altmarius

cultură şi spiritualitate

A apărut revista "Lumina creştinului" pe luna aprilie 2019

În toiul primăverii îşi face apariţia un nou număr al revistei "Lumina creştinului". Revista a ajuns la numărul 4 (352) al celui de-al XXX-lea an, din seria nouă.

Pe prima copertă se află o imagine ce reprezintă un vitraliu cu Cristos Înviat. Suntem invitaţi ca în tot acest timp, atât de special, pe care Biserica îl trăieşte cu atâta intensitate, să ne îndreptăm privirea spre învierea autentică a lui Cristos, o înviere ce nu se rezumă la o simplă reanimare, ci o desăvârşire ce însoţeşte Biserica, zi de zi, în mod vital.

În pagina a doua se află articolul intitulat, "Primăvară spirituală continuă", urmată de rubrica "Mesaj terezian", cu episodul "Apostolat rodnic". Intenţia de rugăciune universală pentru această lună constă în invitaţia de a ne ruga pentru medicii şi colaboratorii lor în zonele de război, care îşi riscă viaţa pentru a o salva pe aceea a altora.

În paginile 3-4 ale revistei puteţi citi scrisoarea pastorală intitulată "Drumul victoriei şi al înălţării", a PS Petru Gherghel.

Pagina 5, realizată de pr. Cristian Diac, conţine un articol intitulat "Şase ani de pontificat" ce se doreşte a fi o retrospectivă a pontificatului papei Francisc.

La paginile 6-7 veţi găsiţi un interviu luat PS Aurel Percă de către pr. Cornel Cadar. Acest interviu luat PS Aurel, în calitate de coordonator general al evenimentului vizitei papei Francisc la Iaşi, se intitulează "Papa Francisc - surpriza lui Dumnezeu" şi se vrea a fi o aprofundare a imaginii papei Francisc şi a vizitei sale în ţara noastră.

Pr. Adrian Blăjuţă, în cadrul paginii 8, oferă mai multe informaţii privind vizita papei Francisc în România. Părintele concentrează în cadrul acestei pagini cele mai importante şi utile informaţii privind programul pe care papa Francisc îl va urma în timpul şederii sale în ţara noastră.

Pagina 9, îngrijită de pr. Cristian Diac, prezintă informaţii cu privire la vizita papei Francisc în Maroc desfăşurată în perioada 30-31 martie, fiind a 28-a din cadrul pontificatului său.

La pagina 10, pr. Adrian Blăjuţă semnează articolul intitulat "România va avea alţi noi şapte fericiţi". Tot în cadrul acestei pagini puteţi citi articolul doamnei Daniela Dămoc intitulat, "Cadrele medicale în slujba aproapelui".

În rubrica "Istorie", din pagina 11, puteţi citi un articol semnat de pr. Cornel Cadar, intitulat "Catolicii din Moldova în timpul Primului Război Mondial (XV)", iar în rubrica "Mesajul sfinţilor" găsiţi un articol scris de pr. Petru Ciobanu, intitulat "Vizitele pastorale (III)".

În rubrica "Sanctuare", pr. Iosif Dorcu ne prezintă un alt sanctuar, de data aceasta din ţinutul muntos al Iudeii, mai precis Kiryat Ye'arim. În cadrul acestui articol, părintele face o mică incursiune în istoria edificiului după care prezintă detaliile cele mai semnificative ale acestui sanctuar.

La pagina 14, dedicată familiilor, pr. Felician Tiba ne propune un articol intitulat "Doamnă, întoarceţi-vă acasă!" Totodată poate fi regăsită rubrica "Pentru copii", unde, la pagina 15-16, vă aşteaptă continuarea istorioarei morale "Micul conte", scrisă de Christofor V. Schmid şi tradusă de Bronislav Falewski.

În cadrul aceleaşi pagini 16, pr. Felician Tiba a prelucrat un articol intitulat "De Paşti am înţeles Crăciunul".

La pagina 17, pr. Felix Roca a semnat articolul intitulat "Visează lucruri mari!", adresat tuturor tinerilor. Un articol ce se vrea a fi o aprofundare a gândurilor papei împărtăşite tinerilor.

În pagina următoare, Ana Moraru ne invită, prin articolul intitulat "De la Grădină la... Lumină", să intrăm în logica divină a traseului mântuitor înfăptuit de Cristos, un traseu care trece prin cele mai groaznice stări de suferinţă, dar care deschide larg sensul unei împliniri autentice.

Pagina 19 vă întâmpină cu două rubrici, una intitulată "În lumina învierii străluceşte iubirea", semnată de pr. Laurenţiu Dăncuţă, iar cealaltă "De profundis" de pr. Cristian Chinez.

Pagina 20 găzduieşte articolul seminaristului Ciprian Fechetă intitulat "Lumina lumânării pascale". Articolul prezintă imaginea şi profunda semnificaţie a lumânării pascale, semnul şi realitatea prezenţei Celui înviat. În cadrul aceleaşi pagini, pr. Cristian Chinez ne invită să aprofundăm frumuseţea învierii citind poezia intitulată "Spre înviere". Mai multe ştiri pe scurt din viaţa Bisericii universale, dar şi din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23.

Pagina 24 conţine curierul juridic în cadrul căruia doamna avocat, Mihaela Ciobanu răspunde celor mai diverse întrebări de natură juridică venite din partea cititorilor revistei.

Rubrica "Poşta redacţiei", de la paginile 25-26, oferă răspunsuri la întrebările adresate de cititorii revistei, fiind inclusă şi explicaţia oferită de pr. profesor Iosif Antili la întrebarea "Cartea Genezei ne spune că Dumnezeu a pus în mijlocul grădinii pomul cunoaşterii binelui şi răului (2,9) şi că a interzis primilor oameni să mănânce din el (2,17). De ce le interzice Dumnezeu oamenilor cunoaşterea?".

Penultima copertă oferă cititorilor oportunitatea de a completa rebusul intitulat "Parabolele împărăţiei" şi rezolvarea rebusului din numărul trecut.

Vă invităm cu căldură să acordaţi timp edificării spirituale citind revista "Lumina Creştinului" pentru a vă îmbogăţi din trăirea spirituală a Bisericii!

Marian Păuleţ

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor