altmarius

cultură şi spiritualitate

Schimbarea începe în general cu tensiuni, turbulenţe, conflicte, căderi şi decăderi, schimbări drastice de direcţie. Am pus la cale nişte work shop-uri de imagine şi comunicare în licee şi am constatat că adolescenţii sunt super, surprinzători, inventivi, că-şi doresc ei înşişi Schimbarea. Am intrat în coliziune cu corpul profesoral pentru că în cadrul work shop-ului i-am considerat pe adolescenţi ALTFEL, pentru că am dialogat cu ei direct, de pe poziţii de egalitate. Vreo câţiva profesori s-au supărat pe mine, mi-au spus de la obraz că vreau să arunc în aer şcoala ca sistem agreat de mii de ani. Am păţit chestii din astea şi înainte de 89. Dar eu nu sunt important. Important e că Schimbare e vizibilă. Adolescenţii vor ALTCEVA. Au idei noi, au întrebări extrem de complicate, se comportă LIBER, au o VOCE DISTINCTĂ. Asta îi doare pe mulţi, că adolescenţii au VOCE DISTINCTĂ, tot mai puternică. Pe mine, de exemplu, nu mă sperie chestia asta. E o procesualitate istorică. Cred sincer că Modelul Profesorului Tradiţional nu mai este funcţional. Asta e, se vede cu ochiul liber. Explozia Informaţională şi Vălurirea Conceptuală dinamitează MPT-ul, oricât ar încerca miniştrii învăţământului să zică că nu-i aşa. ÎNVĂŢAREA a ieşit din Cadrele Tradiţionale. Şcoala, aşa cum este ea astăzi nu se mai potriveşte cu Schimbarea. ÎNVĂŢAREA e vălurită pretutindeni, felul de a te MODELA s-a schimbat radical. Cazărmile-şcoli sunt ineficiente. Şi desuete. Şcolile pe lângă care patrulează jandarmi sunt nişte buncăre asediate de violenţă, de droguri, de tâmpeală. Profesorii parcă sunt baricadaţi în şcoli. Stau de vorbă cu mulţi profesori. Sunt dezorientaţi. Nu o recunosc pe faţă. Cred că Profesorii ar trebui să recunoască Adevărul şi să se ralieze Schimbării. De la ei ar trebui să vină, poate, revoluţia. Dacă nu, asemenea Scriitorilor, Profesorii îşi vor pierde rolul. Pentru că adolescenţii au astăzi altfel de profesori. Mult mai stranii, mult mai ciudaţi, mult mai permisivi. E nevoie de un nou Model de Profesor. Nu de un Model Atoateştiutor ci de o Călăuză, de un Timonier, de un Navigator. Pentru că milioanele de oameni de pretutindeni navighează dincolo de frontiere, dintr-o cultură într-alta, navighează din situaţii conflictuale în alte situaţii conflictuale. Milioane de oameni trebuie să-şi schimbe profesiile, meseriile, ocupaţiile, gîndurile despre ei înşişi, despre lume şi viaţă. Oamenii sunt în MIŞCARE. Iar Şcoala de Tip Fabrică NU POATE să-i înveţe pe adolescenţi să navigheze pentru că ea a pregătit milioane de oameni pentru o viaţă rigidă, statică, stabilă şi searbădă!
Sfărâmarea liniaritatii, fie ea şi LITERARĂ, e abia la început. În multe dintre TEXTELE construite în REAL sunt dovezi clare de FICŢIUNE. A fi Constructor de ficţiuni înseamnă a-ţi asuma riscuri inimaginabile? Literatura e o croazieră nevinovată şi un artificiu pe când Construcţia Ficţiunii e insurgenta, e zbatere nebuna, şansa, haos şi semantica perversă şi nu numai atât... e viaţa? Şi dacă Literatură nu şi-a spus ultimul cuvânt? Noile Forţe de Creştere ale Literaturii înaintează în lumina reflectoarelor drept în Era Complexităţii. Era Complexităţii este un concept vălurit şi nonliniar care se valureste înspre ştiinţa şi ficţiune, spre euforia burselor şi fondurilor de investiţii, înspre utopia de pe strada ta virtuală, e cyberpunk în lupta cu dinozaurii science fiction sau dinozaurii politicii prăfuite, e fantasy în frăţia inelului sau în actele intelectualilor, sunt artele imaginarului teleportate şi perversitatea imaginarului folosit în războaiele de nişă, cluburi, forumuri şi reviste virtuale, e corporalitatea vălurita şi centrul de greutate narativa, e creierul vălurit şi noua gândire science fiction non-liniara, e utopia asimetrica şi războiul imaginilor nebune din marketing, sunt scriitorul sau omul de afaceri valuriti fără să ştie şi valul de navigatori care sunt valuriti de house, rap, techno, jazz, free, horror, cyberpunk, new wave, fantasy, black fantasy, funky SF, techno, free fantasy, pop SF, samba, horror, fiction tango, heroic fantasy, advertising, leadership, public relations, outdoor, publicity? Forţele de Creştere trebuie să lupte! Dar Vechii Potentaţi Literari construiesc paternalismul în mod pervers. Cine va câştiga?! Cântecele de sirenă, perverse şi înşelătoare, ideologiile prăfuite şi tămâierea ar putea fi oare pericole pentru Forţele de Creştere? Fervoarea Cruciadei le va arde căci organizarea superioară a enciclopediilor se face prin fracturi şi bifurcaţii în timp ce sentimentalismul şi dulceaţă criticului desuet sunt ale evoluţiei şi ale deşertăciunii care duc sublimul şi spiritul critic în pustiu.

Vizualizări: 85

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Comentariu publicat de altmarius cu 4 minute în urmă
Se vrea revolutionarea invatamintului? Dupa ce au facut acelasi lucru toata pleiada de ministri, de la Marga la Miclau si la Andronescu si BOC???? Ce ar mai putea fi revolutionat? Introducerea ca obiect de studiu a Culturii strazii? Hip-hop si manelele? bacalaureat la istoria fotbalului romanesc si la discoteca? Comentariu publicat de altmarius cu 8 minute în urmă Ştergere comentariu @Roxanna - Imi pare rau, dar tinerii de astazi au nevoie sa dovedeasca, sau macar sa poata dovedi ca au ce spune - in afara jocurilor pe calculator, a maneleleor si a distractiei. Lumea nu incepe si nu sfirseste cu ei, dar fara un bagaj minim de cultura generala (data, printre altele de scoala, dar si de lectura), acesti tineri nu vor ajunge niciodata nicaieri. Nu trebuie neaparat sa fii olimpic la romana, pentru a sti cine a fost Marin Preda. (Un elev de limba romana din clasa a XII-a de la un liceu tehnic nu stia cine a fost Marin Preda, dar a venit cu pretentii de a ise anula corijenta, fiind baiatul nu stiu cui...)

Comentariu publicat de altmarius cu 14 minute în urmă
Imi pare rau, domnule Bufnila, dar m-am saturat de asa-zisele revolutii! Nu vreau decit sa traiesc decent, nu bine, sa avem o scoala care sa nu mai fie supusa tuturor schimbarilor, provocate fie de politicieni la virf, fie de odraslele politicienilor la virf. Nu va intereseaza calendarele istorico-literare, foarte bine. Nu le mai cititi! Nu toata lumea trebuie sa fie implicata in istorie, ca mine, mai sunt necesari si cei impilicati in prezent - trup si suflet. Dezamagirea mea profunda este legata ca sunt din ce in ce mai putin inteles in demersul meu de catre oameni pe care ma bazam...

Comentariu publicat de Roxanna cu 1 oră în urmă
Pemiteti-mi sa zic si eu ceva va rog. Invatarea pe de rost a strofelor si a metaforelor e un lucru bun dar nu suficient. Adolescentii au nevoie de libertatea de exprimare. Le place sa citeasca dar isi cauta identitatea. Nu putem fi cu totii critici literari, maestrii ai artelor martiale sau laureati ai Prmeiului Nobel. Nu sustin mediocritatea dar la noi nu te baga nimeni in seama la scoala daca nu retii pe de rost toate formulele de la matematica, daca nu stii sa le aplici( prea multe uneori), daca la chimie nu cunosti elementele alea care pe mine nu ma interesau. Prea multa materie si prea putina aplecare spre naturalete. De ce sa fi obligat sa participi la Olimpiada de istorie sau romana? Bun ai castigat un premiu! Il obtii si apoi? Care e menirea tinerilor? Sa scrie cu totii poezii? Sa fie considerati loaze daca nu stiu sa se exprime? Literatura e buna. Si dupa ce termini liceul? Te angajeaza cineva pe baza cometariului invatat pe de rost la Padurea spanzuratilor? Sau la Fratii Grimm? Noi inca nu ne cunoastem. Multi dintre cei care termina scoala nu au curaj sa iasa in lume. Le e frica de lume. Ce ne asteapta dincolo de zidurile scolii? Angajatorul nu vrea diploma mea de facultate. El vrea o persoana care sa tina ordine in hartii si sa fie sigur ca e o persoana de baza in firma. Cine ne-a invatat asta? Cumva profa de romana?

Comentariu publicat de Ovidiu Bufnila cu 2 ore în urmă
Care scoala? Asta care nu mai poate fi scoala adevarata fiind politizata? De douazeci de ani incoace scoala romaneasca a fost supusa tuturor experimentelor fanteziste si dumneavoastra vorbiti atat de melancolic si de poetic! Nu vedeti ce se intampla in Romania? Refuzati adevarul? Noua nu ne este frica sa spunem adevarul. Ziarul Strada Mare este un ziar care striga ADEVARUL! Noi nu suntem ziar de partid, nu suntem ziar de minciuni si de gagigi goale! Noi nu suntem ziar care sa mancam rahat cu lopata precum mananca patriotarzii din Romania si care la prima explozie de grenada s-ar ascunde in cotet! Domnule Altmarius, treziti-va si dati proiectului dumneavoastra o latura REVOLUTIONARA! Faceti ceva pentru Patria Noastra adevarat nu doar calendar istoric-literare si stitirceala frumoasa dar atat. Sunteti un om de exceptie. Va pretuim. Dati Proiectului Altmariu un Suflu revolutionar daca vreti cu adevarat sa puneti umarul la Salvarea Poporului Roman. Intelectualii de toate neamurile s-au umilit si s-au prostituat. E nevoie de Oameni Adevarati! Luptati pentru Romania!
Comentariu publicat de altmarius cu 2 ore în urmă
De acord cu dumneavoastra intr-unele puncte, domnule Bufnila. Adolescentii vor altceva. Dar oare e bine intotdeauna ce vor? Schimbarea este necesara, in mentalitati in primul rind. dar propunerea adolescentina nu este facuta in cunostiinta de cauza. Maturizarea este necesara in rezolvarea problemelor tarii, iar scoala trebuie sa ramina scoala
Comentariu publicat de judy

Sincer ma bucur pentru postarea domnului Bufnila! Ii admir incadescenta frazelor, viteza cu care trece de la un subiect la altul, ca un aviator iscusit, face tumbe, schimba masti...Exceptional de abil, ametitor! Dar... totusi am o nelamurire: ce vrea sa ne spuna? Din prima parte a textului reiese ca admira adolescentii care vor altceva decat dascalii, parintii, bunicii, si aici sunt de acord, fiindca daca si ei ar vrea ce vrea strabunica, ar dispare evolutia.Vocea lor distincta s-a auzit mereu, in orice secol, fiindca este de domeniul firescului ca noul sa vina cu tineretul, rostit clar distinct.Apoi trece la dascalii lor , care vor sa-i traga inapoi.Pai, si asta e firesc: dascalul, adica adultul ar trebui sa fie responsabil si sa atraga atentia tanarului asupra pericolelor la care se expune in anumite situatii, dar atat, fiindca optiunea este al tanarului.Adultul ramane in penumbra, fiindca rolul sau se incheie aici.Este foarte bine spus ca tinerii au nevoie de o calauza, nu neapart de timonier sau navigator, insa sunt din nou nelamurita: dl.Bufnila se angajeaza in aceasta pozitie nobila prin ziarul sau?Nu e prea mare responsabilitatea?Titlul ziarului domniei sale este Strada Mare, un titlu exponential, credeam eu la inceput, insa acum primeste conotatii deosebit de periculoare.Ganditi-va, dumnealui doreste ca (S)strada (M)mare sa va educe copiii.Si iata ca am ajuns la nodul gordian: strada, unde copii dvs, ai mei, sunt expusi multor pericole incepand cu vatamarea fizica si pana la vatamarea morala, locul unde se intampla multe lucruri si de cele mai multe ori necontrolabile nici chiar de parinti sau dascali si de asta este nevoie de interventia jandarmilor.Scoala huiduita de domnia sa ofera inca mai multa protectie elevului, tanarului, decat Strada Mare, care inspira, prin articole incandescente -ca cea prezenta- , revolta nejustificata. Pericolul consta in special in nedeclararea concreta a scopurilor revoltei si prin asta seamana haosul: de tipul "hai sa facem... orice, numai sa facem".In finalul operei reiese defapt adevaratul scop, destul de pueril al expozeului cu artificii: sa huiduie valorile, sa intine imagini, si incitre la urlete de tip stadion pana la ragusire sau mai bine zis a'la strada mare.Ca sa fie in ton cu mesajul, brusc inventeaza o ortografie proprie, -va asigur, neavizata de Academia Romana - in care majuscula tine loc de subliniere, substantivele comune respecta ortografia germana, fraze ce-mi aduc aminte de textele celui de al XIII-lea Congres, fara predicat insa cu lungi enumeratii.E obositor pentru un dasal sa corecteze atatea si atate greseli...Insa , asa cum am spus, adultul trebuie sa admire elanul tineresc, sa sfatuiasca apoi sa treaca in penumbra.
Textul denota un orator talentat, dar imi aduce de aminte de tiradele bunului nostru domn Nae Catavencu, in care esenta "lipseste cu desavarsire".Atacul la persoana s-a inventat cu mult inainte ca gazetaria ieftina de azi sa coexiste cu valorile adevarate.Este pacat ca dascalii "traditionali" nu i-au invatat alaturi de scris, si bunele maniere, moravuri si ei au fost nevoiti sa aspire la valorile strazii mari.
Cat priveste revolutionarea invatamantului, mai avem de asteptat.Azi se doreste ca nonvalorile sa domine peste valori, fiindca sclavagismul modern presupune nu lanturi pe picioare si maini, dar pe creier.Haosul din invatamant se datoreaza unor decizii proaste, judecate politic de cei de sus, nu de dascalime,ei doar suporta- inca- consecintele.Ca sunt dezorientati? Se prea poate, dar care categorie sociala nu este, in afara de cea care s-a scolit pe strada mare?Ei stiu ca cel mai bine se pescuieste in ape tulburi, deci hai sa-i tulburam pe toti cu focurile de articicii, si aidoma dictonului latin "panem et circum"vor fi fericiti, dar pacaliti.

Comentariu publicat de Ovidiu Bufnila cu 1 oră în urmă
Ei, da Altmarius, imi place izbucnirea asta, va vrem ceva mai insurgent! Bravo! Ei, asa mai merge! Stiau Meduzele ca sunteti un om de isprava!
Comentariu publicat de altmarius
Nu aveam cum sa uit asa ceva: cu atit mai mult sunt uimit de atacurile concentrice la care m-ati supus - si stau sa ma intreb daca nu cumva aceste atacuri au un alt substrat decit cel cultural, si nu sunt generate de alta persoana decit Ovidiu Bufnila, pe care-l cunosc ca un om de o integritate deosebita, unul dintre putinii oameni publici din Romania de o integritate absoluta

Comentariu publicat de judy cu 51 minute în urmă
Regret ca nu am putut raspunde mai devreme, din motive obiective, insa incerc sa recuperez timpul pierdut.Nu ma indoiesc ca ma vor citi,/cita ex-securistii si membri de partid, fiindca mai toti din cei de azi in jur de 50-60 de ani s-au perindat prin partidul comunist.Totusi, as fi asteptat o polemica mult mai voluminoasa, stiindu-va vorbaret.Am vazut si postarea ulterioara despre sustinerea proiectului altmarius din 2008, o fapta demna de lauda cunoscand foarte bine de ce este in stare dl.Marius Ionescu in sprijinirea , promovarea culturii si importanta bibliotecii Metropolitane, in speta Biblioteca de presa . "Incunabulele "scrise de dl.Marius Ionescu despre care ati facut si o scurta prezentare, este o opera deosebit de valoroasa- am citit-o in original- ,care doreste sa promoveze sub forma de sinteza aceste valori incontestabile ale literaturii si a presei Este prima lucrare de acest fel si sincer ma bucur ca v-ati oprit la ea si pentru o clipa..Ceea ce nu inteleg acum este, ce cauta aceasta promovare si sustinere in polemica politica inceputa ieri de dvs.aici? Mie-mi seamana a " imi adun jucariile si plec", ceea ce ar fi un mare pacat, fiindca noi mai avem multe sa ne spunem, evident in termeni amicali si strict in tema propusa de dvs: invatamnatul romanesc.Ma pot declara o foarte buna cunoscatoare a situatiei, deci apelati cu inceredere pentru informatii, nesecrete, din interior, despre ce se intampla dincolo de zidurile scolii, satisfactii si nemultumiri, munca si iar munca( neplatita in general), dar si despre ce inseamna sa fii indragostit de meseria asta, sau mai bine zis, vocatie, prea putin cunoscuta de multi, fara elemente romantate.Poate (S)strada (M)mare ar fi interesata de noi, dascalii romani, din spatele prafului de creta si catalog.
Iar daca vreti sa sustineti cu adevarat cultura romaneasca, nu mai ocariti oamenii cartii, sustineti-i cu adevarat, investiti in ei mai mult decat un exemplar al ziarului Strada Mare, duceti in strada cultura, educati strada, fiindca aveti un grup tinta deosebit de vast dar si potentialul necesar misiunii. Daca veti "intoarce armele" din politica inspre sustinerea culturii, veti gasi vajnici "ostasi" pe aici, care sa va vina in ajutor si pe strada pe care o iubiti atat de mult.Eu v-as sustine fara dar si poate. Comentariu publicat de
Altmarius, oare ai uitat ca Ziarul Strada Mare ti-a sprijinit Proiectul? Comentariu publicat de Ovidiu Bufnila cu 13 ore în urmă Ştergere comentariu Judy, parca-i aud pe securisti si pe activistii de partid citindu-te! Comentariu publicat de judy cu 17 ore în urmă Ştergere comentariu Sincer ma bucur pentru postarea domnului Bufnila! Ii admir incadescenta frazelor, viteza cu care trece de la un subiect la altul, ca un aviator iscusit, face tumbe, schimba masti...Exceptional de abil, ametitor! Dar... totusi am o nelamurire: ce vrea sa ne spuna? Din prima parte a textului reiese ca admira adolescentii care vor altceva decat dascalii, parintii, bunicii, si aici sunt de acord, fiindca daca si ei ar vrea ce vrea strabunica, ar dispare evolutia.Vocea lor distincta s-a auzit mereu, in orice secol, fiindca este de domeniul firescului ca noul sa vina cu tineretul, rostit clar distinct.Apoi trece la dascalii lor , care vor sa-i traga inapoi.Pai, si asta e firesc: dascalul, adica adultul ar trebui sa fie responsabil si sa atraga atentia tanarului asupra pericolelor la care se expune in anumite situatii, dar atat, fiindca optiunea este al tanarului.Adultul ramane in penumbra, fiindca rolul sau se incheie aici.Este foarte bine spus ca tinerii au nevoie de o calauza, nu neapart de timonier sau navigator, insa sunt din nou nelamurita: dl.Bufnila se angajeaza in aceasta pozitie nobila prin ziarul sau?Nu e prea mare responsabilitatea?Titlul ziarului domniei sale este Strada Mare, un titlu exponential, credeam eu la inceput, insa acum primeste conotatii deosebit de periculoare.Ganditi-va, dumnealui doreste ca (S)strada (M)mare sa va educe copiii.Si iata ca am ajuns la nodul gordian: strada, unde copii dvs, ai mei, sunt expusi multor pericole incepand cu vatamarea fizica si pana la vatamarea morala, locul unde se intampla multe lucruri si de cele mai multe ori necontrolabile nici chiar de parinti sau dascali si de asta este nevoie de interventia jandarmilor.Scoala huiduita de domnia sa ofera inca mai multa protectie elevului, tanarului, decat Strada Mare, care inspira, prin articole incandescente -ca cea prezenta- , revolta nejustificata. Pericolul consta in special in nedeclararea concreta a scopurilor revoltei si prin asta seamana haosul: de tipul "hai sa facem... orice, numai sa facem".In finalul operei reiese defapt adevaratul scop, destul de pueril al expozeului cu artificii: sa huiduie valorile, sa intine imagini, si incitre la urlete de tip stadion pana la ragusire sau mai bine zis a'la strada mare.Ca sa fie in ton cu mesajul, brusc inventeaza o ortografie proprie, -va asigur, neavizata de Academia Romana - in care majuscula tine loc de subliniere, substantivele comune respecta ortografia germana, fraze ce-mi aduc aminte de textele celui de al XIII-lea Congres, fara predicat insa cu lungi enumeratii.E obositor pentru un dasal sa corecteze atatea si atate greseli...Insa , asa cum am spus, adultul trebuie sa admire elanul tineresc, sa sfatuiasca apoi sa treaca in penumbra.
Textul denota un orator talentat, dar imi aduce de aminte de tiradele bunului nostru domn Nae Catavencu, in care esenta "lipseste cu desavarsire".Atacul la persoana s-a inventat cu mult inainte ca gazetaria ieftina de azi sa coexiste cu valorile adevarate.Este pacat ca dascalii "traditionali" nu i-au invatat alaturi de scris, si bunele maniere, moravuri si ei au fost nevoiti sa aspire la valorile strazii mari.
Cat priveste revolutionarea invatamantului, mai avem de asteptat.Azi se doreste ca nonvalorile sa domine peste valori, fiindca sclavagismul modern presupune nu lanturi pe picioare si maini, dar pe creier.Haosul din invatamant se datoreaza unor decizii proaste, judecate politic de cei de sus, nu de dascalime,ei doar suporta- inca- consecintele.Ca sunt dezorientati? Se prea poate, dar care categorie sociala nu este, in afara de cea care s-a scolit pe strada mare?Ei stiu ca cel mai bine se pescuieste in ape tulburi, deci hai sa-i tulburam pe toti cu focurile de articicii, si aidoma dictonului latin "panem et circum"vor fi fericiti, dar pacaliti.

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor