altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Valentin Răduţiu susţine un recital la Bucureşti în 4 martie
Bookmark and Share
Violoncelistul Valentin Răduțiu susține miercuri, 4 martie, un recital la București, în cadrul proiectului "Moștenitorii României muzicale". Muzicianul german de origine română va cânta în compania pianistului suedez Per Rundberg, un vechi colaborator al său, împreună cu care a înregistrat mai multe discuri; printre ele se numără și cel cu integrala opusurilor pentru violoncel și pian de George Enescu. pe afișul recitalului sunt înscrise Sonata op. 19 în sol minor de Serghei Rahmaninov, Variațiuni de Bohuslav Martinu pe o temă de Rossini și o transcripție după liedul "Languir me fais" din ciclul celor "Șapte cântece pe versuri de Clément Marot" de George Enescu. Recitalul are loc la Sala Radio începând cu ora 19.00. și este organizat de Radio România Muzical și de Rotary Club Pipera în cadrul proiectului "Moștenitorii României muzicale". La finalul evenimentului Valentin Răduțiu va oferi autografe pe albumul "Vara magică", apărut la finalul anului trecut la Editura Casa Radio. Discul cuprinde și Concertul op. 104 de Antonin Dvorak, cântat de violoncelist împreună cu Orchestra Națională Simfonică a României dirijată de Cristian Măcelaru într-un concert susținut la Ateneul Român în august 2018.
Biletele pentru recitalul din 4 martie 2020 sunt disponibile în rețeaua www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la casa de bilete a Sălii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64. Abonamentele pentru stagiunea muzicală de la Sala Radio nu sunt valabile.
 
Preselecţia naţională pentru Euroradio Jazz Competition are loc în 13 februarie
Bookmark and Share
Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București vă invită la un concert-eveniment inedit: preselecția națională pentru Euroradio Jazz Competition, ediția 2020. În urma înscrierilor online au fost selectate trei formații, din care juriul, alcătuit din jurnaliști Radio România Muzical și profesori ai Universității Naționale de Muzică din București, o vor selecta pe cea care va reprezenta România la Euroradio Jazz Competition, cel mai important concurs de jazz destinat tinerilor muzicieni, derulat sub emblema Uniunii Europene de Radio. Preselecția este organizată sub forma unui concert cu public ce va avea loc joi, 13 februarie 2020, de la ora 18.00, în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București. Accesul publicului este liber, însă nu este permis după ora 18.00.
13 februarie este Ziua internațională a radioului, un motiv în plus de a sărbători alături de Radio România Muzical, care asigură înregistrarea preselecției, materialele audio rezultate urmând să reprezinte formația selectată de juriu în prima etapă a concursului internațional.
Pe scenă vor evolua formațiile 7th Sense, Enzo Trio și Sorin Zlat Trio.
Ansamblul 7th Sense este format din Sergiu Bivol - trompetă, Lucas Cotreras - chitară, Sergiu Chirileasa - pian, Laura Benedek - bas și Anton Gabriel Matei - tobe. Enzo Trio este alcătuit din pianistul Vicenzo Deacu, contrabasistul Marin Alexandru și percuționistul Anton Gabriel Matei. Sorin Zlat Trio îi are în componență pe Sorin Zlat - pian, Michael Acker - contrabas și pe Iulian Nicolau - baterie.
Fiecare dintre cele trei ansambluri prezintă un program liber, de aproximativ 40 minute.
 
Recital de pian în Stagiunea de marţi seară
Bookmark and Share
Pianistul Dominik Ilisz cântă astăzi, 11 februarie 2020, în cadrul Stagiunii de marţi seara. În Sala Mică a Ateneului român tânărul instrumentist va interpreta Sonata în do minor, op. 13, "Patetica" de Ludwig van Beethoven, studiul "La Campanella" de Franz Liszt, cele 32 de variaţiuni în do minor de Beethoven, precum şi Nocturna op. 9 nr. 1 în si bemol minor de Frédéric Chopin şi Sarabanda şi ciacona din opera Almira de Handel, în versiunea pianistică realizată de Franz Liszt. Recitalul începe la ora 19.00.
Pianistul Dominik Ilisz a început studiul pianului la vârsta de şase ani sub îndrumarea prof. dr. Jambor Fekete Elisabeta. Astăzi este elev în clasa a X-a la Liceul de Arte din Oradea dar, de la vârsta de 12 ani, urmează şi cursurile de pian ale Facultăţii de Muzică din Debreţin, la clasa prof dr. Duffek Mihaly. A participat la numeroase cursuri de măiestrie susținute de muzicieni ca Horia Maxim, Elizabeth Sombart, Jean-Claude Denervaund, Carmen Daniela Gililov, Duffek Mihaly și Pless Attila. Dominik este laureat a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale.
 
Calendarul muzical al zilei - 11 februarie 2020
Bookmark and Share

  • Comemorarea compozitorului spaniol Vicente Martin y Soler - 214 ani (2 mai 1754 - 11 februarie 1806)
  • În anul 1882 s-a născut compozitorul român Gheorghe Cucu - 138 ani (d.24 august 1932), iar în anul 1922 s-a născut compozitorul român Tudor Jarda - 98 ani (d.13 august 2007)
  • Se împlinesc 94 de ani de la naşterea dirijorului englez Alexander Gibson (11 februarie 1926 - 14 ianuarie 1995) şi 85 de ani de la cea a violonistului şi dirijorului argentinian Alberto Lysy (11 februarie 1935 - 30 decembrie 2009)
  • Au trecut 10 ani de când a părăsit această lume mezzosoprana rusă Irina Arhipova (2 ianuarie 1925 - 11 februarie 2010)
  • În anul 1961 s-a născut compozitorul și dirijorul român George Balint - 138 ani (d. 30 august 2019)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Opera Naţională Română din Timişoara prezintă astăzi un musical
Bookmark and Share
La Opera Naţională Română din Timişoara puteţi asculta astăzi, 11 februarie 2020, musicalul "Frumoasa şi bestia", pe muzica lui Alan Menken şi libretul scris de Howard Ashman şi Tim Rice. Artiştii evoluează sub bagheta dirijorală a Mihaelei Silvia Roşca şi în regia lui Somogyi Szilard. Rolul "Belle" este interpretat de Cristina Vlaicu, iar "Bestia" de Matei Chioariu. În roluri secundare îi puteţi urmări pe Victor Bucur, Alexandru Pîntea, Doru Iosif, pe Alina Ilea, Adrian Jivan, Iulian Iosip şi pe Bogdan Spiridon. Participă Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara. Spectacolul începe la ora 19.00.
 

Actualitatea internaţională

Mezzo-soprana Emanuela Pascu poate fi ascultată la Opera din Marsilia
Bookmark and Share
Mezzo-soprana Emanuela Pascu este prezentă astăzi, 11 februarie 2020, pe scena Operei din Marsilia, în sudul Franţei. Cântăreaţa interpretează rolul Olga în spectacolul cu opera "Evgheni Oneghin" de Piotr Ilici Ceaikovski. Producţia este realizată în regia lui Alain Garichot, pentru Opéra National de Lorraine, şi îl are la pupitrul dirijoral pe Robert Tuohy. Parteneri de scenă ai Emanuelei Pascu sunt, cu acest prilej, baritonul Régis Mangus - interpretul rolului titular, tenorul Thomas Bettinger - care cântă partitura lui Lenski şi soprana Marie-Adeline Henry, în rolul Tatiana. Participă Corul şi Orchestra Operei din Marsilia. Spectacolul cu "Evgheni Oneghin" va fi reluat în serile de 13, 16 şi 18 februarie 2020, cu mezzo-soprana Emanuel Pascu în distribuţie.

Vizualizări: 19

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor