altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert cu tematică romantică în programul Orchestrei de Cameră Radio
Concertul Orchestrei de Cameră Radio din această seară se va desfăşura sub bagheta dirijorului Radu Popa, solist fiind violoncelistul Răzvan Suma. Programul cuprinde Variaţiunile pe o temă de Ceaikovski, op. 35a de Anton Arensky, Variaţiunile op. 33 de Piotr Ilici Ceaikovski pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră şi Simfonia a III-a în Re major de Franz Schubert. Desfăşurat la Sala Radio, fără public, concertul va putea fi urmărit de la ora 19.00, în direct la Radio România Muzical, precum şi pe paginile de Facebook ale Orchestrelor și Corurilor Radio și postului nostru de radio.

 
Recitalul violonistului Vikram Sedona prefaţează reluarea Concursului „George Enescu”
Semifinalele și finalele Concursului Internațional „George Enescu” vor avea loc la Ateneul Român în perioada 12 – 23 mai 2021. Cea de-a XVII-a ediţie a competiţiei a debutat în toamna anului trecut dar, din cauza pandemiei, etapele finale au fost amânate pentru anul curent. Primul eveniment propus de organizatori va avea loc în această seară, la Ateneul Român unde este programat, de la ora 19.00 recitalul violonistului Vikram Sedona – laureat al concursului la ediţia din 2018. Muzicianul va evolua alături de pianistul Aimo Pagin. Cei doi vor interpreta creaţii semnate de Giuseppe Tartini, Claude Debussy, George Enescu, Ernest Chausson şi Johannes Brahms. Recitalul va fi înregistrat şi difuzat la Radio România Muzical joi, 20 mai 2021, de la ora 19.00. De altfel, toate recitalurile ce însoţesc desfăşurarea competiţiei vor putea fi audiate la postul nostru de radio sub forma unor înregistrări care vor fi difuzate, începând din 20 mai, în fiecare seară de joi, în cadrul emisiunii Concertele Radio România Muzical. De asemenea, finalele fiecărei secțiuni a concursului vor fi înregistrate și difuzate de Radio România Muzical, astfel: miercuri, 19 mai veți putea asculta finala concursului la secțiunea „Violoncel”, pentru seara de sâmbătă, 22 mai este programată difuzarea finalei secțiunii „Vioară”, iar vineri, 28 mai, veți putea audia finala secțiunii „Pian”.

 
Gala extraordinară „Libera Musica” la Opera Națională București
La inițiativa Ministerului Culturii, Opera Națională București va prezenta vineri, 14 mai 2021, de la ora 19.00, Gala extraordinară „Libera Musica”. Acesta va fi primul eveniment cultural înscris în cadrul unui program-pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiții cât mai relaxate, adresat doar persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19. Solişti vor fi Oana Andra, Iordache Basalic, Marius Boloș, Mihaela Ișpan, Daniel Magdal, Adrian Mărcan, Madeleine Pascu, Lucian Petrean, Alin Stoica şi Crina Zancu. Din program fac parte arii din opere de W. A. Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Charles Gounod şi Francesco Cilea. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare, pregătirea corului a fost realizată de Daniel Jinga, iar conceptul regizoral îi aparţine Paulei Stoica. Amfitrionul spectacolului va fi actorul Mircea Rusu, director artistic al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București. Spectatorii trebuie să facă dovada vaccinării complete, având cel puţin 10 zile de la rapel. Verificarea se va face la intrarea în Operă, de către angajații instituției de spectacol, pe baza cărții de identitate, prin intermediul platformei STS. Purtarea măștii nu este obligatorie în timpul spectacolului.

 
Radio România Muzical va difuza duminică selectiuni din Concertul extraordinar al Orchestrei Medicilor
Radio România Muzical a înregistrat concertul susţinut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” în data de 8 mai 2021, iar selecțiuni din acesta veţi putea audia duminică, 16 mai 2021, de la ora 13.00. Vă reamintim că în cadrul concertului derulat la Ateneul Român, soliști au fost sopranele Silvia Micu, Mădălina Barbu și Aida Pascu, mezzo-soprana Florentina Soare, tenorii Alin Stoica și Adrian Dumitru, baritonii Ionuț Pascu, Lucian Petrean, precum și bas-baritonul Florin Ganea. La pupitrul dirijoral s-a aflat Iosif Ion Prunner. Li s-a alăturat şi Corul Vox Medicalis dirijat de Tudor Ionescu. Concertul, organizat de Fundația Medicină și Muzică împreună cu Fundația „Constantin Silvestri”, a fost dedicat întregului personal medical din ţară pentru a omagia efortul și dăruirea cadrelor medicale în această perioadă dificilă.

 
Calendarul muzical al zilei - 12 mai 2021

  • 1849 Comemorarea compozitorului german Otto Nicolai 172 ani
  • 1855 S-a născut compozitorul rus Anatoli K. Liadov (decedat 28.08.1914) 166 ani
  • 1882 S-a născut compozitorul austriac Joseph Marx (decedat 3.09.1964) 139 ani
  • 1916 Comemorarea compozitorului german Max Reger 105 ani
  • 1921 S-a născut compozitoarea româncă Elise Popovici (decedată 25.07.2011) 100 ani
  • 1946 S-a născut oboistul român Radu Chişu (decedat 1989) 75 ani
  • 1976 Comemorarea dirijorului german Rudolf Kempe 45 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul Muzicii Românești continuă la Iaşi
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Românești, în fapt o reprogramare a ediţiei anului trecut, amânată din cauza pandemiei, continuă la Iaşi. Organizat de Filarmonica „Moldova” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, festivalul propune, pentru această seară, de la ora 19.00, un concert coral. La Sala Eduard Caudella a Casei Balș, publicul ieşean va audia un program prezentat de Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova” dirijat de Bogdan Cojocaru şi având-o solistă pe soprana Luminița Bădărău. Vor fi interpretate lucrări ale unor compozitori români precum Gavriil Musicescu, Paul Constantinescu, Cristian Misievici, Sabin Păutza, Vasile Spătărelu sau Pascal Bentoiu. Festivalul Muzicii Românești se va încheia în data de 16 mai 2021.

 
„Respirăm împreună” – cu bas-baritonul Valentin Vasiliu, fizioterapeutul Alexandru Ilie şi profesorul de muzică Dan Simule
O nouă înregistrare din cadrul programului „Respirăm împreună” va fi difuzată, on-line, în această seară, de la ora 20.00. Îndrumări utile în recuperarea celor care au suferit de Covid-19, dar şi tuturor celor preocupați de întreținerea și îmbunătățirea funcției respiratorii veţi putea afla urmărind paginile de Facebook „Respirăm împreună” şi Radio România Muzical. Protagoniştii serii sunt bas-baritonul Valentin Vasiliu, Alexandru Ilie – fizioterapeut, dezvoltator de produse pentru managementul durerii şi Dan Simule – profesor de muzică şi expert în recuperarea respiratorie prin metoda antrenamentului musculaturii respiratorii, cu dispozitivele POWERbreathe. Înregistrarea face parte din seria de webminarii care a avut loc în luna aprilie, programul „Respirăm împreună” fiind iniţiat de mezzo-soprana Aura Twarowska.

 
Gală de balet cu public la Opera ieşeană
Opera Națională Română din Iași invită publicul la o Gală de balet care va avea loc în această seară, de la ora 18.30. Pagini din repertoriul universal vor fi prezentate de Baletul Operei, printre solişti numărându-se Vlad Mărculescu, Viviana Olaru, Monica Ailiesei, Roua Spătărescu, Răzvan Vieriu, Ștefan Popa. Accesul publicului este permis în limita ocupării a 50% din capacitatea sălii.

 

Actualitatea internaţională

Pianistul Daniel Ciobanu – concert cu Orchestra Filarmonică BBC
Postul de radio BBC 3 va transmite în direct în această seară, de la ora 21.30 - ora României, concertul susţinut de Orchestra Filarmonică BBC. Solist va fi pianistul român Daniel Ciobanu, iar conducerea muzicală îi va aparţine dirijorului principal al ansamblului, Omer Meir Wellber. Din program fac parte Simfoniile nr. 34 în re minor şi nr. 46 în si bemol major „Filosoful” de Joseph Haydn, precum şi Concertul nr. 23 KV 488 în la major pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart.

Vizualizări: 2

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor