altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Maria Guleghina cântă în premiera noii producţii cu opera Turandot la Opera bucureşteană
Bookmark and Share
Soprana Maria Guleghina interpretează joi, 13 februarie 2020, rolul titular din opera Turandot de Giacomo Puccini, în cadrul unei noi producţii puse în scenă de regizorul Mario de Carlo la Opera Naţională din Bucureşti. Parteneri de scenă ai renumitei soprane sunt tenorul Daniel Magdal - care interpretează rolul Calaf, soprana Irina Iordăchescu - în partitura lui Liù, tenorul Valentin Racoveanu în Altoum şi basul sârb Dragoljub Bajic - care va fi Timur. În rolurile
Ping, Pang şi Pong îi puteţi urmări pe basul Dan Indricău şi, respectiv, pe tenorii Liviu Indricău şi Andrei Lazăr. Soliştii evoluează în compania Orchestrei, a Corului, a Ansamblului de Balet și a Corului de Copii ale Operei Naționale bucureştene. Corul este pregătit de Daniel Jinga, Corul de copii de Smaranda Morgovan, iar coregrafia este realizată de Corina Dumitrescu. Spectacolul este condus de dirijorul Tiberiu Soare şi începe la ora 18.30.
Turandot va fi reluat, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în serile de 14 şi 16 februarie, precum şi în 4 martie, 22 aprilie, 10 mai şi 10 iunie, cu distribuţii diverse.
Spectacolul din 13 februarie este singurul în care poate fi ascultată soprana Maria Guleghina, care a fost invitată de Opera bucureşteană să susţină şi un concert, derulat în 8 februarie.

 
Recital de pian susţinut de Ştefan Lovin la Palatul Suţu
Bookmark and Share

Pianistul Ştefan Lovin susţine astăzi, 12 februarie 2020, un recital în cadrul Stagiunii "Iosif Sava" a Fundaţiei ACCUMM. În program sunt înscrise Studii op. 42 şi op. 12 de Alexander Skriabin, Preludiile op. 23 nr. 5 în sol minor, op. 3 nr. 2 în so diez minor şi Studii-tablou de Serghei Rahmaninov, precum şi două Studii din creaţia lui Frederic Chopin: op. 25 nr. 7 în do diez minor şi op. 10 nr. 12 în do minor. Recitalul are loc la Palatul Suţu din Bucureşti, de la ora 19.00. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ştefan Lovin este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la secţiile de pedagogie muzicală şi pian. Pianist de jazz, interpret de muzică clasică și compozitor, Ștefan Lovin s-a făcut remarcat ca muzician începând cu Festivalul de jazz de la Sibiu, 2005. Au urmat Festivalul de jazz de la București din același an, EUROPAfest edițiile 2006 (în cadrul galei de la Ateneul Român) și 2016 (Teatrelli - în duet cu Stefano Latteri - Italia), Festivalul de muzică contemporană ediția 2008, proiectul solistic Reimagining Bach și multe altele. Este angrenat în multe recitaluri solo, activând în duete pian - percuție și proiecte de jazz modern cu dans contemporan. În calitate de profesor de pian a obținut numeroase premii și distincții cu elevii săi, la concursuri de profil.


 
Preselecţia pentru Euroradio Jazz Competition are loc în 13 februarie
Bookmark and Share
Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București vă invită la un concert-eveniment inedit: preselecția națională pentru Euroradio Jazz Competition, ediția 2020. În urma înscrierilor online au fost selectate trei formații, din care juriul, alcătuit din jurnaliști Radio România Muzical și profesori ai Universității Naționale de Muzică din București, o vor selecta pe cea care va reprezenta România la Euroradio Jazz Competition, cel mai important concurs de jazz destinat tinerilor muzicieni, derulat sub emblema Uniunii Europene de Radio. Preselecția este organizată sub forma unui concert cu public ce va avea loc joi, 13 februarie 2020, de la ora 18.00, în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București. Accesul publicului este liber, însă nu este permis după ora 18.00.
13 februarie este Ziua internațională a radioului, un motiv în plus de a sărbători alături de Radio România Muzical, care asigură înregistrarea preselecției, materialele audio rezultate urmând să reprezinte formația selectată de juriu în prima etapă a concursului internațional.
Pe scenă vor evolua formațiile 7th Sense, Enzo Trio și Sorin Zlat Trio.
Ansamblul 7th Sense este format din Sergiu Bivol - trompetă, Lucas Cotreras - chitară, Sergiu Chirileasa - pian, Laura Benedek - bas și Anton Gabriel Matei - tobe. Enzo Trio este alcătuit din pianistul Vicenzo Deacu, contrabasistul Marin Alexandru și percuționistul Anton Gabriel Matei. Sorin Zlat Trio îi are în componență pe Sorin Zlat - pian, Michael Acker - contrabas și pe Iulian Nicolau - baterie.
Fiecare dintre cele trei ansambluri prezintă un program liber, de aproximativ 40 minute.
 
Valentin Răduţiu susţine un recital la Bucureşti în 4 martie
Bookmark and Share
Violoncelistul Valentin Răduțiu susține miercuri, 4 martie, un recital la București, în cadrul proiectului "Moștenitorii României muzicale". Muzicianul german de origine română va cânta în compania pianistului suedez Per Rundberg, un vechi colaborator al său, împreună cu care a înregistrat mai multe discuri; printre ele se numără și cel cu integrala opusurilor pentru violoncel și pian de George Enescu. pe afișul recitalului sunt înscrise Sonata op. 19 în sol minor de Serghei Rahmaninov, Variațiuni de Bohuslav Martinu pe o temă de Rossini și o transcripție după liedul "Languir me fais" din ciclul celor "Șapte cântece pe versuri de Clément Marot" de George Enescu. Recitalul are loc la Sala Radio începând cu ora 19.00. și este organizat de Radio România Muzical și de Rotary Club Pipera. La finalul evenimentului Valentin Răduțiu va oferi autografe pe albumul "Vara magică", apărut la finalul anului trecut la Editura Casa Radio. Discul cuprinde și Concertul op. 104 de Antonin Dvorak, cântat de violoncelist împreună cu Orchestra Națională Simfonică a României dirijată de Cristian Măcelaru într-un concert susținut la Ateneul Român în august 2018.
Biletele pentru recitalul din 4 martie 2020 sunt disponibile în rețeaua www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la casa de bilete a Sălii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64. Abonamentele pentru stagiunea muzicală de la Sala Radio nu sunt valabile.
 
Luminiţa Petre este solista şi dirijoarea concertului susţinut de Orchestra de Cameră Radio
Bookmark and Share

Orchestra de Cameră Radio o are invitată astăzi, 12 februarie 2020, pe Luminiţa Petre, care va evolua în dublă ipostază: de violonistă şi dirijoare. Seara muzicală se deschide cu un opus din creaţia compozitoarei italiene de secol XVIII Laura Lombardini Sirmen - Concertul pentru vioară şi orchestră op. 3 nr. 6. Publicul prezenta la Sala Radio mai poate asculta şi Rondo D. 438 în la major pentru vioară şi orchestră de coarde de Franz Schubert şi Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul începe la ora 19.00 şi poate fi ascultat şi în transmisiune directă la Radio România Muzical.

Luminitza Petre este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat la clasa profesorilor Valeriu Rogacev şi Cornelia Bronzetti. A urmat cursuri de măiestrie cu Ştefan Gheorghiu, Valery Gradow şi Zachar Bron - la Mannheim şi Viena. Este laureată a Concursurilor Internaţionale "Tibor Varga" Sion - Elveţia, "Rodolfo Lipizer" Gorizia - Italia şi a Concursurilor Naţionale "Dinu Lipatti" Craiova, "Sonata a 3-a de George Enescu" Oradea, "Premiul Criticilor Muzicali" Bucureşti. Practica îndelungată în funcţia de concert-maestru la Orchestra de Stat Stuttgart şi deopotrivă la Academia Internaţională Bach şi la Orchestra de Cameră din Heilbronn, a avantajat startul în cariera ei dirijorală. Luminitza Petre a studiat şi a absolvit cu succes cursuri de măiestrie la clasa de dirijat a mentorilor Prof. Jorma Panula la Royal Academy Stockholm şi Helsinki, Sir Colin Matters la Royal Academy Londra, Salvatore Masconde la Viena. Impulsuri artistice a primit de la Gennady Roshdestvensky (Moscova), Michael Schönwand (Copenhaga), Manfred Honeck (Stuttgart) şi Leopold Hager (Viena). A dirijat repertoriu simfonic cu Orchestrele Filarmonice din Nürnberg, Vogtland, Moscova, Oradea, Timişoara, Ploieşti, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti. La Stuttgart si Heidelberg a condus concerte cu "Camerata Enescu", la Staatsorchester Stuttgart a dirijat în stagiunea camerala, iar la Opera din Brasov a dirijat opera mozartiană "Cosi fan tutte". Luminitza Petre cântă pe o vioaro Matteo Gofriller, manufacturată la Veneţia în anul 1690.


 
Calendarul muzical al zilei - 12 februarie 2020
Bookmark and Share

  • Acum 30 de ani s-a născut compozitorul ceh Jan Ladislav Dussek (12 februarie 1760 - 20 martie 1812)
  • Comemorăm 126 de ani de la moartea dirijorului german Hans von Büllow (8 ianuarie 1830 - 12 februarie 1894) şi 124 de ani de la cea a compozitorului francez Ambroise Thomas (5 august 1811 - 12 februarie 1896)
  • 121 ani se împlinesc de la venirea pe lume a sopranei române Ana Rozsa Vasiliu (12 februarie 1899 - 8 aprilie 1987)
  • Comemorarea compozitorului francez Emile Waldteufel - 105 ani (9 decembrie 1837 - 12 februarie 1915)
  • Aniversarea regizorului italian de operă şi film Franco Zeffirelli - 97 ani (1923)
  • A avut loc prima audiţie a piesei Rhapsodie in blue de G.Gershwin - 96 ani (1924)
  • În anul 1930 s-a născut organistul austriac Herbert Tachezi - 90 ani (d.9 decembrie 2016)
  • Comemorarea compozitorului francez Henri Duparc - 87 ani (21 ianuarie 1848 - 12 februarie 1933)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Rigoletto în programul de astăzi al Operei Naţionale Române din Cluj Napoca
Bookmark and Share
La Opera Naţională Română din Cluj-Napoca puteţi urmări astăzi, 12 februarie 2020, spectacolul cu opera "Rigoletto" de Giuseppe Verdi. Rolul titular este interpretat de baritonul Florin Estefan, "Ducele de Mantua" de tenorul Ovidiu Purcel, iar în "Gilda" publicul o va asculta pe soprana Diana Alexe. Împreună cu ei vor evolua mezzo-soprana Iulia Merca - în "Maddalena" şi basul Simonfi Sandor în "Sparafucile". Din distribuţia spectacolului mai fac parte Corneliu Huţanu, Bogdan Nistor, Liliana Neciu, Sebastian Balaj şi Oana Trîmbițaș. Regia artistică şi scenografia sunt realizate de Emil Strugaru. Participă Orchestra şi Corul de bărbaţi ale Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Dirijează David Crescenzi. Spectacolul începe la ora 18.30.
 

Actualitatea internaţională

Christian Badea dirijează opera Carmen la Opera din Sydney
Bookmark and Share
Dirijorul Christian Badea conduce astăzi, 12 februarie 2020, spectacolul cu opera "Carmen" de George Bizet, la Opera din Sydney, în Australia. Producţia este realizată în regia lui John Bell, iar rolul titular este interpretat astăzi de mezzo-soprana Veronica Simeoni, urmând ca în luna martie 2020 "Carmen" să fie cântată şi jucată de mezzo-soprana Carmen Topciu. În 12 februarie rolul "Don José" îi revine tenorului Yonghoon Lee, iar "Escamillo" este cântat de baritonul Łukasz Golinski. Partitura "Micaëlei" este interpretată astăzi de soprana Claudia Pavone, iar din 24 februarie de soprana Simona Mihai. Artiştii cântă în compania Orchestrei Opera Australia. Christian Badea conduce toate spectacolele cu "Carmen" susţinute până în data de 22 februarie 2020 la Opera din Sydney.

 
Angela Gheorghiu şi Teodor Ilincăi - pe scena Semperoper din Dresda
Bookmark and Share
Soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Teodor Ilincăi cântă astăzi, 12 februarie 2020, pe scena Semperoper din Dresda în spectacolul cu opera "Tosca" de Giacomo Puccini. Angela Gheorghiu interpretează rolul titular, iar Teodor Ilincăi este "Mario Cavaradossi". Partener de scenă al celor doi artişti români este, în această producţie regizată de Johannes Schaaf, baritonul rus Alexey Markov, care dă viaţă rolului "Scarpia". Din distribuţie mai fac parte bas-baritonul Martin-Jan Nijhof - în "Angelotti" şi tenorul Timothy Oliver - în "Spoletta". Participă Corul, Corul de copii şi Orchestra Operei din Dresda. Dirijează Giampaolo Bisanti. Spectacolul va fi reluat, cu aceeaşi distribuţie, în serile de 15, 23 şi 28 februarie 2020.
 


Vizualizări: 186

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor