altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert 'Beethoven 250' susținut de Orchestra de Cameră Radio
Bookmark and Share
Miercuri, 15 ianuarie, Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Tiberiu Soare va susține primul concert dintr-o serie dedicată împlinirii a 250 ani de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven. Programul va cuprinde opusuri semnate de compozitorul omagiat, Uvertura op. 62 Coriolan, Simfonia nr. 3 op.55 în mi bemol major - Eroica și Concertul nr. 5 op. 73 în mi bemol major pentru pian și orchestră Imperialul. Solistă va fi pianista Adela Liculescu. Radio Romania Muzical va transmite în direct acest concert, cu începere de la ora 19.00.
 
Orchestra Română de Tineret în concert de Ziua Culturii Naționale
Bookmark and Share
Cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naționale, Orchestra Română de Tineret, împreună cu violonistul Alexandru Tomescu și violoncelistul Ștefan Cazacu vor susține un concert pe scena Ateneului Român. Lucrările selectate pentru seara de 15 ianuarie aparțin compozitorilor George Enescu, Theodor Rogalski, Bela Bartok, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu, Sabin Păutza, Eugen Doga și Grigoraș Dinicu. Concertul se va desfășura sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Ora de începere a concertului este 19.00.
 
'Spărgătorul de nuci' la Opera Națională din București
Bookmark and Share
Baletul „Spărgătorul de Nuci” revine pe scena Operei Naționale din București astăzi, 15 ianuarie 2020, începând cu ora 18:30.
Pe scenă vor evolua balerinii Greta Niță, Mihaela Soare, Ovidiu Matei Iancu și Răzvan Cacoveanu. Acestora li se vor alătura Ansamblul de Balet, Orchestra şi Corul de Copii ale teatrului liric bucureştean. Spectacolul va fi dirijat de Iurie Florea, iar regia şi coregrafia sunt semnate de regretatul Oleg Danovski.
 
Ziua Culturii Naționale sărbătorită în Aula Palatului Cantacuzino
Bookmark and Share
De Ziua Culturii Naționale, Asociația culturală „HEART-CORE” organizează, în parteneriat cu 18 instituții de învățământ și cultură din București și din țară, proiectul „Toți pentru România”, conceput pentru a marca importanța diversității resurselor tradiționale ca element fundamental și definitoriu al culturii românești, se arată într-un comunicat al organizatorilor. În acest scop, evenimentele incluse în proiect vor cuprinde lucrări muzicale, literare sau coregrafice aparținând unor creatori români ori asimilați culturii române, dar având origini etnice sau naționale cât mai diverse. Ca simbol al acestei unități în diversitate, spectacolele, susținute în mare parte de elevi ai instituțiilor de învățământ participante în proiect, vor avea loc sub aceeași titulatură, la Brăila, Focșani, Galați, Giurgiu și Zalău.
În aceeași zi de 15 ianuarie și cadrul aceluiași proiect, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține un veritabil maraton muzical, prezentând programe camerale în Școlile de muzică nr. 1, 3 și 5 din Capitală. La ora 19, celor doi muzicieni li se va alătura actrița Irina Movila pentru un recital de muzică și poezie la Muzeul Național George Enescu. În program sunt incluse poezii de Mihai Eminescu și creații semnate de George Enescu, Walter Klepper, Ulpiu Vlad, Hilda Jerea, Roman Vlad, Alfonso Castaldi, Vlad-Răzvan Baciu și alții.
Proiectul inaugurează, de asemenea sub numele „Toți pentru România”, prima platformă națională de comunicare online între instituțiile de învățământ artistic din România, un spațiu virtual în care școlile și liceele de artă vor putea comunica direct, în scopul realizării de proiecte comune, schimburi de experiență și informații specifice.
„Sărbătoarea Culturii Naționale este prilejul ideal pentru a privi în jurul nostru cu apreciere și deschidere, un bun moment pentru a înțelege că numai respectul, acceptarea reciprocă, toleranța și cooperarea ne-au format ca civilizație și ne pot duce mai departe ca indivizi, popor și societate. Este ocazia perfectă de a ne regăsi valorile autentice, de a ne identifica, așa diferiți cum suntem, bucurându-ne de superba noastră complexitate, de bogăția și frumusețea noastră, fiecare pentru sine și Toți pentru România” a declarat pianistul Ștefan Doniga, inițiatorul acestui proiect.
Parteneri ai proiectului: Radio România Muzical, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Muzeul Național „George Enescu”.
 
Calendarul muzical al zilei - 15 ianuarie 2020
Bookmark and Share

  • Comemorarea compozitorilor italieni Giovanni Battista Sammartini - 245 ani (n.1700 - 15 ianuarie 1775) şi Enrico Toselli - 94 ani (13 martie 1883 - 15 ianuarie 1926)
  • S-a născut organistul francez Michel Chapuis - 90 ani (15 ianuarie 1930 - 12 noiembrie 2017)
  • Au trecut 30 de ani de la moartea compozitorului Zeno Vancea (10 octombrie 1900 - 15 ianuarie 1990) şi 26 de ani de la cea a pianistului maghiar Georges (György) Cziffra (5 noiembrie 1921 - 15 ianuarie 1994)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Corala Academică din Craiova— recital dedicat poetului Mihai Eminescu
Bookmark and Share
Cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, astăzi, 15 ianuarie 2020, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova are loc, începând cu ora 19:00, un recital coral cu lucrări semnate de Vinicius Grefiens, Radu Paladi, Ioan Bohociu, Paul Constantinescu, Tiberiu Olah, Eugen Petre Sandu, Gheorghe Cucu și Dariu Pop. Compoziţii pe versuri eminesciene şi din tradiţia populară românească vor fi interpretate de Corala Academică a instituției, dirijată de Pavel Şopov.
 
Spectacolul 'Tosca' pe scena Operei din Timișoara
Bookmark and Share
La Opera Naţională Română din Timişoara este programat astăzi, 15 ianuarie 2020, spectacolul 'Tosca' de Giacomo Puccini. Din distribuție fac parte soprana Lăcrimioara Cristescu, cea care va interpreta rolul 'Floria Tosca', tenorul Cristian Bălășescu în rolul 'Mario Cavaradossi', iar 'Scarpia' va fi întruchipat de baritonul Cătălin Țoropoc. Soliștii vor evolua alături de Corul şi orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara dirijate de Dejan Savić. Spectacolul va începe la ora 19.00.
 
Recital coral la Filarmonica Banatul din Timișoara
Bookmark and Share
Pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara are loc astăzi, 15 ianuarie 2020, un recital coral susținut de Ansamblul vocal Ion Românu. Soliști vor fi sopranele Alina Todea și Maria Virginia Onița, tenorul Iosia Balteș și bașii Cristian Ardelean și Lucian Onița. Programul prezentat va cuprinde lucrări din creația corală românească semnate de compozitorii Ioan Dumitru Chirescu, Paul Costantinescu, Sabin Pautza, Vasile Spătărelu și Sabin Drăgoi.
 
Concert dedicat Zilei Culturii la Iași
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Iași organizează astăzi, 15 ianuarie 2020, un recital dedicat Zilei Culturii Naționale. Recitalul va fi susținut de soliștii instituției în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași. Ora de începere este 18.30
 
Ziua Culturii Nationale la Constanta
Bookmark and Share

Astăzi, 15 ianuarie 2020, de la ora 18.30, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța prezintă spectacolul Sărbătoarea Culturii Românești, organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Societății Compozitorilor Români. Vor participa soliștii instituției, dintre care îi amintim pe Ionela Duma, Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu și Răzvan Săraru, acompaniați la pian de Natalia Gribnic. Spectacolul va cuprinde lucrări din creația compozitorilor români. 


 
Lansare de carte - „Gavriil Galinescu-Cântece populare din Moldova”
Bookmark and Share
Astăzi, 15 ianuarie 2020, are loc lansarea pe piaţa cărţii a lucrării profesorului Vasile Vasile, cel care a alcătuit, îngrijit şi prefaţat volumul „Gavriil Galinescu-Cântece populare din Moldova”.
Lansarea este organizată de Centrul pentru Cutură şi Arte „Carmen Saeculare" în patru locuri din județul Neamț. Pe 15 ianuarie, la Biblioteca „Mihai Eminescu" din Bicaz de la ora 13:00 şi la Casa Culturii „Ion Creangă" din Târgu Neamţ de la ora 17:00). A doua zi,pe 16 ianuarie, la Piatra-Neamţ: începând cu ora 13:00, volumul va fi prezentat la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş", iar în aceeași zi de la ora 18:00, la sala „Calistrat Hogaş" a Consiliului Judeţean Neamţ.

La evenimentele desfășurate în orașele Târgu Neamţ şi Piatra-Neamţ va fi prezentă Corala Vasile Anastasescu dirijată de Eugenia Tiugea, care va interpreta lucrări semnate de compozitorul Gavriil Galinescu.
Intrarea este liberă la fiecare dintre
evenimentele enumerate.
 

Actualitatea internaţională

Basul Dan Paul Dumitrescu pe scena Teatrului La Scala din Milano
Bookmark and Share

Basul Dan Paul Dumitrescu evoluleaza astazi pe scena prestigiosului Teatru La Scala din Milano. Artistul roman va interpreta rolul Frere Laurent din spectacolul Romeo și Julieta de Charles Gounod. Din distribuție mai fac parte și alte nume importante ale teatrului liric actual, cum sunt soprana Diana Damrau, tenorul Vittorio Grigolo și baritonul Mattia Olivieri. Regia este semnată de Bartlett Sher, iar conducerea muzicală îi aparține dirijorului Lorenzo Viott


 
Florin Niculescu Quintet susține trei concerte la Festivalul EUROPALIA
Bookmark and Share

Trei concerte intitulate „East to West“ vor fi susţinute de Florin Niculescu Quintet în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA din Belgia.

Concertele vor avea loc după cum urmează, pe 15 ianuarie 2020, la Sala De Centrale din Gent, pe 16 ianuarie, la Cultuurentrum din Leopoldsburg, și vineri, 17 ianuarie, la Café Trottinette din Sankt Vith. Din ansamblul care va susține cele trei concerte fac parte violonistul Florin Niculescu, pianistul Daniel Kramer, chitaristul Hugo Lipp, contrabasistul Philippe Aerts, percuționistul Bruno Ziarelli și Philippe Cadeau la tamburină și proiecții video. Proiectul artistic intitulat „East to West“ promovează diversitatea culturală și dialogul multicultural. Muzica a fost selectată de Florin Niculescu, care a realizat și aranjamentele muzicale, iar în repertoriu se află cântece celebre, printre care variantele reorchestrate a pieselor „Mociriță cu trifoi“, „Cânta cucu-n Bucovina“, „Coborâi din deal în vale“ sau „Ciocârlia“.

Festivalul Europalia România este coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia. 


 
„Pianul cu poeme” în turneu la New York, Washington și Philadelphia
Bookmark and Share

Ziua Culturii Naţionale este sărbătorită printr-o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român peste hotare și în țară. Proiectele culturale marchează și împlinirea a 170 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu. Printre acestea se numără și recitalul „Pianul cu poeme”, ce face parte din turneul actriței Daniela Nane, acompaniată la pian de Ioana Maria Lupașcu. Daniela Nane va recita versuri ale poeților Mihai Eminescu, George Coșbuc, Alexandru Macedonski și Ana Blandiana în limba română și engleză. Traducerile versurilor au fost realizate de Adrian Săhlean. Pianista Ioana Maria Lupașcu va interpreta lucrări ale compozitorilor Grigoraș Dinicu, Ciprian Porumbescu, Franz Liszt și Astor Piazzolla. Recitalul va avea loc astăzi, 15 ianuarie 2020 la New York, pe 17 ianuarie la Washington și pe 19 ianuarie în Philadelphia. Proiectul este realizat de Institutul Cultural Român din New York, cu sprijinul Ambasadei României la Washington D.C. și a Consulatului General Onorific al României la Philadelphia.  

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor