altmarius

cultură şi spiritualitate

Afisele ART HISTORIA







http://art-historia.blogspot.com/2009/04/afisele-art-historia.html

click pentru marire

Doream de mai mult timp sa imi promovez posterele cu subiecte istorice si pe blog. Acum am un interes in plus. Doresc sa gasesc cat mai multi distribuitori-librarii, muzee, hoteluri, etc- si in alte orase decat in cele, cateva, in care-mi vand deja afisele. Si daca mai apar distribuitori interesati si seriosi in orasele in care deja exista de vanzare aceste postere, nu ma supar.
In prezent am o distributie modesta in Bucuresti, Timisoara, Brasov si Cluj. Bunicica in Sibiu si Sighisoara. Asta se intampla fiindca trebuie eu sa ma ocup de distributie si nu fac fata. Astept un interes din partea librarilor si din alte orase. Nu e frumos sa ma laud, dar bine expuse, aceste afise se vand ca painea calda. Chiar si in perioada de criza...
In Moldova, Oltenia si Muntenia (fara Bucuresti) nu exista nici un loc unde pasionatii de istorie sau elevii pot gasi aceste postere. Desi majoritatea au ca subiect monumente din Ardeal, sunt convins ca ar exista pasionati si in restul ţării. Mai ales cele cu razboinici, care ar trebui sa nu lipseasca din nici un cabinet de istorie.
Eu personal evit, din lipsa de timp, sa trimit personal, prin posta, aceste afise, doritorilor din alte orase. Poate daca as primii comenzi mai mari de 5-6 afise...
Dar sunt interesat sa trimit cat mai multor distribuitori din cat mai multe localitati.

Iata locurile unde pot fi gasite in 
Bucuresti
:
-la casa de bilete a Muzeului National de Istorie, pe Calea Victoriei
-la librariile Carturesti (o parte din ele), si anume la sediul din str. Artur Verona si la mansarda, la Muzeul Taranului Roman
Brasov - la libraria anticariat Aldus, langa biserica Neagra, pe partea nordica
Rasnov-la cetate (nu permanent)
Bran- la libraria castelului
Sighisoara-la mai multi distribuitori din cetate
Sibiu-libraria Buechercafe (pta Mare si str. Mitropoliei 30), Casa Luxemburg (Pta Mica), Punct de informare turistica (Pta Huet 1, langa parohia evanghelica), Catedrala Evanghelica
Timisoara -libraria Carturesti din Iulius Mall
Cluj- libraria Carturesti din Iulius Mall, libraria Gaudeamus si alte cateva mici librarii centrale (mai putin Diverta)
Nu toate modelele se afla la fiecare distribuitor.

Sunt usor de contactat la art.historia@gmail.com
Ma citez din site-ul historyarts.ro :
"Reconstituirile istorice (de monumente de arhitectura, de costum etc.) realizate în scopul popularizarii istoriei într-un mod cât mai atragator dar si instructiv nu au avut traditie la noi în tara. S-au perpetuat peste ani (si continua si acum) niste stereotipuri de sorginte patriotarda care "educa" si formeaza în mintea oamenilor niste imagini care rareori au legatura cu trecutul. ART HISTORIA si-a propus sa mai reduca din acest handicap prin editarea unor postere ce înfatiseaza reconstituiri de orase, monumente sau costume antice si medievale. Nicicand niste reconstituiri istorice nu au fost ilustrate cu mai multa atentie pentru detaliu, pentru corectitudinea istorica"

Reconstituirea centrului Bucurestilor intre anii 1847-1852. Afis 100/70cm si brosura-legenda explicativa. Aceasta reconstituire in vedere aeriana asupra centrului capitalei Tarii Romanesti in epoca domnitorilor Ghica si Bibescu a fost cel mai ambitios si in acelasi timp dificil dintre toate cele realizate pana acum.(click pentru marire)

Aspectul orasului Brasov (Kronstadt) la mijlocul secolul al XVIII-lea. Puternicele bastioane si centura dubla sau chiar tripla de ziduri din partea estica a cetatii au fost demolate pe la sfârsitul secolului XIX. Gravuri si fotografii de demult, alaturi de mai multe planuri vechi au stat la baza acestei reconstituiri în care brasovenii au
redescoperit cum le arata orasul cu peste 200 de ani urma.
(click pentru marire)


Afis 50/70 cm. Reconstituirea aspectului cetatii Clujului (Kolosvar; Clausenburg) cu cladirile si monumentele sale existente între anii 1750-1820. Aceasta recontituire a avut în spate o îndelungata documentare (multumiri istoricilor si arhitectilor clujeni) iar detaliilor din desen li s-a dat o deosebita importanta. Legenda trilingva: romana, maghiara, engleza.(click pentru marire)


Afis 50/70 cm. Reconstituirea foarte bine documentata a orasului Sibiu (Hermannstadt) la mijlocul secolului al XVII-lea, cand fortificatiile orasului erau completate cu întinse lacuri. Acest afis s-a bucurat de un deosebit success în rândul sibienilor si nu numai. Legenda în româna si germana.
(click pentru marire)


Reconstituirea aspectului orasului Sighisoara la mijlocul secolului XVIII. În comparatie cu alte încercari de reconstituire ale Sighisoarei, acest desen prezinta nu numai cetatea ci si orasul de jos (partial demolat in anii '80), prin mijlocul caruia curgea pârâul Saes. Acest cartier avea la rândul sau turnuri-porti în mijlocul ulitelor care dadeau spre Piata centrala.(click pentru marire)


Recontituirea orasului si cetatii bastionare de tip Vauban construita de austrieci la Timisoara dupa recucerirea orasului de la otomani în 1716. Cetatea a fost construita de-a lungul intregului secol XVIII, a suferit un asediu din partea revolutionarilor maghiari la 1848 si a fost demolata la sfarsitul secolului XIX si începutul secolului XX. Reconstituirea are ca sursa nenumaratele planuri de ansamblu cât si de detaliu ale fortificatiilor si cladirilor civile facute de inginerii imperiali în secolul XVIII.(click pentru marire)

Reconstituirea aspectului cetatii Timisoarei spre sfârsitul dominatiei otomane. De-a lungul întregului ev mediu Timisoara a avut mai mult fortificatii de lemn si pamânt si a fost înconjurata de mlastininile Begai si Timisului. Reconstituirea se bazeaza pe descrieri de epoca si unele planuri de epoca, în primul rând pe planul inginerului francez aflat in serviciul imperial, Perrette, care a desenat un plan detailat al cetatii imediat dupa cucerirea acesteia de catre trupele lui Eugeniu de Savoya (1716).(click pentru marire)

Afis 50/70 cm. Reconstituiri ale razboinicilor si cavalerilor de pe teritoriul Romaniei intre secolele XIII-XV. Sunt reprezentati cavalerii teutoni (au stat 12 ani in Tara Bârsei), un razboinic mongol (invazia tatara din 1242), un razboinic cuman din Moldova , cât si doi dintre primii voievozi ai Tarii Românesti: Radu cel Mare si Vladislav Vlaicu Basarab. Acesta din urma, desenat în costum civil, de curte, de influenta apuseana a fost reconstituit pe baza ramasitelor descoperite în mormântul sau descoperit în 1926 în Biserica Domneasca din Curtea de Arges. Toate aceste reconstituiri sunt o premiera în România si sunt rezultatul unor foarte amanuntite documentari. Recomandate scolilor ca material didactic.(click pentru marire)

Afis 50/70 cm. Reconstituiri ale razboinicilor si cavalerilor de pe teritoriul Romaniei (din secolul XV), bazate pe izvoare locale: picturi murale medievale, altare poliptice,artefacte descoperite în sapaturi arheologice sau obiecte aflate în muzee. Marea majoritate a surselor de inspiratie sunt gasite în Transilvania, motiv pentru care cele mai multe reconstituiri reprezinta ostasi si cavaleri ardeleni. Recomandate scolilor ca material didactic.

Afis 50/70cm. Reconstituiri de costume militare ale razboinicilor de pe teritoriul României între 6000 î. Chr. si 400 d. Chr. Intre personaje sunt desenate artefacte reale aflate in muzeele din Romania. Aceste încercari de reconstituire pe baze stiintifice a aspectului unor razboinici din antichitatea României sunt o premiera la noi în tara. Recomandate scolilor ca material didactic.

Afis 50/70 cm. Bisericile fortificate sasesti din podisul Tarii Bârsei prezentate în vedere aeriana cu prezentarea anumitor elemente disparute (turnuri, santuri cu apa, etc.), reconstituite pentru o mai buna întelegere a aspectului lor medieval. Afis completat cu o harta rutiera si text bilingv în româna si germana.(click pentru marire) 

Afis 50/70 cm. Harta desenata în stilul vechilor harti medievale cu localizarea tuturor localitatilor din sudul Transilvaniei unde se pastreaza monumente medievale sasesti. Mare parte din acest teritoriu a fost numit Pamântul craiesc (regesc) si a fost oferit de catre regele Ungariei primilor colonisti sasi pentru ca acestia sa contribuie la dezvoltarea economica a Transilvaniei si la apararea frontierelor sudice ale regatului. Pâna catre sfârsitul secolului XIX acest teritoriu a avut o independenta administrativa si juridica si o capitala proprie, Sibiu. Pe harta apar si limitele "scaunelor" sasesti, unitatile administrative ale Pamantului regesc.

Zona cu cele mai frumoase si mai bine conservate biserici fortificate medievale ale taranilor sasi. Valea Viilor, Mosna, Biertan sunt monumente intrate deja în patrimonial UNESCO. Alaturi de acestea veti putea descoperii ca aproape fiecare sat situat pe vaile laterale ale râului Târnava Mare are un monument medieval demn de a fii vizitat. Aceasta harta speram sa va fie un ghid util. Legenda în româna si germana si o mica harta rutiera a zonei.

Reconstituirea a trei biserici-cetati sasesti : Biertan, Prejmer si Harman. Aceste afise au tiparit si pe spate in 3 limbi un scurt istoric.


Harta celor mai faimoase tezaure de aur descoperite pe teritoriul de azi al Romaniei.


Reconstituirea forumurilor antice din centrul Romei. Pentru cei pasionati de istoria Romei si pentru cei ce doresc sa inteleaga topografia antica a zonei (inclusiv unde era localizata Columna lui Traian), acest desen, realizat pe baza celor mai recente descoperiri si interpretari este un excelent "obiect" de studiu.

detaliu

Pentru sibieni dar si pentru totii pasionatii de istorie medievala ardeleana. O incercare ipotetica dar foarte plauzibila in multe detalii a evolutiei pietii Huet (a catedralei ) din Sibiu, in cinci momente reprezentative (1280-1380-1420-1520-1800). Privitorii vor putea intelege mai clar cum s-a dezvoltat "inima" Sibiului.

Reproducere a unei harti editate de marele cartograf olendez Abraham Ortelius, a Europei antice.

Inca 3 reproduceri de calitate foarte buna a unor harti aflate in colectiile Muzeului de istorie al Bucurestiului si al cabinetului de harti din Biblioteca Academiei Romane.


O minunata harta realizata de Abraham Ortelius, dupa autorii antici, in care incearca reconstituirea localitatilor roamne si dacice de pe teritoriul de azi al Romaniei si Bulgariei.

Reproducere dupa harta Transilvaniei realizata de cartograful J. Sambucus. format 50/35 cm

Reproducere de o calitate exceptionala (scanare la mare rezolutie dupa original) a faimosului portret al lui Mihai Viteazul. Format 50/35cm







Vizualizări: 2319

Comentariu publicat de Tina Craciun pe Decembrie 27, 2011 la 1:06pm

F interesant.... imi place istoria , nu prea am timp.... munca imi ocupa tot timpul

 

Comentariu publicat de Tina Craciun pe Decembrie 27, 2011 la 1:08pm

despre Galati , nu aveti nimic .....?

 

Comentariu publicat de altmarius pe Decembrie 27, 2011 la 1:17pm

Aceste afise sunt realizate de Radu Oltean, un artist in domeniu, iar afisele pe care le-a realizat pina in prezent se ocupa de Bucuresti si de zonele istorice din Transilvania. Cele mai bune informatii le puteti insa obtine de la el, cautind sa il contactati pe blogul sau personal 

http://www.art-historia.blogspot.com/

Comentariu publicat de altmarius pe Decembrie 27, 2011 la 1:23pm

Despre timp... daca veti avea placere, veti gasi timpul necesar sa cititi si insemnarile de istorie. Puteti de asemenea sa aderati la grupurile de istorie create: altmariusistoric, Istorii in imagini, etc.

Fiti  binevenita in rindurile noastre!

Comentariu publicat de MARIN CONSTANTIN MARIUS pe Decembrie 27, 2011 la 3:32pm

Felicitari Radu, daca vrei te pot ajuta la Muzeul Militar,asta doar daca Dl. Serbanescu nu a fost deja contactat. Anul viitor ne putem vedea oricand.Sarbatori fericite.                                                                                Anul viitor scoala de la Bobocu -Buzau-face 100 de ani.

Suntem a doua tara dupa Franta care pregatit zburatori in Europa.Poate realizam un afis cu tema aceasta.

Vuia, Vlaicu,Coanda au fost deosebiti ei au invatat singuri,pilotand aeronave de conceptie proprie.

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor