altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-04-14

Ştiri muzicale din Bucuresti

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene concertează mâine la Ateneul Român

Bookmark and Share

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) concertează mâine seară, de la ora 19:00, la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko, în cadrul turneului aniversar „Capital Sounds” care are loc în cele 28 state membre UE, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființarea orchestrei. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român. 
Programul cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în do minor, op. 18, de Serghei Rahmaninov - solistă Alexandra Dariescu și Suita simfonică „Şeherazada” de Nikolai Rimsky-Korsakov. În deschidere, Ansamblul AdMusicam va interpreta, în primă audiție, lucrarea „Rustic Quartet” semnată de Victor Savca. Ansamblul este format din Ioana Tudor (vioara), Alex Spinu (violă), Victor Sandu (violoncel) - participanți la Programul AdMusicam, organizat de ICR, și Victor Savca (contrabas) - compozitor și fost membru al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene. 
Acest concert aniversar va fi transmis în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural și prezentat de Anca Ioana Andriescu. 
 

'The sound of musical' - concert propus de Corul de Copii Radio

Bookmark and Share

Pentru această seară, de 14 aprilie 2018, Corul de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos, oferă publicului său, pe scena Sălii Radio, tradiționalul concert de primăvară. Spectacol „The sound of musical” are ca temă, așa cum reiese și din titlu, repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii. Acompaniat la pian de Magdalena Faur, concertul va fi prezentat de Delia Nartea, regia de mișcare fiind semnată de Mara Lăcătuș şi Oana Necea. În program au fost incluse pagini muzicale celebre din musicaluri care pornesc de la „Porgy and Bess” de George Gershwin și „The Sound of Music” de Richard Rodger și ajung la titluri mai recente, precum „Veronica” de Temistocle Popa sau „The Greatest Showman” (2017) de Benj Pasek/Justin Paul. 
Dat fiind faptul că toate biletele la eveniment au fost epuizate, concertul „The Sound of… Musical” al Corului de Copii Radio a fost programat și pentru seara de 21 aprilie 2018, când se va desfășura de la aceeași oră 19.00, la Sala Radio. 
 

Spectacol pentru copii - programat astăzi la Opera Națională București

Bookmark and Share

Opera Naţională Bucureşti își invită publicul, cu mic cu mare, la spectacolul coregrafic „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, pe muzica semnată de Cornel Trăilescu. Printre soliştii balerini, se numără: Ada Gonzalez, la debut în rolul principal, Valentin Stoica - „Prințul”, Gabriela Popovici - „Regina” și Antonel Oprescu - „Regele”. Versiunea coregrafică prezentată îi aparține lui Francisc Valkay. Dirijează, de la ora 11:00, Ciprian Teodoraşcu. 
 

Pianistul și dirijorul Christian Zacharias concertează din nou alături de orchestra filarmonicii bucureștene

Bookmark and Share

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” îl are din nou ca invitat pe celebrul dirijor și pianist german Christian Zacharias, ca urmare a succesului de care s-au bucurat concertele sale din luna martie a anului trecut, pe scena Ateneului. Programul, care a putut fi ascultat și ieri și care se reia identic în această seară, este alcătuit din: „Nanie, Cântecul destinului” de Johannes Brahms și Introducere și Allegro appassionato pentru pian și orchestră de Robert Schumann și se încheie cu Simfonia a III-a în la minor, op.56, „Scoțiana” de Felix Mendelssohn. Ora de începere a evenimentului este 19:00. 
 

Opera Comică pentru Copii - trei evenimente pe agenda zilei

Bookmark and Share

Acest sfârșit de săptămână debutează, la Opera Comică pentru Copii din capitală, cu Salonul de Musical. Este vorba despre un eveniment interactiv, în care copiii învață despre acest tip de spectacol chiar de la regizoarea celor mai recente și îndrăgite musicaluri din repertoriul instituției, „Peter Pan” și „Micuța Dorothy”. Pe lângă explicațiile oferite de Antoaneta Cojocaru, de la ora 10:00, pe scena Sălii Mari, vor fi interpretate și secvențe din cele două spectacole. Iar programul zilei continuă cu două opere. De la ora 11:00, o echipă tânără de creație – alcătuită din dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță și scenografele Bianca și Sabina Veșteman – propun, pe scena UnderGrant a Operei Comice pentru Copii, o nouă interpretare a operei „Bastien și Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart. De la ora 17:00, revenim în Sala Mare pentru a ne bucura de spectacolul „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, imaginat regizoral de Cristian Mihăilescu. Contravaloarea biletelor de 20 de lei, cumpărate de la casa de bilete a instituției, pentru cele două reprezentații cu opera „Don Pasquale”, de astăzi și de mâine, 15 aprilie, va ajunge la artiștii retrași din activitate, prin intermediul UNITER, inițiatorul campaniei „Artiști pentru Artiști”. 
 

Seară aniversară Nicolae Constantinescu, la UNMB

Bookmark and Share

În această seară, de la ora 18:30, este aniversat, la Universitatea Națională de Muzică din București, baritonul Nicolae Constantinescu, născut la Bucureşti în 27 martie 1938. Muzicianul şi-a făcut studiile la Secţia canto a conservatorului bucureștean, sub îndrumarea profesorului Petre Ştefănescu-Goangă. Încă din perioada studenţiei a debutat la Opera Naţională Bucureşti, iar din septembrie 1969, a fost angajat al instituţiei lirice bucureştene. Din 1990, Nicolae Constantinescu a fost profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Evenimentul de astăzi este prezentat de fiul protagonistului, Marius Constantinescu, iar cuvântul introductiv va fi rostit de criticul muzical Costin Popa. Soprana Irina Iordăchescu, pianistul Ștefan Doniga, basul Dan Dumitrescu, tenorul Bogdan Mihai și baritonul Marius Nine vor interpreta, printre altele, opusuri de Wolfgang Amadeus Mozart, Vincenzo Bellini, Gioachino Rossini și Giuseppe Verdi. 

 

Calendarul muzical al zilei - 14 aprilie 2018

Bookmark and Share

  • Comemorăm 259 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului german Georg Friedrich Haendel (23 februarie 1685 - 14 aprilie 1759)
  • Marcăm 175 de ani de la moartea compozitorului austriac Joseph Lanner (12 aprilie 1801 - 14 aprilie 1843)
  • Se împlinesc 101 de ani de la naşterea compozitorului român Viorel Doboş (14 aprilie 1917 - 6 aprilie 1985)
  • Se împlinesc 89 de ani de la naşterea dirijorului finlandez Paavo Berglund (14 aprilie 1929 - 25 ianuarie 2012)
  • Dirijorul austriac Theodor Guschlbauer aniversează împlinirea vârstei de 79 de ani (14 aprilie 1939)
  • Soprana americană Barbara Bonney împlineşte 62 ani (14 aprilie 1956)
  • Tot astăzi îşi aniversează împlinirea celor 61 de ani pianistul rus Mihail Pletniov (14 aprilie 1957)
  • Comemorăm 46 de ani de la moartea pianistului spaniol Gonzalo Soriano (14 martie 1913 -14 aprilie 1972)
  • Se împlinesc 5 ani de la dispariţia dirijorului englez Colin Davis (25 septembrie 1927 - 14 aprilie 2013)
  • Violoncelista americană Alisa Weilerstein împlineşte astăzi 36 ani (14 aprilie 1982)

 

Ştiri muzicale din ţară

Recital Volkhard Steude şi Cătălina Butcaru, prezentat în cadrul Festivalului 'Timișoara muzicală'

Bookmark and Share

Volkhard Steude, concertmaistru al Filarmonicii din Viena, acompaniat de pianista română Cătălina Butcaru, continuă astăzi turneul de recitaluri în România, început joi la Sala Radio, cu un eveniment inclus în programul ediției cu numărul 43 a Festivalului „Timișoara muzicală”. În ambianța Sălii „Capitol” din municipiu, cei doi muzicieni propun un program ce va include Sonata nr.10 op. 96 în sol major de Ludwig van Beethoven, Sonata nr.1 op.105 în la minor de Robert Schumann, Poemul op. 25 de Ernest Chausson şi Sonata nr. 3 op.108 în re minor de Johannes Brahms. Violonistul Volkhard Steude cântă pe un instrument Stradivarius, pus la dispoziţie de Banca Naţională a Austriei. Evenimentul din această seară începe la ora 19:00. 
 

'Silvia' de Emmerich Kálmán, din nou pe scena Operei din Brașov

Bookmark and Share

În Sala Operei din Braşov, puteţi urmări, în această seară, spectacolul cu opereta „Silvia” de Emmerich Kálmán. De la ora 18:30, evoluează pe scenă cântăreţii Valentina Mărgăraș (Silvia), Cosmin Marcovici, invitat de la Opera Națională Română din Iași (Edwin), Corina Klein (Stazi), Liviu Iftene (Boni) și Gabriela Hazarian (Cecilia), printre alții. La pupitrul dirijoral se va afla Mircea Holiartoc. Regia este realizată de Anda Tăbăcaru-Hogea. 
 

Actualitatea internaţională

Turneul 'De la Paganini la Piazzolla' - o nouă oprire la Szeged

Bookmark and Share

Continuă astăzi la Szeged, în Ungaria, turneul „De la Paganini la Piazzolla”, cu un recital desfăşurat sub egida Institutului Cultural Român. Protagonist este chitaristul Costin Soare care propune, de această dată, un program care porneşte de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin ştiut, era şi un pasionat chitarist, şi ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului şi a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz sau Heitor Villa-Lobos. În deschiderea a 4 dintre cele 10 recitaluri, vor concerta tineri instrumentişti în afirmare, unul dintre obiectivele asociaţiei fiind acela de a promova şi sprijini tânăra generaţie de chitarişti. 
Turneul „De la Paganini la Piazzolla” continuă până în 28 aprilie, Costin Soare urmând să concerteze în orașe din Românis precum Sf. Gheorghe, Bucureşti, Braşov şi Mediaş. 
Turneul „De la Paganini la Piazzolla” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală „Kitharalogos” și cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. 
 

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor