altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

A doua zi a seriei „Europafest”
Ediția cu numărul XXVIII a Europafest continuă și astăzi, 18 iulie, cu un eveniment intitulat „Sunday Jazz Mood”. Începând cu ora 20, pe scena sălii Auditorium a Muzeului Național de Artă vor urca trei ansambluri de jazz: „Intermodulation” din Austria, „Lukas Wögler Quartett” din Germania și „Barienses Jazz Collective” din Italia. Biletele achiziționate pentru evenimentele din seria „Europafest” includ și o vizită la Muzeul Național de Artă al României. Următorul eveniment din cadrul seriei are loc marți, 20 iulie, pe aceeași scenă.
 
Festival „Mozartissimo” a ajuns la final
Astăzi, 18 iulie, este ultima zi a Festivalului „Mozartissimo” ce se desfășoară la Casa Artelor „Dinu Lipatti” din București. Ediția a V-a a seriei de evenimente se încheie în această seară; de la ora 18, în Curtea cu balansoare vor putea fi ascultate înregistrări cu lucrări celebre semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, în interpretarea pianistului Dinu Lipatti. În Salonul de Muzică, între orele 19 și 20 va putea fi vizionată partea a III-a a peliculei „Geniul lui Mozart”, o producție BBC. Începând cu ora 20 va avea loc un recital de arii, duete și terțete din creația lui Mozart, ai cărui interpreți vor fi soprana Marta Sandu Ofrim, mezzosoprana Antonela Bârnat, basul Iustinian Zetea și pianista Ioana Maxim. Intrarea este liberă, cu rezervare la numărul de telefon disponibil pe siteul instituției.
 
Calendarul muzical al zilei - 18 iulie 2021

  • 1821 S-a născut mezzosoprana Pauline Viardot (decedată 18.05.1910) 200 ani
  • 1927 S-a născut dirijorul german Kurt Masur (decedat 9.12.2015) 94 ani
  • 1935 Aniversarea fostului director al Operei din Viena Ioan Holender 86 ani
  • 1993 Comemorarea compozitorului român Nicolae Lungu 28 ani
  • 2013 Comemorarea violoncelistul român Alexandru Moroşanu 8 ani
  • 2020 Comemorarea dirijorului român Modest Cichirdan 2 an

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Se încheie stagiunea Operei Naționale Române din Iași
Astăzi, 18 iulie, Opera Națională Română Iași propune ultimul spectacol din cadrul acestei stagiuni - „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. În rolul principal debutează baritonul Alexandru Constantin, mezzosoprana Maria Miron Sîrbu este „Rosina”, tenorul Andrei Fermeșanu este „Contele Almaviva”, iar basul Andrei Yvan va fi „Don Bartolo”. Conducerea muzicală și acompaniamentul recitativelor vor fi asigurate de dirijorul David Crescenzi, iar regia, costumele, decorul și luminile au fost gândite de Matteo Mazzoni. Spectacolul începe la ora 18:30.
 
Începe Festivalul „Musica Barcensis”
La Biserica Fortificată din Ghimbav are loc astăzi primul recital din această ediție a Festivalului „Musica Barcensis”. Începând cu ora 17, publicul îi va putea asculta pe violonistul Valentin Șerban și pe violoncelistul Ștefan Cazacu, amândoi laureați ai ediției din acest an a Concursului Internațional „George Enescu”. Artiștii vor evolua alături de pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu, iar programul este alcătuit din Triouri semnate de Ludwig van Beethoven, Dmitri Șostakovici și Antonín Dvořák. Intrarea este liberă, iar evenimentele din cadrul festivalului se desfășoară conform măsurilor impuse de reglementările în vigoare.
 
Concert de jazz la Filarmonica din Ploiesti
Pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești, Filarmonica „Paul Constantinescu” din oraș organizează un nou concert astăzi, 18 iulie, ca parte a stagiunii estivale ce poartă titlul „La drum de seară”. Ploiești Jazz Trio este ansamblul care va urca astăzi pe scenă, începând cu ora 18. Seria de evenimente continuă săptămâna viitoare, cu un eveniment susținut de Orchestra „I'Sedici” din Germania.
 
Se încheie Festivalul de Muzică Veche Miercurea-Ciuc
Astăzi, 18 iulie, se încheie Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea-Ciuc. Începând cu ora 11:30, sub titlul „Vos amici mei estis”, ansamblul „Ars pro Toto” va interpreta lucrări pentru patru voci semnate de Jacobus Gallus. Programul este alcătuit în totalitate din lucrări ce aparțin creației compozitorului austriac de origine slovenă, acestea fiind regăsite în „Codex Caioni”, culegerea alcătuită în secolul al XVII-lea de călugărul franciscan Ioan Căianu. Evenimentul se desfășoară la Sanctuarul Franciscan de la Șumuleu Ciuc.
Cel de-al doilea concert al zilei - și, totodată, cel care încheie festivalul - începe la ora 19:30, la Biserica „Sfântul Augustin” din Miercurea-Ciuc. Orchestra Barocă a Festivalului de Muzică Veche din oraș va interpreta lucrări semnate de Georg Philipp Telemann, Antonio Vivaldi și Francesco Maria Veracini. Soliști sunt violoniștii Mónika Tóth și Koppány Hunyadi și organista Arany Kővári.
 
Ultimul spectacol al Festivalului „Opera Nights” de la Castelul Corvinilor din Hunedoara
„Turandot” este spectacolul propus astăzi, 18 iulie, în Festivalul „Opera Nights” ce are loc la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Începând cu ora 21, în cadrul spectacolului vor putea fi urmăriți soprana Elena Rotari în rolul titular, tenorul Daniel Magdal în „Calaf” și soprana Laura Eftimie în „Liu”. Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Soare, iar soliștii vor evolua alături de Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.
 
Ultimul concert al seriei „Classics for pleasure”
Sub titlul „Ode to Nature - Proms of Delight” are loc astăzi, 18 iulie, concertul final al seriei „Classics for pleasure” ce se desfășoară în Piața Mare din Sibiu. Soliștii serii sunt tenorul Hector Lopez și soprana Andreea Novac, iar invitatul special al evenimentului este flautistul Ion Bogdan Ștefănescu. Alături de aceștia va evolua Orchestra Filarmonicii din Sibiu, condusă de Constantin Grigore, iar în program sunt anunțate lucrări semnate de compozitori precum Charlie Chaplin, Edward Elgar, Fritz Kreisler, Isaac Albéniz, Giacomo Puccini, Johann Strauss-fiul, Marțian Negrea, Gaetano Donizetti sau Giuseppe Verdi, printre alții. Ora de începere este 20.
 

Actualitatea internaţională

Soprana Adela Zaharia la Opera Regală din Londra
Soprana Adela Zaharia urcă în această seară pe scena Operei Regale din Londra în rolul „Donna Anna” din spectacolul „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart. Alături de artista română vor evolua muzicieni precum basul Riccardo Fassi, în rolul principal sau bas-baritonul Paolo Bordogna în „Leporello”. Dirijorul serii este Constantin Trinks, regia a fost semnată de Kasper Holten, iar scenografia îi aparține lui Es Devlin. Reprezentația din această seară încheie o serie ce a început în data de 5 iulie, ocazie cu care soprana Adela Zaharia a debutat pe scena de la Covent Garden.
 
Angela Gheorghiu şi Marius Brenciu la Nightly Met Opera Streams
Soprana Angela Gheorghiu, tenorul Marius Brenciu vor putea fi ascultați astăzi, 18 iulie, în cadrul unei înregistrări difuzate de Opera „Metropolitan” din New York. Ca parte a seriei „Nightly Met Opera Streams”, instituția americană propune astăzi opera „La Rondine” de Giacomo Puccini, într-o versiune înregistrată în 10 ianuarie 2009. Alături de muzicienii români, din distribuție au mai făcut parte soprana Lisette Oropesa, tenorul Roberto Alagna și basul Samuel Ramey. Conducerea muzicală a fost asigurată de Marco Armiliato.
 
Se încheie festivalul „Balchik Piano Days”
Tânăra pianistă Diana Negreanu participă astăzi, 18 iulie, la recitalul final al Festivalului „Balchik Piano Days”. Artista va interpreta lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, George Enescu și Alfredo Casella, începând cu ora 19. ulterior, pe aceeași scenă va evolua Duo de pian „Atmoshperes”, alcătuit din Mila Mihova și Alexandra Dicheva. Evenimentul are loc în aer liber, pe scena din fața Morii de pe faleză, iar intrarea este liberă. În evenimentele precedente au mai evoluat alți doi pianiști români: Ionuț Diaconu și Karina Uță.
 

Vizualizări: 43

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor