Zeci de pelerini participă şi anul acesta la slujba de sărbătoarea „Schimbării la Față a Domnului”, care are loc pe Ceahlău. Oamenii vin să vadă şi aşa-zisa hologramă a piramidei misterioase, un fenomen interesant care se produce în fiecare an la începutul lunii august.

 

FOTO Wikipedia

Zeci de pelerini au început să urce, joi dimineață, pe muntele Ceahlău, pentru a participa la hramul Schitului „Schimbarea la Față a Domnului” situat pe platoul din spatele cabanei Dochia, la peste 1.850 de metri altitudine.

Alți pelerini au preferat să ajungă la schit încă de miercuri seara pentru a participa la slujba Vecerniei. Aceștia s-au cazat la schit dar și la cabana Dochia, notează Agerpres.

Pelerinii vin pentru a asista atât la slujba religioasă, dar și la apariția unui fenomen extrem de interesant. În fiecare an, doar la începutul lunii august, vârfurile muntelui Ceahlău formează niște umbre, cu ajutorul norilor, care creează o hologramă tridimensională a unei piramide.

Unii cercetători ai fenomenului susțin că piramidele au unghiurile laturilor exact ca ale piramidei lui Keops. Muntele Ceahlău este considerat ca fiind un munte sfânt al românilor și al doilea munte sfânt al ortodoxiei, după Athos.  

Sursa:http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Holograma+pira...