altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Continuă sezonul cinematografic al Royal Opera House la Happy Cinema
Bookmark and Share
La Happy Cinema din București sunt difuzate 13 producții semnate de Opera Regală din Londra. Acest sezon include cinci producții noi, trei premiere mondiale și întoarcerea a șase producții de marcă. Astăzi, 2 februarie, publicul va putea urmări o reprezentație a operei „Boema” de Giacomo Puccini. Soprana Simona Mihai interpretează rolul 'Musetta', distribuția fiind completată de soprana Ekaterina Siurina în 'Mimì', tenorul Charles Castronovo - 'Rodolfo', iar baritonul Andrzej Filończyk va fi 'Marcello'. Regizorul acestei versiuni este Richard Jones, iar scenografia a fost semnată de Stewart Laing, spectacolul fiind rezultatul unei colaborări cu Teatrul Real din Madrid și Opera Lirică din Chicago.
 
'Madama Butterfly' la Opera din București
Bookmark and Share
La Opera Națională din București are loc astăzi, 2 februarie, o reprezentație a operei „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini. Începând cu ora 18:30, pe scena instituției vor urca soprana Young Ju Kim în rolul titular, tenorul Liviu Indricău va fi „Pinkerton”, mezzosoprana Florentina Soare - „Suzuki”, iar soprana Stanca Maria Manoleanu va fi „Kate”. Dirijorul serii este David Miller, regia a fost semnată de Jean Rânzescu, iar decorurile și costumele au fost realizate de Theodor Kiriakoff Suruceanu și, respectiv, Elena Feodorov. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 13 iunie.
 
Spectacolele zilei la Opera Comica pentru Copii
Bookmark and Share
La Opera Comică pentru Copii, primul spectacol de astăzi, 2 februarie are loc de la ora 10, în Sala Mozart. Sub titlul 'Carnavalul animalelor', spectacolul a fost inspirat de creația lui Camille Saint-Saëns, iar regia îi aparține Elenei Morar.
Începând cu ora 11, la Sala UnderGrant a Operei Comice pentru Copii are loc o reprezentație a spectacolului de balet 'Fata babei și fata moșului', o adaptare după povestea lui Ion Creangă, semnată de coregraful Mihai Babușka. Spectacolul este reluat de la ora 16, în aceeași sală.
De la ora 17, la Sala Mare a instituției, mici melomani pot urmări musicalul 'Peter Pan'. Muzica spectacolului a fost semnată de Laurențiu Profeta, iar libretul a fost realizat de Eugen Rotaru.
 
Calendarul muzical al zilei - 2 februarie 2020
Bookmark and Share

  • Comemorarea compozitorului italian Giovanni Pierluigi da Palestrina - 425 ani (3 februarie 1525 - 2 februarie 1594)
  • În anul 1875 s-a născut violonistul austriac Fritz Kreisler - 145 ani (d.29 ianuarie 1962)
  • Se împlinesc 144 de ani de la naşterea compozitorului Guilelm Şorban (2 februarie 1876 - 7 iulie 1923) şi 130 de ani de la cea a criticului muzical Emanoil Ciomac (2 februarie 1890 - 13 iunie 1962)
  • Acum 119 ani a văzut lumina zilei violonistul Jascha Heifetz (2 februarie 1901 - 10 decembrie 1987)
  • Aniversarea sopranei portoricane Martina Arroyo - 84 ani (1936)
  • Compozitorul Theodor Rogalski a încetat din viaţă acum 66 de ani (11 aprilie 1901 - 2 februarie 1954)
  • Se împlinesc 52 de ani de la moartea dirijorului italian Tullio Serafin (1 septembrie 1878 - 2 februarie 1968) şi 32 de ani de la cea a pianistului englez Solomon Cutner (9 august 1902 - 2 februarie 1988)
  • Au trecut 4 ani de la moartea compozitorului Costică Andrei (7 aprilie 1928 - 2 februarie 2016)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul 'Power Vibes' ajunge la Ploiești
Bookmark and Share
Astăzi, 2 februarie, turneul național 'Power Vibes' susținut de percuționistul Alexandru Anastasiu, membru al Orchestrei Naționale Radio, și ansamblul 'Icon Arts' ajunge la Ploiești. Începând cu ora 18, muzicienii vor urca pe scena Filarmonicii din oraș pentru a oferi publicului lucrări semnate de Chick Corea, Vadim Neselovskyi, Emmanuel Séjourné, Michael Burritt sau Alexandru Anastasiu, printre alții. Următorul concert în cadrul turneului național 'Power Vibes' are loc mâine, 3 februarie, la Biblioteca „Astra” din Sibiu.
 
'Elixirul dragostei' la Opera din Cluj
Bookmark and Share
La Opera Națională Română din Cluj-Napoca are loc astăzi, 2 februarie, o reprezentație a operei „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti. În distribuție regăsim artiști precum soprana Lucia Bulucz în „Adina”, tenorul Liviu Iftene este „Nemorino”, baritonul Geani Brad - „Belcore”, iar baritonul Cristian Hodrea este „Dulcamara”. Conducerea muzicală este asigurată de Adrian Morar, iar regia a fost semnată de Matteo Mazzoni. Ora de începere este 18:30.
 
Spectacolul 'O sole mio' pe scena Teatrului 'Oleg Danovski' din Constanța
Bookmark and Share
La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” are loc astăzi, 2 februarie, spectacolul de canzonete intitulat „O sole mio”. Concepția spectacolului îi aparține mezzosopranei Gabriela Dobre, alături de care vor urca pe scenă soliști precum sopranele Daniela Vlădescu, Stela Sîrbu și Smaranda Drăghici; vor cânta, de asemenea, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorul Doru Iftene și baritonul Bogdan Ocheșel. Spectacolul începe la ora 18:30.
 

Actualitatea internaţională

Festivalul Internațional Europalia se încheie astăzi.
Bookmark and Share
Festivalul Internațional al Artelor EUROPALIA se încheie astăzi, 2 februarie. Seria de evenimente a început în 2 octombrie 2019 și a cuprins expoziții, concerte și recitaluri. Seria bienală EUROPALIA a început în 1969, fiind dedicată unei țări diferite la fiecare ediție. Programul cultural oferit de România a inclus o expoziție Brâncuși sub titlul „Sublimarea formei”. Între evenimentele muzicale ce au aut loc pe parcursul festivalului, pot fi amintite recitalul susținut de violoncelistul Valentin Răduțiu și pianistul Per Rundberg la Bozar sau turneul SoNoRo, încheiat la 10 ianuarie, precum și concertul susținut de violoncelistul Andrei Ioniță alături de Orchestra Națională a Belgiei, condusă de Cristian Măcelaru, cu ocazia Zilei Naționale a României.
 
Orchestra Simfonică din Boston și dirijorul Andris Nelsons și-au anulat turneul de concertul ce urma să aibă loc în Asia
Bookmark and Share
Orchestra Simfonic din Boston i dirijorul Andris Nelsons i-au anulat turneul de concertul ce urma s aib loc n perioada 6 16 februarie n estul Asiei din cauza coronavirusului, care a ucis deja n China 132 persoane i a mbolnvit alte aproape 6000. Turneul urma s cuprind 8 concerte n Hong Kong, Shanghai, Taipei i Seul. n numele lui Andris Nelsons i al muzicienilor din Orchestra Simfonic din Boston, ne declarm profund ntristai de faptul c nu vom putea s cntm pentru minunatul public din Seul, Taipei, Hong Kong i Shanghai", a transmis Preedintele ansamblului Mark Volpe. "Avnd n vedere c sntatea i starea de bine a muzicienilor este principala noastr preocupare, suntem nevoii s anulm ntregul turneu", a concluzionat Volpe.
 
Baritonul George Petean la Opera din Amsterdam
Bookmark and Share
Baritonul George Petean evoluează n această seară pe scena Operei Naționale Olandeze din Amsterdam, în rolul titular din opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, o coproducţie a Operei din Zürich şi a Teatrului Regal din Madrid. Alături de muzicianul român, din distribuția spectacolului mai fac parte soprana Anna Pirozzi în „Abigaille” și basul Dmitri Belosselskiy - „Zaccaria”. Conducerea muzicală va fi asigurată de Maurizio Benini, iar viziunea regizorală îi aparține lui Andreas Homoki. Spectacolul din această seară continuă o serie de reprezentații începută în data de 27 februarie.
 
Cristina Păsăroiu și Ioan Hotea la Wiesbaden
Bookmark and Share
Soprana Cristina Păsăroiu și tenorul Ioan Hotea urcă astăzi pe scena Teatrului de Stat din Wiesbaden, în cadrul unei reprezentații a operei „Manon Lescaut” de Jules Massenet. În timp ce soprana Cristina Păsăroiu va aduce la viață rolul principal, tenorul Ioan Hotea este „Cavalerul des Grieux”. Distribuția este completată de baritonul Christopher Bolduc - „Lescaut” iar basul Florian Kontschak este „Contele des Grieux”. Dirijorul serii este Jochen Rieder, regia îi aparține lui Bernd Mottl, iar scenografia și costumele au for realizate de Friedrich Eggert. Următoarea reprezentație ce îi are în distribuție pe cei doi artiști români are loc în data de 14 februarie.
 
Opera din Sydney își închide porțile timp de doi ani, pentru renovări
Bookmark and Share
Dup 46 de ani de activitate, celebra Oper din Sydney i-a nchis porile pentru o renovare radical. Lucrrile vor dura 2 ani i se ridic la suma de 150 milioane de dolari. Ambiiosul proiect de refacere a nceput pe 1 februarie i are drept principal obiectiv mbuntirea acusticii, a modalitilor de acces pentru persoanele cu dizabiliti i crearea unui cadru mai sigur pentru personalul care lucreaz n spatele scenei. Instituia cultural primea n jur de 10.000 de iubitori ai muzicii anual i dorete s le ofere condiii de audiie la cele mai nalte i mai moderne standard. n 2011, actorul John Malkovich a regizat la Opera din Sydney spectacolul The Giacomo Variations, ca parte a Festivalului din oraul Australian i a criticat dur, ntr-un interviu pentru News Corp Australia, acustica slii: Am jucat n aproximativ 200 de sli de oper i cu siguran aceasta are o acustic care ar face un deserviciu i unui hangar. Nu este nelept s pui nimic n scen n acest loc, cu excepia unui circ, probabil.
 

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor