altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din ţară

Rigoletto-ul verdian la Opera Maghiară din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

La Opera Maghiară din Cluj-Napoca puteți urmări astăzi, 2 februarie 2017, spectacolul cu opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, pe libretul lui Francesco Maria Piave. Soliștii, corul și orchestra se vor afla sub bagheta dirijorală a lui Horváth József. Din distribuție fac parte tenorul Ştefan von Korch - Ducele de Mantua, baritonul Balla Sándor în Rigoletto, soprana Covacinschi Yolanda în Gilda, basul Köpeczi Sándor - Sparafucile. În alte roluri evoluează Molnár Mária, Mányoki László, Peti Tamás Ottó, Plesa Róbert, Gergely Arnold, Jordán Éva, Mányoki Mária, Pataki Enikő și Gergely Arnold. Scenografia şi costumele sunt realizate de Dobre-Kóthay Judit. Regia îi aparține lui Selmeczi György. Spectacolul începe la ora 18 și 30 de minute. 
 

Medalion Johannes Brahms la Filarmonica din Arad

Bookmark and Share

Un program integral brahmsian propune astăzi, 2 februarie 2017, Filarmonica din Arad. Pe afiș se regăsesc titlurile următoarelor creații: Uvertura academică op. 80, Variațiuni pe o temă de Haydn op. 56a și Concertul nr. 1 op. 15 în re minor pentru pian și orchestră. Solistă este pianista Sînziana Mircea. Dirijează, de la ora 19.00, Cristian Neagu. Concertul are loc la Sala Cercului Militar din Arad. 
 

Gala tinerilor dirijori la Filarmonica din Ploiești

Bookmark and Share

Gala tinerilor dirijori îi aduce astăzi, 2 februarie 2017, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii ploieștene pe șefii de orchestră Iosua Galev și Alexandru Mija. Alexandru Mija va dirija Pavana pentru o infantă de Maurice Ravel și Variațiuni pe o temă de Corelli pentru pian solo de Serghei Rahmaninov, în versiune pentru pian și orchestră de Sabin Păutza - interpretate în premieră. Iosua Galev va dirija Suita „Pasărea de foc” de Igor Stravinski. Solistă: pianista Ioana Maria Lupașcu. Concertul are loc în sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, de la ora 19.00. 
 

Filarmonica Sibiu are astăzi doi invitați de peste hotare

Bookmark and Share

Astăzi, 2 februarie 2017, Filarmonica din Sibiu are doi invitați străini pe scena sa: pe dirijorul Marijn Simons din Olanda și pe violonistul Juraj Cizmarovic din Slovenia. În interpretarea solistică a interpretului sloven publicul va putea audia Concertul în mi minor op. 64 pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn. Programul serii mai cuprinde, în deschidere, Chacona a Chavez a compozitorului mexican Enrique Arturo Diemecke și, în partea a doua, Simfonia a III-a op. 90 în Fa major de Johannes Brahms. Concertul are loc în Sala Thalia de la ora 19.00. 
 

O capodoperă a muzicii franceze - la Filarmonica din Târgu-Mureș

Bookmark and Share

Astăzi, 2 februarie 2017, orchestra Filarmonicii din Târgu-Mureș interpretează Simfonia fantastică op. 14 de Hector Berlioz, sub bagheta dirijorului Shinya Ozaki din Japonia. Seara muzicală mai propune publicului Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, cu Toru Kimura în ipostază solistică. Ora de începere este 19.00, iar locul de desfășurare - Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș. 
 

Pianista Luiza Borac - în concert la Bacău

Bookmark and Share

Pianista Luiza Borac este solista serii muzicale prezentate astăzi, 2 februarie 2017, de Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău. Muziciana stabilită la Hanovra interpretează partitura solistică a Concertului nr. 2 în Si bemol major pentru pian și orchestră de Johannes Brahms. Sub bagheta dirijorală a lui Valentin Doni orchestra instituției va cânta, în prima parte a serii, Simfonia clasica de Serghei Prokofiev, valsul „Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici și piesa „Chișinău-Paris” de Tudor Chiriac. Concertul are loc la Sala „Ateneu”, cu începere de la ora 18 și 30 de minute. 
 

Întâlnire AmiTea - preambul al concertului de mâine de la Filarmonica din Craiova

Bookmark and Share

Astăzi, 2 februarie 2017, cu o zi înainte de concertul pe care îlvor susține la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, dirijorul George Jackson și pianista Adela Liculescu sunt invitați ai „Întâlnirilor AmiTea”. De data aceasta dialogul cu cei doi muzicieni va fi purtat în sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii din Craiova. Moderatori sunt muzicologul Constantin Secară și Ramon Bădescu, PR-ul instituției. Întâlnirea are loc de la ora 18.00 și se înscrie în proiectul „Friendship Season 2016-2017”, derulat de Filarmonica din Craiova. 
Vineri, 3 februarie 2017, publicul va putea asculta Concertul nr. 5 op, 73 în Mi bemol major „Imperialul” pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 2 op. 17 în do minor „Mica Rusie” de Piotr Ilici Ceaikovski. Ora de începere: 19.00. 
 

Ilarion Ionescu-Galați și Florin Ionescu-Galați pot fi urmăriți la Filarmonica din Oradea

Bookmark and Share

Ilarion Ionescu-Galați conduce în această seară de 2 februarie 2017 orchestra Filarmonicii din Oradea. Programul este alcătuit din Uvertura operei Coțofana hoață de Gioachino Rossini, Introducere și Rondo capriccioso op. 28 pentru vioară și orchestră de Camille Saint-Saens, Melodii lăutărești op. 20 pentru vioară și orchestră de Pablo de Sarasate și Simfonia a IX-a „Din lumea nouă” de Antonin Dvorak. Solist este violonistul Florin Ionescu-Galați, iar ora de începere a concertului este 19.00. 

 

Program Beethoven la Filarmonica din Pitești

Bookmark and Share

Filarmonica din Pitești propune astăzi, 2 februarie 2017, publicului, un program integral beethovenian. Pe afiș sunt înscrise titlurile a două dintre creațiile compozitorului german: Concertul nr. 5 op. 73 în Mi bemol major „Imperialul” pentru pian și orchestră și Simfonia nr. 1 op. 21 în Do major. Solistul serii este pianistul Mihai Ungureanu, iar la pupitrul dirijoral se va afla Constantin Grigore. Concertul are loc la Centrul Multifuncțional din Pitești și începe la ora 19.00. 
 

Actualitatea internaţională

Alexandru Tomescu şi Angela Drăghicescu în recital la ICR Londra

Bookmark and Share

Seria „Concertelor Enescu” începe în acest an la Institutul Cultural Român de la Londra cu un recital dedicat pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti, de la a cărui venire pe lume se împlinesc în 2017 100 de ani. Recitalul este susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi de pianista Angela Drăghicescu, punctul central al programului fiind Sonatina pentru vioară şi pian a lui Lipatti, cântată pentru prima oară în Marea Britanie. Din programul serii mai fac parte lucrări de George Enescu - Sonata pentru vioară nr. 3 în la minor şi Tiberiu Olah - Sonatina. Tot cu această ocazie, scriitorul şi jurnalistul Orlando Murrin va evoca personalitate lui Dinu Lipatti. Recitalul este precedat de ceremonia de decorare a regizorului Kasper Holten, directorul Operei Regale Covent Garden, cu Ordinului Naţional „Servicul Credincios” în grad de Comandor. Distincția, care va fi înmânată de către E.S. dl Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, i-a fost acordată lui Holten pentru merite deosebite în promovarea operei enesciene în Marea Britanie și în lume. 
 

Basul Alin Anca - prezent din nou pe scena Operei de Stat din Hamburg

Bookmark and Share

Basul Alin Anca face parte din distribuţia spectacolului "Troienii" de Hector Berlioz, o producţie a Operei de Stat din Hamburg în care artistul român joacă rolul Panthee. Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Kent Nagano, iar din distribuţie mai fac parte Torsten Kerl, Kartal Karagedik, Denis Velev, Elena Zhidkova, Katja Pieweck şi Heather Engebretson. Spectacolul va fi reluat la Opera din Hamburg în zilele de 5, 10 şi 14 februarie 2017. 
Alin Anca, născut în 1986 în România, a studiat canto la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, încheindu-şi studiile în anul 2010. Încă din perioada studenţiei Alin Anca a fost angajat al Operei Naţionale Române din Cluj, unde a interpretat, între altele, rolurile: Don Giovanni, Inchizitorul din Don Carlo, Fiorillo în Bărbierul din Sevilla, Dulcamara în Elixirul dragostei şi Colline în Boema. Alte angajamente l-au adus pe scena Operei bucureştene. Alin Anca a cântat şi opusuri vocal-simfonice. În perioada 2011-2013 a fost bursier al Fundaţiei pentru Cultură şi Muzică Liz Mohn, precum şi membru al Studioului de Operă al Operei de Stat din Berlin. Din septembrie 2013 este angajat al Operei de Stat din Hamburg. 

Vizualizări: 70

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor