altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-07-02

Ştiri muzicale din Bucuresti

Bucharest Jazz Festival

Bookmark and Share

Bucharest Jazz Festival propune în perioada 3-9 iulie 2017 concerte și evenimente, la care intrarea publicului este liberă. Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, această a VI-a ediție aduce la București nume consacrate ale jazzului internațional, dar şi artişti tineri şi talentaţi, ce vor evolua în Piața George Enescu și îla Gabroveni Jazz Club de la ARCUB. În fiecare seară, după concertele din Piața George Enescu, ARCUB invită artiștii și fanii festivalului la sediul din strada Lipscani 84-90 pentru întâlniri muzicale în cadrul Gabroveni Jazz Club. 
Potrivit unui comunicat emis de organizatori, "cele mai așteptate momente includ concertul muzicianului Stanley Jordan, nominalizat de patru ori la premiile Grammy, cu doi artiști de excepție ai jazzului european, bateristul Gábor Dörnyei și Kornél Horváth, votat în 2016 cel mai bun percuționist din lume. Ediția #6 prezintă colaborarea fără precedent dintre Branford Marsalis Quartet și Kurt Elling, deținători de premii Grammy, și concertul influentei percuționiste și compozitoare Marilyn Mazur, distinsă cu Jazzpar Prize. Nu în ultimul rând, ediția din acest an aduce un tribut stilurilor originale ale jazzului din secolul XXI cu o demonstrație de world music experimental în interpretarea percuționistului Joca Perpignan, din al cărui grup face parte pianistul Alon Yavnai, deținător a două premii Grammy". 



 

Pe 5 iulie se deschide Festivalul Vara magică

Bookmark and Share

Între 5 iulie şi 23 august se desfăşoară la Atenel Român ediţia a VI-a a a Festivalului Vară magică. În fiecare zi de miercuri, începând cu ora 19.30, sunteţi invitaţi să ascultaţi orchestre române şi străine, artişti tineri şi consacraţi de cel mai înalt nivel, precum violonistul Alexandru Tomescu, Orchestra Română de Tineret, Ansamblul Raro, soprana Rodica Vică, Orchestra Naţională de Cameră a Moldovei, Romanian Simfonietta Orchestra sau Orchestra Naţională de Tineret a Olandei. 
Primul concert se va desfăşura miercuri, 5 iulie, sub genericul "In memoriam Dinu Lipatti" şi va fi susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, acompaniat la pian de Angela Drăghicescu. În program: piese de Dinu Lipatti, Tiberiu Olah, Mihail Jora, Constantin Nottara, Mircea Chiriac, Béla Bartók. 
 

Tineri muzicieni în concert la Sala Radio

Bookmark and Share

Orchestra "Universitaria" şi Corul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, pregătit de Valentin Gruescu, vor concerta luni, 3 iulie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Tinerii muzicieni vor interpreta lucrări de John Ireland, Edward Elgar şi W.A.Mozart, printre alţii. Solişti: Irina Rădulescu - marimbă, pianista Rebeca Omordia şi violoncelistul Adrian Precup. 
 

Marile serate muzicale ale Bucureștiului

Bookmark and Share

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează până în 9 iulie 2017 a treia ediție a festivalului internațional al muzicii de cameră intitulat "Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului". Evenimentul reunește muzicieni din 8 țări, ce vor susține concerte la Ateneul Român și în sălile Operei Comice pentru Copii. Elevii și studenții care doresc să ia parte la concertele programate la Ateneul Român pot primi o invitație gratuită în urma completării unui formularul. De asemenea, ultimele bilete disponibile la evenimentele din festival au 50% reducere, începând de pe 26 iunie și pot fi achiziționate de pe site-ul bilete.ro 
Astăzi, 2 iulie 2017, de la ora 10,00, sub genericul Matineele Festivalului, în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii va cânta tânărul violonist Ștefan Aprodu, elev al Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti şi contrabasistul Cezar Knihinski, membru al Orchestrei Naţionale Radio. 
 

  •  

 

Ştiri muzicale din ţară

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ

Bookmark and Share

Astăzi se deschide ediţia cu nr.44 a Festivalului "Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ". De la ora 21.00, în Piaţa Turnului va avea loc Festivitatea de deschidere urmată de concertul susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" din Chişinău, condusă de dirijorul Mihail Agafiţa. Solist va fi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu. Programul serii va cuprinde trei opusuri clasice: Uvertura "Egmont" op.84 de L. van Beethoven, Concertul în Re major pt flaut şi orchestră de W.A.Mozart şi Simfonia a V-a de L. van Beethoven. 
 

Opera Aperta la Cluj Napoca

Bookmark and Share

Opera Națională Română din Cluj-Napoca pășește oferă astăzi iubitorului genului un nou spectacol montat în aer liber, sub genericul Opera Aperta! Prin acest eveniment, derulat în Piaţa Unirii, instituţia îşi încheie stagiunea 2016-2017. De la ora 21.30, publicul poate viziona spectacolul coregrafic "Zorba", pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis și în coregrafia lui Lorca Massine. Spectacolul a avut premiera pe 26 mai 2017, iar din distribuţie fac parte Mircea Munteanu, Dan Haja, Andreea Jura, Augustin Gribincea şi Liana Taloş. Dirijează Adrian Morar. 
 

Festival de jazz la Timisoara

Bookmark and Share

În organizarea Primăriei oraşului Timişoara, oraş desemnat drept Capitală europeană în anul 2021, între 30 iunie şi 2 iulie are loc un Festival de jazz. Evenimente sunt programate astăzi în Parcul Civic, Parcul Castelului şi în Piaţa Victoriei. Printre artiştii şi formaţiile invitate se numără Teo Milea, Alexandra Gaiţîă, Bill Laurance şi Monty Alexander Harlem Kingston Express. 


 

Muzica lui Franz Schubert - în turneu

Bookmark and Share

La Centrul Cultural "Jean Bart" din Tulcea are loc astăzi un eveniment în care se împletesc muzica și arta vizuală. Pianista Cristiana Mihart, violonistul Valentin Șerban, violistul Theodor Andreescu, violoncelistul Mihail Grigore și contrabasistul Victor Savca vor interpreta Cvintetul "Păstrăvul" de Fr. Schubert, în timp ce graficianul Iulian Sidorencu propune șase lucrări de manipulare fotografică. Concertul face parte dintr-un turneu propus de Asociatia Rute muzicale, ce se va încheia pe 6 iulie la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia. 
 

Festivalul Musica Barcensis - la Codlea

Bookmark and Share

Ieri a început ediţia a 8-a a Festivalului Musica Barcensis. Organizatorii propun în toate weekendurile lunilor iulie și august, întâlniri muzicale inedite cu artiști consacraţi, dar și cu tineri muzicieni, un repertoriu variat, evenimentele urmând a se desfăşura cu precădere în biserici fortificate. Astăzi, 2 iulie, de la ora 18.00, la Biserica fortificată din Codlea vor concerta Cvintetul Burzenbläser, Orchestra Liceului de Muzică din Braşov, împreună cu oboistul Klaus Philippi şi organistul Klaus Untch. Următorul eveniment din program va avea loc pe 8 iulie, când este programată o plimbare muzicală pe urmele organistului Michael Schuster în Ţara Bârsei. 


 

Ţintea muzicală - a doua zi

Bookmark and Share

Ieri a început Ţintea muzicală, festival internaţional de muzică clasică şi contemporană organizat de compozitoarele Dana Probst şi Adina Dumitrescu. Această a 9-a ediţie se desfăşoară sub genericul "A fost odată ca niciodată". Astăzi, de la ora 17.00, la Parohia Sf. Nicolae din Câmpina are loc un recital - lectură susţinut de pianiștii Andreea Butnaru și Otto Probst, violoncelistul Florin Mitrea și actorii Ioana Calotă și Alexandru Philippide. Din program fac parte Bagatela pentru violoncel și pian de Filip Lazăr, Trei piese pentru violoncel și pian de Nadia Boulanger, Nocturna pe o temă moldovenească de Dinu Lipatti, Trei bagatele pentru pian de Filip Lazăr, fragmente din Sonata pentru violoncel și pian de Francis Poulenc şi Marșul lui Henri pentru pian la 4 mâini de Dinu Lipatti. Textele lecturate de actori sunt selectate din scrisorile lui Dinu Lipatti și din scrierile și epistolele lui Francis Poulenc. 
 

Actualitatea internaţională

Teodor Ilincăi, din nou la Opera Germană din Berlin

Bookmark and Share

Tenorul Teodor Ilincăi interpretează din nou astăzi rolul titular din spectacolul Don Carlo de G. Verdi, pus în scenă la Opera Germană din Berlin, în regia lui Marco Arturo Marelli şi sub conducerea dirijorală a lui Rizzi Brignoli. Teodor Ilincăi va evolua împreună cu Giacomo Prestia, Etienne Dupuis, Jamie Barton ş.a. 

Vizualizări: 91

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor