altmarius

cultură şi spiritualitate

Festival Enescu 2023: 1 septembrie Sala Palatului ora 19.30

ORCHESTRA TEATRULUI CAPITOLE DIN TOULOUSE

 Datevineri, 1 septembrie 2023
 Time7:30 PM - 9:20 PM

ORCHESTRA TEATRULUI CAPITOLE DIN TOULOUSE
CORUL ACADEMIC RADIO
CHRISTIAN BADEA dirijor
CIPRIAN ȚUȚU dirijorul corului
RENAUD CAPUÇON vioară
MICHEL BOUVARD orgă

Enescu Isis, poem simfonic pentru cor de femei și orchestră (finalizat postum de Pascal Bentoiu)
Chausson Poème pentru vioară și orchestră op. 25
Ravel Rapsodia Tzigane pentru vioară și orchestră
Saint-Saëns Simfonia nr. 3 în do minor op. 78, cu orgă

Creată în anii 1960, în urma fuziunii dintre Orchestra Capitoliului și Orchestra Simfonică din Toulouse-Pyrénées, Orchestra Națională a Capitoliului a căpătat rapid o nouă dimensiune datorită activității lui Michel Plasson, dirijorul său până în 2003. În 1981, Orchestra  Capitoliului a obținut eticheta „națională”. Din 2005 până în 2022, Tugan Sokhiev a dat un nou impuls celor 125 de muzicieni ai săi și a permis acestei orchestre să fie una dintre cele mai renumite din Franța și din Europa. De la 1 septembrie 2024, Tarmo Peltokoski va fi director muzical desemnat pentru prima stagiune și va ocupa apoi funcția de director muzical până în august 2029. În această poziție, el va exercita o influență esențială în consolidarea reputației deja strălucitoare a Orchestra Națională a Capitoliului din Toulouse pe scenele muzicale franceze și internaționale în următorii ani.

De la sediul său istoric din Halle aux Grains, Orchestra Națională a Capitoliului oferă o bogată stagiune simfonică, alături de stagiunile de operă și de balet și dans. 

În Franța, Orchestra Națională a Capitoliului concertează în mod regulat în cele mai distinse locuri pariziene – inclusiv la Filarmonica din Paris și la Théâtre des Champs Élysées – și, de asemenea, în regiunea Occitanie, consolidându-și astfel înrădăcinarea locală și deschiderea către noi categorii de public. În acest sens, orchestra a conceput un program educațional care constă în concerte pentru familii și școli (peste 25.000 de copii participă la concerte generale sau educative în fiecare stagiune) și este implicată în special în proiecte simbolice, și anume proiectul DEMOS și programul „Tous les matins d’orchestre”. 

Creația muzicală se află în centrul acestor diverse sezoane. Orchestra Națională a Capitoliului a stabilit relații speciale cu muzicieni precum Bruno Mantovani, Qigang Chen și Benjamin Attahir și a creat mai multe dintre lucrările acestora. 

Orchestra Națională a Capitoliului este invitată în mod regulat să cânte în cele mai prestigioase săli de concerte în timpul turneelor internaționale, inclusiv la Musikverein din Viena, la Filarmonica din Berlin, la Teatrul Bolshoi din Moscova, la Teatro Colón din Buenos Aires și la Suntory Hall din Tokyo. De asemenea, apare la festivaluri precum Festivalul de la Granada, Festivalul Internațional de la Colmar, Quinzaine Musicale de Saint Sébastien, Chorégies d’Orange, Festivalul Radio France Occitanie Montpellier, Festivalul de Paște de la Aix-en-Provence, Festivalul Beethoven de la Bonn, Festivalul Berlioz de la Côte Saint André și multe altele. A efectuat numeroase turnee internaționale, cântând în Germania, Austria, Italia, Irlanda, Spania, Regatul Unit, Țările Baltice, Polonia, China, Rusia, Japonia, America de Sud, Coreea de Sud, Arabia Saudită și multe altele.

În plus, de mai mulți ani implementează o politică de înregistrări activă și apreciată de critici în tandem cu Warner Classics. Orchestra a cultivat legături strânse cu Mezzo TV, Medici, Radio Classique și France Musique.



Fondat în 1940, sub conducerea dirijorului şi compozitorului Ioan Croitoru, Corul Academic Radio are astăzi un repertoriu foarte vast și variat, ce cuprinde: oratorii, cantate, madrigale, poeme, balade şi numeroase miniaturi.

Creat pentru a susține repertoriului vocal-simfonic al stagiunii de la Sala Radio și al înregistrărilor Radio România, Corul Academic Radio s-a impus în scurt timp ca o formaţie de elită, condus fiind de-a lungul anilor de: Dumitru D. Botez, Gheorghe Danga, Dumitru D. Stancu, Constantin Petrovici, Emanuel Elenescu, Alexandru Şumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraş, Dan Mihai Goia. În prezent, Corul Academic Radio este pregătit şi condus de Ciprian Țuțu. 

În spiritul tradiţiei muzicii corale naţionale, evoluția ansamblului este marcată şi de constituirea unei preocupări specifice formaţiei, prin concertele şi imprimările formulelor „à cappella”.

Concomitent cu asigurarea programelor stagiunilor muzicale de la Sala Radio, Corul Academic Radio asigură efectuarea înregistrărilor pentru discuri şi pentru fondul muzical Radio, promovând valori importante ale creaţiei româneşti tradiţionale sau de actualitate, inclusiv prime audiţii, numeroase fiindu-i dedicate. 

Corul Academic Radio a participat la turnee în Germania, Spania, Grecia, Cipru, Israel etc., colaborând adesea cu orchestre de renume, sub baghete de prestigiu din ţară şi din străinătate. Participările la Festivalul Internațional „George Enescu” sau la Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio „RadiRo” au confirmat valoarea ansamblului Radio România. 

Dirijor al Corului Academic Radio din 2016, Ciprian Țuțu a propus o diversificare și o modernizare a repertoriului ansamblului. Născut la Braşov, a absolvit cursurile Facultăţii de Muzică din orașul natal (specializarea Pedagogie Muzicală – dirijat cor academic şi masterat în Stilistică dirijorală). În anul 2013 a susţinut teza de doctorat în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar în anul 2015 a absolvit cursurile postdoctorale din cadrul Universității Transilvania din Brașov, având ca temă de cercetare Vocea umană și implicațiile ei în interpretarea corală contemporană.

Din anul 2000, Ciprian Ţuţu este și dirijor al Corului Gheorghe Dima din Braşov. Activitatea sa dirijorală cuprinde manifestări artistice diverse, de la spectacole de operă, până la concerte à cappella, cu acompaniament, precum şi vocal-simfonice, în compania unor importante orchestre din ţară şi străinătate. Ca dirijor al corului mixt Gheorghe Dima a concertat în anul 2005 alături de orchestra Filarmonicii ”Dmitri Șostakovici” din Sankt-Petersburg (în program oratoriul Matthäus Passion de J.S. Bach), iar în anul 2007 a prezentat, alături de Filarmonica din Roma, o lucrare contemporană – oratoriul San Camillo de Lellis de Collafranceschi. 

Din anul 2012, ocupă și funcţia de maestru de cor la Opera Braşov, de-a lungul celor patru stagiuni pregătind sau dirijând ansamblul coral al instituţiei în peste 100 de spectacole. De asemenea, Ciprian Țuțu s-a aflat la pupitrul orchestrei Operei Brașov, conducând în perioada 2013-2015 un număr de 7 gale sau concerte de arii și coruri din opere.

Christian Badea a primit aprecieri excepționale de-a lungul vastei sale cariere internaționale, care cuprinde colaborări importante în cele mai celebre săli de concerte și operă de pe toate continentele.

La Metropolitan Opera din New York, a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast, inclusiv multe dintre transmisiunile internaționale ale MET.

Printre teatrele de operă unde Christian Badea a fost invitat în repetate rânduri se numără Wiener Staatsoper, Royal Opera Covent Garden din Londra, Bayerische Staatsoper din München, Opera din Sydney, Théâtre Royal de la Monnaie Bruxelles, Opera din Amsterdam, Opera Regală din Copenhaga, Opera Regală din Stockholm, Opera din Oslo, Teatro Reggio din Torino, Teatro Comunale din Bologna, Opera National de Lyon, iar în America de Nord – companiile de operă din Houston, Dallas, Toronto, Montreal și Detroit.

Christian Badea a colaborat cu unii dintre cei mai importanți cântăreţi ai ultimilor 30 de ani, precum Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Mirella Freni, Christa Ludwig, Giuseppe Giaccomini, Bryn Terfel, Renée Fleming, Thomas Hampson, Leo Nucci, Stefan Vinke, Natalie Dessay, Rolando Vilazon și mulți alții și cu regizori de renume, dintre care îi amintim pe  Franco Zeffirelli, Werner Herzog, Bruce Beresford, Stefan Herheim, John Cox, David Pountney, Keith Warner şi Andrei Şerban.

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice, Christian Badea a fost la pupitrul a numeroase orchestre importante în săli de concerte celebre, precum Carnegie Hall, Concertgebouw, Suntory Hall şi Salle Pleyel din Paris.

Într-un repertoriu vast, care se întinde de la Bach şi Mozart la cele mai importante creaţii ale secolului XX şi ale compozitorilor zilelor noastre, Christian Badea a dirijat orchestre precum Royal Philharmonic și BBC Symphony din Londra, Orchestra Santa Cecilia din Roma, Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Națională din Spania, Orchestre Philharmonique din Paris, Filarmonica Cehă, Filarmonica din Tokio și multe altele, colaborând cu artiști importanți precum Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich, YoYo Ma, Yefim Bronfman, Shlomo Mintz, Midori, Cho Liang Lin, Mitsuko Uchida, Mischa Maisky, Viktor Tretyakov și mulți alții.

Discografia dirijorului Christian Badea cuprinde, printre altele, Simfonia nr. 3 de Camille Saint-Saëns, înregistrată cu Royal Philharmonic, la casa de discuri Telarc, înregistrări apreciate și premiate ale simfoniilor compozitorilor americani Roger Sessions și Peter Mennin, precum și o înregistrare live a operei lui Samuel Barber, Antoniu și Cleopatra, care a primit Premiul Grammy.

Cariera lui Christian Badea a început ca violonist la Bucureşti, unde a studiat cu Ștefan Gheorghiu, iar apoi la Paris, Geneva si New York unde a studiat vioara cu Henryk Szeryng si Dorothy DeLay, in paralel cu cursurile de dirijat la Conservatorul Regal din Bruxelles și la Mozarteum din Salzburg, cu Herbert von Karajan. A absolvit clasa de dirijat la Juilliard School din New York, unde unul dintre cei mai importanți mentori ai săi a fost Leonard Bernstein.

În 2012, Christian Badea a devenit dirijorul principal al Filarmonicii „George Enescu” din București și, în același an, a înființat Fundația Română pentru Excelență în Muzică, dedicată realizării unor proiecte artistice de cea mai înaltă valoare artistică internațională și susținerii dezvoltării artistice a celor mai talentaţi tineri muzicieni din România și din alte țări europene.

Printre proiectele realizate de Fundație se numără Festivalul Internațional de Muzică Sibiu-Hermannstadt din 2014, Proiectul „Parsifal la Ateneu”, prezentat în 2015 și în 2016 și ciclul „Mari Concerte al Centenarului României”, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”, în toamna anului 2018.

După un success răsunător la debutul său cu opera Andrea Chénier, la Teatro Colon din Buenos Aires, Christian Badea a fost imediat invitat să se reîntoarcă în 2019, pentru o nouă montare a operei Turandot. Parteneriatul său artistic cu Opera din Sydney, început în anul 2011, continuă cu angajamente până în stagiunea 2021-22. În domeniul simfonic, Christian Badea revine în Spania și la Festivalul „George Enescu” 2021 din București. Ultima sa participare la Festival , a fost in 2019, cand a dirijat Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin ca solist.

Violonistul francez Renaud Capuçon este ferm stabilit pe plan internațional ca solist, interpret și muzician de cameră. Este cunoscut și apreciat pentru prestanța, profunzimea tonului și virtuozitatea sa și colaborează cu cele mai prestigioase orchestre, artiști, locații și festivaluri din lume.

Născut la Chambéry în 1976, Renaud Capuçon și-a început studiile la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris la vârsta de paisprezece ani, câștigând numeroase premii în cei cinci ani petrecuți acolo. Ulterior, Capuçon s-a mutat la Berlin pentru a studia cu Thomas Brandis și Isaac Stern și a primit Premiul Academiei de Arte din Berlin. În 1997, Claudio Abbado l-a invitat să devină concertmaestru al Orchestrei de Tineret Gustav Mahler, pe care a condus-o timp de trei veri, lucrând cu dirijori precum Boulez, Ozawa, Welser-Möst și Claudio Abbado.

De atunci, Capuçon s-a impus ca solist la cel mai înalt nivel. El colaborează cu orchestre de prim rang, precum Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Simfonică din Boston, Orchestra de Cameră a Europei, Filarmonica della Scala, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonicii din New York, Orchestra Filarmonicii din Viena, Orchestra din Paris, Orchestra Națională a Franței și Orchestra Filarmonică a Radio France.

Printre numeroasele sale relații cu dirijori se numără Barenboim, Bychkov, Dénève, Dohnanyi, Dudamel, Dutoit, Eschenbach, Gergiev, Haitink, Harding, Long Yu, Paavo Järvi, Nelsons, Nézet-Seguin, Roth, Shani, Ticciati, van Zweden. Printre momentele importante din stagiunea 22/23 se numără debutul său la Carnegie Hall cu Orchestra de Cameră Orpheus, în cadrul unui turneu în SUA.

Un mare angajament față de muzica de cameră l-a condus la colaborări cu Argerich, Angelich, Barenboim, Bashmet, Bronfman, Buniatishvili, Grimaud, Hagen, Ma, Pires, Trifonov, Yo-Yo Ma și Yuja Wang, precum și cu fratele său, violoncelistul Gautier Capuçon, și l-au dus, printre altele, la festivalurile de la Berlin, Lucerna, Verbier, Aix-en- Provence, Roque d’Anthéron, San Sebastián, Stresa, Salzburg, Edinburgh International și Tanglewood. De asemenea, Capuçon a reprezentat Franța la unele dintre cele mai prestigioase evenimente internaționale din lume: a cântat alături de Yo-Yo Ma sub Arcul de Triumf pentru comemorarea oficială a Zilei Armistițiului, în prezența a peste 80 de șefi de stat, și a cântat pentru liderii mondiali la Summitul G7 de la Biarritz.

Capuçon este directorul artistic a două festivaluri, Sommets Musicaux de Gstaad, din 2016, și Festivalul de Paște din Aix-en-Provence, pe care l-a fondat în 2013. Din 2021, este, de asemenea, director artistic al Orchestrei de Cameră din Lausanne.

Capuçon și-a construit o discografie extinsă și, până de curând, a înregistrat exclusiv cu Erato/Warner Classics. În septembrie 2022, Capuçon și-a anunțat noul parteneriat cu Deutsche Grammophon, iar două luni mai târziu a lansat primul său album cu casa de discuri galbenă – o colecție de sonate pentru vioară interpretate împreună cu Martha Argerich și înregistrate la Festivalul de Paște de la Aix-en-Provence. Printre lansările recente cu Erato se numără o înregistrare a concertului pentru vioară și a sonatei pentru vioară de Elgar cu LSO condusă de Sir Simon Rattle, un album cu Guillaume Bellom care cuprinde o gamă extinsă de lucrări mai scurte aranjate pentru vioară și pian și, cel mai recent, înregistrări ale concertelor pentru vioară de Vivaldi și Saint-George cu Orchestra de Cameră din Lausanne. Albumul său „Au Cinema”, care cuprinde selecții foarte îndrăgite din muzica de film, a fost lansat cu succes în octombrie 2018 și a fost foarte apreciat de critică.

Capuçon cântă la Guarneri del Gesù ‘Panette’ (1737), care a aparținut lui Isaac Stern. În iunie 2011, a fost numit ‘Chevalier de l’Ordre National du Mérite’, iar în martie 2016 ‘Chevalier de la Légion d’honneur’ de către guvernul francez. égion d’honneur’ de către guvernul francez.






Violonistul francez Renaud Capuçon este ferm stabilit pe plan internațional ca solist, interpret și muzician de cameră. Este cunoscut și apreciat pentru prestanța, profunzimea tonului și virtuozitatea sa și colaborează cu cele mai prestigioase orchestre, artiști, locații și festivaluri din lume.

Născut la Chambéry în 1976, Renaud Capuçon și-a început studiile la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris la vârsta de paisprezece ani, câștigând numeroase premii în cei cinci ani petrecuți acolo. Ulterior, Capuçon s-a mutat la Berlin pentru a studia cu Thomas Brandis și Isaac Stern și a primit Premiul Academiei de Arte din Berlin. În 1997, Claudio Abbado l-a invitat să devină concertmaestru al Orchestrei de Tineret Gustav Mahler, pe care a condus-o timp de trei veri, lucrând cu dirijori precum Boulez, Ozawa, Welser-Möst și Claudio Abbado.

De atunci, Capuçon s-a impus ca solist la cel mai înalt nivel. El colaborează cu orchestre de prim rang, precum Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Simfonică din Boston, Orchestra de Cameră a Europei, Filarmonica della Scala, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonicii din New York, Orchestra Filarmonicii din Viena, Orchestra din Paris, Orchestra Națională a Franței și Orchestra Filarmonică a Radio France.

Printre numeroasele sale relații cu dirijori se numără Barenboim, Bychkov, Dénève, Dohnanyi, Dudamel, Dutoit, Eschenbach, Gergiev, Haitink, Harding, Long Yu, Paavo Järvi, Nelsons, Nézet-Seguin, Roth, Shani, Ticciati, van Zweden. Printre momentele importante din stagiunea 22/23 se numără debutul său la Carnegie Hall cu Orchestra de Cameră Orpheus, în cadrul unui turneu în SUA.

Un mare angajament față de muzica de cameră l-a condus la colaborări cu Argerich, Angelich, Barenboim, Bashmet, Bronfman, Buniatishvili, Grimaud, Hagen, Ma, Pires, Trifonov, Yo-Yo Ma și Yuja Wang, precum și cu fratele său, violoncelistul Gautier Capuçon, și l-au dus, printre altele, la festivalurile de la Berlin, Lucerna, Verbier, Aix-en- Provence, Roque d’Anthéron, San Sebastián, Stresa, Salzburg, Edinburgh International și Tanglewood. De asemenea, Capuçon a reprezentat Franța la unele dintre cele mai prestigioase evenimente internaționale din lume: a cântat alături de Yo-Yo Ma sub Arcul de Triumf pentru comemorarea oficială a Zilei Armistițiului, în prezența a peste 80 de șefi de stat, și a cântat pentru liderii mondiali la Summitul G7 de la Biarritz.

Capuçon este directorul artistic a două festivaluri, Sommets Musicaux de Gstaad, din 2016, și Festivalul de Paște din Aix-en-Provence, pe care l-a fondat în 2013. Din 2021, este, de asemenea, director artistic al Orchestrei de Cameră din Lausanne.

Capuçon și-a construit o discografie extinsă și, până de curând, a înregistrat exclusiv cu Erato/Warner Classics. În septembrie 2022, Capuçon și-a anunțat noul parteneriat cu Deutsche Grammophon, iar două luni mai târziu a lansat primul său album cu casa de discuri galbenă – o colecție de sonate pentru vioară interpretate împreună cu Martha Argerich și înregistrate la Festivalul de Paște de la Aix-en-Provence. Printre lansările recente cu Erato se numără o înregistrare a concertului pentru vioară și a sonatei pentru vioară de Elgar cu LSO condusă de Sir Simon Rattle, un album cu Guillaume Bellom care cuprinde o gamă extinsă de lucrări mai scurte aranjate pentru vioară și pian și, cel mai recent, înregistrări ale concertelor pentru vioară de Vivaldi și Saint-George cu Orchestra de Cameră din Lausanne. Albumul său „Au Cinema”, care cuprinde selecții foarte îndrăgite din muzica de film, a fost lansat cu succes în octombrie 2018 și a fost foarte apreciat de critică.

Capuçon cântă la Guarneri del Gesù ‘Panette’ (1737), care a aparținut lui Isaac Stern. În iunie 2011, a fost numit ‘Chevalier de l’Ordre National du Mérite’, iar în martie 2016 ‘Chevalier de la Légion d’honneur’ de către guvernul francez. égion d’honneur’ de către guvernul francez.
















Vizualizări: 8

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor