altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert coral la Ateneul Român
Corul de Copii şi Tineret "Symbol - Jean Lupu" condus de Luminiţa Guţanu Stoian poate fi ascultat astăzi, 17 mai 2022, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român. Printre invitaţii speciali ai acestui eveniment se numără Jean Lupu, Claudia Codreanu, Ana Cebotari, Magdalena Faur şi Andrei Predescu. În program, pagini semnate de Gavriil Musicescu, Ion Popescu Pasărea, Nicolae Lungu, Irina Odăgescu, Constantin Arvinte, Petre Ştefănescu, Alfred Mendelssohn şi Temistocle Popa.
În ipostază solistică, Maria Cazacu, Maria Nistor, Alexia Vasilescu şi Filoteea Chiriac. Pe scenă se vor mai afla, de asemenea, pianista Cristina Gheorghe, violonista Maria Crângaşu şi percuţionistele Andrada Coneac şi Maria Mihalache.
Concertul începe la ora 19.00 şi va fi prezentat de Daniela Greere.

 
Final al Festivalului "Chei" organizat de UNMB
"De la Bach la Şostakovici" se intitulează ultimul concert al celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului "Chei" organizat de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, eveniment care a început în data de 11 mai şi se încheie astăzi, 17 mai 2022. Pe scena Sălii "George Enescu" a instituţiei de învâţământ superior se vor afla membrii Orchestrei de Cameră "Universitaria" a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu conferenţiar univ. dr. Alexandru Ganea la conducere. În program, Concertul BWV 1043 în re minor pentru două viori şi orchestră de Johann Sebastian Bach. cu Aron Cavassi şi Mădălin Pandelescu în ipostază solistică, Recviem în fa diez minor pentru trei violoncele şi orchestră de David Popper, cu Izabela Ghergu, Cornelius Zirbo şi Soma David ca solişti, Adagio op. 11 pentru orchestră de coarde de Samuel Barber şi Simfonia de cameră op. 110a de Dmitri Şostakovici.
După perioada pandemică, în care restricțiile sanitare au impus o variantă exclusiv online a ediției din 2021, revenirea la normalitate a readus pe scenă în acest an manifestările „tradiționale” ale festivalului, care au inclus Gala excelenței, Gala de operă, Seară de jazz, Concert de muzică barocă, Spectacol de mișcare scenică, Concert cameral, Simpozion de muzicologie, Concert coral, Concert al claselor de compoziție, Concert simfonic. Protagoniștii tuturor manifestărilor au fost studenți, absolvenți și profesori ai Universității Naționale de Muzică București.
Concertul din această seară începe la ora 19.00.

 
Două recitaluri aniversare organizate de Radio România Muzical!
Două recitaluri vor avea loc la începutul lunii iunie pe scena Sălii Radio în cadrul serilor Radio România Muzical. Astfel, în 2 iunie 2022, violonistul Răzvan Stoica și sora sa, pianista Andreea Stoica, vor interpreta Rapsodia de concert Tzigane de Maurice Ravel, Ciaccona în sol minor de Tomaso Vitali, Suita italiană de Igor Stravinski și Sonata D 574 în La major de Franz Schubert. Programul va fi urmat de lansarea albumului Lost in translations, apărut în 2021 la Editura Casa Radio, înregistrat de cei doi protagoniști alături de Kamerata Stradivarius.
Iar în 9 iunie 2022, pianistul Cristian Sandrin va susţine un recital ca parte a proiectului Moştenitorii României muzicale, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. Tânărul muzician, absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra și laureat a numeroase concursuri internaționale, va prezenta Variațiunile Goldberg de Johann Sebastian Bach.
Cele două recitaluri sunt organizate cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea postului Radio România Muzical.
 
Anca Săftulescu susţine un recital Beethoven în cadrul Seratelor Muzicale în Bucureşti
Iubitorii creaţiei semnate de cel supranumit "Titanul de la Bonn" o pot asculta astăzi, 17 mai, pe pianista Anca Săftulescu în recitalul intitulat "Contraste beethoveniene" pe care muziciana îl va susţine pe scena Sălii de concerte a Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. De la ora 19.00, Anca Săftulescu va interpreta patru cunoscute sonate din creaţia compozitorului Ludwig van Beethoven, op. 26 în la bemol major, op. 13 în do minor "Patetica", op. 27 nr. 2 în do diez minor "Sonata lunii" şi op. 57 în fa minor "Appassionata".
Recitalul face parte din seria Seratelor Muzicale în București organizate de asociaţia Lanto Communication în colaborare cu Camera de Comert si Industrie Bucuresti.
 
Recital de harpă în Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român
Pe scena Sălii Mici a Ateneului Român poate fi urmărit în această seară de 17 mai 2022, recitalul de harpă susţinut de Evelina-Daiana Andrieș şi invitaţii săi, violoncelistul Mihail Grigore şi cvartetul de coarde alcătuit din violonistele Elena Albu, Anamaria Anca, violista Irina Răducanu şi violoncelista Camelia Iancu. În program, opusuri semnate de Franz Poenitz, Nicolas Charles Bochsa, Mario Castenuovo-Tedesco şi Uno Alexander Vesie. Recitalul începe la ora 19.00 şi este înscris în programul Stagiunii de marţi seara derulate de Filarmonica bucureşteană.

 
Calendarul muzical al zilei - 17 mai 2022

  • 1866 S-a născut compozitorul francez Erik Satie (decedat 1.07.1925) 156 ani
  • 1890 Premiera operei Cavalleria Rusticană de P. Mascagni 132 ani
  • 1908 S-a născut compozitorul român Sigismund Toduţă (decedat 3.07.1991) 114 ani
  • 1912 S-a născut violonistul maghiar Végh Sándor (decedat 7.01.1997) 110 ani
  • 1918 S-a născut soprana suedeză Birgit Nilsson (decedată 25.12.2005) 104 ani
  • 1924 S-a născut baritonul francez Gabriel Bacquier (decedat 13.05.2020) 98 ani
  • 1929 Comemorarea sopranei germane Lilli Lehman 93 ani
  • 1935 Comemorarea compozitorului francez Paul Dukas 87 ani
  • 1945 S-a născut compozitorul român Anton Dogaru (decedat 24.08.1988) 77 ani
  • 1969 Aniversarea violonistului român Florin Croitoru 53 ani
  • 2010 Comemorarea pianistei franceze Yvonne Loriod 12 ani


 

Ştiri muzicale din ţară

Recital de pian la Filarmonica din Bacău
"In memoriam Mihaela Ursuleasa" se intitulează recitalul pe care îl va susţine astăzi, 17 mai 2022, pianista Ioana Cristina Ionescu pe scena Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău. Muziciana va interpreta începând cu ora 18.30, 32 de variaţiuni de Ludwig van Beethoven, Suita pentru pian de Paul Constantinescu, Două dansuri românești op.8a de Béla Bartók şi Suita op. 10 de George Enescu.
 
Două titluri de Maurice Ravel la Opera Maghiară din Cluj
În această seară de 17 mai 2022, Opera Maghiară din Cluj-Napoca prezintă celebrele creaţii lirice ale lui Maurice Ravel: „Ora spaniolă” și „Copilul și vrăjile”, în regia lui Tompa Gábor.
În distribuţia celor două spectacole vor evolua Covacinschi Yolanda, Bardon Tony, Peti Tamás Ottó, Pataki Adorján, Laczkó Vass Róbert, Veress Orsolya, Sándor Árpád, Pataki Enikő şi Szabó Levente, printre alţii.
La conducerea Corului și Orchestrei Operei Maghiare și a Corului Maghiar de Copii din Cluj-Napoca se află Selmeczi György.
Ora de începere, 19.00.
 
Turneul "Pianul călător" ajunge la Deva
Pianistul Horia Mihail îşi continuă călătoria derulată în cadrul celei de-a 12-a ediţii a turneului "Pianul călător", oprindu-se astăzi, 17 mai, la Deva, unde va susţine un nou recital la Sala Pro Arte. Începând cu ora 19.00, muzicianul va interpreta piese din repertoriul clasic: Sonata nr. 59 în Mi bemol major de Joseph Haydn, Fantezia în do minor şi Sonata KV 457 de Wolfgang Amadeus Mozart şi Sonata op. 13 în do minor Patetica de Ludwig van Beethoven.
Următorul recital din cadrul turneului naţional Pianul călător, are loc joi, 19 mai, la Bucureşti.


 
Festivalul Muzicii de Cameră din Timişoara se încheie astăzi
Ultimul eveniment din cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Muzicii de Cameră organizat de Facultatea de Muzică şi Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara – în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă Timișoara, are loc astăzi, 17 mai 2022, în sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru.
Publicul va putea asista la un recital de lieduri susţinut de studenții claselor de canto ale profesorilor Mariana Șarba, Silvia Sorina Munteanu, Darius Iordănescu și Diana Matei, având-o invitată pe soprana Silvia Sorina Munteanu. Evenimentul va beneficia de acompaniamentul pianiștilor Silviana-Ana Cîrdu, Marcela Sorina Costea, Aida Marc și Rareș Păltineanu.
Şi la acest eveniment intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
Diana Jipa şi Ştefan Doniga ajung astăzi la Timişoara
Astăzi, 17 mai 2022, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga susţin un nou recital în cadrul turneului naţional dedicat celebrării a 15 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană. Muzicienii vor evolua în această seară, de la ora 19.00, pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timişoara. În program figurează lucrări semnate de George Enescu, Béla Bartók, Walter Klepper, Mihail Jora, Alfonso Castaldi, Theodor Rogalski, Hilda Jerea dar și creații aparținând compozitorilor Adrian Iorgulescu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu şi Roman Vlad.
Actualul turneu face parte din proiectul Romania Universalis, inițiat în anul 2019 de Diana Jipa și Ștefan Doniga, pentru a promova diversitatea și identitatea culturii româneşti. Organizat de Asociația Culturală Innovarte, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, turneul se desfăşoară până în 27 mai, în 10 oraşe din România

Vizualizări: 7

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor