altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Filarmonica „George Enescu” - deschiderea seriei de propuneri online
Bookmark and Share
Astăzi, 2 aprilie 2020, Filarmonica „George Enescu“ deschide o stagiune specială, online, incluzând unele dintre cele mai importante concerte înregistrate în ultimii ani. Instituția își așteaptă publicul în fiecare joi, de la ora 19,00, pe site-ul său, pe pagina de Facebook dar și pe canalul YouTube deschis de Filarmonica „George Enescu”.
Prima înregistrare va fi cea din 30 noiembrie 2018, din seria „Concertele Centenarului de la Ateneul Român“ - eveniment care a fost dedicat Centenarului Marii Uniri de Filarmonica „George Enescu“ și de Ministerul Culturii. La pupitrul dirioral s-a aflat Christian Badea, iar solist în Rapsodia op. 43 de Serghei Rahmaninov pe o temă de Paganini a fost pianistul Daniel Petrică Ciobanu. Programul a mai cuprins cele două Rapsodii române op. 11 de George Enescu și alte creații simfonice semnate Alfred Alessandrescu și Georges Bizet.
 
'Lacul Lebedelor' la 'Serile de Operă Online'
Bookmark and Share
Seria propusă de Opera Națională din București, intitulată 'Seri de Operă Online', este menită să vină în întâmpinarea iubitorilor genului în această perioadă, cu înregistrări ce pot fi accesate pe site-ul și pe pagina de facebook ale instituției. Astăzi, 2 aprilie, Opera bucureșteană propune spectacolul de balet 'Lacul Lebedelor' de Piotr Ilici Ceaikovski, așa cum s-a derulat în data de 17 noiembrie 2016, sub bagheta lui Iurie Florea. Pe scenă au evoluat artiști precum Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Anbeta Toromani și Robert Enache.
Ora de începere este 18 și 30 de minute.
 
Recital Răzvan Suma şi Ştefan Cazacu în seria 'Scena virtuală'
Bookmark and Share
Astăzi, începând cu ora 18,00, ansamblul 'PlaCello' reunindu-i pe violonceliștii Răzvan Suma și Ștefan Cazacu susține un recital online, în cadrul proiectului 'Scena virtuală', derulat de Festivalul TAMTAM. Evenimentul este transmis în direct, iar publicul va putea urmări concertul online pe site-ul tamtam.live, în urma achiziționării unui bilet electronic. Programul oferit de cei doi artiști este alcătuit din lucrări semnate de compozitori precum Friedrich Dotzauer, Luigi Boccherini, David Popper și Jean-Baptiste Barrière.
 
Apelul public de susținere a Festivalului de la Palatul Mogoșoaia
Bookmark and Share
"Salvați o citadelă a culturii" se numește apelul public de susținere pe care îl adresează organizatorii Festivalului de la Palatul Mogoșoaia rămas, în acest moment, fără finanțare.
Din 10 mai 2009 până în 2020, în sala Scoarțelor din Palatul Brâncovenesc au cântat unii dintre cei mai reprezentavi interpreți români. De asemenea, în acest spațiu încărcat de istorie, s-au aflat mari actori care au oferit recitaluri de poezie memorabile, iar artiști plastici de prima valoare s-au integrat în spectacole sincretice.
"Sunt încrezător că dacă artiștii protagoniști ai evenimentelor de la Mogoșoaia, aceste voci ale culturii și miile de spectatori (care au avut acces gratuit de-a lungul anilor) vor sugera ca lumea să redirecționeze formularul 230, se vor gasi măcar 230 de persoane care să o facă și care să demostreze astfel ca solidaritatea poate salva redute culturale.
Multumesc deja pentru exemplul dat pianistei Andreea Butnaru, violoncelistului Florian Mitrea, actritei Lamia Beligan, pianistei Viorela Ciucur, artistului vizual Valeriu Mladin. Prin simpla completare, semnare a formularului 230, puteți redirecționa impozitul către o cauză concretă - salvarea acestei citadele culturale - Festivalul de la Palatul Mogoșoaia." - a apreciat, într-un comunicat, Sebastian Crăciun, inițiatorul și organizatorul festivalului, președintele Asociației "Pro Valores".
Cei care doresc să ajute la salvarea Festivalului de la Palatul Mogoșoaia pot scrie la adresa de email asociatiaprovalores@gmail.com pentru mai multe informații.
 
Al doilea eveniment în seria „Live Classic”
Bookmark and Share
Pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa propun al doilea recital din seria „Live Classic”, vineri, 3 aprilie, de la ora 18:30. Sub titlul „Romanian Reloaded”, recitalul va reuni prelucrări aparținând celor doi artiști ale unor piese românești: „Marșul lui Henri'” de Dinu Lipatti, „Elegie”' pentru vioară și pian de Alfonso Castaldi sau '„Pașii” din ciclul de lieduri „Trei cântece pentru Til” de Felicia Donceanu.
Și acest recital va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook Radio România Muzical.
 
Seria educativă 'Clasic e fantastic' continuă în online
Bookmark and Share
Începând de azi, 2 aprilie, puteți urmări și înregistrări ale concertelor din seria educativă „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica”, stagiunea 2012-2013, pe site-ul Filarmonicii „George Enescu” și pe paginile de Facebook ale Filarmonicii "George Enescu" și stagiunii „Clasic e fantastic”.
Evenimentul propus astăzi este un concert de dublu concerte dedicat lui Antonio Vivaldi, derulat cu participarea Orchestrei Inginerillor „Petru Ghenghea”, dirijor – Andrei Iliescu.
 
Un nou recital marca 'Jazz în Sufragerie - Gustări Muzicale'
Bookmark and Share
Duminică, 5 aprilie, are loc un nou concert live în seria 'Jazz în sufragerie - Gustări muzicale' gândită de saxofonistul Cătălin Milea. În cadrul acestui eveniment, invitat va fi duetul Mara Halunga & Cauê De Marinis, care va interpreta muzică braziliană, începând cu ora 15:00, live pe pagina de Facebook Radio România Muzical. Donațiile obținute în urma evenimentului vor fi folosite pentru susținerea copiilor din cadrul Fundației ''Copii în dificultate''.
 
Calendarul muzical al zilei - 2 aprilie 2020
Bookmark and Share

  • Acum 143 de ani a vazut lumina zilei compozitorul român TiberiuBrediceanu (2 aprilie 1877 - 19 decembrie 1968)
  • Se împlinesc 115 ani de la naşterea dirijorului austriac Kurt Adler (2 aprilie 1905 - 9 februarie 1988)
  • În urmă cu 97 de ani s-a născut soprana româncă Iolanda Mărculescu (2 aprilie 1923 - 19 decembrie 1992)
  • 92 de ani de la naşterea tenorului francez Alain Vanzo (2 aprilie 1928 - 27 ianuarie 2002)
  • Baritonul român Vasile Martinoiuîmplineşte astăzi vârsta de 86 de ani (2 aprilie 1934)
  • Comemorăm 51 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului român Ion Hartulary-Darclée (7 iulie 1886 - 2 aprilie 1969)
  • Compozitorului român Achim Stoia s-a stins din viaţă în urmă cu 47 de ani (8 iulie 1910 - 2 aprilie 1973)
  • Se împlinesc 29 de ani de la moartea clavecinistului francez Robert Veyron-Lacroix (13 decembrie 1922 - 2 aprilie 1991)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Continuă stagiunea online a filarmonicii din Sibiu
Bookmark and Share
Filarmonica de Stat din Sibiu continuă și astăzi, 2 aprilie, stagiunea online 'Stage@home'. Seria de transmisiuni oferă de această dată prima parte a concertului extraordinar de Crăciun din 2018, care a fost susținut de vocalista de Paula Seling și de orchestra instituției, sub bagheta lui Constantin Grigore. Transmisiunea începe la ora 19,00. Partea secundă a evenimentului din 2018 va putea fi urmărită mâine, 3 aprilie.
 
Recital online în stagiunea 'Florescu-Fernandez & Friends'
Bookmark and Share
În cadrul stagiunii camerale 'Florescu-Fernandez & Friends' are loc astăzi, 2 aprilie, un nou recital ce poate fi urmărit online, fiind dedicat publicului ce se află în auto-izolare. Violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu vor urca pe scena Sălii Oglinzilor a Forumului German din Sibiu. Lucrările din program au fost semnate de Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Astor Piazzolla și Șerban Nichifor. Totulpoate fi urmărit pe site-ul livestreamromania.ro.
 

Actualitatea internaţională

„Nixon în China” de John Adams, în seria Nightly Met Opera Streams
Bookmark and Share
Opera „Metropolitan” din New York și-a anulat toate reprezentațiile scenice programate în această stagiune. În schimb, instituția oferă zilnic pe site-ul său, gratuit, înregistrarea unui spectacol inclus în seria „Nightly Met Opera Streams”. În fiecare seară, de la ora locală 19.30, producţii remarcabile ale operei atrag zeci de mii de accesări din întreaga lume. Astăzi, 2 aprilie, puteți urmări spectacolul ''Nixon în China'' al compozitorului american contemporan John Adams, sub chiar conducerea muzicală a autorului. În distribuție: soprana Janis Kelly și baritonul James Maddalena. Următoarele înregistrări sunt cu „Don Carlo”' de Giuseppe Verdi și '„Pescuitorii de perle”' de Georges Bizet.
 
Festivalul de la Bayreuth din acest an a fost anulat
Bookmark and Share
Ediția din acest an a prestigiosului Festival de la Bayreuth, dedicat exclusiv creației lirice a lui Richard Wagner, a fost anulată, din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii au anunțat că biletele achiziționate pentru actuala ediție vor putea fi folosite în 2021, iar noua producție a tetralogiei 'Inelul nibelungului' a fost amânată pentru ediția din 2022.
 

Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor