altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Lacul Lebedelor' la Opera din București
Bookmark and Share
La Opera Națională din București are loc astăzi, 1 februarie, o reprezentație a spectacolului de balet 'Lacul Lebedelor' de Piotr Ilici Ceaikovski. De la ora 18:30, pe scenă vor urca balerinii Rin Okuno în dublu rol - 'Odette' și 'Odile', Robert Enache este 'Siegfried', Mihaela Soare - 'Regina', iar Bogdan Cănilă este 'Deirfgeis'. Dirijorul serii este Iurie Florea, regia și coregrafia au fost gândite de Gheorghe Iancu, iar scenografia a fost semnată de Luisa Spinatelli. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 22 martie.
 
Spectacolele zilei la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
La Opera Comică pentru Copii, primul spectacol al zilei are loc de la ora 10, în Sala Mozart. Sub titlul 'Carnavalul animalelor', spectacolul a fost inspirat de creația lui Camille Saint-Saëns, iar regia îi aparține Elenei Morar.
Începând cu ora 11, la Sala UnderGrant a Operei Comice pentru Copii are loc o reprezentație a spectacolului de balet 'Fata babei și fata moșului', o adaptare după povestea lui Ion Creangă, semnată de coregraful Mihai Babușka. Spectacolul este reluat de la ora 16, în aceeași sală.
De la ora 17, la Sala Mare a instituției, mici melomani pot urmări musicalul 'Peter Pan'. Muzica spectacolului a fost semnată de Laurențiu Profeta, iar libretul a fost realizat de Eugen Rotaru.
 
Calendarul muzical al zilei - 1 februarie 2020
Bookmark and Share

  • Acum 330 de ani s-a născut compozitorul italian Francesco Maria Veracini (1 februarie 1690 - 31 octombrie 1768)
  • În anul 1893 a avut loc premiera operei Manon Lescaut de G. Puccini - 127 ani, iar 3 ani mai târziu premiera operei Boema de G. Puccini - 124 ani (1896)
  • 1922 este anul naşterii sopranei italiene Renata Tebaldi - 98 ani (d.19 decembrie 2004)
  • S-a născut pianistul maghiar Jenö Jandó - 68 ani (1952)
  • Aniversarea violoncelistei Anca Vartolomei - 65 ani (1955)
  • Comemorăm 13 ani de la moartea compozitorului italian Gian Carlo Menotti (7 iulie 1911 - 1 februarie 2007) şi 5 ani de la cea a pianistului Aldo Ciccolini (15 august 1925 - 1 februarie 2015)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Continuă turneul 'Power Vibes'
Bookmark and Share
Astăzi, 1 februarie, turneul național 'Power Vibes' susținut de Alexandru Anastasiu și ansamblul 'Icon Arts' ajunge la Tecuci. Începând cu opra 18, muzicienii vor urca pe scena Ateneului din oraș pentru a oferi publicului lucrări semnate de Chick Corea, Vadim Neselovskyi, Emmanuel Séjourné, Michael Burritt sau Alexandru Anastasiu, printre alții. Următorul concert în cadrul turneului național 'Power Vibes' are loc mâine, 2 februarie, la Filarmonica 'Paul Constantinescu' din Ploiești.
 
'Nunta lui Figaro' la Opera din Brașov
Bookmark and Share
'Nunta lui Figaro' deschide astăzi, 1 februarie, 'Luna Mozart' la Opera din Brașov. Începând cu ora 18:30, pe scena instituției vor urca baritonul Adrian Mărcan în 'Contele Almaviva', soprana Anda Pop este 'Contesa', soprana Lăcrămioara Schuller va fi 'Susanna', iar baritonul Lorand Cristian aduce la viață rolul Figaro. Regia spectacolului a fost semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele au fost realizate de Rodica Garștea. 'Luna Mozart' continuă în data de 8 februarie, cu o reprezentație a operei 'Flautul fermecat'.
 
'Micuța Dorothy' la Opera din Timișoara
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Timișoara oferă astăzi, 1 februarie, spectacolul 'Micuța Dorothy' de Marius Țeicu. În distribuție îi regăsim pe basul Gelu Dobrea în triplu rol - 'Povestitorul', 'Vrăjitorul din Oz' și 'Paznicul', alături de soprana Cristina Vlaicu în rolul principal; distribuția este completată de actorul Alexandru Pîntea - 'Omul de paie' și baritonul Camil Mara - 'Omul de tinichea'. Regia artistică și decorurile au fost realizate de Ștefan Munteanu, iar costumele au fost gândite de Ana Maria Munteanu. Spectacolul începe la ora 11.
 
'Cavalleria rusticana' și 'Paiațe' la Teatrul 'Oleg Danovski' din Constanța
Bookmark and Share
Dipticul format din operele „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni și „Paiațe” de Ruggiero Leoncavallo poate fi urmărit astăzi, 1 februarie, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. În distribuția primului spectacol îi regăsim pe soprana Stela Sîrbu - „Santuzza” și tenorul Răzvan Săraru - „Turiddu”, iar în distribuția spectacolului secund sunt anunțați soprana Akiko Hayakawa - „Nedda” și tenorul Daniel Magdal - „Canio”. Dirijorul serii este Koichi Inoue, iar regia a fost semnată de Sandra Răsvana-Cernat.
 

Actualitatea internaţională

Serghei Khachatryan - cel mai bun tanar muzician al lumii
Bookmark and Share
Violonistul armean Serghei Khachatryan a fost recunoscut drept cel mai bun tânăr muzician al lumii, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Viena, pe 18 ianuarie. Juriul care a hotărât acordarea acestui titlu a fost condus de directorul artistic al Festivalului de la Lucerna, Michael Haefliger. Totodată, Serghei Khachatryan a primit din partea Credit Swiss Bank și un premiu în valoare de 75.000 de franci elvețieni, o sumă semnificativă pentru lumea muzicală internațională. Primirea acestui titlu se traduce și în participarea violonistului la concertul susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena, sub conducerea lui Gustavo Dudamel, pe 13 septembrie. Născut la Erevan, Serghei Khachatryan a obținut Premiul I la Concursul Internațional Jean Sibelius de la Helsinki în anul 2000, devenind cel mai tânăr câștigător din istoria competiției. În 2005, obținea Premiul I la Concursul Regina Elisabeta de la Bruxelles. A apărut ca solist alături de Filarmonica din Berlin, Orchestra Națională a Franței, Concertgebouw din Amsterdam, Filarmonica din Londra, Tonhalle din Zurich și alte ansambluri de prestigiu. Radio România Muzical a difuzat un amplu interviu realizat de Ștefan Costache cu violonistul armean în luna octombrie 2019, în cadrul Poveștilor de succes ale muzicii, pe care le puteți reasculta accesând arhiva emisiunii de pe site-ul romaniamuzical.ro.
 
Pianista Maria Joao Pires - decorata de Presedintele Portugaliei
Bookmark and Share
Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa a acordat, sâmbătă, 25 ianuarie, pianistei Maria Joo Pires Marea Cruce a Ordinului Prințului Don Henrique. Ceremonia a avut loc după un recital susținut de artistă în fața reprezentanților Corpului Diplomatic acreditat în Portugalia, la Palatul Național Ajuda din Lisabona. Este un exemplu de excelență în Portugalia și totodată un exemplu de excelență a Portugaliei în lume. Prin urmare, este firesc și corect ca în fața lumii s-o decorez așa cum merită pentru reprezentarea Portugaliei și a excelenței portugheze, a afirmat șeful statului, înainte de a-i înmâna decorația.
 
Oda bucuriei, imnul UE - pe primul loc in topul I-tunes Marea Britanie
Bookmark and Share
n ciuda faptului c Marea Britanie a prsit n mod oficial Uniunea European pe 31 ianuarie, pe locul I n topul pieselor descrcate de pe platforma Itunes Marea Britanie este chiar Imnul Uniunii Europene, adic Oda bucuriei de L.van Beethoven, n versiunea violonistului olandez Andr Rieu i a Orchestrei Johann Strauss. Conform classicfm.com, este modalitatea prin care susintorii rmnerii Marii Britanii n coaliia european i fac cunoscut punctul de vedere.
 
Christian Sandu dirijează 'Lacul Lebedelor' la Teatrul 'Colon' din Bogotá
Bookmark and Share
La Teatrul 'Colon' din Bogotá, Christian Sandu dirijează Orchestra Simfonică Națională a Columbiei, în cadrul unei reprezentații a baletului 'Lacul Lebedelor' de Piotr Ilici Ceaikovski. Soliștii acestei reprezentații sunt Nika Tskhvitariia în dublu rol 'Odette/Odile' și Iván Sitnikov - 'Siegfried'. Seria de reprezentații a început joi, 30 ianuarie și se încheie mâine, 2 februarie. Pe scena instituției columbiene vor urca 30 de absolvenți ai Academiei de Balet 'Vaganova' din Sankt Petersburg, o premieră pentru Teatrul 'Colon' din Bogotá.
 

Vizualizări: 19

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor