altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Evenimentele zilei la Opera din București
Bookmark and Share
Un recital extraordinar de colinde are loc astăzi, 15 decembrie, în foaierul Operei Naționale din București. Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă va fi oferită melomanilor de artiști precum Dragana Radakovic, Ljubica Vraneș, Mădălina Barbu, Zsuzsana Cerveni, Dragoljub Bajic, Mihai Irimia, Lucian Corchiș sau Dan Indricău. Aceștia vor fi acompaniați de Ștefan Iliescu la pian, iar Ioana Maria Lupașcu va interpreta lucrările pentru pian solo din cadrul programului. Recitalul începe la ora 11.
De la ora 18:30 are loc o reprezentație a spectacolului „Carmen” de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron. Din distribuie fac parte mezzosoprana Ljubica Vranes în rolul principal, tenorul Alin Stoica este „Don José”, soprana Irina Iordăchescu - „Micaëla”, iar baritonul Cătălin Toropoc este „Escamillo”. Conducerea muzicală este asigurată de Vlad Conta, scenografia a fost realizată de Cătălin Ionescu Arbore, iar coregrafia îi aparține Alexei Mezincescu. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în 23 februarie.
 
Începe ediția a III-a a Festivalului 'Hoinar'
Bookmark and Share
Ediția a III-a a Festivalului „Hoinar” începe astăzi, 15 decembrie, cu un recital de duete pianistice, eveniment ce îi aduce pe scena Centrului Român de Muzică din București pe pianiștii Daria-Ioana Tudor și Florian Mitrea. Programul acestei seri este alcătuit din aranjamente ale unor lucrări celebre, de la Uvertura-fantezie „Romeo și Julieta” de Piotr Ilici Ceaikovski sau Vocaliza de Serghei Rahmaninov, până la Rapsodia spaniolă de Maurice Ravel sau Rapsodia română I de George Enescu. Concertul începe la ora 19:30, iar următorul eveniment din cadrul festivalului organizat de pianistul Florian Mitrea are loc mâine, 16 decembrie.
 
Spectacolele zilei la Opera Comica pentru Copii
Bookmark and Share
Și astăzi, 15 decembrie, continuă Târgul de Crăciun organizat de Opera Comică pentru Copii. De la ora 10, cei mici se vor putea bucura de patinoar, carusel și numeroase alte atracții. Târgul este deschis în fiecare final de săptămână: vinerea în intervalul 17-21, iar sâmbătă și duminică între orele 10-21; intrarea este liberă.
În Sala mare a instituției se montează spectacolul „Hänsel și Gretel”, o adaptare după opera pentru copii semnată de Engelbert Humperdinck. Începând cu ora 11, Ciprian Teodorașcu asigură conducerea muzicală, Cristian Mihăilescu a semnat regia, iar scenografia și coregrafia au fost realizate de Viorica Petrovici și, respectiv, Cătălin Caracas.
Pe scena Sălii UnderGrant se montează spectacolul de balet „Poveste vieneză”, dedicat melomanilor peste 3 ani. Regia și coregrafia au fost semante de Cătălin Caracaș, scenografia îi aparține Adrianei Urmuzescu. Spectacolul poate fi urmărit astăzi de la ora 11 sau de la ora 16.
 
Continuă sezonul cinematografic al Royal Opera House la Happy Cinema
Bookmark and Share
Sezonul cinematografic „Royal Opera House” continuă și astăzi, 15 decembrie, la Happy Cinema București. Seria de evenimente propuse de Royal Opera House 2019-2020 cuprinde 13 producții de clasă mondială, difuzate în 1.500 de cinematografe din 53 de țări. Printre cinematografele care vor difuza cele 13 producții se numără Happy Cinema București din Liberty Center. Astăzi se difuzează spectacolul de balet „Coppélia” semnat de Léo Delibes, coregrafia fiind realizată de Ninette de Valois. Biletele se pot achiziționa la cinematograf sau online pe www.happycinema.ro, la preț redus.
 
Calendarul muzical al zilei - 15 decembrie 2019
Bookmark and Share

  • Se împlinesc 362 de ani de la naşterea dirijorului şi clavecinistului francez Michel Richard Lalande (15 decembrie 1657 - 18 iunie 1726)
  • Au trecut 151 de ani de la primul concert al Societăţii Filarmonice Române (1868)
  • Acum 132 de ani s-a născut pianistCella Delavrancea (15 decembrie 1887 - 9 august 1991)
  • Comemorarea chitaristului şi compozitorului spaniol Francisco Tarrega - 110 ani (29 noiembrie 1854 - 15 decembrie 1909)
  • Compozitorul Gheorghe Dumitrescu s-a născut în urmă cu 105 ani (15 decembrie 1914 - 20 februarie 1996)
  • Aniversarea sopranei Gabriela Cegolea - 71 ani (1948)
  • S-a născut violonista engleză de origine poloneză Ida Haendel - 91 ani (1928)
  • Aniversarea sopranei bulgare Raina Kabaiwanska - 85 ani (1934)
  • Comemorăm 75 de ani de la moartea muzicianului american Glenn Miller (1 martie 1904 - 15 decembrie 1944) şi 47 de ani de la cea a pianistei franceze Monique de la Bruchollerie (20 aprilie 1915 - 15 decembrie 1972)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Liliacul' la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Opereta „Liliacul” de Johann Strauss-fiul este montată astăzi, 15 decembrie, pe scena Operei din Brașov, începând cu ora 18:30. Reprezentația din această seară - a doua montare a operei, după cea din data de 13 decembrie - aduce pe scenă artiști precum soprana Ana-Maria Donose în „Rosalinde” și tenorul Cosmin Marcovici - „Eisenstein”, cei doi fiind soliști ai Operei Naționale Române din Iași; alături de aceștia vor evolua artiști ai instituției brașovene, precum soprana Lăcrămioara Schuller în „Adela”, tenorul Liviu Iftene - „Alfred” sau baritonul Adrian Mărcan - „Falke”. Conducerea muzicală va fi asigurată de Traian Ichim, iar regia și scenografia au fost realizate de Alice Barb și, respectiv, Rodica Gârștea.
 
'Concert de Crăciun' la Teatrul 'Oleg Danovski' din Constanța
Bookmark and Share
Sub bagheta lui Gheorghe Stanciu are loc astăzi, 15 decembrie, un concert de Crăciun pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Începând cu ora 18:30, orchestra și corul instituției vor evolua alături de soliști precum sopranele Smaranda Drăghici, Ionela Duma, Laura Eftimie, mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Mădălin Băldău, Doru Iftene sau Răzvan Săraru, împreună cu baritonii Marius Eftimie și Bogdan Ocheșel.
 
Continuă Festivalul 'Musica Sacra' la Târgu Mureș
Bookmark and Share
Filarmonica de Stat din Târgu Mureș organizează astăzi două evenimente în cadrul Festivalului „Musica Sacra”. De la ora 10, la Biserica Evanghelică din oraș, organista Molnár Tünde susține un recital ce cuprinde lucrări semnate de compozitori precum Johann Pachelbel, Louis-Claude D'Aquin, Johann Sebastian Bach sau Franz Liszt.
La Biserica Ortodoxă „Sfânta Ana” din oraș are loc un concert susținut de Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș. Conduși de Vasile Cazan, muzicienii vor interpreta colinde și partituri din repertoriul coral clasic. Concertul începe la ora 11.
 

Actualitatea internaţională

Cvartetul 'Belcea' la Berlin, cu program Beethoven
Bookmark and Share
Cvartetul „Belcea” susține și astăzi, 15 decembrie, un recital cameral pe scena Sălii „Pierre Boulez” din Berlin. După un prim recital pe scena instituției, susținut în data de 13 decembrie, formația va oferi din nou un program dedicat lui Ludwig van Beethoven, de această dată alcătuit din Cvartetul op. 18 nr. 6 și Cvartetul op. 132. Ansamblul format din violoniștii Corina Belcea și Axel Schacher, violistul Antoine Lederlin și violoncelistul Krzysztof Chorzelski va concerta în data de 18 decembrie pe scena de la Wigmore Hall din Londra.
 
Dana Ciocârlie în recital alături de violonista Amanda Favier
Bookmark and Share
În această seară, la Auditoriumul din Jarnac, Franța, pianista Dana Ciocârlie susține un recital începând cu ora locală 17. Alături de muziciană, pe scenă va urca violonista Amanda Favier, cele două artiste urmând să interpreteze lucrări semnate de compozitori precum Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Olivier Messiaen sau Eugène Ysaÿe. Următorul eveniment din calendarul pianistei este anunțat în data de 21 decembrie - un curs de măiestrie la Conservatorul „Jacques Ibert”.
 
Teodor Ilincăi la Gran Teatre del Liceu din Barcelona
Bookmark and Share
Tenorul Teodor Ilincăi este astăzi, 15 decembrie, „Turridu” în „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni, pe scena Gran Teatre del Liceu din Barcelona. Instituţia lirică propune dipticul format din „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni și „Paiațe” de Ruggiero Leoncavallo, spectacolele fiind regizate de Damiano Michieletto. Din distribuție mai fac parte soprana Oksana Dyka în „Santuzza”, soprana Mercedes Gancedo este „Lola”, iar baritonul Àngel Òdena este „Alfio”. Cel de-al doilea titlu aduce pe scenă artiști precum soprana Dinara Alieva - „Nedda”, tenorul Marcelo Álvarez în „Canio”, baritonul Ángel Ódena fiind „Tonio”. Următoarea reprezentație ce îl are pe artistul român în distribuţie are loc în data de 19 decembrie.
 
'The Nutcracker and I' la Aalborg.
Bookmark and Share
Pianista Alexandra Dariescu susține astăzi două reprezentații ale spectacolului „The Nutcracker and I” pe scena Centrului „Musikkens Hus” din Aalborg, Danemarca. Spectacolul a fost creat de pianistă în 2017 și combină zona muzicii clasice - reprezentată de fragmente ale suitei „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski - cu animații digitale și balet. Proiectul artistic a avut reprezentații pe mari scene internaționale, fiind nominalizat la ediția din 2019 a premiilor „Opus Klassik”. Regia spectacolului a fost semnată de Nick Hillel, coregrafia este realizată de Jenna Lee, iar animația a fost concepută de Adam Smith.
 
Recital Duo Kitharsis la Calcutta
Bookmark and Share
Duo Kitharsis susțin astăzi, 15 decembrie, un recital în cadrul Festivalului Internațional de Chitară de la Calcutta, din India. Cei doi muzicieni români, Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, vor interpreta atât aranjamente ale unor lucrări semnate de Béla Bartók, Iosif Ivanovici sau Grigoraș Dinicu, precum și Joaquin Rodrigo, Astor Piazzolla și Frederic Chopin. Festivalul în care sunt invitați cei doi chitariști aduce la Calutta o serie de importanți muzicieni internaționali din țări precum Spania, Portugalia, Brazilia, Argentina, Croația, Cehia sau Australia.
 

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 42

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

Altmarius.ning.com website reputation

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor