloș - Marele Inchizitor și Maria Miron Jinga, care debutează în rolul Prințesa Eboli. 
 
Don Quijote și Colombina se întoarce în scest weekend la Opera Comica pentru Copii
Bookmark and Share
Astăzi 20 mai, Opera Comică pentru Copii din Bucureşti a pregătit pentru cei mici, dar nu numai, două spectacole. De la ora 11.00, la Sala Mare va avea loc reprezentația cu baletul Don Quijote de Ludwig Minkus. Cavalerul rătăcitor, Don Quijote, care a fascinat generații la rând, timp de patru secole, cu aventurile lui incredibile, contribuie în această montare la fericirea tinerilor îndrăgostiți, Basil și Quiteria. Iar începând cu ora 10.00, la Sala Mozart poate fi urmărit spectacolul „Colombina se întoarce”. Descurcăreața Colombina revine la Opera Comică pentru Copii, de data aceasta în chip de zână, ca să o ajute pe Livietta să-și găsească alesul inimii. 
 
Concert al compozitorului Dan Popescu la Universitatea Națională de Muzică din București
Bookmark and Share
Astăzi, 20 mai, la Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București are loc al doilea concert cu piese semnate de compozitorul Dan Popescu. De la 11.00, cei interesați vor putea să asculte în primă audiție Concertul nr. 1 pentru instrumente de coarde, prezentat de Orchestra Oxigen, sub bagheta dirijorului Vlad Răzvan Baciul. Evenimentul va continua cu un recital în care pianista Mădălina Pașol va interpreta în primă audiție alte lucrări de Dan Popescu, printre care și un trio pentru pian, flaut și clarinet, prezentat împreună cu clarinetistul Mihai Pintenaru și flautistul Ștefan Diaconu. 

 
Prima ediție a Concursului Național de Interpretare Solfegistică și Compoziție muzicală 'Ion Dumitrescu'
Bookmark and Share
În perioada 22- 24 mai 2018 se va desfășura prima ediție a Concursului Național de Interpretare Solfegistică și Compoziție muzicală „Ion Dumitrescu”. Concursul are loc la Școala de Arte nr. 3 din București și este structurat pe două secțiuni: solfegistică și compoziție muzicală și două categorii la care se pot înscrie elevi ai școlilor și liceelor cu profil vocațional - muzică și elevi care nu sudiază în unități de învățământ cu profil vocațional. Pianista Ilinca Dumitrescu este președinte de onoare al juriului din care mai fac parte conf. univ. dr. Laura Manolache - președintele juriului, prof. dr. Georgeta Aneta Băcioiu - inspector de specialitate ISMB și prof. Daniel Florin Castravete - directorul Școlii Gimnaziale de Arte nr. 3 București. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul Stradivarius 2018 la Suceava și Mihăileni, județul Botoșani
Bookmark and Share
Turneul Internațional Stradivarius ajunge astăzi, 20 mai, la Suceava și Botoșani. La Casa de Cultura a Studentilor din Suceava și la Casa George Enescu din Mihaileni, județul Botosani, violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu vor susține două recitaluri. Aflat la cea de-a 11-a ediţie, turneul poartă numele Balada, un secol de muzică şi include concerte în România și în străinătate. În acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, Alexandru Tomescu și Angela Drăghicescu prezintă creații din repertoriul românesc compuse de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Mihail Jora, Tiberiu Olah şi Dumitru Capoianu. Publicul va putea asculta şi un aranjament muzical special pentru vioară, pian și cor al Baladei lui Ciprian Porumbescu, cu participarea extraordinară a Corurilor Naționale din programul Cantus Mundi și a Corului de Copii Radio, aranjament realizat de compozitorul Grigore Cudalbu. Turneul va continua până în 11 iunie în oraşe ca Iaşi, Sibiu, Timişoara, Ploieşti şi Bucureşti. 
 
Sibiu Jazz Festival - 2018 la final
Bookmark and Share
Ediția cu nr.48 a Festivalul de Jazz de la Sibiu ajunge astăzi, 20 mai , la final. Toate cele patru manifestări vor avea loc în Piața Mare din Sibiu. Jazz for Kids este programat pentru orele 10.00 și 17.00. De la ora 19.00 cei aflați în Piața Mare din Sibiu vor întâlni trupa Nes alcătuită din: Nesrine Belmokh - voce, Matthieu Saglio - violoncel și David Gadea - tobe. Repertoriul lor trece cu ușurință de la jazz la soul, de la sonorități arabe la tonalități franceze.De la ora 20.00 va urca pe scenă Duo Machado și Ithursarry. Atât Jean-Marie Machado - pian cât și Didier Ithursarry - acordeon sunt maeștrii în exprimarea melancoliei, sentiment încărcat de amintiri, trăiri din trecut și pasiuni muzicale date uitării. Ei for oferi un moment deosebit în finalul Festivalul de Jazz de la Sibiu - ediția 2018. 
 
Festivalul şi Concursul Internaţional de pian şi compoziţie Sabin Păutza la final
Bookmark and Share
Astăzi, 20 mai, se încheie la Reşiţa Festivalul şi Concursul Internaţional de pian şi compoziţie Sabin Păutza, dedicat compozitorului şi dirijorului în vârstă de 75 de ani, venit pe lume în localitatea Cîlnic din apropiere de Reşiţa. 
Evenimentul a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi se derulează la Liceul de Arte ce poată numele lui Sabin Păutza. 
Pe parcursul zilei au loc etapa finală și Gala laureaților, precum și un concert susținut de pianistul Radu Torok - câștigătorul din 2017 al Marelui Premiu al Concursului Sabin Păutza. El va fi acompaniat de Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, dirijată de Sabin Păutza. 
 
'Bal mascat' de Giuseppe Verdi la Opera din Timișoara
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Timișoara îi invită pe iubitorii genului la „Bal mascat”. Titlul verdian figurează astăzi, 20 mai, pe afișul instituţiei, iar din distribuție fac parte tenorul Remus Alăzăroae - în rolul Riccardo, soprana Lăcrămioara Cristescu - Amelia, baritonul George Proca - Renato și mezzosoprana Gabriela Toader - Ulrica. Olandezul Frans Meewis a semnat regia acestul spectacol care va începe la ora 19.00 și care va fi dirijat de Cristian Sandu. 
 
Baletul Giselle de Adolphe Adam pe scena Operei Naționale Române din Iași
Bookmark and Share
Unul dintre cele mai îndrăgite balete clasice - „Giselle” de Adolphe Adam - figurează astăzi pe afișul Operei Naționale Române din Iași. Dirijorul Ciprian Teodorașcu va asigura conducerea acestui spectacol în care vor evolua, între alții, Kotomi Hoshino - în rolul Giselle, Elvis Gache – Hans, Dumitru Buzincu - Wilfried, alături de un invitat de la Opera bucureșteană, Bogdan Rădăcină - interpretul lui Albert. Spectacolul este programat pentru ora 18.30. 
 
Penultima zi din Festivalul 'Tinere Talente' de la Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Până pe 21 mai se desfăşoară, la Râmnicu Vâlcea, Festivalul "Tinere talente". Sub genericul „Treptele celebrității”, astăzi, de la ora 19.00, în Sala Lahovari, este programat un concert susţinut de trei tineri interpreți: violoncelistul Valentin Simion, pianista Cristina Gârbu și violonistul Radu Ropotan. Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” condusă de Ștefan Novak îi va acompania pe tinerii instrumentiști în lucrări de David Popper, Ludwig van Beethoven și Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul va fi prezentat de muzicologul şi criticul muzical Lavinia Coman. 
 

Actualitatea internaţională

Baritonul Lucian Petrean este 'Scarpia' din 'Tosca' de Puccini, la Dusseldorf
Bookmark and Share
Astăzi, 20 mai, baritonul Lucian Petrean urcă din nou pe scena Operei din Dusseldorf pentru a interpreta rolul Scarpia din opera „Tosca” de Giacomo Puccini. Într-o montare ce poartă semnătura regizorului Dietrich W. Hilsdorf, baritonul român va cânta alături de soprana din Marea Britanie Morenike Fadayomi - interpreta eroinei titulare. Pe afiș mai figurează doi muzicieni din Uzbekistan: tenorul Najmiddin Mavlyanov - interpretul lui Mario Cavaradossi și dirijorul Aziz Shokhakimov. 
 


Vizualizări: 320

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor