altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert al Corului Regal de Ziua Regalității
Cu ocazia zilei de 10 mai, Corul Regal dirijat de Antonel Temistocli susține astăzi un concert on-line, ce poate fi urmărit pe paginile de Facebook ale Corului Regal şi ale partenerilor, dar şi pe canalul YouTube al Studioului TV al Universităţii Hyperion - HypTv Studio. Manifestarea stă sub semnul celor 155 de ani care se împlinesc chiar azi de la încoronarea lui Carol I, primul rege al României. Totodată, anul 2021 înseamnă centenarul naşterii Regelui Mihai I, concertul Corului Regal fiind dedicat memoriei sale.
Participă, de asemenea, violoniștii Diana Jipa, Ciprian Oraveț, violista iulia Cazacu, violoncelistul Eduard Zecheru și Vlad Gînța la pian și clavecin.
Locul de desfășurare este Sufrageria Regală de la Palatul Regal, iar ora de începere - 17,00.

 
Violoncelistul Răzvan Suma este solistul Orchestrei de Cameră Radio
Miercuri, 12 mai 2021, Orchestra de Cameră Radio susţine un nou concert pe scena Sălii Radio, eveniment desfăşurat fără public în sală dar transmis în direct de Radio România Muzical. Cu Radu Popa la pupitrul dirijoral, ansamblul va interpreta Variaţiunile op. 351 pe o temă de Ceaikovski, lucrare semnată de Anton Arensky, Variaţiunile op. 33 pe o temă Rococo pentru violoncel şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski şi Simfonia a III-a în Re major de Franz Schubert. Solistul serii este violoncelistul Răzvan Suma.
Concertul începe la ora 19:00 şi va putea fi urmărit inclusiv live pe Internet, pe site-ul şi pe pagina de facebook Radio România Muzical.

 
Recital instrumental cu public în Stagiunea de marţi seara
Mâine, 11 mai 2021, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Române propune un nou recital cameral, desfăşurat de această dată cu public în sală. Pe scenă vor urca pianistul Theodor Dumitru, violoncelistul Cornelius Zirbo şi clarinetistul Sebastian Antoneac. În program, triourile op. 114 în la minor de Johannes Brahms şi op. 11 în si bemol major de Ludwig van Beethoven. Recitalul are loc în Sala Mică a Ateneului Român, de la ora 19:00.

 
Miercuri se deschid ultimele două etape ale Concursului Internaţional "George Enescu"
După primele două etape desfăşurate în format digital, ediţia 2020 - 2021 a Concursului Internațional George Enescu va continua miercuri, 12 mai 2021, cu semifinalele şi finalele secţiunilor pian, vioară şi violoncel. De această dată, cei 23 de semifinaliști la cele trei instrumente (vioară, violoncel și pian), dirijorii și majoritatea membrilor juriilor vor veni la București, cu respectarea condițiilor sanitare.
Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 21 mai – pian. Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit și va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.
Pentru Finale, concurenții selecționați vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară și 23 mai 2021 - pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.
Toate finalele concursului vor fi înregistrate şi transmise la Radio România Muzical. Astfel, miercuri, 19 mai, veţi putea asculta începând cu ora 19:00 înregistrarea finalei secţiunii violoncel, cu Nicola Alstaedt la pupitrul dirijoral, un eveniment comentat de Laura Mânzat. Sâmbătă, 22 mai, de la aceeaşi oră 19:00 va fi transmisă la Radio România Muzical înregistrarea finalei la secţiunea vioară. Dirijor Wilson Hermato. Va comenta Ştefan Costache. Iar vineri, 28 mai, înregistrarea finalei seccţiunii pian, cu John Axelrood la pupitrul dirijoral va fi difuzată, de asemenea, de la ora 19:00. Comentează Monica Cengher.
Recitalurile din cadrul concursului pot fi ascultate săptămânal, începând cu data de 20 mai, în fiecare joi, de la ora 19.00, în cadrul emisiunii Concertele RRM realizată de Jeanine Costache.

 
„Toamna, stabilitatea Clasicismului” - nouă întâlnire on-line propusă de Fundația „Calea Victoriei”
Fundaţia „Calea Victoriei” din București vă invită să descoperiţi, în cadrul unei serii de cursuri on-line ce au loc în această perioadă, lunea, cele mai frumoase şi interesante momente din creaţia muzicală cultă, împărţite în 5 anotimpuri bune de ascultat şi reascultat în orice moment al anului. Radu Mihalache, muzicolog, vă așteaptă cu o nouă serie de întâlniri prin care să intraţi în contact cu lucrări pe care poate că nu le-aţi mai audiat până acum şi să aflaţi poveştile unor creatori care au conturat programele sălilor de concert până în ziua de azi.
„Toamna, stabilitatea Clasicismului” - astfel se intitulează prelegerea de azi; o puteți urmări începând cu ora 19,00.

 
Ultima zi de înscrieri pentru Bursa „Mostenitorii României muzicale”
Ziua de astăzi, 10 mai, este ultima când se mai pot face înscrieri pentru a doua ediție a bursei „Moștenitorii României muzicale”, lansată de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. Competiția se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 de ani și se acordă pentru susținerea unui proiect specific propus de candidat, în relație cu evoluția sa profesională. Jurizarea are loc între 11 și 27 mai, urmând ca în 28 mai să fie anunțat câștigătorul bursei. Ca parte a acesteia, câștigătorului i se oferă posibilitatea de a susține un recital la Sala Radio, dar există și beneficii suplimentare adresate inclusiv finaliștilor, precum realizarea de înregistrări speciale, concerte în stagiune, prezențe în emisiuni și susținerea candidaturii pentru titlul de „Tânăr artist al anului” la gala ICMA (International Classical Music Awards). Din juriu fac parte Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - șef de partidă în Orchestra Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca și membru al Cvartetului „Arcadia”, Ioan Dragoș Dimitriu - manager al Filarmonicii din Brașov, violistul Răzvan Popovici - organizator al festivalurilor SoNoRo, Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical și Dan Popescu, membru delegat din partea Rotary Club Pipera.
Înscrierile se pot face la adresa muzical@radioromania.ro. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul romania-muzical.ro.

 
Calendarul muzical al zilei - 10 mai 2021

  • 1697 S-a născut compozitorul francez Jean Marie Leclair (decedat 22.10.1764) 324 ani
  • 1938 Aniversarea dirijorului rus Maxime Chostakovitch 83 ani
  • 1962 Comemorarea interpretului şi compozitorului român Dumitru Mihăilescu-Toscani 59 ani
  • 1971 Comemorarea compozitorului român Mihail Jora 50 ani
  • 1980 Aniversarea mezzosopranei românce Roxana Constantinescu 42 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

„Otello” de Verdi - propunere on-line a Operei din Timișoara
Opera Națională Română din Timișoara prezintă astăzi, on-line, o nouă înregistrare din arhiva proprie - propunere dedicată memoriei tenorului Corneliu Murgu, director al instituției, stins din viață în 27 aprilie. Puteți urmări „Otello” de Giuseppe Verdi, creație lirică de la a cărei premieră timișoreană se împlinesc 2 decenii. În distribuție: Corneliu Murgu, Ștefania Ștefan, Cristian Rudic, Aura Twarowska. Conducerea muzicală i-a aparținut, în 10 mai 2001, lui Gheorghe Costin.
Ora de începere a transmisiunii: 19,00.

 
Concert vocal-simfonic la Râmnicu Vâlcea
„English flvours” se intitulează concertul vocal-simfonic, inclus în seria „Călătorii muzicale”, pe care Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea îl pregătește publicului său pentru această această seară de luni, 10 mai.
Vor fi prezentate selecțiuni din oratoriul „Mesia” de Georg Friedrich Händel și Simfonia nr. 29 KV 201 în la major aparținând creației lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Dirijează Andrei Stănculescu. Își dau concursul Corul „Euphonia” și contratenorul Alexandru Costea.
Concertul are loc în sala „Lahovari” din Râmnicu Vâlcea și începe la ora 19,00.

 
„Familii muzicale sibiene” - concert cameral cu pagini de Franz Danzi și Bernhard Henrik Crusell
„Familii muzicale sibiene” - iată genericul concertului cameral pe care Filarmonica din Sibiu îl propune publicului său astăzi, luni, 10 mai 2021, în cadrul seriei „Summitul muzical european”, ce se încheie astfel.
Pe scenă se vor afla violoniștii Elena Borz, Vasile Șulț, violista Ioana Șulț, Claudia Greluș la violoncel, fagotistul Ovidiu Borz și Florin Greluș la clarinet. Pot fi ascultate, cu această ocazie, Cvartet op.40 nr. 3 în si bemol major pentru fagot și trio de coarde de Franz Danzi și Cvartet nr. 2 op. 4 în do minor pentru clarinet și trio de coarde de Bernhard Henrik Crusell.
Concertul cameral are loc la Sala „Thalia” și începe la ora 19,00.

Vizualizări: 6

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor