altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2017-12-10

Ştiri muzicale din Bucuresti

Astăzi are loc prima ediție a Galei Premiilor Excelsior

Bookmark and Share

În această seară are loc finala concursului național Gala Premiilor Excelsior, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune. Evenimentul își propune să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România, iar cel mai bun cor desemnat de juriul de specialitate dintre cele zece coruri finaliste va reprezenta țara noastră la Concursul Internațional „Eurovision Choir of the Year 2018”, eveniment organizat la nivel internațional de Uniunea Europeană de Radio (EBU). Cele zece coruri finaliste sunt: Corul „Unison”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Corul „Angeli Junior”, Corul „Orfeu”, Corul de Copii și Tineret „Symbol”, Corala „Fantasia”, Corul „Bravissimo”, Corul „Soli Deo Gloria”, Corul de Copii „Meloritm” și Corul „Sfânta Elisabeta”; iar juriul finalei concursului este alcătuit din Gheorghe Zamfir – naist și compozitor, Valentin Gruescu – dirijor, Daniel Jinga – dirijor al Corului Operei Naționale București, Adrian Găzdaru – Director al Teatrului Excelsior și Ana Maria Târâială – redactor muzical TVR. 
Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor și Liana Stanciu și va fi difuzat în transmisiune directă pe TVR 2, începând cu ora 14:45. Printre invitați se numără Ruslana și Helena Paparizou, laureate ale edițiilor anterioare ale concursului muzical Eurovision, care vor susține recitaluri în cadrul Galei. 
 

Spectacolul de balet 'Spărgătorul de nuci' de la Opera Regală din Londra - proiecție la Happy Cinema din Capitală

Bookmark and Share

În această după-amiază, de la ora 16:00, la Happy Cinema din Bucureşti va fi difuzată înregistrarea spectacolului „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, care a avut loc în 5 decembrie la Opera Regală din Londra. În coregrafia lui Peter Wright, după Lev Ivanov, şi sub conducerea dirijorului Barry Wordsworth, au evoluat Claire Calvert, Nehemiah Kish, Anna Rose O'Sullivan şi Tristan Dyer. 
Selecția celor 12 spectacole din repertoriul The Royal Opera și The Royal Ballet din Londra, propusă de Happy Cinema pe durata acestei stagiuni, va continua cu titluri precum „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, „Tosca” de Giacomo Puccini sau „Carmen” din creația lui Georges Bizet. 
 

Concert tradiţional de colinde la Sala Radio

Bookmark and Share

În această după-amiază, Radio România prezintă publicului o nouă ediție a Concertului tradiţional de colinde intitulat „Începem a colinda”. Evenimentul aduce în scenă oameni din lumea satului românesc, colindători mici și mari care dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio datinile păstrate în satele noastre din moşi strămoşi. Ora de începere a evenimentului este 17:00. 
 

'Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica' - Concert simfonic de sărbători

Bookmark and Share

Stagiunea „Clasic e fantastic - Cum să înţelegem muzica” continuă astăzi sub cupola Ateneului Român, cu un concert simfonic de sărbători. De la ora 11:00, Orchestra Colegiului National de arte „Dinu Lipatti”, condusă de dirijorii Nicolae și Andrei Ștefan Racu, va interpreta o serie de opusuri celebre ale muzicii clasice, din creația compozitorilor Johannes Brahms, Ciprian Porumbescu, Vittorio Monti, Modest Musorgski și Johann Strauss. Soliști vor fi violoncelistul Jan Sekaci și violonistul Dragoș Rușanu, iar ca invitați sunt amintiți vocalista Irina Sârbu și Puiu Pascu - la pian. Comentariul concertului va fi realizat de muzicologul Cristina Sârbu. 
 

'Traviata' pe scena Operei Naționale București

Bookmark and Share

Opera Naţională Bucureşti prezintă şi astăzi, 10 decembrie 2017, spectacolul „Traviata” de Giuseppe Verdi. Regia este semnată de Paul Curran, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Marcello Mottadelli. Din distribuţie fac parte, printre alții, soprana Maria Francesca Mazzara - „Violetta”, tenorul Ivan Ayon Rivas - „Alfredo” și baritonul Ștefan Ignat - „Giorgio Germont”. Spectacolul va începe la ora 18 și 30. 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert de Crăciun la Biserica Evanghelică din Sibiu

Bookmark and Share

Corul Bach al Parohiei Evanghelice din Sibiu va susţine tradiţionalul său Concert de Crăciun, de la ora 18:00, în Biserica Evanghelică din Piaţa Huet, cu participarea sopranei Melinda Samson şi a mezzosopranei Elisa Gunesch. Alături de ele îşi vor da concursul şi doi tineri solişti din Germania: tenorul Maximilan Vogler şi baritonul Konstantin Ingenpass. Ansamblul va fi acompaniat de o orchestră de cameră compusă din muzicieni ai Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub conducerea dirijorului Corului Bach, Jürg Leutert. 
 

Festivalul 'Zilele muzicii sacre' de la Târgu Mureș - o nouă zi

Bookmark and Share

Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş continuă, în această dimineață, ediția cu numărul 28 a Festivalului „Zilele muzicii sacre” din municipiu. Conduși de la pupitru de dirijorul Vasile Cazan, muzicienii vor prezenta lucrări semnate de compozitori precum Zoltán Kodály, Zsolt Gárdonyi sau Gheorghe Halmoș. Ora de începere a evenimentului este 10:00. Locul de desgășurare: Biserica Reformată Tîrgu Mureş III. 
 

'Carmen' de Georges Bizet pe afișul Teatrului Muzical 'Nae Leonard' din Galați

Bookmark and Share

Spectacolul cu opera „Carmen” de Georges Bizet va putea fi urmărit astăzi la Teatrul Muzical 'Nae Leonard' din Galați, într-o versiune regizorală imaginată de Anda Tăbăcaru Hogea. Sub bagheta dirijorului Gheorghe Stanciu și alături de orchestra, corul și baletul instituției, vor urca pe scenă, printre alții, mezzo-soprana Florentina Soare, în rolul principal, tenorul Răzvan Săraru și bas-baritonul Relu Proca. Ora de începere este 18:00. 
 

'Cavalleria Rusticana' și 'Paiațe', pe scena Operei Naționale Române din Iași

Bookmark and Share

La Opera Naţională Română din Iaşi se vor derula în această seară spectacolele „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni şi „Paiaţe” de Ruggero Leoncavallo. Dipticul se va deschide, la ora 18.30, cu „Cavalleria rusticana” în regia artistului german Fritzdieter Gerhards, avându-i în distribuţie, printre alții, pe soprana Simona Titieanu - la debut în rolul „Santuzza”, tenorul Hector Lopez, invitat de la Opera Națională Română din Cluj–Napoca şi baritonul Jean-Kristof Bouton, la debut în „Alfio”. Opera „Paiaţe” în regia Andei Tăbăcaru Hogea este al doilea spectacol al serii, iar printre soliști se numără soprana Nicoleta Maier, baritonii Vasile Chișiu, Jean-Kristof Bouton şi tenorul Andrei Fermeşanu. Conducerea muzicală îi aparţine lui Ciprian Teodorașcu. 
 

'Boema' de Giacomo Puccini, din nou la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

De la ora 18:30, clujenii sunt invitați de Opera Națională Română din municipiu pentru a se bucura de o nouă reprezentație cu „Boema” din creația lui Giacomo Puccini. Vor putea fi urmăriți, pe scena Sălii Mari a instituţiei, soprana Teodora Gheorghiu în rolul „Mimi”, tenorul Sorin Lupu - „Rodolfo”, soprana Lucia Bulucz - „Musetta” și baritonul Zoltan Nagy, la debut în rolul „Marcello”, printre alții. Soliştii, orchestra și corul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, precum şi Corul de Copii pregătit de Anca Mona Mariaş, vor fi dirijate de David Crescenzi. Regia artistică îi aparţine Inei Hudea, iar scenografia este semnată de Mihai Vălu. 
 

'Liliacul' de Johann Strauss - la Opera din Brașov

Bookmark and Share

De la ora 18:30, în Sala Operei din Brașov este programat un spectacol cu celebra operetă „Liliacul” de Johann Strauss. 
În distribuţie îi regăsim pe Cristina Radu, Cosmin Marcovici (de la Opera Națională Română din Iași), Lăcrămioara Schuller, Liviu Iftene, Adrian Mărcan, Cristina Roșu și Ștefan Schuller. Invitată la Balul Prințului Orlovski - soprana Daniela Vlădescu de la Constanța. La pupitrul dirijoral își va face debutul Leonard Boga, iar montarea poartă semnătura regizoarei Alice Barb. 
 

Opera din Timișoara prezintă spectacolul 'Norma'

Bookmark and Share

„Norma” de Vincenzo Bellini este spectacolul ce poate fi urmărit, de la ora 19.00, la Opera din Timișoara. Regia artistică, decorurile și costumele poartă semnătura lui Mario de Carlo. Sub bagheta dirijorului Cristian Sandu, pe scenă vor urca soprana Narcisa Brumar în rolul titular, tenorul Călin Brătescu, soprana Gabriella Varvari și basul Gelu Dobrea, între alții. 
Își dau concursul corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române din Timişoara. 
 

Actualitatea internaţională

Serile Lipatti continuă la Istanbul

Bookmark and Share

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul invită melomanii în această seară la recitalul susținut de pianista Andra Mărgineanu. Evenimentul este dedicat memoriei lui Dinu Lipatti, cu prilejul centenarului nașterii marelui pianist și compozitor și va avea loc în sala de concerte a Galeriei Adahan din Istanbul. Programul cuprinde compoziții semnate de Dinu Lipatti, George Enescu, Claude Debussy și Frédéric Chopin. 
Andra Mărgineanu este, în prezent, studentă a Universității Naționale de Muzică din București, la clasa profesorului Vlad Dimulescu și a mai studiat, de-a lungul anilor, cu pianiști precum Christopher Hinterhuber, Dana Borșan, Daniel Goiți sau Josu de Solaun. 

Vizualizări: 75

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor