altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert de colinde la Sala Radio
Bookmark and Share
Stagiunea Muzicală Radio are programat în această seară de 17 decembrie un concert de colinde dăruit publicului de Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuțu. Intitulat „Festum Hibernum”, evenimentul reuneşte colinde româneşti şi pagini din creații dedicate sărbătorii Crăciunului semnate de compozitori precum Johann Sebastian Bach, Georg Friederich Händel, Francis Poulenc şi Benjamin Britten. Soliştii serii vor fi Alina Bosovici, Dana Caraman, Monica Olteanu, Georgiana Simonov, Cristian Paraschiv şi Nicolae Simonov. Acestora li se vor alătura harpista Maria Bîldea, organista Simona Săndulescu, pianista Carmen Săndulescu şi percuționiştii Liviu Ofiţeru, Bogdan Popa şi Ştefan Voicu. Radio România Muzical va transmite în direct acest eveniment, începând cu ora 19.00.
 
Recital vocal-pianistic în Festivalul „Hoinar”
Bookmark and Share
Seria de proiecte incluse în programul Festivalului „Hoinar” continuă astăzi cu un recital-vocal pianistic, susținut de soprana Sarah Gabriel şi pianistul Florian Mitrea. Programul serii, desfăşurat sub genericul These foolish things... reuneşte creații de jazz şi musical, semnate de compozitori precum George Gershwin, Harold Arlen, Kurt Weill şi Cole Porter. Evenimentul este găzduit de Centrul Român de Muzică din Bucureşti, începând cu ora 19.30.
Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul „Hoinar” se va încheia mâine, 18 decembrie cu un recital susținut de tinerii pianişti participanți la cursurile de măiestrie realizate de pianistul Florian Mitrea.
 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul „Vienna Crystal Christmas” ajunge la Craiova
Bookmark and Share
Filarmonica „Oltenia” din Craiova găzduieşte astăzi, începând cu ora 19.00, un concert aniversar susținut de Ansamblul „Johann Strauss”, dirijat de Russell McGregor. Evenimentul, desfăşurat sub genericul „Vienna Crystal Christmas”, este realizat în parteneriat cu Orchestra Filarmonicii din Craiova, şi propune un periplu în creații aparținând celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor. Acestea vor fi completate de incursiuni în lumea valsului vienez, nelipsite din repertoriul acestui ansamblu. Evenimentul prilejuieşte de asemenea aniversarea a 115 ani de la înființarea Societăţii Filarmonice din Craiova, a cărei orchestră a realizat în toată această perioadă proiecte diverse pe cele mai importante scene din România, Franţa, Italia, Germania, Olanda, Spania, Elveţia, Grecia, Iran şi Coreea de Sud.
 
Recital de orgă la Târgu Mureş
Bookmark and Share
Biserica Franciscană „Sfântul Emeric” din Târgu Mureş găzduieşte astăzi, de la ora 19.00, un recital susținut de organista Molnár Tünde. Programul cuprinde lucrări semnate de Johann Pachelbel, Johann Sebastian Bach, Johann Bernhard Bach, Claude d’Aquin, Franz Liszt şi Louis Vierne. Evenimentul face parte din cea de-a XXX-a ediție a Festivalului „Musica Sacra”, desfăşurat la Târgu Mureş între 5 şi 25 decembrie.
 

Actualitatea internaţională

Au fost anunțați finaliştii Premiilor ICMA 2020
Bookmark and Share
În data de 16 decembrie 2019, juriul International Classical Music Awards a făcut publice numele finaliştilor în competiția din anul 2020. Printre albumele selecționate în etapa finală a competiției se numără compact discul „Ibn Battuta - The Traveler of Islam”, ce reuneşte lucrări interpretate de ansamblul Hesperion XXI, coordonat de Jordi Savall, dar şi un CD pe care se regăseşte opera „Ioana d’Arc pe rug”, creație a lui Arthur Honegger, realizată cu participarea Orchestrei Concertgebouw din Amsterdam.
La categoria Muzică Simfonică au fost nominalizate, printre alte titluri, un album cu lucrări de Olivier Messiaen, interpretate de Tohalle Orchestra Zurich, sub bagheta lui Paavo Järvi şi un compact disc pe care se regăseşte cea de-a noua simfonie a lui Anton Bruckner, interpretată de Orchestra Simfonică din Pittsburg.
Acestora li se adaugă un album de muzică contemporană, ce reuneşte creații semnate de Kaija Saariaho, aranjamente pentru harpă şi orchestră interpretate de Gerald Finley şi Xavier de Maistre, acompaniați de Orchestra Simfonică Radio din Finlanda.
Printre finalişti se află de asemenea şi contratenorul român Valer Barna-Săbăduş, al cărui nume se regăseşte pe înregistrarea video a operei „Giasone” de Francesco Cavalli, unde a fost acompaniat de ansamblul Capella Mediteraneea.
Nu lipsesc nici nominalizările la categoria „Documentare Video”, printre producțiile declarate finaliste aflându-se producții dedicate violonistului Gidon Kremer şi violoncelistului şi dirijorului Mstislav Rostropovich, dar şi documentarul „Music in the time of Great War”, realizat cu participarea unor muzicieni precum Daniel Barenboim şi Valeri Gergiev.
Premiile sunt acordate de un juriu alcătuit din reprezentanții celor mai importante publicații și radiouri ce au ca specific muzica clasică, iar dintre acestea face parte, începând cu anul 2020, şi Radio România Muzical, reprezentat de managerul postului, Cristina Comandaşu.
Numele câştigătorilor vor fi făcute publice în data de 21 ianuarie 2020, iar festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în 30 aprilie, la Sevilia.


 
Marius Vlad Budoiu – solist la Teatrul de Stat din Kassel
Bookmark and Share
În programul Teatrului de Stat din Kassel, Germania, este anunțat astăzi, 17 decembrie, dipticul format din operele „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni și „Paiațe” de Ruggiero Leoncavallo, montări cu premiera în luna octombrie a acestui an. În aceste spectacole, tenorul Marius Vlad Budoiu interpretează cele două roluri principale, „Turridu” şi respectiv „Canio”. În distribuție se mai află mezzosopranele Khatuna Mikaberidze şi Maren Engelhardt în rolurile „Santuzza” şi „Lola”, în timp ce rolul „Alfio” este interpretat în această reprezentațe de baritonul Anooshah Golesorkhi. În ceea ce priveşte distribuția celui de-al doilea titlu, aceasta este completată de nume precum soprana Ani Yorentz în rolul „Nedda” şi acelaşi bariton Anooshah Golesorkhi, interpret al rolului „Tonio” în această reprezentație. Următoarele spectacole ce îl vor readuce pe scenă pe tenorul român vor avea loc în zilele de 25 decembrie şi 8 ianuarie.
 

Vizualizări: 3

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor