altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Alexandru Tomescu la Sala Radio
Bookmark and Share
Violonistul Alexandru Tomescu este solistul Orchestrei Naționale Radio astăzi, 13 decembrie, sub bagheta dirijorului englez Rumon Gamba. În program regăsim lucrări precum poemul simfonic„O noapte pe muntele pleșuv” de Modest Mussorgski sau Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Dumitru Capoianu, pe care Alexandru Tomescu a descris-o drept: „[...] o lucrare flamboaianta, plina de temperament si de culoare de care m-am indragostit!”. Simfonia a II-a „O simfonie londoneză” de Ralph Vaughan Williams încheie concertul, care va fi transmis în direct de postul nostru, de la ora 19.


 
Mihaela Manea și Horia Andreescu la Ateneul român
Bookmark and Share
Pentru a doua seară consecutivă Mihaela Manea este solista Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” astăzi, 13 decembrie. De la ora 19, ansamblul bucureștean va fi condus de dirijorul Horia Andreescu, iar programul serii este dedicat clasicismului vienez. Seara începe cu Simfonia nr. 88 de Joseph Haydn, urmată de Concertul nr. 20 pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, al cărui solistă va fi Mihaela Manea. Simfonia a II-a de Ludwig van Beethoven încheie programul săptămânii la filarmonica bucureșteană.
 
'Spărgătorul de nuci' la Opera Nationala Bucuresti
Bookmark and Share
Celebrul spectacol „Spărgătorul de nuci” semnat de Piotr Ilici Ceaikovski revine pe scena Operei Naționale din București astăzi, începând cu ora 18:30. Distribuția este alcătuită din Ada González - „Clara”, Marina Gaspar debutează în „Zâna dulciurilor”, la fel ca și Oscar Ward în „Prințul” iar Michele Tirapelle va fi „Drosselmeyer”. Dirijorul serii este Iurie Florea, iar adaptarea regizorală și adaptarea coregrafică au fost realizate de Oleg Danovski Jr. după cea originală a lui Oleg Danovski, tatăl acestuia. Spectacolul are loc cu casa închisă și se desfășoară cu participarea Ansamblului de Balet, Orchestrei și a Corului de Copii ale instituției. Următoarea reprezentație are loc joi, 19 decembrie.
 
'Hänsel și Gretel' la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Și astăzi, 13 decembrie, continuă Târgul de Crăciun organizat de Opera Comică pentru Copii. De la ora 10, cei mici se vor putea bucura de patinoar, carusel și numeroase alte atracții. Târgul este deschis în fiecare final de săptămână: vinerea în intervalul 17-21, iar sâmbătă și duminică între orele 10-21; intrarea este liberă.
De la ora 18:30, în Sala mare a instituției se montează spectacolul „Hänsel și Gretel”, o adaptare după opera pentru copii semnată de Engelbert Humperdinck. Ciprian Teodorașcu este dirijorul serii, Cristian Mihăilescu a semnat regia, iar scenografia și coregrafia au fost realizate de Viorica Petrovici și, respectiv, Cătălin Caracas. Următoarea reprezentație are loc mâine, 14 decembrie.
 
Concert de Crăciun susținut de Corul Canticum
Bookmark and Share
Corul Canticum va susține astăzi, 13 decembrie, un concert de Crăciun. Evenimentul are loc în Aula Palatului Cantacuzino, ca parte a Stagiunii Muzeului Național „George Enescu”, seria de evenimente fiind coordonată de dr. Carmen Cârneci. Ansamblul va fi condus de Răzvan Rădos, iar programul concertului este alcătuit din lucrări dedicate sărbătorilor de iarnă. Ora de începere este 19, iar accesul publicului este gratuit.
 
Concert Extraordinar de Anul Nou la Sala Radio
Bookmark and Share
Fundaţia Calea Victoriei vă invită în 7 ianuarie la Sala Radio din Bucureşti, pentru un concert de anul nou susținut de Symphactory Orchestra, condusă de dirijorul Tiberiu Soare. Invitatul special al evenimentului este bas-baritonul Zoltan Nagy, unul dintre cei mai apreciaţi artişti lirici români. Programul serii este alcătuit din lucrări spectaculoase, semnate de compozitori precum Maurice Ravel, Rimski-Korsakov, Emmanuel Chabrier, Manuel de Falla sau Gerónimo Giménez.
 
Calendarul muzical al zilei - 13 decembrie 2019
Bookmark and Share

  • Acum 176 de ani s-a născut compozitorul român George Stephănescu (13 decembrie 1843 - 25 aprilie 1925)
  • Se împlinesc 133 de ani de la naşterea tenorului Nicolae Leonard (13 decembrie 1886 - 24 decembrie 1928) şi 119 ani de la cea a dirijorului Ionel Perlea (13 decembrie 1900 - 29 iulie 1970)
  • În urmă cu 113 ani s-a născut pianistul Dagobert Bucholz (13 decembrie 1906 - 20 decembrie 1991)
  • Acum 101 de ani a văzut lumina zilei compozitorul Liviu Comes (13 decembrie 1918 - 28 septembrie 2004)
  • Clavecinistul francez Robert Veyron-Lacroix s-a născut acum 97 de ani (13 decembrie 1922 - 2 aprilie 1991)
  • Dirijorul israelian Pinchas Steinberg împlineşte 74 de ani (1945)
  • Comemorăm 12 ani de la moartea dirijorului italian de origine argentiniană Carlo Felice Cillario (7 februarie 1915 - 13 decembrie 2007)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Ana Oltean și Raffaele d’Alessandro la Filarmonica din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca organizează astăzi un concert simfonic pe scena Colegiului Academic din oraș. Începând cu ora 19, Kaspar Zehnder va dirija ansamblul orchestral al instituției, programul serii fiind unul divers - prima lucrare a serii este Simfonia nr. 102 de Joseph Haydn, urmată de Concertul pentru flaut și orchestră de Raffaele d’Alessandro și Concertul pentru flaut și orchestră de Tudor Jarda - solistă fiind Ana Oltean. Evenimentul se încheie cu Variațiunile pe o temă de Haydn op. 56a de Johannes Brahms.
 
'Liliacul' la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Opereta „Liliacul” de Johann Strauss-fiul este montată astăzi pe scena Operei din Brașov, începând cu ora 18:30. Distribuția acestei seri este alcătuită din soprana Ana-Maria Donose în „Rosalinde” și tenorul Cosmin Marcovici - „Eisenstein”, cei doi fiind soliști ai Operei Naționale Române din Iași; alături de aceștia vor evolua artiști ai instituției brașovene, precum soprana Lăcrămioara Schuller în „Adela”, tenorul Liviu Iftene - „Alfred” sau baritonul Adrian Mărcan - „Falke”. Conducerea muzicală va fi asigurată de Traian Ichim, iar regia și scenografia au fost realizate de Alice Barb și, respectiv, Rodica Gârștea.
 
'Don Giovanni' la Opera din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
La Opera Națională Română din Cluj-Napoca are loc astăzi, 13 decembrie, o reprezentație a spectacolului „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart. Începând cu ora 18:30, pe scena instituției vor urca baritonul Florin Estefan în rolul titular, baritonul Cristian Hodrea este „Leporello”, soprana Ewa Majcherczyk este invitata operei clujene în rolul „Donna Anna”, iar tenorul Andrei Manea este „Don Ottavio”. Dirijorul serii este David Crescenzi, iar regia a fost semnată de Beatrice Rancea.
 
Colinde vocal-simfonice de Crăciun la Iași
Bookmark and Share
La Casa de Cultură a Studenților din Iași, Filarmonica „Moldova” din oraș organizează un concert vocal-simfonic de Crăciun. Sub bagheta lui Adrian Morar, orchestra simfonică a instituției va concerta alături de Corul Academic „Gavriil Musicescu” începând cu ora 19. Programul serii este alcătuit din colinde de Crăciun din repertoriul muzicii culte europene sau fragmente din coloane sonore ale unor îndrăgite filme de sezon. Concertul va fi reluat duminică, 15 decembrie, pe scena Ateneului român.
 
Grieg și Ceaikovski în programul serii la Filarmonica din Timișoara
Bookmark and Share
La Filarmonica din Timișoara are loc astăzi, 13 decembrie, un concert simfonic dirijat de ucraineanul Mark Kadin. Sub bagheta acestuia, orchestra simfonică a instituției va interpreta selecțiuni din muzica baletului „Lacul Lebedelor” și suita „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski. Celebrele lucrări sunt precedate ce Concertul pentru prian și orchestră de Edvard Grieg, al cărei solistă este Cătălina Butcaru. Concertul începe la ora 19.
 
Corul Colegiului 'Gonville & Caius' al Universității Cambridge la Brașov
Bookmark and Share
La Filarmonica din Brașov are loc astăzi, 13 decembrie, un concert vocal-simfonic susținut de orchestra simfonică a instituției, alături de Corul Colegiului Gonville & Caius al Universității Cambridge din Marea Britanie. Sub bagheta lui Paul Brough, programul conține lucrări dedicate sărbătorilor de iarnă. Ansamblul britanic a concertat luni, 9 decembrie, la Sala Radio, alături de Corul „Vox Medicalis”, iar între soliștii din această seară se numără soprana Gemma Taylor, mezzosoprana Fiammetta Fuller Gale, tenorii tenorul David Bick sau basul Daniel Gilchrist. Ora de începere este 19:30.
 
Porți deschise la Casa Memorială „Ionel Perlea”
Bookmark and Share
Vineri, 13 decembrie, Casa Memorială Ionel Perlea marchează 119 ani de la naşterea dirijorului cu o zi a porților deschise. Vizitatorii sunt aşteptaţi începând cu ora 13, tot astăzi având loc și vernisajul sistemului multimedia de prezentare a biografiei muzicianului. Evenimentele zilei se încheie cu un concert la Sala „Europa” a Consiliului Județean Ialomița, susținut de Orchestra Festivalului Național „Ionel Perlea”, dirijată de Tiberiu Oprea. Programul conţine prelucrări din repertoriile cântăreţelor Maria Tănase şi Edith Piaf.
 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru la pupitrul Orchestrei din Philadelphia
Bookmark and Share
Dirijorul Cristian Măcelaru conduce și astăzi, 13 decembrie, Orchestra din Philadelphia pe scena Centrului pentru Artele Spectacolului „Sydney Kimmel”. Pentru a doua seară consecutivă, în program sunt anunțate două lucrări moderne. Primul opus ce va fi interpretat este Concertul pentru vioară și orchestră de Dmitri Șostakovici, al cărui solist va fi celebrul Leonidas Kavakos. Evenimentul se încheie cu „Blues Symphony”, o lucrare semnată de Wynton Marsalis, primul muzician de jazz laureat al premiului Pulitzer. Programul serii va fi reluat mâine, 14 decembrie, pe aceeași scenă.
 
Cvartetul 'Belcea' la Berlin
Bookmark and Share
Cvartetul „Belcea” susține astăzi un recital cameral pe scena Sălii „Pierre Boulez” din Berlin. Începând cu ora locală 18, formația va oferi publicului un program dedicat lui Ludwig van Beethoven, alcătuit în întregime din Cvartete de coarde. Ansamblul format din violoniștii Corina Belcea și Axel Schacher, violistul Antoine Lederlin și violoncelistul Krzysztof Chorzelski va în data de 18 decembrie pe scena de la Wigmore Hall din Londra.

Vizualizări: 3

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 242

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor