altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Debutează ediţia aniversară a proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”
Bookmark and Share
Astăzi, 1 octombrie 2020, când celebrăm Ziua Internațională a Muzicii, Radio România Muzical sărbătoreşte împlinirea unui deceniu de existență a proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică" şi demarează o nouă ediţie a acestuia. În actualul sezon, totul stă sub semnul lui Ludwig van Beethoven, la 250 ani de la nașterea compozitorului. Ediţia aniversară "Ascultă 5 minute de muzică clasică", manifestare devenită unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România, începe în spaţiile publice de tipul hipermarket-urilor, mall-urilor, librăriilor şi muzeelor, iar din 5 octombrie - în scolile româneşti. Piesa zilei poate fi ascultată și la Radio România Muzical, atât on-air, cât şi on-line.
Tot astăzi, de la ora 20.00, pe contul de Facebook Radio România Muzical va fi disponibilă în premieră înregistrarea audio-video a concertului pe care violonistul Alexandru Tomescu l-a susținut la Sala Radio, pe 16 septembrie, în cadrul turneului Stradivarius 2020. Solist-concertist al Orchestrelor Radio, Alexandru Tomescu este şi ambasador al proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică".
Radio România Muzical a pregătit și alte surprize pentru aniversarea de astăzi: de la ora 15.30, poate fi ascultată înregistrarea Concertului de vară al Orchestrei Filarmonicii din Viena, ce a avut loc în grădina Palatului Schonbrunn la data de 18 septembrie, sub conducerea lui Valery Gergiev și avându-l solist pe tenorul Jonas Kaufmann.

 
O zi până la redeschiderea Stagiunii Muzicale Radio
Bookmark and Share
Mâine, vineri, 2 octombrie 2020, la Sala Radio se deschide stagiunea 2020-2021 a Orchestrei Naționale Radio cu un concert al cărui invitat va fi Ștefan Cazacu, singurul semifinalist român al ediției de anul acesta a Concursului Internațional „George Enescu”, secțiunea „Violoncel”. În compania Orchestrei Naționale Radio, muzicianul va interpreta Concertul nr. 1 de Joseph Haydn, programul fiind completat de Simfonia nr. 96 „Miracolul” din creația aceluiași compozitor. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul britanic Duncan Ward.
Concertele noii stagiuni se vor desfășura în prezența publicului, iar biletele pot fi achiziționate in rețeaua iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Radio.

 
“Concertele roz” prezintă un alt finalist al competiţiei ''Moștenitorii României muzicale''
Bookmark and Share
Astăzi, 1 octombrie 2020, de la ora 19.00, va avea loc un nou "Concert roz" pe scena Sălii Radio. Protagonist va fi violoncelistul Cornelius Zirbo, acompaniat de pianistul Gabriel Gîțan. Tânărul muzician este unul dintre finaliştii competiţiei pentru Bursa "Moștenitorii României muzicale'' de anul acesta, fiind şi laureat al concursului "Concertino Praga" derulat sub emblema Uniunii Europene de Radio, unde a fost propus și susținut de Radio România Muzical. Programul recitalului cuprinde Sonata în re minor de Claude Debussy și Sonata op. 26 nr. 2 în do major de George Enescu. Organizat de Radio România Muzical, "Concertul roz" se va desfăşura fără public în sală, însă va fi transmis în direct la radio. Prezintă colega noastră Irina Cristina Vasilescu. Premiera înregistrării video este programată pentru duminică, 4 octombrie, ora 18.00, pe conturile de Facebook și de Youtube Radio România Muzical.

 
Corul „Madrigal” prezintă concertul „Ave Maria”
Bookmark and Share
Vineri, 2 octombrie 2020, de la ora 19:00, în Parcul Naţional din București, pe scena Amfiteatrului "Mihai Eminescu" va avea loc un nou concert al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Anna Ungureanu. Evenimentul, intitulat "Ave Maria", prezintă publicului un program cu lucrări de inspirație sacră, de la motetele Renașterii până la piese ancorate în tradiția cântării bizantine. Muzica va fi însoțită de Psalmi, prin vocea actorului Marius Manole, dar și de expoziția de fotografie "Via Dolorosa". Participă ansamblul de percuție Young Beats - Cantus Mundi, înființat și coordonat de Zoli Toth.

 
Începe „Bucharest Brass Competition”
Bookmark and Share
"Bucharest Brass Competition" se desfășoară on-line începând de astăzi, 1 octombrie 2020, timp de cinci zile şi se adresează tinerilor muzicieni care studiază instrumentele de suflat din alamă. Concursul are loc în două etape, iar membrii juriului vor analiza înregistrările video trimise de candidaţi. Zilele de desfășurare a etapelor competiției se vor încheia cu conferințe-dezbateri pe teme de interes pentru tinerii muzicieni, susținute de membrii juriului: Giuliano Sommerhalder, Ionuț Podgoreanu, Alexandru Corlan, Ioan Rațiu, Theo Wolters și Florin Pane.
Laureaţii concursului vor primi premii în bani, dar au și șansa unor oportunităţi artistice precum colaborări cu Centrul Naţional "Tinerimea Română" sau un concert ca soliști cu orchestra Filarmonicii "Dinu Lipatti" din Satu Mare.

 
Cvartetul "Arcadia", la Sala Radio, în seria "Moştenitorii României Muzicale"
Bookmark and Share
Joi, 8 octombrie 2020, de la ora 19.00, Sala Radio din București va fi locul de desfășurare pentru un recital cameral-eveniment inclus în seria  "Moştenitorii României Muzicale". De această dată, sub semnul Anului Beethoven, pe scenă se vor afla membrii cvartetului „Arcadia”, formaţie camerală a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”. Din program face parte şi o lucrare în primă audiție absolută, „Fur Ullisse", creată special pentru acest eveniment de compozitorul Dan Dediu. Concertul se va desfăşura cu public în sală, iar biletele sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Radio. 
Premiera înregistrării video va fi duminică, 11 octombrie, ora 18.00, pe conturile de Facebook și de Youtube Radio România Muzical. 

 
Calendarul muzical al zilei - 1 octombrie 2020
Bookmark and Share
  • 1716 Comemorarea compozitorului italian Giovanni Battista Bassani 304 ani
  • 1860 S-a decis înfiinţarea Conservatorului de muzică din Iaşi 160 ani
  • 1865 S-a născut compozitorul francez Paul Dukas (decedat 17.05.1935) 155 ani
  • 1890 S-a născut compozitorul român Constantin C. Nottara (decedat 19.01.1951) 130 ani
  • 1903 S-a născut pianistul evreu american de origine ucraineană Vladimir Horowitz (decedat 5.11.1989) 117 ani
  • 1905 S-a născut compozitorul român Gheorghe Danga (decedat 5.09.1959) 115 ani
  • 1950 A luat fiinţă la Bucureşti Orchestra Simfonică a Cinematografiei 70 ani
  • 1975 Aniversarea Zilei Internaţionale a Muzicii 45 ani
  • 1982 Comemorarea compozitorului român Diamandi Gheciu 38 ani

 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul "Legends" ajunge la Braşov
Bookmark and Share
În această seară de 1 octombrie 2020, de la ora 19.00, la Centrul Multicultural al Universității "Transilvania" din Brașov va avea loc concertul flautistului Matei Ioachimescu şi al ansamblului PERCUSSIONescu. Evenimentul este parte a turneului naţional "Legends", prin care artiştii propun conceptul "Classic Rock Meets Contemporary Classics" - o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică. Turneul a debutat în 26 septembrie la Cluj-Napoca, include 8 oraşe şi se va încheia în 6 octombrie, la Sala Radio din Bucureşti.

 
Program Beethoven pentru deschiderea noii stagiuni a Filarmonicii din Braşov
Bookmark and Share
Astăzi, 1 octombrie 2020, dirijorul Cristian Mandeal conduce orchestra simfonică a Filarmonicii din Braşov în concertul ce deschide cea de-a 143-a stagiune a instituţiei. Programul este dedicat integral lui Ludwig van Beethoven, la împlinirea celor 250 de ani de la naşterea compozitorului, și reunește Uvertura "Leonora" nr. 3 și Simfonia a VI-a "Pastorala".
Pentru a onora solicitările spectatorilor, Filarmonica a decis ca repetiţia generală, care are loc astăzi, de la ora 10.00, să fie deschisă publicului.
Ora de începere este 19.00.

 
Concert simfonic la Ploieşti
Bookmark and Share
Astăzi, 1 octombrie 2020, de la ora 19.00, sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti găzduiește un concert cu lucrări din creaţia compozitorilor Antonio Vivaldi şi Ludwig van Beethoven. Solişti vor fi trompetiștii Ciprian Cucu și Marian Cucu, acompaniaţi de orchestra instituţiei. Dirijează Alexandru Ilie.

 
Muzică de film cu Orchestra de suflători a Filarmonicii Pitești
Bookmark and Share
Astăzi, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional din Piteşti, Filarmonica din localitate organizează un concert ce-l are ca invitat în premieră la pupitrul dirijoral pe Petrea Gogu. În interpretarea orchestrei simfonice de suflători a instituţiei, vor fi aduse la viață pagini din creaţia compozitorilor Richard Strauss, Charlie Chaplin, Andrew Lloyd Webber sau Victor Lopez, ce se regăsesc în coloanelele sonore ale unor filme celebre.

 
Dirijorul Tiberiu Soare deschide stagiunea Filarmonicii din Sibiu
Bookmark and Share
Astăzi, 1 octombrie 2020, va avea loc la Filarmonica din Sibiu deschiderea stagiunii 2020-2021. Sub conducerea noului dirijor principal, Tiberiu Soare, vor evolua orchestra instituţiei şi solista serii, violonista Diana Jipa. Organizatorii au programat un prim concert de la ora 17.00, ce va fi reluat începând cu ora 19.00, în aceeaşi formulă. Vor putea fi audiate opusuri semnate de Joseph Haydn şi Ludwig van Beethoven.

 
Un program inedit la Filarmonica din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
În această seară de 1 octombrie 2020, de la ora 19.00 şi mâine, de la ora 18.00, la sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca puteți urmări concertele de stagiune ale Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca. În fața publicului se va afla Ansamblul de suflători şi percuţie al instituţiei, condus de dirijorul József Horváth. Intitulat "Brass harmony", evenimentul aduce în atenție un program inedit, cu adaptări ale unor lucrări din perioada Renaşterii şi Barocului, precum şi ale unor momente celebre din opere. Majoritatea aranjamentelor orchestrale sunt semnate de József Horváth.

 
Seri Beethoven la Iaşi
Bookmark and Share
Astăzi, 1 octombrie 2020, de la ora 19.00 şi mâine, de la aceeaşi oră, la Casa de cultură a studenţilor din Iași, Filarmonica “Moldova” prezintă un program dedicat exclusiv muzicii lui Ludwig van Beethoven, cu uvertura „Egmont” op. 84, 12 Contradansuri pentru orchestră şi Simfonia a II-a op. 36 în re major. Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi dirijată de Constantin Grigore.

Vizualizări: 39

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor