altmarius

cultură şi spiritualitate

 

Ştiri muzicale din ţară

Concert dedicat lui Eugen Doga la Filarmonica din Oradea

Bookmark and Share

Compozitorul moldovean Eugen Doga, muzician care a împlinit în martie 80 de ani, este sărbătorit astăzi, 10 octombrie, la Filarmonica din Oradea printr-un concert aniversar. În Sala Enescu-Bartok a Filarmonicii arădene, orchestra instituţiei dirijată de Mihail Agafiţa va interpreta lucrări celebre din creaţia lui Eugen Doga, avându-i alături în ipostaze solistice pe soprana Mariana Bulicanu, baritonul Sergiu Pungă, naistul Vasile Iovu, tenorul Dumitru Mîţu, acordeonistul Vitalie Advahov şi pe însuşi Eugen Doga la pian. Ora de începere 19.00. 
 

Festivalul Internaţional 'Iubiţi muzica românească!' începe în această săptămână la Arad

Bookmark and Share

Între 12 şi 19 octombrie are loc la Arad Festivalul Internaţional "Iubiţi muzica românească", un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Organizat în săli emblematice precum Cercul Militar, Colegiul de arte „Sabin Drăgoi” sau Sala Ferdinand a Primăriei din Arad, festivalul propune o panoramare a creaţiei culte româneşti, în special a celei aparţinând generaţiilor post-enesciene şi contemporane, cu dublul scop al promovării sale în rândul unui public cât mai larg şi al familiarizării interpreţilor români şi străini cu opusuri de referinţă, rar sau deloc întâlnite altfel pe afişul stagiunilor de concerte. 
Structura festivalului include un colocviu de muzicologie şi opt manifestări muzicale concepute ca evenimente culturale în genuri distincte: simfonic, vocal-simfonic, cameral, operă, spectacol multimedia. 
Festivalul se deschide joi, 12 octombrie, în Sala Cercului Militar din Arad cu colocviul de muzicologie cu tema “Evolutia muzicii contemporane românești în context mondial” , o întâlnire cu cercetători reputați, buni cunoscători ai fenomenului, și concertul simfonic dedicat Banatului de ieri și de azi susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad condusă de dirijorul maghiar Huba Hollokoi. 
 

Concert de orgă în Festivalul Timorgelfest

Bookmark and Share

La Domul Romano-Catolic din Timișoara este programat astăzi, 10 octombrie, un nou concert de orgă înscris în Festivalul Timorgelfest 2017. Publicul timişorean îl poate asculta astăzi pe Giampaolo Di Rosa, muzician care activează în prezent ca organist titular al orgii monumentale din Braga și este, totodată, organist onorific al Bisericii Seminarului Major Diocezan din Porto. Giampaolo di Rosa va interpreta, de la ora 20.00, cu lucrări de Domenico Scarlatti și Johann Sebastian Bach, dar va susține și două momente de improvizație. 
 

Recital dedicat lui Dinu Lipatti la Filarmonica din Craiova

Bookmark and Share

Stagiunea camerală 2017 - 2018 a Filarmonicii "Oltenia" din Craiova se deschide astăzi, 10 octombrie, cu un recital plasat sub semnul centenarului naşterii lui Dinu Lipatti. Tenorul Markus Schaefer şi pianistul Mihai Ungureanu vor interpreta cele 7 cântece de George Enescu pe versuri de Clément Marot, Cinci lieduri pe versuri de Verlaine şi Patru melodii pentru tenor și pian pe versuri de Rimbaud, Éluard și Valéry, ambele cicluri aparţinând creaţiei lui Dinu Lipatti. Vor mai putea fi audiate "Omagiu lui Lipatti", lucrare semnată de Violeta Dinescu şi Trei sonete pe versuri de Petrarca de Franz Liszt, în versiunea originală pentru tenor și pian din 1847. Recitalul vocal-instrumental din această seară începe la ora 19.00. 
 

Turneul 'Twenty shades of music' ajunge la Buzău

Bookmark and Share

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare continuă turneul de promovare a discului "Twenty shades of music", lansat în primăvara acestui an. Discul reprezintă, potrivit prezentării din pliantul care însoţeşte compact-discul, "o propunere unică pentru piața muzicală din România şi [...] aduce în prim plan exotismul, nuanţele subtile, emoţiile primare conținute în muzica Americii Latine şi a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile româneşti de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană." 
În această seară, cei doi muzicieni concertează la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman din Buzău, de la ora 18.00. Până în data de 29 noiembrie Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare vor mai cânta la Ploiești, București, Pitești, Sibiu și Brașov, urmând ca între 6 și 9 decembrie să fie prezenți, în cadrul a două recitaluri, la Beijing. Programul muzical interpretat include lucrări de Celso Machado, Béla Bártok, Ariel Ramirez, Astor Piazzolla, Jorge Morel şi Miroslav Tadic. 
 

Turneul naţional 'Vă place Beethoven?' începe mâine la Timişoara

Bookmark and Share

Mâine, 11 octombrie 2017, începe turneul naţional "Vă place Beethoven?", ce-i are protagonişti pe violoncelistul Răzvan Suma şi pe pianistul Daniel Goiţi. Turneul se va derula până în data de 30 octombrie, în opt oraşe din România, în program figurând trei sonate pentru pian și violoncel semnate de compozitorul german: Sonata op. 69 nr. 3 în La major, Sonata op. 102 nr. 1 în Do major și Sonata op. 102, nr. 2 în Re major. Cei doi muzicieni dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile: Hospice Casa Speranței, instituţie ce oferă sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile din Romania. (www.hospice.ro). 
Ajuns la ediția cu numărul 6, turneul "Vă place...?" a fost inițiat în 2012 de violoncelistul Răzvan Suma, iar de atunci publicul a urmărit diversele etape, ce au mers de la Bach la Brahms, de la tango la Schumann. Primul concert din noua serie are loc mâine la Sala Capitol a Filarmonicii din Timişoara, de la ora 19.00. Daniel Goiţi şi Răzvan Suma urmează să cânte la Sfântu-Gheorghe, Alba Iulia, Deva, Bistriţa, Iași, la Sala Radio din București şi, la final de turneu, la Sala Filarmonicii din Piteşti. 
 

Actualitatea internaţională

Alexandra Dariescu concertează în Germania

Bookmark and Share

Pianista Alexandra Dariescu evoluează astăzi în cadrul Festivalului Herbsttage fur Musik de la Iserlohner, Germania, acolo unde va susţine începând de mâine şi un curs de măiestrie dedicat tinerilor interpreţi. Muziciana, care are calitatea de Artist în Rezidenţă al Festivalului Herbsttage fur Musik de la Iserlohner va interpreta, la Parktheater din oraşul amintit, opusuri semnate de Felix Mendelssohn, Olivier Messiaen, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin şi Piotr Ilici Ceaikovski. 
 

A doua zi a Concursului Internaţional de Canto 'George Enescu' de la Paris

Bookmark and Share

Continuă la Paris cea de-a IV-a ediţie a a Concursului Internaţional de Canto "George Enescu", un eveniment derulat până în data de 13 octombrie. Competiţia are două secţiuni: prima este dedicată cântăreţilor profesionişti şi are loc începând de astăzi până în 12 octombrie, pe când a doua este deschisă amatorilor şi se desfăşoară până în 12 octombrie. Limita de vârstă pentru cântăreţii profesionişti este de 37 de ani, în vreme ce pentru amatori nu există restricţie legată de vârstă. 
Premiile oferite câştigătorilor la categoria deschisă profesioniştilor constau în bani, dar şi în oportunitatea susţinerii unui concert şi interpretarea unui rol pe scena Operei Naţionale din Cluj Napoca; iar câştigătorul la categoria amatorilor va avea posibilitatea de a susţine un concert în Franţa sau în România şi de a lua parte la cursurile de măiestrie susţinute în 2018 de Leontina Văduva şi Viorica Cortez. 
Competiţia este organizată de Societatea muzicală franceză "Georges Enesco", a cărei preşedintă este mezzo-soprana Viorica Cortez. 
În cadrul evenimentului este prezentată şi o expozitie de fotografii documentare cu tema Enescu-Lipatti-Corneliu Gheorghiu, menită să marcheze centenarul naşterii lui Dinu Lipatti. 

Vizualizări: 78

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor