altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Editura Casa Radio lansează albumul aniversar al Corului de Copii Radio
Astăzi va fi lansat cel mai recent album al Corului de Copii Radio, apărut la Editura Casa Radio. Prezentarea compact-discului le va aparţine dirijorilor Corului de Copii Radio, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și va fi transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, începând cu ora 11.30. Intitulat „Ah, ce bucurie!”, albumul va fi difuzat la Radio România Muzical, de la ora 12.00. Prestigiosul ansamblu a împlinit, în acest an, 75 de ani de activitate. Piesele care se regăsesc pe disc au fost selectate de Răzvan Rădos şi Voicu Popescu, din nenumăratele înregistrări efectuate în perioada 1967 – 2018 sub conducerea muzicală a dirijorilor Ion Vanica, Elena Vicică, Eugenia Văcărescu Necula, Voicu Popescu şi Răzvan Rădos.

 
Alexandru Tomescu interpretează Imnul Național pe vioara Stradivarius Elder-Voicu
Sărbătorirea Zilei Naționale a României va fi marcată de Institutul Cultural Român printr-o serie de evenimente online între care se evidenţiază interpretarea Imnului Național de către violonistul Alexandru Tomescu. Solist al Orchestrelor Radio, muzicianul are spre folosinţă, prin concurs, vioara Stradivarius Elder-Voicu, instrument de patrimoniu naţional. Înregistrarea video va fi transmisă pe toate canalele de comunicare online ale Institutului Cultural Român. Aceasta va preceda difuzarea concertului înregistrat la Sala Radio în cadrul Turneului Internaţional Stradivarius din acest an, protagonişti fiind violonistul Alexandru Tomescu și Omar Massa la bandoneon. Din program a făcut parte şi lucrarea „A cry for solitude” a compozitorului Dan Popescu, inspirată de criza creată de pandemie.

 
„Intermeridian Online” – ultimul episod
În această seară, de la ora 20.00, va fi difuzată ultima înregistrare realizată în cadrul proiectului cultural „Intermeridian Online” de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga. Filmările au avut loc la Muzeul Național „George Enescu” din București. Programul a cuprins lucrări semnate de compozitori români, proiectul fiind dedicat creației moderne și contemporane românești. Înregistrarea va putea fi urmărită pe paginile de Facebook ale postului Radio România Muzical, Institutului Cultural Român, precum și pe paginile celor doi muzicieni.

 
Spectacolele de operă „Oedipe” și „O scrisoare pierdută” transmise online de Opera Națională București
Astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României, Opera Națională București va difuza, online, înregistrări din arhiva proprie, ale spectacolelor „Oedipe” de George Enescu și „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, în cadrul proiectului intitulat Dor de ONB. Opera „Oedipe” de George Enescu va putea fi vizonată în cadrul a două transmisiuni online, prima parte de la ora 12.00 iar partea a doua de la ora 19.00. Opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu va completa seria transmisiunilor online dedicate Zilei Naționale, spectacolul fiind difuzat de la ora 15.00. Înregistrările vor fi disponibile pe platformele online ale instituției, fiind accesibile publicului doar pe durata difuzării fiecărui spectacol.

 

Ştiri muzicale din ţară

Concert on-line SoNoRo XV
În această seară, de la ora 19.00, va fi transmis în direct, on-line, un nou concert din cadrul Festivalului SoNoRo XV „Pasărea Măiastră”. Intitulat „Pasărea Phoenix - Cântând în întuneric”, acesta aduce în atenţie un program ce reuneşte lucrări din creaţia compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert şi Arnold Schönberg. Interpretează violoniştii Nicolas Dautricourt, Jonian Kadesha, Erik Schumann, violiştii Tomoko Akasaka, Răzvan Popovici, violonceliştii Benedikt Klöckner, Valentin Răduțiu şi clarinetistul Pablo Barragan Hernandez. Concertul va fi transmis pe site-ul organizatorilor, precum şi pe pagina de Facebook a postului Radio România Muzical.

 
Continuă înscrierile pentru programul „Tinere talente”
Fundația Regală "Margareta a României" a demarat cea de-a XIV-a ediţie a programului prin care asigură burse şi promovare tinerilor muzicieni şi artişti plastici. Până la data de 18 decembrie se pot înscrie la selecţia naţională elevi și studenți de la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. Aceştia trebuie să provină din familii cu venituri reduse şi să aibă între 14 și 24 de ani. Detalii despre criteriile de eligibilitate și modalităţile de înscriere se regăsesc pe site-ul Fundaţiei. Beneficiile și oportunitățile sunt oferite pe perioada unui an calendaristic, cu scopul de a-i ajuta pe tinerii artiști în construirea unei cariere.

 
Concert dedicat Zilei Naționale la Sibiu
Filarmonica din Sibiu prezintă astăzi, de la ora 19.00, concertul intitulat „Tribut Maria Tănase”. Participă solistele Irina Sârbu şi Elena Dediu, acompaniate de Orchestra Filarmonicii dirijată de Simona Strungaru, artiştii Teatrului de Balet din Sibiu, Junii Sibiului şi Corul Universității Lucian Blaga din acelaşi oraş. Concertul va fi transmis live, pe platformele on-line ale instituţiei.

 

Actualitatea internaţională

Ultima zi a Festivalului Internaţional "Propatria"
Astăzi, de la ora 19.00, vor fi difuzate Gala „Propatria 10” şi recitalul sopranei Teodora Gheorghiu şi al pianistei Atena Carte, într-o înregistrare realizată la Lausanne, Elveţia. Cele două evenimente vor marca finalul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional Propatria - Tinere talente româneşti, derulat exclusiv on-line. Înregistrarea va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Asociației Culturale „Propatria” din Roma, precum şi pe pagina Accademiei di Romania. Festivalul este organizat de Asociație cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul Românilor de Pretutindeni, în colaborare cu Accademia di Romania din Roma şi sub patronajul Ambasadei României în Italia.

 
A II-a ediţie a Festivalului Internațional Rezonanţe Sonore Online 2020
Începând de astăzi şi până în data de 4 decembrie 2020 va avea loc cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internațional Rezonanțe Sonore Online 2020. În cadrul acestuia se va derula un concurs de interpretare vocală şi instrumentală, precum şi de compoziţie, la care vor participa 135 de competitori din Germania, Spania, Portugalia, SUA, Republica Moldova, Muntenegru și România. Afișarea rezultatelor finale se va face pe data de 6 decembrie, pe site-ul www.artasonora.ro. „Gala laureaților” va fi difuzată pe site-ul Muzeului Național „George Enescu”, în data de 6 decembrie. În data de 14 decembrie va fi transmis în direct, pe canalul de Youtube al Asociației Culturale Arta Sonoră, un recital în care vor evolua interpreţi propuși de către comisia de jurizare.

Vizualizări: 3

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic cu 18 ore în urmă .

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor