altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Radio România Muzical marchează ziua comemorării lui George Enescu
Bookmark and Share
În 4 mai 2020 se împlinesc 65 de ani de când s-a stins din viaţă George Enescu. Radio România Muzical marchează această zi cu proiecte care se derulează pe contul de Facebook al postului, dar și în cadrul programului de radio on air. Online, în intervalul orar 16.30-20.00, publicul poate urmări și asculta, în regim de premieră, înregistrări ale unor recitaluri susținute de prestigioși muzicieni români, alături de documentare dedicate casei lui George Enescu de la Mihăileni, salvată de la distrugere prin eforturile muzicienilor și arhitecților.
De la ora 16.30, violonistul Cristian Fătu și pianista Luiza Borac vor interpreta piese de George Enescu. Începând cu ora 17.00, vor putea fi ascultaţi violonistul Alexandru Tomescu şi pianista Raluca Ştirbăţ. 30 de minute mai târziu, Cristina Comandaşu, manager Radio România Muzical va modera un dialog cu Alexandru Tomescu, Raluca Știrbăț, Cristian Ladislau Andriș și Șerban Sturdza, președintele Ordinului Arhitecților din România și președinte al Fundației Pro Patrimonio, direct implicat în ceea ce a însemnat munca pentru restaurarea casei lui Enescu de la Mihăileni. Iar de la ora 19.00, pianista Adela Liculescu propune un recital înregistrat în 30 aprilie 2020 la salonul Bosendorfer din Viena. În program: Sonata Appassionata de Ludwig van Beethoven și Suita a II-a op. 10 de George Enescu.
În același timp, cei care ascultă Radio România Muzical on air, se vor putea bucura de programele speciale dedicate lui George Enescu în 4 mai. De la ora 10.00, George Enescu va fi Interpretul zilei - în tripla ipostază de violonist, pianist și dirijor al unor lucrări proprii. De la ora 13.05, emisiunea Polifonii îi va fi dedicată în totalitate lui George Enescu - compozitorul, cu câteva dintre opusurile emblematice din creația sa.
Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor Radio, este prezent și on air pe 4 mai la Radio România Muzical: de la ora 18.15 poate fi ascultată rubrica Obiectiv-emotiv pe care binecunoscutul violonist o semnează bilunar la Radio România Muzical, dedicată unui portret al lui George Enescu.

 
Cătălin Milea, eveniment pe pagina de facebook Radio România Muzical
Bookmark and Share
Duminică, 3 mai 2020, publicul este invitat la al cincilea recital live din seria online Jazz în sufragerie - Gustări muzicale, organizată de saxofonistul Cătălin Milea. Transmisiunea live va putea fi urmărită pe pagina oficială de Facebook Radio România Muzical, începând cu ora 15,00. Cu prilejul acestui eveniment, se vor putea dona fonduri ce vor fi folosite pentru susținerea copiilor din cadrul Fundației Copii în dificultate.
 
Stagiunea online a Corului de Copii Radio: călătorie pe întregul mapamond, la aniversarea a 75 de ani de activitate
Bookmark and Share
Corul de Copii Radio împlinește 75 de ani de activitate, moment aniversar pentru care ansamblul Radio România pregătise un concert-eveniment, programat în data de 25 aprilie. Din cauza suspendării tuturor evenimentelor publice din stagiunea Sălii Radio, concertul aniversar va fi reprogramat în această toamnă, în prima parte a stagiunii 2020-2021.
Pentru a puncta însă acest moment special și pentru a fi cât mai aproape de publicul său, Corul de Copii Radio a deschis o stagiune online, pe contul său oficial de Facebook. Prima transmisiune a avut loc chiar în data de 25 aprilie și va fi urmată de alte evenimente similare online, în fiecare sâmbătă, de la ora 18.00. Veți putea urmări filmări din concertele ansamblului pe contul său oficial de Facebook sau pe pagina Orchestrelor și Corurilor Radio România. Primele transmisiuni video programate fac parte din spectacolul Meridian, înregistrat la Sala Radio în data de 5 mai 2019.
 
Festivalul Enescu online: concertul de deschidere a Concursului Enescu 2018
Bookmark and Share
Pe site-ul Festivalului Enescu pot fi urmărite evenimente înregistrate din ediții trecute. Astăzi, 2 mai 2020, va fi postat concertul care a deschis Concursul Internaţional George Enescu, ediţia 2018. Corul şi Orchestra Filarmonicii bucureştene au evoluat la Ateneul Român, sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeşelea, iar solişti au fost violonistul Ştefan Tarara, violoncelistul Eun-Sun Hong şi pianistul Josu de Solaun, câștigătorii premiilor I la secțiunile de interpretare ale Concursului Enescu, ediția din 2014. În program: Concertul pentru orchestră de Tian Tian (lucrare distinsă cu premiul I la secțiunea Compoziție a Concursului Internațional "George Enescu", ediția 2016); Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu şi Poema Română op. 1 de George Enescu.
 
Continuă seria de spectacole online a Teatrului 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian continuă să ofere publicului transmisiuni ale unor spectacole din arhiva proprie. Sâmbătă, 2 mai 2020, de la ora 18.00, va fi postat un program cu titlul Călătorie în lumea filmului şi a muzicalului, în scenografia lui Cătălin Ionescu Arbore. Pe site-ul opereta.ro şi pe pagina de facebook a Teatrului Ion Dacian, vor putea fi ascultate selecţiuni din coloane sonore și musicaluri celebre precum Titanic, Harry Potter, Lord of the Rings, West Side Story şi Evita.
 
'Răpirea din Serai', spectacolul propus de Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Pe contul de facebook al Operei Comice pentru Copii şi pe aplicația lansată de instituție, poate fi văzută astăzi, 2 mai 2020, de la ora 17.00, o înregistrare cu spectacolul Răpirea din Serai de Wolfgang Amadeus Mozart. Conceptul regizoral îi aparţine lui Cristian Mihăilescu; conducerea muzicală - Gheorghe Iliuţă.
Pe lângă programul variat de spectacole, echipa Operei Comice propune celor mici o serie de emisiuni educative și distractive. 'Micul Grădinar OCC', 'Povești cu Felicia', 'În spatele Cortinei', 'Fabule cu Nino' și 'Filme de Zece' sunt emisiunile deja disponibile pe Aplicația Opera Copiilor.
 
Calendarul muzical al zilei - 2 mai 2020
Bookmark and Share

  • 1660 S-a născut compozitorul italian Alessandro Scarlatti (decedat 24.10.1725) 360 ani
  • 1754 S-a născut compozitorul spaniol Vicente Martin y Soler (decedat 11.02.1806) 266 ani
  • 1843 S-a născut compozitorul austriac Karl Ziehrer (decedat 14.11.1922) 177 ani
  • 1864 Comemorarea compozitorului german Giacomo Meyerbeer 156 ani
  • 1920 S-a născut dirijorul elveţian Jean-Marie Auberson (decedat 4.07.2004) 100 ani
  • 1944 Aniversarea compozitorului român Viorel Munteanu 76 ani
  • 1947 Aniversare dirijorului belgian Philippe Herreweghe 73 ani
  • 1949 Aniversarea compozitorului român Teodor Caciora 71 ani
  • 1953 S-a născut dirijorul rus Valery Gergiev 67 ani
  • 1986 Aniversarea violonistului Ștefan Tarara 34 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Actualitatea internaţională

Seria 'Nightly Met Opera Streams' continuă pe site-ul Operei din New York
Bookmark and Share
Pe site-ul Operei Metropolitan din New York, continuă seria de spectacole online Nightly Met Opera Streams. Sub genericul Viewers Choice, astăzi puteţi urmări o înregistrare din 3 ianuarie 1985 - spectacolul Aida de Giuseppe Verdi, condus de dirijorul James Levine. În distribuţie: soprana Leontyne Price, mezzo-soprana Fiorenza Cossotto, bas-baritonul Simon Estes şi regretatul tenor James McCracken. Înregistrarea este disponibilă pe site-ul operei Metropolitan timp de 23 de ore.
 
Bruckner, în programul online al Operei de Stat din Berlin
Bookmark and Share
Opera de Stat din Berlin propune publicului o serie de înregistrări ale unor producţii proprii de succes - concerte, spectacole coregrafice şi de operă. Evenimentele sunt postate pe site-ul instituţiei în fiecare zi la ora 12,00 (ora Germaniei) şi rămân disponibile timp de 24 de ore. Astăzi, 2 mai 2020, puteţi urmări un concert care a avut loc în 6 ianuarie 2017, la Filarmonica din Paris. La pupitrul Capelei de Stat din Berlin s-a aflat Daniel Barenboim, directorul muzical al ansamblului amintit şi al Operei din Berlin. În program - Simfonia a II-a de Anton Bruckner.
 
Spectacolul 'Fidelio', pe site-ul www.staatsoperlive.com
Bookmark and Share
Opera de Stat din Viena continuă să ofere publicului în fiecare zi, gratuit, înregistrări ale propriilor producții din stagiunile trecute. Astăzi, 2 mai 2020, este programat spectacolul Fidelio de Ludwig van Beethoven, în regia lui Otto Schenk. Conducerea muzicală - Adam Fischer. Din distribuţie au făcut parte tenorul Robert Dean Smith, soprana Nina Stemme şi bas-baritonul Sebastian Holecek. Înregistrarea, realizată în 9 iunie 2015, va fi postată pe site-ul www.staatsoperlive.com, începând cu ora locală 19 şi va rămâne disponibilă timp de 24 de ore.
 

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor