altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Evenimentele săptămânii la Sala Radio
Bookmark and Share

Săptămâna aceasta vor evolua pe scena Sălii Radio membrii Cvartetului Ad Libitum. Primul concert are loc mâine, 3 aprilie 2019, când violoncelistul Filip Papa va fi solistul Orchestrei de Cameră Radio, în Variațiunile Rococo op. 33 de Piotr Ilici Ceaikovski. Programul dirijat de Gheorghe Costin va fi completat de Serenata notturna KV 239 în Re major de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia I în do major de Ludwig van Beethoven.

Joi, 4 aprilie, cei patru membri ai Cvartetului Ad libitum, violoniștii Remus Azoiței și Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bișoc și violoncelistul Filip Papa, vor prezenta la Sala Radio un program alcătuit din Cvartetul Vânătoarea de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 1 KV 80 în sol major de Wolfgang Amadeus Mozart și Cvartetul op. 51 nr. 1 de Johannes Brahms. Iar vineri, 5 aprilie, Orchestra Națională Radio îl va avea ca solist pe violonistul Remus Azoiței. În program - Concertul op. 61 de Ludwig van Beethoven și muzica de balet Petrușka de Igor Stravinski. La pupitrul dirijoral - Peter Feranec din Slovacia.

Toate cele trei concerte de la Sala Radio vor începe la ora 19:00.


 
Violoncelistul Andrei Ioniţă, în recital la Sala Radio
Bookmark and Share

Violoncelistul Andrei Ioniţă şi pianista Naoko Sonoda vor concerta la Sala Radio luni, 15 aprilie 2019. Recitalul este inclus în cadrul proiectului "Moștenitorii României muzicale" organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. În programul prezentat începând cu ora 19:00 figurează Sonata nr. 5 de Ludwig van Beethoven, Două piese op. 2 de Serghei Rahmaninov și Sonata în La major de Cesar Franck.

Recitalul este urmat de o sesiune de autografe în foaierul Sălii Radio, prilej de prezentare a primului CD de autor pe care apare numele lui Andrei Ioniță, singurul câștigător român al prestigiosului concurs Ceaikovski de la Moscova; materialul discografic a fost lansat pe 15 martie 2019 la casa engleză Orchid Classics.


 
OPERA FANtastica - dialog cu soprana Ana-Camelia Ștefănescu
Bookmark and Share

În această seară de 2 aprilie 2019, de la ora 18:00, la Muzeul Colecțiilor de Artă din București va avea loc o nouă ediție a întâlnirilor muzicale "OPERA FANtastica", inițiate și moderate de Luminița Arvunescu. Invitata acestei searate este soprana și profesoara de canto, stabilită la Bruxelles, Ana-Camelia Ștefănescu - laureată cu Premiul al II-lea și Premiul Publicului la ediția din 1996 a prestigiosului Concurs Internațional "Regina Elisabeta" din Belgia - cu care Luminiţa Arvunescu va dialoga atât pe teme de biografie personală, cât şi pe teme muzicale.

Seara va cuprinde şi un program muzical, pe care Ana-Camelia Ștefănescu îl va susţine acompaniată la pian de conf. univ. dr. Andreiana Roșca, de la Universitatea Națională de Muzică din București.


 
Recital susţinut de pianistul Nil Mladin în cadrul Stagiunii de Marţi Seara
Bookmark and Share

Este rândul pianistului Nil Mladin să concerteze în cadrul Stagiunii de Marţi Seara. Pe scena Sălii Mici a Atenului Român, tânărul interpret va prezenta astăzi, 2 aprilie 2019, de la ora 19:00, un program alcătuit din Sonata Nr.21 op.53 în Do major "Waldstein" de Ludwig van Beethoven, 4 Impromptu-uri op. 90 de Franz Schubert, Preludiile op.32 nr. 10 şi 12 de Serghei Rahmaninov şi Sonata nr.2 op.14 în re minor de Serghei Prokofiev.


 
Calendarul muzical al zilei - 2 aprilie 2019
Bookmark and Share

• Acum 142 de ani a vazut lumina zilei compozitorul român Tiberiu Brediceanu (2 aprilie 1877 - 19 decembrie 1968)

• Se împlinesc 114 ani de la naşterea dirijorului austriac Kurt Adler (2 aprilie 1905 - 9 februarie 1988)

• În urmă cu 96 de ani s-a născut soprana româncă Iolanda Mărculescu (2 aprilie 1923 - 19 decembrie 1992)

• 91 de ani de la naşterea tenorului francez Alain Vanzo (2 aprilie 1928 - 27 ianuarie 2002)

• Baritonul român Vasile Martinoiu împlineşte astăzi vârsta de 85 de ani (2 aprilie 1934)

• Comemorăm 50 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului român Ion Hartulary-Darclée (7 iulie 1886 - 2 aprilie 1969)

• Compozitorului român Achim Stoia s-a stins din viaţă în urmă cu 46 de ani (8 iulie 1910 - 2 aprilie 1973)

• Se împlinesc 28 de ani de la moartea clavecinistului francez Robert Veyron-Lacroix (13 decembrie 1922 - 2 aprilie 1991)


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul 'Românesc 100%' - recital la Iaşi
Bookmark and Share

Astăzi, 2 aprilie 2019, are loc cel de-al doilea recital din cadrul turneului "Românesc 100%", susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare. Programul cuprinde, între altele, lucrări de Anton Pann, Carol Miculi, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, George Enescu şi Tiberiu Brediceanu. Ion Bogdan Ștefănescu și Costin Soare realizează astfel o incursiune inedită în istoria muzicii românești, reușind să îmbine tradiția cu cele mai noi tehnici și limbaje muzicale. Publicul este aşteptat în această seară la Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu" din Iaşi, începând cu ora 19:00.

Turneul "Românesc 100%" se va desfăşura până în 8 aprilie, iar următorul eveniment din cadrul seriei va avea loc mâine, 3 aprilie, la Filarmonica "Mihail Jora" din Bacău.


 
'Duelul viorilor' - recital la Cluj-Napoca
Bookmark and Share

La Auditorium Maximum al Universităţii "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca are loc în această seară de 2 aprilie 2019 un nou recital din cadrul celei de-a IX-a ediţii a turneului "Duelul viorilor" organizat de Radio România Cultural și Accendo. Violoniștii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru vor prezenta alături de pianistul Horia Mihail un program alcătuit din lucrări de Henryk Wieniawski, Pablo de Sarasate, Astor Piazzolla, Dmitri Şostakovici și Carlos Gardel. Recitalul este programat pentru ora 19:00.

Ultimul recital din cadrul turneului "Duelul viorilor" va avea loc mâine, 3 aprilie, la Bistriţa.


 
Recital propus de Filarmonica din Timişoara
Bookmark and Share

Filarmonica "Banatul" organizează astăzi, 2 aprilie 2019, un recital susţinut de flautistul Vlad Alecsandru Colar şi pianistul Dragoș Mihăilescu. De la ora 19:00, la Sala Capitol, cei doi vor prezenta un program cu lucrări de Johann Sebastian Bach - Sonata BWV 1033, Claude Debussy - Şase epigrafe antice şi Serghei Prokofiev - Sonata op.94 în Re major.


 
Dinu-Mihai Ştefan - recital la Târgu Mureş
Bookmark and Share

Recital astăzi, 2 aprilie 2019, şi la Târgu Mureş; va fi organizat de Filarmonica din localitate, iar invitat va fi pianistul Dinu-Mihai Ştefan. În program sunt incluse Sonata KV 457 în do minor de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata op.2 nr.3 în Do major de Ludwig van Beethoven şi Şase momente muzicale de Franz Schubert. Publicul este aşteptat la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş. Recitalul va începe la ora 19:00.


 

Actualitatea internaţională

Alin Anca pe scena Operei de Stat din Hamburg
Bookmark and Share

Basul Alin Anca va urca în această seară de 2 aprilie 2019 pe scena Operei de Stat din Hamburg în "Nabucco" de Giuseppe Verdi. Interpretul român poate fi umărit în rolul Marelui Preot, iar distribuţia va fi completată de baritonul Dimitri Platanias - în rolul titular, tenorul Dovlet Nurgeldiyev - "Ismaele" şi soprana Oksana Dyka - "Abigaille". Conducerea muzicală va fi asigurată de Matteo Beltrami, iar regia este semnată de Kirill Serebrennikov. Spectacolul va fi reluat la Opera de Stat din Hamburg, vineri, 5 aprilie.


 
Sebastian Catană revine pe scena Operei din Tel Aviv
Bookmark and Share

Baritonul Sebastian Catană revine astăzi, 2 aprilie 2019, pe scena Operei din Tel Aviv, în "Tosca" de Giacomo Puccini, spectacol inclus într-o serie care se va încheia în 12 aprilie. Muzicianul român dă viață personajului Scarpia, într-o distribuție din care mai fac parte soprana Iano Tamar - în rolul titular şi tenorul Gustavo Porta - Cavaradossi. Spectacolul este condus de la pupitrul dirijoral de Daniel Oren. Regia: Alessandro Talevi.

Următoarea reprezentație cu Tosca la Opera israeliană va avea loc joi, 4 aprilie, atunci când rolul Scarpia va fi interpretat din nou de baritonul Sebastian Catană.


 

Vizualizări: 165

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor