altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 18 februarie 2020

“Lansare de carte la Brașov: ”Trilogia Transilvană”, de Miklós Bánf...


Lansare de carte la Brașov: ”Trilogia Transilvană”, de Miklós Bánffy

Posted: 17 Feb 2020 11:25 AM PST

Joi, 27 februarie 2020, ora 17:00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (Bd. Eroilor 29, Brașov), va avea loc lansarea volumelor care alcătuiesc Trilogia Transilvană, de Miklós Bánffy, traducere în limba română de Marius Tabacu. Volumele au fost publicate de Institutul Cultural Român, coeditate de Editura Tracus Arte. Invitați speciali ai evenimentului: Lucian Nastasă-Kovács, Krizbai Bela, vicepresedinte ICR, Kósa András László, Directorul Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București. Gazda evenimentului: Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere – Universitatea Transilvania din Brașov.

Publicată în limba maghiară între 1934 și 1940, Trilogia Transilvană a lui Miklós Bánffy este considerată astăzi una dintre operele de referință ale secolului XX. Romanul a apărut, în ultimele două decenii, în engleză, franceză, spaniolă, germană, italiană și olandeză, fiind primit cu mult entuziasm.

Ediția românească, în traducerea lui Marius Tabacu, include un cuvânt înainte de Marta Petreu și un studiu introductiv și un glosar realizate de Lucian Nastasă-Kovács.

Miklós Bánffy, conte de Losoncz (30 decembrie 1873, Cluj – 5 iunie 1950, Budapesta), scriitor, om politic și grafician maghiar, a fost descendentul unei vechi familii de aristocrați din Ardeal. După studii de drept la universităţile de la Cluj şi Budapesta și un doctorat în drept și ştiinţe administrative, este ales, în 1901, deputat în Parlamentul maghiar. Între 1912 și 1918 a condus Teatrul Naţional şi Opera de Stat de la Budapesta, acordîndu-i, în această calitate, o susținere importantă compozitorului Béla Bartók. Între aprilie 1921 și decembrie 1922 a fost ministru de Externe al Ungariei. În 1926 s-a stabilit la Cluj, primind cetățenia română. Își continuă activitatea pe tărâm cultural ca redactor-șef al revistei Erdélyi Helikon. În 1943 poartă discuții secrete, la București, cu Iuliu Maniu, în vederea unei ieșiri concomitente din război a Ungariei și României, iar în 1944 pledează pentru ruperea de către Ungaria a alianței cu Germania. În septembrie 1944 îl convinge pe Miklós Horthy să accepte evacuarea fără luptă a forțelor armate din Cluj, salvând astfel orașul de la distrugere. Castelul de la Bonţida al familiei Bánffy, cel mai mare complex de edificii în stil baroc din Transilvania, descris drept Versailles-ul ardelean, este jefuit și incendiat de trupele germane în retragere. Expropriat în 1945 și exclus din viața literară în 1946, a părăsit, în 1949, Clujul și s-a alăturat familiei stabilite deja la Budapesta, unde se va stinge în anul următor. Conform propriei dorinţe, rămășițele sale pămîntești au fost aduse în 1976 în cimitirul central Házsongárd din Cluj. Alături de Trilogia transilvană, publicată între 1934 și 1940, opera sa mai cuprinde piese de teatru, între care Legenda soarelui (1906) și Marele senior(1913), nuvele, precum și lucrări de grafică.

Evenimentul face parte din secțiunea UN MUNTE DE CARTE – seria de evenimente ALPIN FILM FESTIVAL dedicată literaturii, realizată in parteneriat cu LIBIRIS..RO.

FaceBook event: https://www.facebook.com/events/2541628629498007/

Website Editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2020/02/17/lansare-de-carte-la-brasov-...

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/x0z1E87z8eU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Teatrul Dramaturgilor Români este un Teatru Deschis Reușitei

Posted: 17 Feb 2020 11:16 AM PST

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, organizează în perioada 18 februarie – 10 martie 2020 proiectul Zilele Artiștilor Independenți! Susținător al actului artistic de calitate, Teatrul Dramaturgilor Români devine spațiul de întâlnire între iubitorii de teatru și cei mai îndrăgiți artiști care activează în zona teatrului independent. Implementat ca parte a programului Teatrul Deschis Reușitei, proiectul Zilele Artiștilor Independenți își propune să diversifice și să înnoiască oferta culturală a Teatrului Dramaturgilor Români, urmărind realizarea unei colaborări durabile între teatrul de stat și teatrul independent.

 

Detalii despre programul spectacolelor din cadrul proiectului Zilele Artiștilor Independenți: www.teatruldramaturgilor.ro

Biletele pot fi rezervate la 0756 021 106, achiziționate pe www.bilet.ro sau la sediul teatrului din Calea Griviței nr. 64-66.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

 

 

MARȚI, 18 februarie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

DOI ȘI UN TULNIK

text & regie Alexandru Unguru

 

 

MIERCURI, 19 februarie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

KÖLN

text & regie Alexandru Unguru

 

 

JOI, 20 februarie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

KA-CHIIING!

text & regie Alexandru Unguru

 

 

SÂMBĂTĂ, 22 februarie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

CADRANUL PLUS PLUS

text & regie Radu Popescu

 

 

DUMINICĂ, 23 februarie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

BĂRBATUL CARE A ÎNȚELES FEMEILE

de Ana Odagiu, regia Felix Crainicu

 

 

MARȚI, 25 februarie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

Răzvan Vasilescu prezintă

LACRIMI ȘI SFINȚI

de Emil Cioran

 

 

JOI, 27 februarie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

ȘASE COMEDII UȘOARE PENTRU OAMENI TRIȘTI

de Ștefan Caraman, regia Alexandru Nagy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUMINICĂ, 1 martie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

MĂRȚIȘOARE CU MUZICĂ ȘI POEZIE

cu Dorel Vișan și Ion Bogdan Ștefănescu

 

 

LUNI, 2 martie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

ASTĂZI MAI BINE NU M-AȘ FI ÎNTÂLNIT CU MINE ÎNSĂMI

după romanul omonim al Hertei Müller

adaptare și interpretare Simona Măicănescu

 

 

MARȚI, 3 martie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

DOI ȘI UN TULNIK

text & regie Alexandru Unguru

 

 

MIERCURI, 4 martie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

KÖLN

text & regie Alexandru Unguru

 

 

JOI, 5 martie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

KA-CHIIING!

text & regie Alexandru Unguru

 

 

SÂMBĂTĂ, 7 martie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

DOMNUL ȘI DOAMNA OVAL

de Theo Herghelegiu, regia Ștefania Maftei

 

 

LUNI, 9 martie

19.00 – Sala Iosif Naghiu

PRIMĂVARĂ CU PARFUM DE FEMEIE

 

 

MARȚI, 10 martie

20.00 – Sala Iosif Naghiu

CINE ARE NEVOIE DE TEATRU?

Dialog între două generații

     Cu Rodica Mandache și Nicoleta Lefter

 

 

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/iHLlR-ySr0E?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cu Costin Popescu, despre comunicarea publică

Posted: 17 Feb 2020 11:13 AM PST

Cercetător, eseist, profesor la Universitatea din Bucureşti, Costin Popescu este unul dintre specialiştii români de vîrf în materie de comunicare publică. Pînă de curînd director al Departamentului de Ştiinţe ale comunicării de la Literele Universităţii bucureştene, Costin Popescu s-a ocupat de-a lungul carierei sale şi de literatură, arhitectură, arte vizuale şi patrimoniu, în orizontul larg al „construirii de imagini”. A predat comunicare publică, teorie a publicităţii şi retorică vizuală şi la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele comunicării a Universităţii din Bucureşti. Are la activ volume, studii, rubrici de articole despre spaţiul public, despre publicitate, despre arhitectură, despre „construirea de imagini”, într-o epocă adeseori caracterizată drept o „competiţie de imagini” sau chiar drept un continuu „război al imaginilor”. La Cafeneaua critică, discuţia cu Costin Popescu va porni – de altfel – de la recenta sa carte Numai ochi. Despre construirea de imagini (Editura Universităţii din Bucureşti, 2019). Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române – MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

 

*

 

Cafeneaua critică

Joi, 20 februarie 2020, orele 19.00-21.30

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti – MNLR

Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe de pe Calea Victoriei şi în spatele UNITER)

Contact: 0731-00.30.22 (Andreea Drăghicescu/ MNLR); 0737-210.978 (Paul Radu/ Cafeneaua critică)

 

________________

 

* Invitaţii „stagiunii” 2019-2020 şi participanţii la discuţii: Bogdan Ghiu, Cristina Popescu Russu, Nicolae Prelipceanu şi, prin mesaje video, Mihai Măniuţiu şi Ovidiu Şandor (despre actualitatea culturală a toamnei 2019) (ediţia a 252-a); Ion Cocora, Ioan Cristescu, Doina Papp, Ludmila Patlanjoglu, Cristina Rusiecki şi Mircea Anghelescu, Iulian Băicuş, Valentin Petculescu, Vasile Tolan (despre dramaturgia românească de Ziua ei) (ediţia a 253-a); Nora Iuga, Tiberiu Almosnino, Nicolae Prelipceanu (evocare George Almosnino) (ediţia a 254-a); Liviu Franga şi Theodor Georgescu, Tudor Dinu, Anabella Niculescu-Gorpin, Valentin Ajder (De la Aristofan la rescrierea teatrală) (ediţia a 255-a); Dana şi Stephane Maitec, Irina Ungureanu şi Iulian Băicuş, Magda Cârneci, Matei Stîrcea-Crăciun, Rodica Petre (despre expoziţia Maitec de la MNAR) (ediţia a 256-a); Mircea Cărtărescu şi Iulian Băicuş, Andrei Dîrlău, Anca Dumitrescu, Radu Petrescu-Muscel (ediţia a 257-a); Gabriel Andreescu, Andrei Ursu şi Mircea Anghelescu, Iulian Băicuş, Radu Filipescu, Bogdan Murgescu, Mircea Regneală (despre Revoluţia din 1989) (ediţia a 258-a); Nora Iuga, Anca Boeriu, Mircea Florian, Dragoş Andriana (aniversări şi memento 1989) (ediţia a 259-a); Tudor Octavian şi Iulian Băicuş, Marian Bălosu, Stelian Nistor, Mircea Regneală (Tudor Octavian – 80) (ediţia a 260-a); Sorin Antohi, Bogdan Ştefănescu, Mircea Zamfir şi Gabriel Andreescu, Mircea Naidin, Florina Nicolae, Ştefan Nicolae (Europa după Brexit) (ediţia a 261-a).

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zBMoZvbaM8M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

AFCN are un nou Consiliu

Posted: 17 Feb 2020 06:00 AM PST

Administrația Fondului Cultural Național anunță printr-un comunicat de presă componența Consiliului. Vă prezentăm textul integral al comunicatului.

”Domnul Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, a desemnat prin ordinul emis în 11 februarie 2020, componența Consiliului Administrației Fondului Cultural Național care va activa în perioada 2020 – 2021. 

Conform legii Consiliul este compus din 11 membri cu drept de vot, 4 reprezentanți instituționali și 7 numiți pe baza propunerilor formulate de instituțiile culturale și organizaţiile neguvernamentale din domeniul culturii. Din Consiliul AFCN fac parte pentru următorii doi ani:

  • reprezentanți ai Ministerului Culturii:

Bogdan Trîmbaciu – director Unitatea de Management a Proiectului – UMP, din cadrul Ministerului Culturii

Valentin Savu – consilier al ministrului culturii

  • reprezentant al Institutului Cultural Român:

Andrei Novac – director al Direcției Centrul Cărții din cadrul Institutului Cultural Român, membru în Consiliul AFCN din 2019.

  • reprezentantă a Departamentului pentru Relații Interetnice:

Hajnalka Kerekes – consilieră la Direcția Cultură Scrisă și Creație Contemporană, Serviciul Artele Spectacolului și Cinematografie, în cadrul Ministerului Culturii, membră în consiliul AFCN între 2010-2014 și 2018-2019.

  • reprezentanți ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul culturii:

Grigore Arsene – președinte al Asociației Editorilor din România, a fost membru în consiliul AFCN 2018-2019.

Horea Avram – istoric de artă, curator independent, manager cultural, cadru universitar la Departamentul de Cinematografie şi Media, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Laurențiu Constantin – este manager cultural, directorul Festivalului de Muzică Veche București, a fost membru în consiliul AFCN 2018-2019.

Aura Corbeanu – prof. univ. dr. vicepreşedinte executiv al UNITER – Uniunea Teatrală din România, membră în consiliul AFCN 2018-2019.

Cristian Mitrofan  manager al Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Municipiul Curtea de Argeş.

Alexandru Vasile Oprean – este specialist pe comunicare și relații externe la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Iulia Popovici – jurnalist și activist cultural, curator, redactor al săptămânalului „Observator cultural”.

 

Consiliul Administraţiei Fondului Cultural Național are ca atribuţii principale stabilirea strategiei şi priorităţilor de finanţare ale Fondului Cultural Naţional și desemnarea membrilor comisiilor de evaluare şi selecţie a proiectelor înscrise în cadrul sesiunilor de finanțare.

Membrii Consiliului se vor întâlni vineri, 21 februarie 2020, cu operatorii culturali în cadrul unei sesiuni de consultare organizate la muzeul Național al Satului „D. Gusti” între orele 16:00 – 18:00.

Întâlnirea vizează discutarea ariilor și a priorităților de finanțare pentru următoarea sesiune de finanțare a proiectelor culturale ce va fi lansată, conform calendarului anunțat, la 1 martie 2020. ”

 

 

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/vZsLxZE4NgI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Echipa de robotică AutoVortex a obținut locul 1 la Campionatul Inte...

Posted: 17 Feb 2020 12:09 AM PST

Încă o performanță internațională obținută de o echipă membră a programului de robotică implementat în țara noastră de Asociația „Nație Prin Educație”, BRD FIRST Tech Challenge Romania! Echipa de robotică AutoVortex a obținut locul 1 și medalia de aur la cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Federația Rusă – FIRST Russia Robotics Championship. Echipa AutoVortex s-a calificat la acest eveniment în urma jucării finalei de la Campionatul Regional de Robotică din St. Petersburg din decembrie 2019.

Echipa a fost formată din 7 elevi de la 3 licee din București: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu – Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru și Ștefan Roșca; Colegiul Național Sf. Sava – Dunuta Andrei și Colegiul Național Ion Neculce – Vasile Theodor. Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuț Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Cei doi roboți ai României, construiți și programați în Java de elevi, au jucat toate meciurile de calificare cu brio și în finală au format alianța care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe rusești. Finala a fost câștigată de Alianța României AutoVortex, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.

De asemenea, Echipa AutoVortex a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios și avansat din punct de vedere tehnic.

În urma câștigării locului 1, echipa AutoVortex a fost invitată să reprezinte țara noastră la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume.

„Acest rezultat confirmă statutul de lider internațional al echipei de robotică AutoVortex și adaugă un nou trofeu de locul 1 la palmaresul de 6 victorii consecutive în Rusia și peste tot în jurul lumii: Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franța și Cehia”, declară mentorul Ionuț Panea.

AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la București în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc între 20 și 22 martie la Sala Polivalentă.

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kLIPIlwp9R0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Dansezi cu Jean Gavril la Doors Club

Posted: 16 Feb 2020 11:07 PM PST

Jean Gavril este artistul ale cărui piese cuceresc cu success inimile acelora mai non-conformiști dintre melomani. Sentimentele nefiltrate și libertatea de spirit absolută transcend din muzica lui, fapt ce trezește o reminiscență a Woddstock-ului, și acea subtilă aluzie către muzica pop și funk-ul anilor ‘60.

Chitara o stăpânește de la o vârstă fragedă, înzestrarea lui ca muzician avându-și rădăcinile încă din liceu, când susținea concerte în localurile din Constanța, orașul natal.

Primele hit-uri, “Totul sau nimic”, “Tocuri” și “Fată, bea cu mine” i-au adus în scurt timp o notorietate solidă, numărul de fani mărindu-se pe măsură ce artistul se dezvoltă, astfel că piesa lui “Oh, Ramona” devine soundtrack-ul oficial al filmului cu același nume, plasându-l pe Jean Gavril pe scena muzicii internaționale.

Mereu pe un curs de dezvoltare, ar fi greu să clasăm muzica lui Jean Gavril între niște linii specifice ale unui gen sau altul, fapt ce îi evidențiază spiritul artistic cameleonic. Pentru Jean, nu e niciodată despre a se conforma în trenduri, ci despre a trăi viața la cel mai complex nivel, așa cum vine ea. “Din punct de vedere artistic, știu că am niște lucruri de spus și de făcut. Rămân sincer muzicii mele, sentimentelor mele și voi experimenta mereu viața în aces mod, aici țintesc mereu. Ca om, sunt conștient că sunt la fel ca toți oamenii. Atunci, de ce să mă tem și ascund în spatele a ceva la care toți tânjim? ”

Vineri, 21 februarie, ora 21.00
Doors Club Constanta, Str. Traian, nr 68A

Prețul unui bilet: 30 de lei. Biletele s-au pus în vânzare la sediul clubului. Info: 0763 661 622.

Număr de vizualizări :16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/GPk2WWi4rIY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Sarmale cu dragoste” la Doors Club

Posted: 16 Feb 2020 11:02 PM PST

Joi, 20 februarie 2020, ești așteptat la teatru, la Doors Club.

”Pentru că românii au o vorbă: „Iubirea trece prin stomac”, ne-am gândit să vă oferim „SARMALE CU DRAGOSTE”, o comedie spumoasă cu Victoria Dicu și Nicodim Ungureanu.

„SARMALE CU DRAGOSTE” este un amestec de iubire, tandrețe, și… picanterie, învelite în foi suculente de umor și bună dispoziție, o comedie romantică, în care iubirea se poate bucura de happy end și ține până la adânci bătrâneți.

Un spectacol cu un el și o ea, trecuți de prima tinerețe, cei doi ajung să se cunoască în sala de așteptare a unui cardiolog. Pe lângă boala de inimă, îi unește pasiunea pentru fumat, cafea, dar, mai ales, pentru sarmale…

Durată: 1h 20 min
Preț bilet: 35 de lei
Biletele se pun în vânzare luni, 17 februarie, la sediul clubului, Str. Traian, nr. 68A. Program vânzări bilete: de luni până vineri, de la 12.00 la 20.00.

Info: 0763661622.”- anunță Doors Club.

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor