altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-05-18

Ştiri muzicale din Bucuresti

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu concertează la Sala Radio
Bookmark and Share
Pianistul Daniel Petrică Ciobanu concertează astăzi, 18 mai 2018, în compania Orchestrei Naționale Radio. Tânărul muzician de 27 de ani este deja laureat al mai multor competiții de prestigiu, cum ar fi Concursul Internațional de Pian Arthur Rubinstein din Tel - Aviv, unul dintre cele mai exigente concursuri de profil, unde Daniel Ciobanu a fost distins cu premiul al doilea și cu premiul publicului. Prezent pentru prima oară pe scena Sălii Radio, pianistul va interpreta ca solist Rhapsody in Blue de George Gershwin și Rapsodia pe o temă de Paganini op. 43 din creația lui Serghei Rahmaninov. Programul se va deschide cu poemul simgonic Ucenicul vrăjitor și se va încheia cu o altă lucrare orchestrală semnată de George Gershwin - Un american la Paris. La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi din Italia. Concertul va fi transmis în direct, de la ora 19,00, de Radio România Muzical. 
 
Directorul de programe BBC3 ajunge la Radio România Muzical
Bookmark and Share
Edward Blakeman, director de programe muzicale în cadrul BBC3, se va afla în această săptămână la Bucureşti în cadrul unui schimb de experienţă cu Radio România Muzical. Workshopul pe care îl susţine vineri, 18 mai, are ca subiect Provocările cu care se confruntă un post dedicat muzicii clasice, iar printre ideile discutate se numără structura programului de la BBC3, organizarea echipei editoriale și interacţiunea cu publicul. 
 
Un nou concert al pianistului Matei Varga, la Ateneul Român
Bookmark and Share
Pianistul Matei Varga, stabilit în Statele Unite ale Americii, susţine cel de-al doilea concert astăzi, 18 mai 2018, în compania Orchestrei Filarmonicii George Enescu dirijate de Elio Boncompagni din Italia. Programul include trei opusuri semnate de Ludwig van Beethoven: Uvertura Leonora nr. 2, Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian și orchestră şi Simfonia a V-a în do minor. La finalul concertului, în foaierul Ateneului Român, Mariana Nicolesco va prezenta volumul publicat de editura Curtea Veche Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii, semnat de ilustrul muzicolog si scriitor italian Paolo Isotta. 
 
'Turandot' - pe afișul Operei Naționale București
Bookmark and Share
Opera Națională București prezintă astăzi, 18 mai 2018, spectacolul Turandot de Giacomo Puccini, în regia lui Ștefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se află Tiberiu Soare, iar din distribuție fac parte, între alții, soprana Silvia Sorina Munteanu, tenorul Hector Lopez, soprana Irina Iordăchescu și basul Marius Boloș. Reprezentația începe la ora 18,30. 
 
Două spectacole la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Două spectacole pot fi urmărite astăzi, 18 mai 2018, la Opera Comică pentru Copii. De la ora 10.00, în Sala Mozart va începe spectacolul Colombina se întoarce după opera Livietta şi pungaşul de Giovanni Battista Pergolesi. Spectacolul este regizat de Irina Furdui. De la ora 11,00, pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii este programat baletul Don Quijote, pe muzica lui Ludwig Minkus. Spectacolul este prezentat într-o coregrafie semnată de Cătălin Caracaș, adaptată după Alexander Gorski și Marius Petipa. Scenografia este imaginată de Adriana Urmuzescu, iar aranjamentul muzical îi aparține lui Antonel Oprescu. Ambele reprezentaţii sunt recomandate copiilor cu vârsta peste 3 ani. 
 
EUROPAfest, ediția a 25-a, se apropie de final
Bookmark and Share
La Bucureşti se află în derulare EUROPAfest, eveniment ajuns la ediţia cu numărul 25. Astăzi, 18 mai 2018, sunt programate trei manifestări. De la ora 11,00, pianistul de jazz Dan Papirany din Israel susține un workshop și cursuri de măiestrie, la Ibis Caffe. O oră mai târziu începe concertul laureaților Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Iar de la ora 20,00, va avea loc un concert intitulat Best of Jazz susținut de finaliștii concursului Bucharest International Jazz Competition. Evenimentul se va încheia în 19 mai cu Gala EUROPAfest găzduită de Teatrul Odeon. 
 

 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul 'Stradivarius' ajunge la Bistrița
Bookmark and Share
La Sinagoga din Bistrița are loc astăzi, 18 mai 2018, de la ora 19.00, un nou recital din cadrul turneului Stradivarius susţinut de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu. Aflat la cea de-a 11-a ediţie, turneul poartă numele Balada, un secol de muzică şi include concerte în România și în străinătate. În acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, Alexandru Tomescu și Angela Drăghicescu prezintă creații din repertoriul românesc compuse de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Mihail Jora, Tiberiu Olah şi Dumitru Capoianu. Publicul va putea asculta şi un aranjament muzical special pentru vioară, pian și cor al Baladei lui Ciprian Porumbescu, cu participarea extraordinară a Corurilor Naționale din programul Cantus Mundi și a Corului de Copii Radio, aranjament realizat de compozitorul Grigore Cudalbu. Turneul va continua până în 11 iunie în oraşe ca Iaşi, Sibiu, Timişoara, Ploieşti şi Bucureşti. 
 
Sibiu Jazz Festival, ziua a doua
Bookmark and Share
După ce ieri, 17 mai 2018, s-a deschis o nouă ediţie a Festivalului de Jazz din Sibiu, astăzi, în cea de-a doua zi a evenimentului, au loc din nou concerte începând cu ora 19,00. De această dată vor concerta Sorin Zlat Quartet din România, Alex Mercado din Mexic și Pol Belardi's Force din Luxemburg. Concertele se desfăşoară pe scena amplasată în Piața Mare din Sibiu. 
 
Un nou concert din seria SoNoRo Conac, la Conacul Pană Filipescu
Bookmark and Share
Un nou concert din seria SoNoRo Conac are loc în această seară, de la ora 19.00, la Conacul Pană Filipescu din Filipeștii de Târg, judeţul Prahova. Programul cuprinde, între altele, lucrări de Johann Sebastian Bach, Luigi Boccherini, Ludwig van Beethoven, Serghei Prokofiev şi George Enescu. Interpreţi sunt violonistul Francesco Ionașcu, violiștii Christian Naș și Răzvan Popovici și violoncelistul Marcin Sieniawski.
Ediția a VI-a a turneului SoNoRo Conac se derulează până în luna septembrie sub numele de Rapsodii în piatră și este un omagiu adus varietății și complexității arhitecturale din întreg teritoriul României. În cadrul turneului va avea loc și lansarea în România a discului Rhapsodie Roumaine, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Discul cuprinde compoziţii de George Enescu și Béla Bartók este prezentat într-un turneu european, ce a început deja pe 27 ianuarie 2018, la Musikverein din Viena. 
 
Premieră la Opera din Braşov
Bookmark and Share
Pentru a marca Centenarul Marii Uniri, Opera din Braşov prezintă în premieră un spectacol de operetă din repertoriul românesc. Este vorba despre Crai nou de Ciprian Porumbescu, pe textul lui Vasile Alecsandri, în regia Andei Tăbăcaru. Din distribuţie fac parte, între alţii, sopranele Nicoleta Chirilă, Mădălina Bourceanu, basul Dan Popescu şi baritonul Alexandru Aghenie. La pupitrul dirijoral se va afla Leonard Boga. Ora de începere a reprezentaţiei este 18,30. 
 
József Horváth dirijează Orchestra Filarmonicii 'Transilvania'
Bookmark and Share
Dirijorul József Horváth conduce Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca în concertul de stagiune de astăzi, 18 mai 2018. Pe afiş - Uvertura Rosamunde D. 644 de Franz Schubert, Concertul în Mi bemol major pentru doi corni şi orchestră de Joseph Haydn - solişti Gabriel Cupşa şi Ion Marina Uifălean - şi Simfonia I în sol minor de Vasili Kalinnikov. Concertul este găzduit de Colegiul Academic din Cluj-Napoca, de la ora 19,00. 
 
Festivalul Sabin Păutza, ziua a treia
Bookmark and Share
La Reșița continuă ediția a V-a a Festivalului Internațional Sabin Păutza organizat pentru a-l omagia pe compozitorul, profesorul și dirijorul care împlinește, în 2018, 75 de ani de viață și 55 de ani de carieră. Festivalul se desfășoară până în 20 mai și cuprinde recitaluri, concerte, expoziții, lansare de CD și cea de-a V-a ediție a Concursului de interpretare pianistică și compoziție Sabin Păutza. Astăzi, 18 mai 2018, în a treia zi a festivalului, de la ora 11,00, Aula Magna a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa găzduieşte un concert coral intitulat Sabin Păutza şi Copiii, pe care îl susţin ansamblurile Allegretto dirijat de Emanuela Moldovan, Poco a poco dirijat de Adelina Bilan, Corul Steluţe condus de Mariana Brebenariu şi Corul Menestrelul al Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, coordonator prof. Adriana Ponoran. De la ora 14,30 începe, la Liceul de Arte Sabin Păutza, Concursul de Pian din cadrul festivalului. Iar începând cu ora 18,30 pianista Daria Tudor, câştigătoarea Marelui Premiu al ediţiei din 2015, susţine un recital cu lucrări de Beethoven, Chopin, Enescu şi Păutza. Va urma apoi un program cu creaţii de Alberto Ginastera, Cesar Franck şi Sabin Păutza interpretate de pianista Monica Florescu şi violoncelistul Maksim Fernandez Samodaiev. 
 
Se încheie Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală
Bookmark and Share
Astăzi, 18 mai 2018, se încheie ediţia cu numărul 43 a Festivalului Internaţional Timişoara Muzicală organizat de Filarmonica Banatul, începând din 13 aprilie. Ultimul concert al festivalului este dirijat de Amaury du Closel din Franţa şi are în program Simfonia a 9-a în Re major de Gustav Mahler. Evenimentul are loc la Sala Capitol din Timişoara, de la ora 19,00. 
 
'Spărgătorul de nuci', pe scena Operei ieşene
Bookmark and Share
Seară de balet astăzi, 18 mai 2018, la Opera din Iaşi. Spectacolul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski este prezentat sub conducerea dirijorului Ciprian Teodoraşcu. În distribuţie - Dumitru Buzincu, Viviana Olaru, Sergiu Cotorobai şi Mizuka Suzuki. Coregrafia este semnată de Ileana Iliescu, iar scenografia - de Adriana Urmuzescu. Spectacolul începe la ora 18,30. 
 
Haydn şi Piazzolla, în programul Filarmonicii din Craiova
Bookmark and Share
În programul Filarmonicii Oltenia din Craiova figurează astăzi, 18 mai 2018, Concertul nr. 1 în Do major pentru violoncel şi orchestră de Joseph Haydn şi 6 Piese simfonice de Astor Piazzola, în orchestraţia lui Gian Luigi Zampieri. Ultimul muzician amintit, dirijor din Italia, va conduce Orchestra Filarmonicii, având-o ca solistă pe violoncelista Eszter Karasszon din Ungaria. Concertul este programat pentru ora 19,00. 
 
Seminar Dalcroze, la Braşov
Bookmark and Share
Asociația Dalcroze România invită cadrele didactice din învățământul primar la un nou Seminar practic de muzică și mișcare, organizat în premieră la Brașov în parteneriat cu Universitatea Transilvania Brașov - Facultatea de Muzică. Anne-Claire Rey-Bellet, profesoară la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și una dintre cele mai apreciate specialiste în metoda Dalcroze, va susține cursuri în zilele de 19 și 20 mai 2018 la Complexul Memorandului - Sala Facultății de Muzică a Universității Transilvania Brașov.
Pe parcursul celor 10 ore de seminar, învățătorii și profesorii din învățământul primar pot experimenta diferite fațete ale pedagogiei muzicale de tip activ Dalcroze în relație directă cu noțiunile programei: schema practică de organizare a unei ore de muzică și mișcare, integrarea unor noțiuni muzicale pentru elevi cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, valorizarea cântecelor prin mișcare, exerciții de concentrare, coordonare, reacție, expresie, dezvoltare corporală prin și pentru muzică, sugestii muzicale pentru dezvoltarea și îmbogățirea percepțiilor corporale.
Născută la Geneva, Anne-Claire Rey-Bellet a urmat studii literare și muzicale, înainte de a obține diploma de licența și master în pedagogia muzicală Jaques-Dalcroze. Predă la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, în cadrul căruia este responsabil cu predarea pedagogiei și a metodologiei pentru studenții de la Haute École de Musique de Genève. 
 
Filarmonica din Iaşi prezintă un program Ludwig van Beethoven
Bookmark and Share
Filarmonica Moldova din Iaşi prezintă, în stagiunea actuală dedicată Centenarului Marii Uniri, integrala concertelor și simfoniilor de Ludwig van Beethoven. În cadrul acestei serii astăzi, 18 mai 2018, are loc cel de-al şaptelea concert, pe care îl dirijează Horia Andreescu. Programul include Concertul op. 56 în do major pentru pian, vioară, violoncel şi orchestră şi Simfonia a VII-a op. 92 în la major. Solişti sunt trei muzicieni germani - violoncelistul Florian Schmidt, violonistul Tobias Feldmann şi pianistul Johann Blanchard. Concertul este găzduit de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, de la ora 19,00. 
 
'Dancing Queen' - spectacol de balet la Opera din Timişoara
Bookmark and Share
Opera din Timişoara propune publicului astăzi, 18 mai 2018, spectacolul Dancing Queen, balet în două acte pe muzică înregistrată din repertoriul formaţiei Queen. Libretul este semnat de Jens Neundorf. Regia artistică şi coregrafia îi aparţin Sabinei Wake de la Teatrul de Stat Meiningen. Din distribuţie fac parte Alin Radu, Andreea Farcaş, Suzana Vrânceanu şi Alexandru Pântea. Participă Ansamblul de balet al Operei timişorene.


 
A.G. Weinberger - concert la Arad
Bookmark and Share
A.G. Weinberger Band susţine un concert astăzi, 18 mai 2018, la Club Flex din Arad. Noua formulă de band recreează, în stil propriu, un univers muzical de înaltă ţinută, cuprinzând piese de jazz, blues, soul, blues-rock, din repertoriul Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson și Charlie Parker. Concertul începe la ora 21,00. 
 
Începe Concursul Coral 'Emanoil Popescu' de la Piteşti
Bookmark and Share
În perioada 18-20 mai se desfăşoară ediţia a II-a a Festivalului Coral Internaţional Emanoil Popescu organizat de Primăria Municipiului Piteşti, prin Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Culturală D.G.Kiriac. Evenimentul este coordonat de dirijorul George Paraschivescu şi dedicat Zilelor Municipiului Piteşti. În prima zi a festivalului, de la ora 18,00, la Centrul Multifuncţional din oraş vor evolua Corala D.G. Kiriac - dirijor prof. Silviu Deaconescu, Formaţia Vocală Shtatlivesta din Sofia condusă de prof. Rosi Yordanova, Corala Appassionato din Târgovişte - dirijor prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea şi Corul Academic de Studente NIS din Serbia condus de prof. Ivana Mirovic. 

Vizualizări: 240

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor