altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Se deschide stagiunea de concerte 2021-2022 de la Sala Radio
Orchestra Națională Radio deschide astăzi, de la ora 19.00, stagiunea de concerte 2021-2022 de la Sala Radio. Soliştii serii vor fi violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Josu de Solaun, iar la pupitrul dirijoral se va afla Sascha Goetzel din Austria. Din program fac parte Uvertura „Egmont” de Ludwig van Beethoven, Concertul în re minor pentru vioară, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn și Suita „Cavalerul rozelor” de Richard Strauss. Accesul publicului în Sala Radio este permis în baza certificatului verde. Biletele sunt disponibile, online, pe site-ul iabilet.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio. Concertul va putea fi urmărit în transmisiune directă la Radio România Muzical, dar şi în streaming live pe site-ul postului nostru.

 
Un nou concert - fără public - la Ateneul Român
Filarmonica „George Enescu” din Capitală va transmite în direct, on-line, concertul ce se va derula în această seară, fără public, la Sala Mare a Ateneului Român. Sub bagheta dirijorului principal Christian Badea, orchestra instituției va relua programul prezentat şi ieri seară - Mica serenadă în Sol major și Simfonia nr. 36 „Linz” de Wolfgang Amadeus Mozart. De la ora 19.00, concertul va putea fi urmărit pe platformele on-line ale Filarmonicii şi pe pagina de Facebook a postului Radio România Muzical.

 
Calendarul muzical al zilei - 15 octombrie 2021

  • 1775 S-a născut compozitorul finlandez Bernhard Henrik Crussel (decedat 28.07.1838) 246 ani
  • 1900 Comemorarea compozitorului ceh Zdenek Fibich 121 ani
  • 1926 S-a născut dirijorul de cor, dirijorul, organistul şi clavecinistul german Karl Richter (decedat 15.02.198195 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert simfonic în cadrul poiectului cultural european „Călătorind pe note muzicale”
Filarmonica „Oltenia“ din Craiova, în colaborare cu Sinfonietta Vidin continuă proiectul european „Călătorind pe note muzicale – popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere“, aflat în prezent în etapa de sustenabilitate. După un concert desfăşurat ieri seară în Bulgaria, la Vidin, publicul din Craiova va putea urmări, în această seară, de la ora 19.00, un concert susţinut de Sinfonietta Vidin şi orchestra Filarmonicii „Oltenia”. Sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă vor fi interpretate „Codex Brassoviensis” pentru orchestră de coarde de Dan Dediu, suitele op. 46 și op. 55 pentru orchestră „Peer Gynt” de Edvard Grieg şi celebrul „Bolero” de Maurice Ravel.

 
Luni va începe Turneul Național „Uvertura”
Turneul național „Uvertura” susținut de Ansamblul „PlaCello” se va desfășura în perioada 18–29 octombrie 2021, itinerariul incluzând oraşele Bacău, Reghin, Sibiu și București. Formaţia alcătuită din violonceliştii Răzvan Suma, Ella Bokor, Mircea Marian și Ștefan Cazacu propune un program ce cuprinde aranjamente ale unor uverturi semnate de compozitori precum Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi sau Marc-Antoine Charpentier, printre alţii. Turneul va debuta luni, 18 octombrie 2021, la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, concertul fiind programat de la ora 18.30.

 
„Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur” de Francisc Hubic şi „Miorița” de Sigismund Toduță în concert la Oradea
Filarmonica din Oradea vine în întâmpinarea publicului reluând în această seară, de la ora 19.00, programul muzical oferit în cadrul concertului de ieri. Vor fi interpretate două creaţii româneşti – „Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur“ în Re major pentru cor și orchestră de Francisc Hubic și „Miorița” – baladă-oratoriu pentru soliști, cor mixt și orchestră de Sigismund Toduță. Sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu vor evolua solişti ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca – Oana-Maria Trâmbițaș, Iulia Merca şi Cristian Mogoșan, alături de orchestra şi corul Filarmonicii orădene. Evenimentul face parte din agenda celei de-a XI-a ediţii a Festivalului coral „Francisc Hubic”.

 
Concert de jazz la Piteşti
Filarmonica din Piteşti organizează în această seară, de la ora 19.00, în Sala „Simfonia” a Centrului Multifuncţional din localitate, un concert de jazz susținut de Trio Jazz&pop Pitești. Formaţia, alcătuită din chitaristul Alexandru Iordache, pianistul Florin Pană și percuționistul Gabriel Barani, va interpreta lucrări semnate de Bobby Hutcherson, Antonio Carlos Jobim, Paul Mc Cartney și Sonny Rollins, printre alţii.

 

Actualitatea internaţională

Dirijoarea Nathalie Stutzmann - director muzical al Orchestrei Simfonice din Atlanta
Dirijoarea şi contralta de origine franceză Natalie Stutzmann a fost numită director muzical al Orchestrei Simfonice din Atlanta, Statele Unite ale Americii. Este prima femeie care ocupă această funcţie în Atlanta şi a doua din America la conducerea unui important ansamblu, după dirijoarea Marin Alsop, care a fost director muzical al Orchestrei Simfonice din Baltimore. În noua sa calitate de director muzical, Natalie Stutzmann a condus deja concertele Orchestrei din Atlanta, derulate în 13 şi, respectiv 14 octombrie 2021.

 
Violonista Sarah Nemţanu şi pianista Dana Ciocârlie concertează în Franţa
Violonista de origine română Sarah Nemţanu şi pianista Dana Ciocârlie vor susţine în această seară un recital în localitatea Clairefontaine-en-Yvelines din Franţa. Cele două muziciene vor prezenta un program ce cuprinde creaţii ale compozitorilor Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel, Béla Bartok şi George Enescu.

 
Premieră în Italia – dirijoarea Oksana Lyniv este prima femeie numită director muzical într-un teatru de operă
Teatrul de Operă din Bologna a făcut o alegere istorică numind, în premieră pentru teatrele lirice din Italia, o femeie în funcţia de director muzical. Muziciana aleasă este dirijoare ucraineană Oksana Lyniv, cea care, în această vară, a fost prima dirijoare care a condus un spectacol de operă în cadrul Festivalului „Richard Wagner” de la Bayreuth. La Bologna, Oksana Lyniv îi succede dirijorului Michele Mariotti care a încheiat colaborarea cu teatrul liric italian în anul 2018, postul rămânând vacant. În ceea ce priveşte experienţa ca dirijor de operă, până în prezent, Oksana Lyniv a colaborat cu teatre lirice din Odessa, Munchen, Graz, Barcelona, Roma sau Frankfurt. În luna iunie a acestui an, Oksana Lyniv şi-a făcut debutul la Opera din Paris. Contractul Oksanei Lyniv va începe în luna ianuarie 2022, având o durată de trei ani. În calitate de director muzical, Oksana Lyniv va dirija cel puţin două opere şi trei concerte simfonice în fiecare stagiune. Pentru primul an are deja în program primul act al operei „Walkiria” de Richard Wagner, în versiune concertantă, precum şi poemul simfonic „Moarte și transfigurație” de Richard Strauss.

 
Violonistul Ştefan Aprodu – câştigător al Concursului Internaţional „Vasco Abadjiev”
Cea de-a VI-a ediţie a Concursului Internaţional de Vioară „Vasco Abadjiev” de la Sofia, Bulgaria, şi-a anunţat câştigătorii. Locul I i-a revenit tânărului violonist român Ştefan Aprodu. În vârstă de 18 ani, Ştefan Aprodu este elev al Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din București la clasa profesoarei Magdalena Ursu. Podiumul concursului de la Sofia a fost completat de Reika Sakamoto din Japonia şi Felix Harutyunyan din Armenia. Un premiu special i-a fost acordat lui Azat Nurgayanov din Rusia.

Vizualizări: 14

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor