altmarius

cultură şi spiritualitate

Informaţii

altmariusideea

Grup destinat dezbaterii ideilor filosofice si in general a tuturor ideilor care au facut lumea sa progreseze

Membri : 89
Activitatea Recentă : Apr 16, 2023

Despre cunoastere

Cunoaşterea este unul din procesele definitorii, fundamentale ale spiritului uman. Poate fi considerat procesul prim prin care constienta de realitate si de sine apare in subiect raportandu-l la sine si la lumea sa. Esenţa cunoasterii constă în reproducerea în interiorul subiectivitaţii a unei alte subiectivitati, prin constientizare de sine si cuplarea subiectivitatii constientizate cu o realitate in care poate actiona, experimenta, evalua si conclude asupra consecintelor.
Conceptul cunoaştere poate avea multe înţelesuri. Putem caracteriza drept cunoaştere starea procesantă a unui sistem informaţional cuplat cu un ambient realitate, care işi poate construi reprezentări modale si strategii predictive asupra dinamicii ambientului şi poate dezvolta acţiuni transformante, utilizante si evaluante în ambientul modelat.

În această perspectivă interactivă, cunoaşterea poate fi o relaţie perceptuală, gestuală, lingvistică sau mixtă a sistemului cu realitatea.

Realitatea poate fi definita ca spaţiu obiectual-interactiv, caracterizat prin alcătuire, corelare cauzala, proprietate si eveniment.

Alcătuirea defineşte mulţimea componentelor cu frontiera stabilă, evenimentul include mişcări şi conexiuni între mişcări ale frontierelor -forme, cauzalitatea defineşte criteriile de invarianţă structurală şi interactivă fundamentală din care rezultă toate formele şi evenimentele, proprietatea individualizeaza modal, structural sau comportamental, componetele realitatii.

Cunoaşterea vizează identificarea, descrierea şi controlul formei, proprietatii şau evenimentului prin separarea si inţelegerea conceptual operanta a cauzalităţii, a criteriilor care permit aparitia si desfasurarea diferitelor obiecte, proprietăţi, actiuni şi condiţionări configurante in realitate.

Cunoaşterea de tip uman presupune intenţionalitate, rationalitate si evaluare.

-Intentionalitatea defineste predeterminarea actiunii in real prin constructia unui model de actiune in mintea subiectului,

-Rationalitatea defineste cautarea, identificarea, explicitarea cauzala si utilizarea tuturor formelor, proprietatilor si relatiilor intre proprietati, care permit subiectului sa realizeze o anume transformare de stare in realitate, sau sa explice cauzal o anume stare observata ori construita experimental.

-Valorizarea este consecinta evaluarii utilitatii rezultatelor dobandite printr-o anume cunoastere, printr-o actiune configuranta sau explicanta cauzal de modalitate.

Functia cognitiva implica constienta subiectului, implica capacitatea acestuia de a modela realitatea in mintea sa, de a se modela pe sine ca agent purtator de constienta si creator de cunoastere, dar si de a se separa de modelele de sine si de realitate, tratandu-se pe sine ca sursa a modelarii si constientizarii modelarii realitatii.

Conştienţa sumar caracterizată este proprietatea sistemului de a se identifica, diferenţia structural şi dinamic, poziţiona si orienta intenţional operant, în diferite cuplaje cu sine şi prin sine cu mulţimea starilor ambientului.

Cunoaşterea umana implică socializare interactiv cognitivă, ea se desfăşoară într-un spatiu natural amenajat, spatiul real-societal, alcătuit din parti prelucrate ale realitatii, indivizi cunoscatori si multimea efectelor actiunilor cognitive. Membrii societatii işi descriu si comunica intre ei, atât propriile individualizări, performanţe şi opţiuni cognitive cât şi pe ale semenilor. Socializarea cognitivă duce atât la cooperare cât şi la conflict în spaţiile cunoaşterii cu toate consecinţele cunoscute.

Calitatea cunoaşterii depinde de instrumentele conceptuale si experientiale utilizate pentru dobândirea şi folosirera ei.

Convenţional putem separa cunoaştere concretă şi abstractă. Cunoasterea concreta poate fi practica sau intuitiva. Cunoasterea abstracta este actiune corelanta intre serii de familii de forme sau familii de proprietati, care conduc la o anume stare sau o dependenta precisa intre o serie de stari.

Cunoasterea abstracta caracterizanta de obiect si proces fenomenal sau social îşi defineste componentele obiect, relatie si proprietate, precum si procedurile specifice de manipulare distincta a obiectelor, regulile de conectare intre actiunile operante şi traseul conexiunilor argumentante care indica posibilitatea realizarii sau negarea posibilitatii realizarii unei anume configuratii intr-un spatiu obiectual determinat.

Cunoasterea practica vizeaza realizarea directa a unei forme sau multimi de forme conectate functional, acesta este cazul proiectarii si realizarii de obiecte, functii si utilitati prin unelte materiale. Cunoasterea formala utilizeaza operatori si interpretari cantitative, matematice, si este folosita pentru a modela precis, predictiv, utilizand functii matematice, un segment de fenomenalitate, un aspect metabolic sau conceptual al omului, sau a stabili parametrii si dimensiona dinamic o actiune sociala, o institutie, o anume agregat unealta, cu o structura si utilitate specifica.

Putem deasemeni discrimina cunoasterea culturala, care opereaza cu variabile ambigue precum valori, atitudini, legaturi sufletesti, emotii, contacte, cooperari si conflicte umane. In cultura identificam o cunoastere concreta, definibila, asamblabila si comunicabila gestual si lingvistic, precum acea cunoastere 'abstracta' care construieste principii si metode de creatie muzicala, picturala, regizorala sau literara, sau principii estetizante.

Fiecare domeniu al cunoasterii are obiecte proprii, reguli generative proprii si strategii evaluante si utilizante proprii, unele accesibile majoritatii altele extrem de tehnice formal, sau subtil realizante estetic, inaccesibile omului mediu.

Este cunoscut ca aparatul matematic utilizat in constructia modelelor teoretice actuale ale fizicii este atat de compex logic demonstrant si interpretant, incat nu foarte multi oamenii il pot invata, intelege corect si aplica creativ la nivel superior.

Deasemeni pentru a realiza o pictura, compozitie muzicala, opera literara, sau regizorala, este nevoie de mult talent, multa experienta si o profunda competenta creativa si critic evaluanta, compact definita ca 'inventivitate artistica'.

Dar si pentru a prelua cat mai mult din ingeniozitatea unei creatii si transpune in trairi personale emotive si conceptuale, din perspectiva spectatorului, cere o calitate subtila anume 'bun gust autentic'.

Poate cel mai dotat cu potential critic superior este omul de stiinta constructor de teorii fenomenale, sau artistul, cretorul de opera de arta, indiferent din ce domeniu, pentruca fara un spontan, profund si atent simt critic-estetic, nu se poate realiza o opera de mare calitate, opera pretuita de numeroase generatii timp de decenii, secole sau milenii, opera fundamentala care formeaza personalitatea umana, ii daruie valori, imbolduri creative si criterii estetizante.

Adus de la http://ro.wikipedia.org/wiki/Cunoa%C5%9Ftere

Forum de Discuţii

Panou de comentarii

Comentariu publicat de silvian dobre pe Iulie 26, 2009 la 1:06am
apropo de cunoastere !mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati da relatii in legatura cu orasul SANDRA ,din lumea musulmana ..va voi spune mai tarziu care este motivul interesului meu fata de acest oras .in primul rand ma intreseaza localizarea ,adica tara unde este acest oras !
Comentariu publicat de silvian dobre pe August 4, 2009 la 9:52pm
astept raspuns in legatura cu solicitarea pe care am facut -o in data de 26 iulie .va multumesc ! noapte buna !
Comentariu publicat de altmarius pe August 5, 2009 la 5:45am
Nu am gasit pina in prezent date despre orasul respectiv; insa voi mai cauta, in limita timpului disponibil
Comentariu publicat de silvian dobre pe August 5, 2009 la 10:51am
STUDIUL MEU A INCEPUT SA DEA ROADE ..CAM MODESTE ,DAR SUNT LA INCEPUT ! O ZI BUNA !
Comentariu publicat de silvian dobre pe August 5, 2009 la 11:33am
va multumesc domnule Marius pentru interesul dat in a ma ajuta !am cautat si pe net si in encicclopedeiile pe care le am !termenul mai corect este AL MADINA SANDRA -in limba araba ,AL MADINA inseamna ORAS -SANDRA o fi un cuvant arab sau o fi chiar numele orasului ?ma voi interesa la prieteenii mei arabi ,dar din cate am inteles este numele orasului ..
Comentariu publicat de judit ionescu pe August 23, 2009 la 8:02pm
Multumesc.Bine v-am gasit!
Comentariu publicat de constantin grecu pe August 23, 2009 la 8:51pm
pentru fiecare domeniu de activitate există propriu abecedar!
Comentariu publicat de Doina Dragus pe Septembrie 3, 2009 la 10:20am
Karen Bishop Perfectionarea scopului August 22, 2009Chiar daca s-ar parea ca nu prea se intampla mare lucru zilele astea, ne aflam cu adevarat intr-o etapa speciala a evolutiei noastre, sau, mai bine zis, o etapa in care ne preluam noile roluri. A fost un proces foarte ciudat, care a implicat o multime de „suciri si rasuciri”, datorate liberului arbitru al multora dar, acum ne-am revenit, chiar daca a trebuit, practic, sa o luam de la capat, dupa zguduiala provocata de solstitiul din iunie.

Atunci cand ne-a lovit solstitiul, toate au fost pur si simplu spulberate. Aproape totul s-a imprastiat in toate directiile si, atunci cand lucrurile s-au stabilizat, ele s-au asezat intr-un alt fagas, un fagas mult mai potrivit cu noua vibratie a fiecarei fiinte de pe planeta. Totul a sfarsit prin a se aseza intr-un nou fagas corect si, cu aceasta ocazie, in aceasta perioada, multe suflete au ales sa plece.

Procesul de inaltarea a durat mai mult decat ne asteptam, in ceea ce priveste trezirea maselor. Astfel,dupa solstitiu a fost nevoie de o anumita restructurare, in sensul ca aceia care erau pregatiti au putut sa avanseze, in loc sa astepte ca vechile lor pozitii sa fie ocupate, dupa cum s-a intamplat pana acum. Asa ca, desi acum s-a adancit prapastia care ii despartea pe cei care „au trecut dincolo”, de cei care au ales sa mai ramana o vreme in urma (fara sa ocupe locurile goale, ramase la plecarea noastra) exista, in acelasi timp, o multitudine de trepte sau nivele vibrationale pentru cei care au facut tranzitia.

Cu alte cuvinte: .. toate au iesit din vechile fagase si, atunci cand au aterizat pe fagasele noi, „de partea cealalta” toate aceste energii, sau oameni au aterizat in multe locuri diferite. Si aceste locuri au fost si ele imprastiate care incotro, cu alte prapastii intre ele. Acum, ca avem mai mult loc, aflandu-ne intr-un spatiu foarte nou, ne-am cam intins. Inainte de solstitiu, reusisem sa ne adunam si astfel ne aflam, mai mult sau mai putin, cu totii in aceiasi camera. Puteam sa ne intindem si sa ne atingem cu usurinta, fratii si surorile.

De exemplu... cand am inceput sa scriu pentru prima data Alarmele Energetice si, mai nou, mesajele WINGS, erau putini cei care experimentasera inaltarea. Acum, experienta inaltarii este destul de cunoscuta si acceptata, deoarece suntem mult mai multi acum in aceeasi „camera’ si stim despre ce este vorba. Multi dintre voi ar putea sa scrie, ei insisi, mesajele WINGS. Dupa zguduiala provocata de solstitiul de vara, care ne-a impins in partea cealalta, fratii si surorile noastre care ne sunt aproape ca nivel vibrational sunt in continuare cu noi, dar mult mai departe. Sper ca intelegeti pentru ca este destul de greu de explicat. In principiu, o luam de la capat, dar de data aceasta intr-o noua realitate. Si acum, cand o luam de la capat, suntem distantati din nou, in functie de nivelele noastre vibrationale individuale. Este mult mai mult spatiu acum, pentru ca ne aflam in avangarda si masele inca nu au ajuns aici. Atunci cand am aterizat, am aterizat in locuri diferite, pe diverse trepte ale inaltarii si chiar si cei aflati pe aceeasi treapta se afla foarte departe unii de ceilalti, din cauza imensului spatiu suplimentar.

Ce inseamna toate astea si cum ne vom putea reuni, in cele din urma?

Ne vom reuni, dar in moduri cu totul noi. Vechile noastre roluri s-au incheiat. Nu mai mentinem planeta cu energia noastra si nu ii mai vindecam si ajutam pe ceilalti; putem sa ne preluam noile roluri, care presupun contributia noastra la o comunitate sau o noua realitate. Dar, inainte de a ajunge in acest spatiu din interiorul nostru, ne trebuie un acordaj si, in aceasta faza a acordajului, ne aflam acum in trecere rapida.

Acordaj inseamna renuntarea la toate energiile sau scopurile din noi, pe care le-am intrupat in trecut si de care nu vom mai avea nevoie, intr-o noua realitate. Este un fel de proces de purificare, care se peterece atunci cand trecem catre sinele nostru autentic si adevarat, aflat la un alt nivel, iar aceasta implica gasirea filonului de aur pur, pe care il reprezentam noi insine in realitatate. Nu este o purificare in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un acordaj fin, prin care extragem scopul nostru suprem, care nu mai este legat acum de ridicarea constientei planetei. Timpul acela a trecut.

Cateva simptome ale adaptarii la noua realitate sau, mai bine spus, ale alinierii la ea si la sinele nostru adevarat? Oboseala si apatie. Acum suntem chiar rebransati si suntem incurajati sa ne relaxam si sa depunem minimum de efort, pentru ca suprasolicitarea ne va consuma prea mult din rezervele de energie. Sa nu ne extindem in perioada asta. In timpul acestui proces, avem nevoie de intreaga noastra energie, pentru acest proces. Din acest motiv ne este si asa de foame in aceasta perioada. Avem nevoie de combustibil suplimentar. Nu suntem deloc capabili sa daruim in acest moment, dar suntem foarte deschisi sa primim. Asta pentru ca avem nevoie de energie in plus, pentru a ne sustine consumul foarte mare. Probabil ca acum avem nevoie si chiar ne va face bine sa ne alintam, sa ne ingrijim, sa ne cumparam lucruri si sa fim putin egoisti. Dar, repet, vom trece repede prin aceasta faza, care va fi cu atat mai scurta, cu cat suntem mai evoluati, caz in care vom avea de acordat o densitate interioara mai redusa.

Poate sa apara si insomnia, atunci cand ne acordam, pentru ca se petrec atat de multe in noi si simtim ca au mai ramas atatea lucruri de rezolvat. Atunci cand trec intr-un teritoriu energetic nou, deseori simt cum o cantitate mare de energie patrunde prin chakra coroanei si am avut aceasta senzatie recent. Poate sa existe si o stare de oboseala generala si insotita de sentimentul ca te simti cumva pierdut si confuz. S-ar putea sa nu stim unde ne aflam acum, pentru ca nu ne-am aliniat complet inlauntru si in afara, dar cu siguranta ne continuam acest proces.

S-ar putea ca lucrurile sa nu se manifeste cum trebuie, sau sa nu se lege deloc pentru multi si s-ar putea sa ne simtim lipsiti de ajutor. Acest lucru se intampla pentru ca nu am terminat inca acordajul fin si purificarea telului nostru superior si nu putem incepe sa materializam, pana cand nu ne vom cunoaste noile roluri, in cele mai mici detalii. Daca am inceput ceva nou acum, s-ar putea sa fie nevoie sa le modificam ulterior si asta poate conduce la incurcaturi si la intarzieri. Avem nevoie de o declaratie de misiune cum s-ar zice… si nu de una generala. Ne aflam intr-o noua realitate si asta presupune cunoasterea precisa a scopului si a contributiei noastre. Cei mai multi dintre noi au capacitati de vindecare si intuitive. Acestea sunt daruri ale sufletelor avansate. Sunt stari naturale, pe care le putem folosi daca si cand este nevoie. Aceste capacitati nu mai sunt necesare, de exemplu, ca mijloace de serviciu, pentru ca ceea ce avem de oferit acum va implica darurile, talentele si contributiile la o societate ca intreg. Acum avem nevoie de ceea ce ne-a pasionat din totdeauna si de ceea ce stim, cu adevarat, mai bine si ne vine cel mai usor sa facem. Este starea noastra naturala de a fi.

La sfarsitul lui septembrie si in special la inceputul lui octombrie lucrurile vor fi, in mare parte, incheiate. Toate lucrurile vor parea magice, ca si cum pretutindeni ar fi fost imprastiat praf de ingeri, va fi un sentiment omniprezent de gratie si vom simti o recunostinta profunda. Energiile vor fi lejere.. nu intense, foarte eliberatoare si usoare. Asa se vad lucrurile in acest moment pentru viitor, dar am aflat destul de clar, in ultima vreme, ca exista intotdeauna liberul arbitru si ca lucrurile se pot modifica radical, asa ca nu luati aceste termene sau rezultate ca fiind obligatorii.

Pana la incheierea acestui proces, vom experimenta un aflux financiar suficient pentru ca nevoile noastre sa fie acoperite si astfel vom fi linistiti. Banii vor aparea intr-un fel, aproape ca si cum ar avea o minte proprie. Pentru ca rolurile noastre cele vechi s-au incheiat, daca mai incercam sa le continuam (si, cateodata, chiar trebuie sa o facem) ne putem simti ca si cum am fi scurt-circuitati, profund descumpaniti, foarte plictisiti de ele si, in majoritatea cazurilor, simtindu-ne aproape ca si cum ne-am prostitua. S-ar putea sa mai fie o mica apropiere de vechea noastra munca, pentru ca aceasta ne furnizeaza venitul financiar necesar, pana cand vom fi complet pregatiti pentru materializarea noului, dar acest lucru va fi doar temporar.

Imi amintesc cand, cu multi ani in urma, am incercat sa fac sedinte individuale, dupa ce trecusem printr-un salt ascensional, si mi s-a dovedit foarte clar ca de acum urma sa fac sedinte la nivel de masa. Ma simteam scurt-circuitata, blocata si incapabila sa ma aliniez cu adevarat si sa ma desfasor si, prin urmare, a trebuit sa renunt definitiv. Energiile legate de aceste sedinte individuale pareau inchistate si vechi, fara curgere. Ma blocam si era un blocaj foarte dens. Dar, atunci cand mi-am inceput noul rol cu Alertele Energetice, m-am simtit perfect aliniata de fiecare data cand scriam, totul era extraordinar de usor si si ma simteam in elementul meu. Alertele Energetice reprezentau nivelul meu superior.. nivelul spre care evoluasem.

Si acest lucru este valabil pentru multi dintre noi. Am evoluat catre un nou nivel superior, catre o noua realitate si acum trebuie sa intrupam roluri noi. care se potrivesc cu noua noastra pozitie. Orice alt rol ne va face sa ne simtim falsi, ca si cum ne-am preface, nu ne va da nici energie, nici satisfactie, nici bucurie si va aparea ca fiind din alta era, foarte plat si lipsit de viata. Asta se intampla pentru ca nu mai suntem conectati la vechile roluri. Acele roluri s-au incheiat si noi nu mai traim in acel spatiu.

Termenele de desfasurare ale acestui proces pot varia de la o persoana la alta. Unii pot experimenta simptome extreme, in timp ce altii mai putin. Dar, pentru majoritatea dintre noi , a fi concediati de la serviciu ne poate da sentimente de insecuritate, de pierdere a identitatii, sentimentul acut de a te simti pierdut, plutind fara ancora si intrebandu-te cand, offf, cand se vor potoli toate? In aceeasi masura poate fi alarmant si naucitor faptul ca nu esti prea sigur catre ce te indrepti, pentru ca este ceva cu totul diferit.

Dar, odata ce ne hotaram si ne lamurim in privinta a ceea ce dorim sa oferim, si atunci cand re-alinierea cu noile noastre spatii si roluri va fi incheiata, noua energie a noii realitati se va simti, cu adevarat, in mod diferit, cu o usurinta, o gratitudine, o curgere si o stare magica de gratie, pe care le-am dobandit cu adevarat. Aceste sentimente asemanatoare au aparut in trecutul apropiat, ca un prim gest sau impuls care sa ne aminteasca despre cum va fi realitatea noastra cea noua si sa ne serveasca drept ancora si punct de sprijin, la sosirea pe noul taram. Vi le amintiti? Aceste energii erau, pur si simplu, Divine si cat de minunat este ca, in cele din urma, ele vor deveni pentru noi, o obisnuinta.

De pe Newsletter-ul editurii For You
Comentariu publicat de Gabriela Ene pe Septembrie 3, 2009 la 11:37am

Comentariu publicat de Rodica Martinescu pe Septembrie 27, 2009 la 2:16pm
Multumesc de invitatie.

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmariusideea !

 

Membri (89)

 
 
 

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor