teatrul nottara turneu praga

Spectacolele Teatrului „NottaraMatrimoniale de Lia Bugnar şi Variațiuni enigmatice de Eric-Emmanuel Schmitt se joacă pe 3 şi respectiv 4 octombrie, la Švandovo Divadlo, din capitala Cehiei. 

variatiuni-enigmatice

Teatrul „Nottara”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Praga, organizează, un turneu cuspectacolele Variaţiuni enigmatice de Eric-Emmanuel Schmitt (regia: Claudiu Goga cu: Alexandru Repan și Mircea Diaconu) și Matrimoniale de Lia Bugnar (regia: Diana Lupescu, cu: Ada Navrot, Crenguța Hariton, Mihai Marinescu, Lucian Ghimişi), care vor fi prezentate pe Scena Mare a Teatrului Švandovo din capitala Republicii Cehe, în zilele de 3 şi 4 octombrie, de la ora 19.30. Spectacolele vor avea loc în limba română, cu supratitrare în limba cehă.

Afis-Matrimoniale-teatrul-nottara-bucuresti

„Promovarea culturii române peste hotare, prin turnee organizate periodic, constituie o preocupare importantă şi constantă a Teatrului «Nottara». Am dezvoltat parteneriate stabile cu organizaţii şi asociaţii care promovează cultura română şi fac, astfel, posibil contactul nostru cu spectatorul de peste hotare, fie el membru al comunităţii româneşti sau nu. În acest mod dovedim că, atunci când se face teatru adevărat, dispar barierele de limbaj sau de cultură. Astfel continuăm seria de turnee în străinătate, program ce face parte din strategia managerială a teatrului de peste 10 ani şi care se derulează cu o frecvenţă constantă şi cu sprijinul unor parteneri fideli”, afirmă directorul Teatrului «Nottara», criticul de teatru Marinela Ţepuş.

variatiuni enigmatice teatrul nottara diaconu repan

Dintre turneele în străinătate din ultimii ani, amintim prezenţa teatrului nostru în Germania (Berlin, Köln, FrankfurtStuttgartMünchen), Austria (Viena) şi Canada (Toronto, Montreal), cu spectacolulUltimul Don Juan (de Neil Simon, regia: Petre Bokor) şi participarea în cadrul Zilelor Culturale Româneşti la München, 2012, cu Umor, amor, fior de dor… în Bucureşti (un spectacol de Diana Lupescu). Metoda de Jordi Galcéran, în regia lui Theodor Cristian Popescu a avut, în luna noiembrie 2013, un turneu în Belgia, Austria şi Spania. Spectacolul Variaţiuni enigmatice s-a jucat la Bruxelles, Viena, Berlin, Köln, Frankfurt, Stuttgart, München. În plus, Teatrul Nottara a participat anul acesta la cea de-a a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Studio (Festival of the Small Theatrical Forms)organizat de Teatrul de păpuşi şi marionete din Vraţa şi Asociaţia Europeană de Teatru NETA, şi care s-a desfăşurat în Bulgaria, unde Comedie de modă veche de Alexei Arbuzov, regizat de Vasile Toma, a primit Premiul pentru cea mai bună trupă de teatru.

Comunicat al Teatrului „Nottara” din București

Mircea Diaconu si Alexandru Repan Variatiuni enigmatice

Mircea Diaconu și Alexandru Repan în Variațiuni enigmatice

Lucian Ghimisi, Ada Navrot in Matrimoniale

Lucian Ghimiși și Ada Navrot în Matrimoniale