altmarius

cultură şi spiritualitate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Vladimir Găitan
Vladimir Găitan.jpg
Actorul Vladimir Găitan în piesa de teatru de comedie "Poker" (2008)
Date personale
Născut 2 februarie 1947 Modificați la Wikidata
Suceava, România Modificați la Wikidata
Decedat 10 noiembrie 2020 (73 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie Flag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupație actor de teatru[*]
actor de film Modificați la Wikidata
Activitate
Roluri importante Ultima noapte de dragoste (1979)
Moștenirea (2010)
Poker (2005)
Prezență online

Vladimir Găitan (n. 2 februarie 1947, Suceava, România – d. 10 noiembrie 2020) a fost un actor român.

Actorul Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. [1]

Filmografie

  • Reconstituirea (1968) - Ripu
  • Căldura (1969)
  • Așteptarea (1970)
  • Puterea și Adevărul, regia Manole Marcus (1971)
  • Urmărirea (TV) (1971)
  • Mușatinii (1971)
  • Pădurea de Ostrovski, regia Sanda Manu (1972)
  • Săgeata căpitanului Ion (1972) - Ion
  • Ceața, regia Vladimir Popescu-Doreanu (1973)
  • Un tânăr mai puțin furios de I.D. Șerban, regia Ariana Kuner Stoica (1974)
  • Întoarcerea lui Magellan (1974) - Bucur
  • Zile fierbinți (1975) - ing. Andrei Jercan
  • Neisprăvitul de Denis Ivanovici Fonvizin, regia Cornel Popa (1975)
  • Pe aici nu se trece (1975) - Elev ofițer Petru
  • Războiul Independenței (Serial TV) (1977) - Subloc. Arthur Hartell
  • Accident (1977) - lt. Ștefan Vlahu
  • Din nou împreună (1978)
  • Pentru patrie (1978) - sublt. Artur Hartell
  • Vlad Țepeș (1979)
  • Irina lui Ion Vlahul de Vasile Voiculescu (1979)
  • Musafirul de duminică de Petre Ispas, regia Nae Cosmescu (1979)
  • Audiența (1979)
  • In asteptarea lui Lefty / (1979)
  • Nea Mărin miliardar (1979) - comandantul aeronavei
  • Mihail, cîine de circ (1979) - polițist
  • Cronica de vitejie de Dan Tarchila, regia Constantin Dinischiotu, 1979
  • Stâlpii societății de Ibsen, regia Cornel Popa (1980)
  • Ultima noapte de dragoste(1980) - Tudor Gheorghiu
  • La răscrucea marilor furtuni(1980) - Alecu Russo
  • Munții în flăcări (1980) - Alecu Russo
  • Duelul (1981)
  • Șantaj (1981)
  • Anul 1848 (1982)
  • Surorile Boga de Horia Lovinescu, regia Constantin Dicu, 1982
  • Întîlnirea (1982) - Petre
  • Cucerirea Angliei (1982)
  • Năpasta (1982) - Dumitru
  • Zbor periculos (1984)
  • Der mann mit dem ring im Ohr (1984) - Omul cu cercel de aur
  • Unirea e puterea de Ion Luca, regia Eugen Todoran (1984)
  • Omul care de I.D. Serban, regia Olimpia Arghir (1984)
  • Misiune specială de Ion Grecea, regia Constantin Dicu (1985)
  • Racolarea (1985)
  • Mihai Viteazu de Octav Dessila, regia Nae Cosmescu (1986)
  • Oameni în luptă de Al. Voitin, regia Domnița Munteanu (1986)
  • Noi, cei din linia întâi (1986) - lt. sovietic Bodnarenko
  • Întunecare (1986)
  • De joi pana duminica / (1986)
  • Secretul lui Nemesis (1987)
  • Flori pentru o zi din august de Petru Vintilă, regia Constantin Dicu (1988)
  • François Villon - Poetul vagabond (1987)
  • Mircea (1989)
  • Coroana de foc (1990)
  • Turnul de fildeș de Victor Roznov, regia Ion Cojar (1991)
  • Pluta meduzei de Marin Sorescu, regia Nae Cosmescu (1992)
  • Mesagerul după Mircea Eliade, Constantin Dicu (1994)
  • Începutul adevărului (Oglinda)(1994)
  • Omul zilei (1997)
  • Triunghiul Morții (1999)
  • Roberta (Serial TV) (2000)
  • Căsătorie imposibilă (Serial TV) (2000)
  • Detectiv fără voie de G. Arion, regia Silviu Jicman (2002)
  • Femeia visurilor (2005) - Oculistul
  • „15” (2005)
  • Margo (2006) - Tatăl
  • Daria, iubirea mea (Serial TV) (2006)
  • Soare pentru doi (2007) - El
  • Cu un pas înainte (2007) - Vasile Leonte #2 (1 episode, 2007)
  • Inimă de țigan (Serial TV) (2007-2008) - Profesorul Toma
  • Supraviețuitorul (2008) - Goldberg
  • Regina (Serial TV) (2008-2009)
  • State de Romania (Serial TV) (2009-2010) - Profesorul Toma
  • Poker (2010)
  • Moștenirea (Serial TV) (2010-2011) - Profesorul Toma
  • Ultimul corupt din România (2012) - Horia Vrăbete
  • Rusty Steel / Comoara din Marea Neagră (2014) - Fisherman
  • Live (2015) - părintele Sotin

Note

  1. ^ Decretul Președintelui României nr. 1.042 din 13 decembrie 2002 privind conferirea unor decorații naționale, publicat în Monitorul Oficial nr. 934 din 19 decembrie 2002.

Legături externe

Interviuri

Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor