Οόμορφος κήπος του Νομισματικού Μουσείου θα φιλοξενήσει και πάλι πλήθος μουσικών και άλλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, φέρνοντας στο κοινό της πόλης σχήματα που έχουν αγαπηθεί αλλά και νέους μουσικούς με φρέσκες μουσικές προτάσεις.

Η εναρκτήρια συναυλία την Κυριακή 30 Μαΐου στις 9 μ.μ. θα είναι ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό που επιμελείται και παρουσιάζει η επί χρόνια συνεργάτιδα του ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη με τη συνοδεία πιάνου από τον μουσικό Γιώργο Σχοινά.

“Μια Κυριακή” θα είναι στις 30 Μαΐου όπως λέει το τραγούδι του Γιάννη Σπανού, μα όχι οποιαδήποτε Κυριακή! Μια μέρα με εορταστικό χαρακτήρα, μήνες μετά την τελευταία μας συναυλία στον κήπο, θα υποδεχτούμε επιτέλους την μετά-καραντίνα εποχή και το άνοιγμα των μουσικών εκδηλώσεων στο café του Νομισματικού Μουσείου.

Επί έξι δεκαετίες, ο Γιάννης Σπανός μάς χάρισε αμέτρητες όμορφες μουσικές στιγμές. Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική σκηνή.