altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-10-12

Ştiri muzicale din Bucuresti

Ilarion Ionescu-Galaţi şi Răzvan Stoica sunt invitaţii Filarmonicii 'George Enescu'

Bookmark and Share

Astăzi şi mâine, dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi şi violonistul Răzvan Stoica sunt invitaţii Filarmonicii 'George Enescu' din Capitală. Sub cupola Ateneului Român va fi prezentat un program ce include Simfonia nr. 35 KV 385 în Re major "Haffner" de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul nr. 1 op. 26 în sol minor pentru vioară şi orchestră de Max Bruch, Trei dansuri românești de Theodor Rogalski şi Capriciul italian de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul va începe la ora 19. 
 

'Madama Butterfly' la Opera Nationala Bucuresti

Bookmark and Share

Opera Naţională din Bucureşti vă invită în această seară să urmăriţi spectacolul 'Madama Butterfly' de Giacomo Puccini. Regia este semnată de Jean Rânzescu, iar la pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Marcello Mottadelli. În distribuţie îi regăsim pe Irina Iordăchescu, Călin Brătescu, Antonela Bârnat şi Ştefan Ignat, printre alţii. Ora de începere este 18 şi 30 de minute. 
 

Cursuri Kodaly la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

Bookmark and Share

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, împreună cu Institutul Kodály din cadrul Universităţii de Muzică „Liszt Ferenc” din Budapesta şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti organizează, până astăzi inclusiv, seminarul „Kodály – muzică pentru toţi prin bucuria cântatului şi prin mişcare”. Seminarul este găzduit de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi are loc în sălile George Enescu şi Auditorium, între orele 10.00 şi 16.30. Cursurile sunt susţinute în limba engeză de către profesori ai Universităţii de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta – Institutul Kodály. Închiderea festivă şi acordarea diplomelor de participare vor avea loc pe data de 12 octombrie la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, moment urmat de un recital instrumental susţinut de pianistul Nagy Gergő. 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul Internaţional 'Iubiţi muzica românească!' începe îastăzi la Arad

Bookmark and Share

Între 12 şi 19 octombrie are loc, la Arad, Festivalul Internaţional "Iubiţi muzica românească!", un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Organizat în săli emblematice precum Cercul Militar, Colegiul de arte „Sabin Drăgoi” sau Sala Ferdinand a Primăriei din Arad, festivalul propune o panoramare a creaţiei culte româneşti, în special a celei aparţinând generaţiilor post-enesciene şi contemporane, cu dublul scop al promovării sale în rândul unui public cât mai larg şi al familiarizării interpreţilor români şi străini cu opusuri de referinţă, rar sau deloc întâlnite altfel pe afişul stagiunilor de concerte. 
Structura festivalului include un colocviu de muzicologie şi opt manifestări muzicale concepute ca evenimente culturale în genuri distincte: simfonic, vocal-simfonic, cameral, operă, spectacol multimedia. Astăzi, de la ora 16, va avea loc colocviul de muzicologie "Evoluția muzicii contemporane românești în context mondial". Apoi, la Cercul Militar, de la ora 19, avea avea loc concertul inaugural 'Compozitori bănăţeni – Concert simfonic inaugural', în care vor putea fi ascultate opusuri de Sabin Drăgoi, Gabriel Almasi, Remus Georgescu, Walter Michael Klepper şi alţii. Invitaţi vor fi dirijorul Huba Holloköi, pianista Andreea Dumitrescu, trompetistul Sergiu Cârstea şi actorul Adrian Korek. 
 

„Clasici în concert” la Filarmonica „Paul Constantinescu”

Bookmark and Share

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti îşi aşteaptă publicul, de la ora 19:00, la un nou concert simfonic, intitulat „Clasici în concert”. Evenimentul îi aduce pe scena „Ion Baciu” a Filarmonicii pe Mihai Sîrbu şi Gabriel Luca, cei care vor interpreta Concertul în Mi bemol major pentru 2 corni şi orchestră de Joseph Haydn sub bagheta tânărului dirijor Vlad Mateescu. Programul va fi completat de două opusuri mozartiene: uvertura operei 'Nunta lui Figaro' şi Simfonia nr. 40. 
 

Continuă turneul naţional 'Vă place Beethoven?'

Bookmark and Share

Continuă turneul naţional "Vă place Beethoven?", ce-i are protagonişti pe violoncelistul Răzvan Suma și pe pianistul Daniel Goiţi. Turneul se derulează până în data de 30 octombrie în opt oraşe din România, în program figurând trei sonate pentru pian și violoncel semnate de compozitorul german: Sonata op. 69 nr. 3 în La major, Sonata op. 102 nr. 1 în Do major și Sonata op. 102 nr. 2 în Re major. Cei doi muzicieni dedică seria acestor recitaluri unei cauze caritabile: Hospice Casa Speranței, instituţie ce oferă sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile din Romania. (www.hospice.ro). 
Următorul recital are loc astăzi la Centrul de Cultură Arcuş din Sfântu-Gheorghe, de la ora 19.00. Daniel Goiţi şi Răzvan Suma urmează să cânte şi la Alba Iulia, Deva, Bistriţa, Iași, la Sala Radio din București şi, la final de turneu, în Sala Filarmonicii din Piteşti. 
 

Un nou concert în cadrul Timorgelfest 2017

Bookmark and Share

Astăzi, în cadrul Timorgelfest, va avea loc la Biserica Adventistă din Timişoara un concert al clasei de orgă a Facultăţii de Muzică din localitate. Vor concerta Darius Sala, Robert Adam şi Cristina Struţa, care propun opusuri de Leon Boellmann, Felix Mendelssohn şi Alexandre Guillmant. Ora de începere este 20,00. 
 

Actualitatea internaţională

Teodor Ilincai cântă la Opera de Stat din Hamburg

Bookmark and Share

Tenorul Teodor Ilincăi va da astăzi viaţă roului Turiddu într-o producţie a Operei de Stat din Hamburg a creaţiei lirice 'Cavalleria rusticana' de Pietro Mascagni. Orchestra şi corul instituţiei lirice germane vor fi conduse de Josep Caballé-Domenech. 
 

Continuă Concursul de Canto 'George Enescu' de la Paris

Bookmark and Share

Continuă la Paris cea de-a IV-a ediţie a a Concursului Internaţional de Canto "George Enescu", un eveniment derulat până în data de 13 octombrie. Competiţia are două secţiuni: prima este dedicată cântăreţilor profesionişti iar cea de-a doua este deschisă amatorilor. Limita de vârstă pentru cântăreţii profesionişti este de 37 de ani, în vreme ce pentru amatori nu există restricţie legată de vârstă. 
Premiile oferite câştigătorilor la categoria deschisă profesioniştilor constau în bani, dar şi în oportunitatea susţinerii unui concert şi interpretarea unui rol pe scena Operei Naţionale din Cluj-Napoca; iar câştigătorul la categoria amatorilor va avea posibilitatea de a susţine un concert în Franţa sau în România şi de a lua parte la cursurile de măiestrie susţinute în 2018 de Leontina Văduva şi Viorica Cortez. 
Competiţia este organizată de Societatea muzicală franceză "Georges Enesco", a cărei preşedintă este mezzo-soprana Viorica Cortez. 
În cadrul evenimentului este prezentată şi o expozitie de fotografii documentare cu tema Enescu-Lipatti-Corneliu Gheorghiu, menită să marcheze centenarul naşterii lui Dinu Lipatti. 

Vizualizări: 95

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor