altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-11-11

Ştiri muzicale din Bucuresti

'O noapte la Veneția', în premieră la Opera Comică pentru Copii

Bookmark and Share

În această după-amiază, are loc premiera operetei „O noapte la Veneția” de Johann Strauss Fiul, o producţie a Operei Comice pentru Copii. Spectacolul regizat de Cristian Mihăilescu se va desfăşura la sala instituţiei, începând cu ora 17:00. Cu acest prilej, Opera Comică pentru Copii organizează și concursul „O noapte la Veneția”, al cărui premiu cel mare constă într-un sejur de două nopți la Veneția oferit unei familii în perioada martie-iunie 2018. 
 

Concert de arii și duete în cadrul Festivalului 'Ion Dacian'

Bookmark and Share

Festivalul „Ion Dacian”, organizat de Teatrul Național de Operetă și Musical cu același nume, propune astăzi un al treilea eveniment, concertul de arii și duete „Opereta și musicalul în culorile toamnei”. Spectacolul se desfășoară la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, de la ora 19:00, iar printre soliști se numără sopranele Doina Scripcaru, Tina Munteanu, tenorii George Ionuț Vîrban și Anton Zidaru. Acompaniamentul pianistic va fi realizat de Gonul Aptula. 
 

Ion Bogdan Ștefănescu și Ion Ivan-Roncea, în recital la Ateneul Român

Bookmark and Share

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și harpistul Ion Ivan-Roncea vor putea fi ascultați în această seară în recital pe scena Sălii Mari a Ateneului Român. Cei doi muzicieni vor interpreta pagini muzicale extrem de diverse, începând cu Christoph Wilibald Gluck și ajungând până la opusuri de Witold Lutoslawski și de Caesar Giovannini. Programul se încheie cu cele „Șase dansuri românești” de Béla Bartók. Ora de începere este 19:00. 
 

Festivalul Internaţional 'Serile de chitară 2017' - 'În țara oglinzilor'

Bookmark and Share

Ediția a VII-a a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, organizat de Asociaţia Culturală Kitharalogos, continuă astăzi în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din București, cu evenimentul intitulat „În țara oglinzilor”. Cei doi protagoniști - Lorenzo Micheli și Matteo Mela - care alcătuiesc ansamblul „SoloDuo”, prezintă un program cu lucrări de Ludwig van Beethoven, Claude Debussy și Joaquín Rodrigo. Ora de începere este 19:00. 
Festivalul Internaţional „Serile de chitară” se încheie mâine, tot la Biblioteca Centrală Universitară, cu recitalul susținut de argentinianul Pablo Márquez. 
 

Spectacol de balet în premieră la Opera Națională București

Bookmark and Share

Începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București, poate fi urmărit în premieră un dublu spectacol de balet. Astfel, după ce, în prima jumătate, balerinii Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Mihaela Soare, Bogdan Cănilă, Lorena Negrea, Robert Enache, Andra Ionete, Valentin Stoica, Ada Gonzalez și Sergiu Dan vor fi acompaniați de pianistul Toma Popovici în spectacolul „Iubire nesfârșită (Opus 73)”, pe muzica lui Ludwig van Beethoven, jumătatea secundă îl aduce în prim-plan pe Igor Stravinski. „Ritualul primăverii” va fi adus în scenă de cuplurile de balerini Cristina Dijmaru – Ovidiu Matei Iancu; Bogdan Cănilă – Alexandra Gavrilescu; Valentin Stoica – Lorena Negrea și Sergiu Dan – Adina Manda. Regia și coregrafia sunt semnate de Renato Zanella, scenografia îi aparține lui Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla Vlad Conta. 
 

Festivalul Meridian - o nouă zi

Bookmark and Share

Penultima zi a Festivalului Internațional Meridian propune astăzi publicului bucureștean următoarele evenimente: de la ora 11:00, Ansamblul de percuție GAME, coordonat de Alexandru Matei și avându-i ca soliști pe Irina Rădulescu și Răzvan Florescu prezintă un program cu lucrări semnate de compozitori români (precum Anatol Vieru sau Ștefan Niculescu), francezi (Maurice Ravel, Emmanuel Séjourné) și americani. Concertul are loc în Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București. De la ora 17:00, soprana Bianca Manoleanu și pianistul Remus Manoleanu invită publicul în Aula Palatului Cantacuzino, unde susțin un recital cu lieduri de Carmen Petra-Basacopol, Radu Paladi și Liviu Dănceanu, printre alții. Iar ziua se încheie simetric în locul în care a început, Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, cu evenimentul propus de Ansamblul Ad-HOC al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la al cărui pupitru dirijoral se va afla Matei Pop. Din programul serii fac parte titluri semnate de Alexandru Murariu, Márton Szőcs, Cristian Bence-Muk, Ciprian Pop, Péter Tornyai și Áron Török-Gyurko. 
 

'Roots Revival' lansează albumul 'Quieter than Silence'

Bookmark and Share

Formația „Roots Revival” își lansează în această seară cel mai recent disc, printr-un concert ce va avea loc, de la ora 19:00, în ambianța Sălii Radio. Acest al treilea album realizat de muzicieni este intitulat „Quieter than Silence / Mai tăcut decât liniștea” și a fost conceput ca o formă de exprimare a compasiunii pentru sirienii aflați în suferință, ca un protest față de zgomotul din lume și ca un îndemn la umanism. Acest proiect multicultural, care prezintă compoziții noi, de inspirație persană și siriană, îi aduce în prim-plan pe muzicienii Mehdi Aminian (ney, setar, voce - Iran) - totodată și inițiatorul formației; Mohamad Zatari (oud - Siria); Behnam Masoumi (percuție - Iran) și Leila Soldevila (contrabas - Franţa). După concertul din această seară, turneul va continua cu alte două episoade ce vor avea loc mâine și poimâine, în orașele Brașov și Bistrița. 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Recital de chitară susținut de Takuya Okamoto la Arad

Bookmark and Share

Filarmonica de Stat din Arad prezintă în această seară, de la ora 19:00, recitalul de chitară intitulat „Serenade pe șase coarde sensibile”. Protagonist este tânărul muzician de origine japoneză Takuya Okamoto, care își propune să „ofere o perspectivă asupra creației spaniole pentru chitară de-a lungul secolelor XIX și XX, dar și o abordare a instrumentului din punctul de vedere al unor capodopere ale Renașterii sau barocului”. Astfel, în program se regăsesc opusuri de Johann Sebastian Bach, Miguel Liobet, Regino Sainz de la Maza, John Dowland, Fernando Sor și Joaquin Turina. Locul de desfășurare a evenimentului este Sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ din Arad. 
 

Călătorie 'Prin lumea muzicii de film' la Opera din Brașov

Bookmark and Share

De la ora 18.30, în Sala Operei din Brașov, are loc spectacolul intitulat „Prin lumea muzicii de film”, care își propune să reînvie în memoria publicului coloanele sonore ale celor mai îndrăgite pelicule din istoria cinematografiei. Soliștii, corul și baletul Operei din Brașov, acompaniați de pian, vor pătrunde în lumea muzicală a unor filme precum „Pe aripile vântului”, „Casablanca”, „Luminile rampei”, „Sunetul muzicii” , „Romeo și Julieta” sau „Love Story”. Concepția și conducerea muzicală a spectacolului îi aparțin lui Ovidiu Mezei, cel care va realiza și acompaniamentul pianistic, iar coregrafia este semnată de Ramona Mezei. Prezentarea va fi realizată de criticul de film Irina Margareta Nistor. 
 

Bogdan Vaida și turneul 'Classic Unlimited' ajung la Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Pianistul Bogdan Vaida, stabilit actualmente în Germania, continuă astăzi Turneul „Classic Unlimited”, la Daisler Print House din Cluj-Napoca. De la ora 19:00, muzicianul va prezenta un program cu lucrări de Frédéric Chopin, Modest Mussorgski, Franz Liszt și Sigismund Toduță. 
„Ideea de a cânta în locuri neconvenționale eu o am de mai mult timp. Încerc să scot muzica din tiparele obișnuite în care contextul social sau anumite constrângeri sociale o sugrumă de multe ori. Adică o scoatem din sălile tradiționale de concert, unde rareori vin oameni care nu au fost învățați cu muzica clasică.” - este modul în care descrie Bogdan Vaida proiectul „Classic Unlimited”, pe care îl derulează și în Germania, sub denumirea „Klassik mittendrin”. Turneul va mai continua cu alte două concerte ce se vor desfășura în locuri neconvenționale din Cluj-Napoca. 
 

Festivalul SoNoRo continuă la Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Evenimentul propus astăzi de Festivalul SoNoRo 2017 este intitulat „Labyrinth x 30” și are loc, de la ora 19:00, la Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca. Vor putea fi ascultați violonistul Daniel Rowland, violistul Max Baillie și violoncelistul Justus Grimm, iar în program figurează „Variațiunile Goldberg” de Johann Sebastian Bach, într-un aranjament pentru vioară, violă și violoncel semnat de Dmitry Sitkovetsky. Ediția a XII-a a Festivalului SoNoRo, care s-a derulat sub genericul „Hide and Seek”, încheie luni, 13 noiembrie, seria celor 19 concerte, la Sala Patria din Brașov. 
 

Concert caritabil organizat de Muzeul Național 'George Enescu'

Bookmark and Share

În această după-amiază, de la ora 17:00, Muzeul Național „George Enescu” organizează, la Casa Avramide din municipiul Tulcea, concertul caritabil intitulat „Cum iubesc românii”. Evenimentul este prilejuit de Ziua Mondială a Diabetului, care are loc în 14 noiembrie, iar beneficiarii acestui act filantropic sunt în principal copiii cu diabet zaharat din Asociaţia „Sweetpeople”. În cadrul concertului, artişti lirici ai Filarmonicii „George Enescu” – Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Iulia Săndulescu şi Răzvan Georgescu – vor cânta muzică populară culeasă şi adaptată de Tiberiu Brediceanu, precum şi romanţe de Dan Mizrahi, iar actorii Andreea Bibiri şi Mihai Niculescu vor recita poezii populare şi creaţii semnate de George Coşbuc. 
 

Actualitatea internaţională

Mara Dobrescu concertează la centrul cultural 'Sena Muzicală'

Bookmark and Share

Pianista Mara Dobrescu va putea fi ascultată astăzi în cel mai nou și, totodată, unul dintre cei mai atractivi poli culturali ai regiunii pariziene, „Sena Muzicală” („La Seine Musicale”). Muziciana română va interpreta în compania cvartetului „Face à Face” un program cu lucrări de Maurice Ravel, Oscar Strasnoy, William Bolcom și Leonard Bernstein. 
 

Vizualizări: 69

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor