altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 28 septembrie 2019

“„O lume, două lumi”, de Monica Săvulescu Voudouri” plus 9 more


„O lume, două lumi”, de Monica Săvulescu Voudouri

Posted: 27 Sep 2019 09:24 AM PDT

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul „O lume, două lumi”, de Monica Săvulescu Voudouri.

„Târgul de cai se întindea pe-o porţiune de vreo câteva sute de metri sub brădet, după târgul de vite. Lume multă, praf, mugete, nechezări, mirosuri înţepă-toare. De balegă. De palincă. Şi de ace de pin. Veiza, îmbrăcat în halat, aşa cum umbla prin spital. Şi cum străbătea vinerea satul. Era ziua de piaţă. Şi el umbla să-şi caute pacienţii. În halat, ca să-l recunoască şi ei de la distanţă. Dădea consultaţii postoperatorii. „Mă, te mai doare vătămătura?”, „Tu, muiere, tot aşa sângerezi?”, „Mai iei dumneata, taică, leacurile alea de ţi le-am dat?” Sau îi consulta pe alţii din mers. Şi-i chema la spital cu glas mare. „Ia nu mai staţi cu bolile pe voi, să muriţi de-a-n picioarelea. Că acuma spitalul e gratis.”

[…] La târgul de cai din acea vineri, băiatul era cu ţiganul mare, cu Muiko. Unchi-su, tinichigiul. Fratele maică-sii. Cel mic să fi avut vreo cinci, şase ani. Tot aşa făcea şi-atunci cu ochiul şi arunca din când în când câte un râs scurt. Cu toată gura. După care strângea imediat buzele şi parcă se mira el însuşi de ce l-a apucat. Îşi schimba dinţii la vremea aceea. Era ştirb în părţi, doar cei doi din faţă mari se proţăpeau ca nişte lopeţi, aşa cum au toţi copiii. Creştea slăbuţ şi înalt de statură. Şi purta deja pălăria rotundă şi neagră, de gabor. Veiza s-a oprit şi-a vorbit cu Muiko.
― Şi maică-sa?
― A plecat cu unul din Rovinari. Un român. Munceşte în mină. L-am văzut doar o dată. Bărbat ursuz, numai sprâncene îmbinate. Cred că din când în când chiar ridică mâna asupra ei. O mai altoieşte, să-şi bage minţile în cap. Dar ea zice c-o duce bine. Băiatul rămâne la noi.” (fragment din volum)

 

Monica Săvulescu Voudouri a absolvit Facultatea de Filozofie la Universitatea din București. A emigrat în 1985. Trăiește în Olanda și în Grecia. Înainte de emigrare, a publicat câteva volume de proză la editurile Cartea Românească și Albatros. Până în 1985 a lucrat în teatru. În emigrație s-a reprofilat, devenind specialist în sociologia emigrației, senior researcher în diferite institute internaționale de cercetare. Scrie roman, eseu, poezie, dramaturgie, studii de sociologie. A obținut câteva premii literare în Olanda și România. Publică în România și în alte câteva țări. La Tracus Arte i-au apărut în ultimii ani cărți de proză, poezie și publicistică. Este președinta Societății Culturale Balkania Contemporană și regizor la Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora, Atena.

 

Website Editura Tracus Arte

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/m_sBpj40pUA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Începe cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de DUO ”Su...

Posted: 27 Sep 2019 09:16 AM PDT

În perioada 27 septembrie  – 6 octombrie 2019, se va desfășura la București, cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi, un eveniment artistic care pune în valoare DUO-ul pianistic și care, anul acesta, comemorează 90 de ani de la nașterea reputatului artist şi pedagog român al cărui nume îl poartă. Anul acesta au trecut de preselecția juriului 54 de muzicieni, dintr-un total de 108 înscriși, provenind din 15 țări: Austria, Canada, Cehia, China, Franța, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina și România. Ampla participare internațională confirmă interesul pentru acest tip de competiție muzicală, destul de rar întâlnită. Ediția din acest an a Concursului este organizată pentru trei categorii de tip duo: pian la patru mâini, două piane și categoria Duo Hobby. Concursul Internațional de Duo Suzana Szörenyi, organizat de Asociația MAJURA CHRIST, oferă interpreților dedicați acestui gen interpretativ scena ideală de afirmare, atât profesioniștilor în domeniu, cât și amatorilor. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Ediția 2019 a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi continuă promovarea muzicii românești, prin solicitarea unui repertoriu impus în care se regăsesc ,,Variațiunile pentru două piane pe o temă originală, op. 5” de George Enescu și ,,Efectus Papilio” de Sebastian Androne-Nakanishi – lucrare premiată la Concursul Național de Compoziție MAJURA 2018.

 

Etapa I a categoriilor de duo ,,Pian la patru mâini” și ,,Două piane” va avea loc în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București în zilele de 28 si 29 septembrie, între orele 14:00 – 19:30. Semifinala competiției se va derula în zilele de 1 și 2 octombrie la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, în intervalul orar 14:00 – 19:00. Finala Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, se va desfășura în 4 și 5 octombrie cu începere de la ora 16:00.

Etapa unică a secțiunii Duo Hobby – amatori și mixt va avea loc în 3 octombrie în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București, începând cu ora 17:00

 

Ediția cu numărul trei a concursului marchează celebrarea a 90 de ani de la nașterea regretatei pianiste Suzana Szörenyi, una dintre cele mai active și impunătoare personalități pedagogice ale Universității Naționale de Muzică București. Iată de ce, la această ediție comemorativă, juriile vor fi alcătuite în majoritate din discipoli ai Maestrei, care de-a lungul timpului s-au apropiat cu precădere de formula camerală a duo-ului pianistic și vocal-instrumental.

 

Concertul laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 6 octombrie, ora 19:00 în Sala Auditorium a Muzelui Național de Artă al României.

 

Intrarea este gratuită pentru cei care doresc să asiste la oricare dintre etapele și categoriile concursului. 

 

Concursul Internațional de DUO Suzana Szörenyi – ediţia a III-a 2019 este unul dintre proiectele dezvoltate până în prezent de Asociația Majura Christ și reunite pe platforma MAJURA MUSIC PROJECTS, alături de MAJURA DUO FESTIVAL, Concursul Național de Compoziție MAJURA și MAJURA MASTERCLASS. Mai multe detalii despre activitățile asociației pe www.majura.ro

 

Organizator: Asociația Majura Christ

 

Parteneri: 

 

Muzeul Național de Artă al României, Universitatea Națională de Muzică București,Radio România Muzical, Radio România Cultural, UCIMR, Senia Music, Florăria Altfel

 

Sponsor:  GarantiBank

 

Parteneri media: CARIERE, Agerpres, Observatorul cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Ceașca de cultură, Agenția de Carte, Societatea muzicală, 4 arte, Online Gallery.

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/DkIVRvlrlJg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Caroline Fernolend, invitată la Round Table Sibiu

Posted: 27 Sep 2019 09:13 AM PDT

Într-o perioadă în care satele din România și-au pierdut treptat din semnificații, tradiții și patrimoniu, există un om care a dovedit că acest lucru se poate schimba printr-o viziune pe termen lung, numeroase spații și comunități din România devenind exemple de dezvoltare sustenabilă pentru alte regiuni din întreaga lume. Cea de-a doua invitată a sezonului la Round Table Sibiu este Caroline Fernolend, directorul executiv al reputatei Fundații Mihai Eminescu Trust, persoana care se dedică de peste 25 de ani revitalizării comunităților rurale și conservării patrimoniului cultural din Transilvania. Evenimentul se va desfășura în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, de la ora 15:00, pe scena Teatrului Gong din Sibiu (Str. Alexandru Odobescu nr. 4), sub forma unui dialog interdisciplinar purtat cu jurnalista Oana Ciucă Lázár. Conform tradiției, stabilite încă de la fondarea proiectului Round Table România, dialogul acestei ediții va fi completat de intermedii artistice live. Invitat să concerteze va fi cvartetul format din Raluca Sfiriac – vioara I, Vasile Șulț – vioara a II-a, Ioana Șulț – violă și Titus Tincu – violoncel. Artiștii vor interpreta lucrări, alese în consonanță cu subiectul evenimentului, de A. Vivaldi, G. P. Telemann și W. A. Mozart.

Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Round Table Sibiu este un proiect inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – și se desfășoară în acest sezon prin patru evenimente lunare în Sibiu, în perioada august – noiembrie 2019. Mai multe informații și noutăți despre programul evenimentelor, pe pagina de Facebook Round Table România.

Round Table Sibiu este un proiect cultural organizat de UCIMR și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Evenimentul va fi transmis și în direct prin intermediul televiziunii culturale online EnjoyTV Romania, pe Facebook și YouTube.

 

Despre Caroline Fernolend

 

„Educația primită din partea familiei și dragostea pentru patrimoniul local transmisă de bunici și părinți m-au influențat să nu părăsesc satul meu în anul 1990. Am simțit că rolul și locul meu este aici, nu în Germania sau în altă parte.”

Caroline Fernolend este consilier local, din anul 1992, reprezentând comunitatea din Viscri, satul său natal, la primăria comunală. În această calitate, cu ajutorul mai multor parteneri și susținători, a reușit să realizeze în Viscri proiecte importante pentru comunitate: prima centrală telefonică digitală din mediul rural în Romania (1996, finanțată de către satul înfrățit, Büllingen, Belgia), clasarea bisericii fortificate din Viscri pe lista patrimoniului mondial UNESCO (1999, susținută de Comisia Națională de Cultură) sau, mai recent, prima stație de epurare ecologică din România (2011, realizată cu ajutorul Fundației Alteței Sale Regale Prințul de Wales și Rompetrol), un proiect realizat prin intermediul Fundației Mihai Eminescu Trust.

Din 2005 Caroline Fernolend este director executiv al Fundației Mihai Eminescu Trust, pe care alături de echipa sa dedicată a transformat-o într-una dintre cele mai apreciate organizații neguvernamentale specializate în reabilitarea patrimoniului și dezvoltare rurală sustenabilă din România. Fundația are astăzi peste 15 ani de experiență, pe parcursul cărora, sub conducerea Carolinei, a restaurat peste 1200 de clădiri de patrimoniu, a plantat peste 1.4 milioane de puieți și a participat la dezvoltarea a peste 80 de sate din Transilvania. Prin proiectul “Satul de Sine Stătător”, Fundația pune accent atât pe dezvoltarea economică a comunității, cât și pe reabilitarea patrimoniului cultural și natural din România.

Alături de Caroline, Mihai Eminescu Trust a fost distinsă de-a lungul anilor prin multe premii și aprecieri precum „Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural” (2007), Premiile I și II la Green Apple Awards (2009), Trofeul „10 pentru România” (2010), Marele Premiu și Premiul I la Categoria Artă şi Cultură la Gala Societății Civile (2010) ș.a.

„Inițial, scopul principal era reabilitarea patrimoniului construit, care se află în pericol. În timp, prin proiectele derulate alături de fundația MET, am constatat că pentru a-l și conserva pe termen lung, patrimoniul trebuie să trăiască, trebuie să fie util și să facă parte din viața comunității. (…) 

Cred că muzeificarea nu este soluția optimă, iar patrimoniul se păstrează cu mai mare ușurință atunci când este locuit și viu. Dacă oamenii sunt mândri de patrimoniul pe care l-au moștenit și dacă le este de folos, îl întrețin în mod adecvat și conștient.”  Caroline Fernolend

Fundația urmărește în continuare responsabilizarea și implicarea localnicilor în păstrarea patrimoniului pe care îl dețin. Au fost organizate numeroase cursuri de formare în tehnici tradiționale de construcții, care implicit au generat locuri de muncă, acțiuni care au condus la inițierea unor proiecte complexe de dezvoltare comunitară sustenabilă, care, prin valorificarea patrimoniului cultural și natural contribuie semnificativ la ridicarea nivelului de trai al oamenilor.

„Ne străduim să păstrăm autenticitatea întocmai prin menţinerea unei vieţi normale pentru comunităţile rurale. Sătenii nu renunţă la creşterea animalelor, la munca pământului şi la tradiţii, dar îşi însuşesc şi folosesc patrimoniul ca o nouă sursă de venit. Prin cursuri de formare, revitalizarea meşteşugurilor, stimularea antreprenoriatului şi a turismului cultural se creează noi oportunităţi care permit tinerilor să rămână sau să revină în sat şi previn îmbătrânirea populaţiei sau chiar depopularea satului. Acestea sunt principii care stau la baza unuia dintre proiectele fundaţiei MET Satul de sine stătător, un model de dezvoltare rurală sustenabilă, prin care fiecare om îşi are locul său şi contribuie la bunăstarea satului.”

Caroline Fernolend, director executiv și vicepreședinte al Fundației Mihai Eminescu Trust, a primit, în anul 2015, Crucea de Merit în Rang de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania.

 

Surse: mihaieminescutrust.ro, sighisoaraonline.ro

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

 

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/-7hSW8PPSWI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi”, o carte puterni...

Posted: 27 Sep 2019 09:10 AM PDT

Editura Cartea Copiilor lansează „Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi”, o carte semnată de scriitoarea de origine tunisiană Irène Cohen-Janca şi ilustrată de italianul Maurizio A. C. Quarello. Aceasta este povestea adevărată a doctorului Janusz Korczak, omul ale cărui idei au inspirat profund Convenția internațională a ONU cu privire la drepturile copilului. Cartea spune o poveste despre curaj, hotărâre și dragoste de viață și, mai presus de toate, despre respectul față de copii și copilărie.

Pe 29 noiembrie 1940, aproape 200 de copii evrei mărșăluiesc pe străzile din Varșovia. Cu inima strânsă, dar cu fruntea sus, conduși de iubitul lor doctor Korczak, părăsesc frumosul orfelinat din strada Krochmalna pentru a merge în ghetou. Noua lor casă e mult mai mică, iar ghetoul este de fapt o închisoare unde evreii sunt închiși de naziști. Dar doctorul Korczak veghează asupra copiilor săi. Îi va însoți până în ultima lor călătorie, în lagărul de la Treblinka.

 

„Copilul nu devine om, el este deja om”. Cu această afirmație celebră, pediatrul și educatorul Janusz Korczak a schimbat modul în care noi privim astăzi copilăria. În primele decenii ale învolburatului secol XX, în Polonia, doctoral Korczak s-a ocupat de mii de copii săraci și fără familie, evrei, dar nu numai. Astfel s-a născut o experiență pedagogică extraordinară, care a continuat între zidurile ghetoului din Varșovia, experiență prin intermediul căreia copiii, actori ai propriei lor educații, s-au construit pe ei înșiși. Doctorul a fost alături de ei și i-a ascultat, i-a ajutat, i-a iubit, i-a susținut. I-a respectat și i-a admirat.

Irène Cohen-Janca (n. 1954, Tunis, Tunisia) şi-a petrecut copilăria pe malul mării Mediterane, în Tunisia, după care a studiat Literatura Modernă în Franţa. A scris numeroase romane și cărți ilustrate, cea mai celebră fiind „Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi” (2015), tradusă în coreeană, franceză, spaniolă, germană și engleză din varianta originală în italiană. În prezent locuiește în Essonne, Franța, unde lucrează ca manager la o bibliotecă publică.

Maurizio A. C. Quarello (n. 1974, Torino, Italia) a studiat design şi arhitectură în Torino şi a început să lucreze ca ilustrator în 2004. De atunci, a creat peste 40 de cărţi, în 21 de ţări de pe 5 continente. Cărţile sale au primit numeroase premii în Italia, Franţa, Spania, Belgia, Suedia şi Germania, printre care Premio Andersen (2012) pentru cel mai bun ilustrator italian, Prix Littéraire des Ecoliers (2013) sau premiul suedez IBBY Silverstar (2014).

 

Cartea „Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi”, recomandată copiilor între 8 şi 18 ani, este disponibilă pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro) la preţul de 39 de lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Basmele pădurii”, o colecţie minunată de poveşti despre copaci.

 

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezentă de 12 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Julia Donaldson, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Elsa Beskow, Peter Sís și mulți alții. De altfel, Cartea Copiilor îşi propune să traducă cât mai multe titluri din literaturi mai puţin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.

Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

 

Număr de vizualizări :15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xtkyndBLVH4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Se reiau Conferințele TNB !

Posted: 27 Sep 2019 09:05 AM PDT

Noua stagiune a Conferințelor Teatrului Național va debuta în octombrie, lună dedicată unui parteneriat cu revista „Dilema veche”. Redactorul șef al revistei, Sever Voinescu se va afla în dialog cu Valeriu Stoica, fost Ministru al Justiției (13 octombrie, la Sala Atelier) și cu criticul de teatru George Banu (27 octombrie, Sala Atelier). Ambele conferințe vor începe la ora 11.00.

*

Duminică, 13 octombrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL, Sever Voinescu în dialog cu Valeriu Stoica pe tema ”Afacerea dreptului și dreptul în afaceri”.

 

 

Despre conferinţă

 

„Lumea se află în căutarea dreptății de când se știe și tot ceea ce putem găsi, din câte se pare, este satisfacție ori insatisfacție personală. Cum ne raportăm la dreptate? Avem idee care este dreptatea înainte de a lăsa ochii plânși să ceară s-o vadă? Dar, poate că dreptatea este unul dintre acele idealuri spre care noi toți tindem fără să-l putem măcar defini rațional. Atunci, poate că este mai bine să-l negociem. Nu cumva exact asta ne învață democrația? Pentru un antic mult citat, dreptul este arta binelui și a echității. Dar dacă cumva este arta de a negocia satisfacția pe care o numim adesea „dreptate”? Dreptul este o știință precisă, cu reguli clare, de o logică impecabilă, adesea asemuită matematicii. Dar pe cât este dreptul de riguros, pe atât obiectul său – dreptatea – este de capricios. Oare nu cumva, după ce părăsește tratatele academice, dreptul devine mai degrabă o afacere? Și dacă da, e chiar așa de rău?

Într-o Românie de-a dreptul obsedată de pușcării, corupție și legi penale, ca să înțelegem mai bine ce ar fi dreptatea și care ar trebui să fie rolul dreptului în societate, este mai potrivit să privim spre un domeniu crucial pentru binele nostru comun, unde dreptul joacă de asemenea un rol esențial, dar care nu stârnește prea multe patimi: spre domeniul afacerilor. Avem noi toți învățăminte de tras din lumea afacerilor. Printre altele, putem înțelege, privind atent lumea afacerilor, ce este, de fapt, dreptatea?” – Sever VOINESCU.

 

Despre conferențiari

 Sever Voinescu (n. 1969, Ploiești) a absolvit în 1992 Facultatea de Drept a Universității București. Din 1994, avocat în Baroul București. 1994 – 1996: asistent universitar la Catedra de Drept a Academiei de Studii Economice din București. 1998 – 2000: Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe. 2000 – 2003: Consul General al României la Chicago. 2004 – 2008: Coordonator al Programului de Politică Externă la Institutul pentru Politici Publice. 2008 – 2012: Deputat în Parlamentul României, pe toată durata mandatului conducând Delegația Parlamentului la Adunarea Parlamentară NATO. De la 1 ianuarie 2016 este redactor-șef al săptămânalului cultural Dilema veche și, din același an, realizează săptămânal emisiunea Europa Christiana la televiziunea Trinitas. Începând din 1993, a publicat peste 3000 de articole, comentarii și eseuri în publicații culturale sau în cotidiene precum Dilema/ Dilema veche, 22, Observator cultural, Cotidianul, Evenimentul Zilei. A contribuit la conținutul mai multor volume și se mândrește mai ales cu o carte dedicată operei, intitulată Canta che ti passa – convorbiri cu Virginia Zeani.

 

 Valeriu Stoica (n. 1953, București) este politician, avocat și profesor de drept civil la Facultatea de Drept a Universității București. A devenit membru al Partidului Național Liberal în 1990, a fost vicepreședinte al acestuia în perioada 1997 – 2001 și președinte al partidului între februarie 2001 – august 2002. A fost Ministrul Justiției în guvernele conduse de Victor Ciorbea, Radu Vasile și Mugur Isărescu. În 2006 a părăsit PNL și a devenit membru fondator al Partidului Liberal Democrat. Valeriu Stoica este partener fondator al Societății Civile de Avocați Stoica & Asociații, unde a creat în ultimii ani una dintre cele mai importante firme de avocatură din România, specializată în litigii civile și comerciale. Este autor și coautor al unui mare număr de lucrări juridice din domeniile dreptului civil, dreptului comercial, drepturilor omului.

 

*

Pentru mai multe informaţii legate de bilete:

021.314.71.71 (Agenţia de bilete)

Biletele se pot achiziţiona şi online, pe www.mystage.ro

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Ok5CU9Txgf8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziţia de grafică «Blue Thoughts» a artistului vizual Remus Rotaru

Posted: 27 Sep 2019 09:03 AM PDT

Marţi, 1 octombrie 2019, la ora 18,00, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia organizează, în prezenţa artistului vizual Remus Rotaru, vernisajul expoziţiei de grafică «Blue Thoughts». Expoziţia va aduce în atenţia publicului, în perioada 1–15 octombrie 2019, în Mica Galerie a Institutului, situată în Cannaregio 2212, 30121 Venezia (VE), 25 de lucrări executate de artist în tehnica cyanotypului, creaţii originale concepute special pentru a fi expuse cu acest prilej. Lucrările constituie un ciclu unitar din punct de vedere vizual, construit pe variaţiuni plastice cu inspiraţie evidentă din specificul locului. Sugestii arhitecturale caracteristic veneţiene, discret reprezentate în compoziţii dinamice, se metamorfozează în spectacole vizuale cu o paletă compusă din juxtapunerea unor subtile nuanţe albastre şi ruginii. Un ansamblu complex ce intenţionează a surprinde frumuseţea inconfundabilă a lagunei veneţiene. Demersul plastic se aliniază preocupărilor estetice generale ale autorului, vizând exploatarea unui limbaj specific graficii, raportat însă unor variaţiuni cromatice contrastante, menite a determina privitorul să perceapă experienţe vizuale confortabile, dar complexe în descifrare.

Preocupat de valorificarea argumentelor de natură plastică provenite din specificitatea limbajului tehnicilor de imprimare, graficianul Remus Rotaru studiază metode arhaice de multiplicare a imaginii şi experimentează fuziuni tradiţional–contemporane. Cercetări mai vechi în tehnici ca acvaforte, acvatinta, ac rece, litografie, serigrafie au fost în ultima perioadă completate de fascinantele procese fotografice istorice. Astfel a apărut seria recentă de lucrări în tehnica cyanotypului, care a scos autorul din monocromia şi austeritatea aparentă a limbajului grafic, oferindu-i o paletă generoasă de elemente vizuale grupate în jurul conceptului de originalitate. Expoziţia «Blue Thoughts» este rezultatul unor dintre aceste căutări ce au condus la soluţii experimentale exprimate în realizarea lucrărilor validate de critica de specialitate şi apreciate de publicul avizat.

 

Grafician timişorean, absolvent al Facultăţii de Arte Plastice şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara, promoţia 2002, Remus Rotaru a susţinut cu succes, la aceiaşi instituţie de învăţământ superior, Teza de Doctorat cu tema «Permanenţe în Artele Grafice». Cadru didactic universitar, din 2003, activează în prezent ca Lector univ. în cadrul Facultăţii de Arte Plastice şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Membru, din 2003, al Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Timişoara, Director artistic la Aur’a Natural Gold Water, Director artistic al Asociaţiei Culturale Volutarte, Director artistic al Asociaţiei Culturale Dun’Art. Activează atât în domeniul graficii publicitare, cât şi în cea de factură plastică, participând astfel la numeroase evenimente expoziţionale cu vizibilitate naţională şi internaţională, expunând în ţară şi în străinătate (Austria, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria). A participat la numeroase simpozioane şi tabere de creaţie în ţară şi în Serbia, Turcia, Ungaria, promovând astfel pe plan internaţional valorile artei contemporane româneşti.

 

«Remus Rotaru porneşte de la semnde la literădar le foloseşte pentru a evoca mijloacele de obţinere a lor şimai alesatmosfera în care au apărut şi în care existăeste o atmosferă nocturnă în compactitatea căreia diferitele străfulgerări de lumină nu sunt de natură  lumineze formeleci dimpotrivăle adâncesc substanţa de întunericle concentreazăle densificăLucrurile semenlucrurile litere sunt fructe ale nopţiicalitate în funcţie de care nu pot fi nici fruct opritnici fruct al păcatuluisunt fructe ale imposibiluluiale neantuluidar fiecare loc de concentrare nocturnă palpită ceva care poate aduce cumva a păcat originar şi a izgonire din Raiadică poate semăna cu o intrare în lumeDacă lumina nu le modelează şi nu le descriemăcar le  sens şi le angajează unei aspiraţii» (Ioan Iovan, Periplu expoziţional, Editura Hestia, Timişoara, 2012).

 

«Pătrunzătoarecu evident aport de energie spirituală la nivel de generaţie, […] demersurile lui Remus Rotaru privind ramificaţiile multiple ale propriei creaţiicapabile  contribuie la consolidarea noţiunii de permanenţe în artele grafice […], duc către o concluzie vădită de maturitate evaluativăde o creativitate complexăvalabilă în ordinea valorilor culturale autentice» (Negoiţă Lăptoiu, Incursiuni în arta românească, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2016).

 

 

Număr de vizualizări :16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/EmqQ4Owp8II?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Trupa româno-germană Zmei3 concertează la Arcub, în cadrul Zilelor ...

Posted: 27 Sep 2019 09:00 AM PDT

La aniversarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, trupa româno-germană Zmei3 concertează, la Sala Mare ARCUB, de la ora 20:00. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Zilelor culturale Leipzig (1-4 octombrie a.c.) la București şi este organizat de Ambasada Germaniei, în colaborare cu oraşul Leipzig şi cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. După concerte sold out în România, un turneu în Germania și un recital live la Union Stage în Washington în vara anului 2019, trupa Zmei3 se întoarce la București pentru concertul din 1 octombrie, la Sala Mare ARCUB, alături de muzicienii Michael Acker la chitară bas și de Gabriel Matei la tobe.

Celebră pentru stilul muzical inventat “Rough Romanian Soul”, trupa Zmei3 a ajuns în topurile americane de World Music și a fost invitată să concerteze pe scena celui mai mare festival de World Music din Marea Britanie, WOMAD, la Porgy&Bess Wien, Schleswig Holstein Musikfestival, Brandenburgische Sommerkonzerte, Karneval der Kulturen Berlin.

 

Reprezentanți ai unui nou stil de soul balcanic, muzicienii trupei Zmei3 cântă despre „sufletul aspru românesc”, combinând influențe de jazz cu atitudine punk-rock și un sound avangardist cu accente psihedelice. Zmei3 a fost înființată în anul 2011, la Berlin, de chitaristul Mihai Victor Iliescu, cel care a creat noul stil muzical “Rough Romanian Soul” și care scrie ideile și versurile Zmei3 într-o notă extrem de personală.

Vocea inconfundabilă a trupei este Paula Țurcaș, fiică de preot din Ardeal și soprană, iar Oli Bott (vibrafon, keyboards) scrie muzica Zmei3. Albumul de debut “Rough Romanian Soul” (2016) a fost înregistrat împreună cu producătorul de Grammy Ian Brennan și a avut parte de recenzii exaltate în toată lumea.

 

Concert Zmei3 | 1 octombrie, ora 20:00 | ARCUB – Sala Mare :

Mihai Victor Iliescu – concept, versuri, chitară

Oli Bott – compoziție, vibrafon, keyboard

Paula Țurcaș – voce

Michael Acker – chitară bas

Gabriel Matei – tobe

 

Biletele pentru concertul Zmei3 pot fi achiziţionate online, de pe arcub.ro sau de la casa de bilete ARCUB, din str. Lipscani, nr. 84-90.

Preț unui bilet este de 50 lei.

 

Despre Zilele culturale Leipzig la București

Evenimentele din toamna anului ´89, încheiate cu Reunificarea Germaniei la 3 octombrie 1990, poartă azi denumirea de Revoluţia Paşnică. Începuturile acestei revoluţii au s-au petrecut la Leipzig. Orașul Leipzig sărbătorește în fiecare an evenimentele de la 9 octombrie 1989 prin evenimente culturale și sociale. La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Ambasada Germaniei și orașul Leipzig sărbătoresc acest eveniment alături de partenerii români prin intermediul Zilelor culturale Leipzig la București (1-4 octombrie).

 

 

 

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Număr de vizualizări :17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/d6rdizhcAvM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Istoria sionismului din România, la „Cafeneaua Românească” de la IC...

Posted: 27 Sep 2019 06:29 AM PDT

„Cafeneaua Românească” a ICR Tel Aviv a avut-o ca invitată, la ediția din 26 septembrie 2019, pe cercetătoarea Sylvia Hershcovitz de la Universitatea „Bar Ilan”, care a susținut o prezentare cu titlul Contribuția și modul de organizare al femeilor evreice din România în prima jumătate a secolului XX. Studiu de caz: WIZO România. Institutul Cultural Român de la Tel Aviv a continuat astfel seria evenimentelor organizate în limba ebraică și destinate descendenților evreilor originari din România – generațiile a II-a și a III-a.

În cadrul manifestării, Sylvia Hershcovitz a făcut o trecere în revistă a istoriei activității politice, filantropice și educaționale întreprinse de WIZO România (Women`s International Zionist Organization) în prima jumătate a secolului XX. Prelegerea acesteia s-a axat pe cele trei perioade ale activității organizației: cea interbelică, în care tinerele evreice erau instruite și sprijinite în vederea imigrării în Palestina; perioada din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când, ca urmare a măsurilor anti-evreiești, organizația a fost scoasă în afara legii, urmând să cunoască apoi o scurtă revigorare în a treia perioadă, cea de după 1948. Cercetătoarea a menționat că membrele organizației erau atât de implicate în cauzele pe care le susțineau, încât „activitatea organizației continua chiar și în momentele în care acest lucru însemna punerea în pericol a propriei vieți”.

 

Deși în preajma celui de-al Doilea Război Mondial, WIZO România era una dintre cele mai importante organizații ale femeilor sioniste ale vremii, nu numai din România, ci din Europa de Est, pe parcursul cercetării sale, Sylvia Hershcovitz a descoperit că „sunt multe cărți dedicate activității și contribuției evreilor din România, dar, dintre acestea, numai câteva rânduri răzlețe amintesc de activitatea femeilor evreice”.

 

Sylvia Hershcovitz este în prezent doctorandă la departamentul de istorie contemporană a evreilor al Universității Bar-Ilan, având o diplomă de master în istorie evreiască și studii de gen de la Institutul Schechter din Ierusalim. Sub coordonarea prof. Moshe Rosman lucrează la o lucrare de doctorat despre filiala românească a organizației de femei sioniste din România în prima parte a sec. XX, având ca studiu de caz Asociația Culturală a Femeilor Evreice, fondată în 1919 la inițiativa și conducerea Nadiei Stein.

 

Evenimentul, în limba ebraică, a fost realizat în colaborare cu grupul „Shorashim Romanim – Rădăcini românești”.

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/4duGoUbHsJk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Volumul „Teatru în diorame. Discursul criticii teatrale în comunism...

Posted: 27 Sep 2019 06:26 AM PDT

Luni, 7 octombrie 2019, ora 12:00, la Librăria Cărturești Palas (Iașiva avea loc lansarea volumului ”Teatru în diorame. Discursul criticii teatrale în comunism. Fluctuantul dezgheț 1956-1964”, de Miruna Runcan, Editura Tracus Arte. Invitate: Miruna Runcan și Oltița Cîntec. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, ediția a XII-a, organizat de Teatrul Luceafărul.

În mod paradoxal, studiile de istorie a artelor performative nu par să se fi aplecat decât foarte rar asupra felului în care s-au dezvoltat discursurile critice; și asta în pofida faptului că materia de bază care servește istoriografilor dedicați artelor (din ce în ce mai puțini în mediul academic în care-mi desfășor eu activitatea) este reprezentată de discursurile critice: editoriale, eseuri, cronici, anchete, reportaje și interviuri dintr-o epocă sau alta. Foarte puțini cercetători par să-și fi pus întrebări serioase despre relația dintre creație (artistică, teatrală…) și discursurile critice menite s-o reprezinte și s-o evalueze. […] Discursurile criticii nu sunt dependente doar de esteticile (hegemonice sau emergente) și de modurile de producție teatrală ale spațiului și vremii în care au fost scrise, ci și, mai-nainte de toate, de peisajul ideilor politice dominante, de relațiile de putere în raport cu care sunt emise judecățile de valoare. Din acest punct de vedere, discursul critic, chiar și atunci când nu e (sau nu dorește să fie) în sine unul normativ, își deconspiră, voluntar sau nu, rădăcinile axiologice, ideologice, în paralel cu referințele estetice care stau la vedere, în scheletul și carnea argumentației critice.  Miruna Runcan

MIRUNA RUNCAN este scriitor și critic de teatru, profesor la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universității Babeș-Bolyai. Este membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru și al Federației Internaționale a Cercetătorilor Teatrali.

De aceeași autoare: Odaia de asediu (Dacia, 1983), Hermandria (Cartea Românească, 1986), Introducere în Etica şi legislaţia presei (ALL, 1997), A patra putere. Legislaţie şi etică pentru jurnalişti (Dacia, 2001), Modelul Teatral Românesc (Unitext, 2001), Teatralizarea şi Reteatralizarea în Romania. 1920-1960 (Eikon, 2003), Pentru o semiotică a spectacolului teatral (Dacia, 2005), Fotoliul scepticului spectator (Unitext, 2007), Habarnam în orașul teatrului. Universul spectacolelor lui Alexandru Dabija (Limes, 2010), Bunjee-Jumping (Limes, 2010), Actori care ard fără rest (Cheiron/Fundația Camil Petrescu, 2011), Signore misterioso. O anatomie a spectatorului (Unitext, 2011), Critica de teatru: Încotro? (Presa Universitară Clujeană, 2015), Odeon 70 (OscarPrint, 2016), Club 70. Retro (Cartea Românească, 2017).

Mai multe informații despre festival aici: https://luceafarul-theatre.ro/festivalul-international-de-teatru-pe...

Volumul Teatru în diorame. Discursul criticii teatrale în comunism. Fluctuantul dezgheț 1956-1964 de Miruna Runcan se găsește în librării și poate fi comandat de pe website-ul Editurii Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/produs/teatru-in-diorame-discursul-cri...

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/K4Ss4sBDO4o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Harta și Teritoriile” – ediția a 6-a fARAD

Posted: 27 Sep 2019 03:05 AM PDT

fARAD 6 anunță programul filmelor și al evenimentelor speciale, care vor transforma timp de o săptămână Aradul în locul de întâlnire al pasionaților de film documentar. Festivalul începe marți, 2 octombrie 2019, de la ora 19:30, cu filmul „Lumea de la picioarele tale” regizat de Jeremy Workman. Propunându-și să parcurgă toate străzile New York-ului, eroul filmului descoperă oameni și locuri ale metropolei aflate în contrast cu ceea ce suntem obișnuiți să gândim despre „The Big Apple”. Filmul reușește să umanizeze și să umple emoțional un spațiu urban pe care îl imaginăm rece, dominat de arhitecturi colosale. 

Întreaga ediție fARAD din acest an propune, de altfel, o călătorie imaginară în colțurile cele mai îndepărtate ale lumii. „Veți vedea documentare care abordează temele în mod original, tratează subiectele alese evitând clișeele și caută noi modalități de a aborda o poveste. Acestea sunt prin definiție provocatoare, în condițiile în care cer o abordare în afara cutiei, o modalitate de a privi realitatea diferit. Selecția din acest an are în vedere documentare care se focusează pe tematica spațiului și care arată diferitele aspecte ale vieții urbane în lume. Sunt prezentate orașe precum Madrid, La Habana, Hong Kong, New York, Rome, Kinshasa, Iași, dar și teritorii mai puțin explorate precum taigaua Siberiană și Sahara de Vest” declară Dimitris Kerkinos, directorul artistic al festivalului.

 

Sub genericul Harta și Teritoriile, festivalul propune și câteva evenimente speciale: proiecția filmului „Guvernul copiilor” de Ioana Mischie, în toate cele trei cinematografe de artă din Arad. Regizoarea invită 100 de copii să își imagineze cum ar evolua societatea în următorii 100 de ani și cum ar arăta România dacă ar fi condusă de copii. E un film provocator și amuzant, a cărui temă invită la o serioasă reflecție; filmul „Timebox”, al Norei Agapi, continuă seria proiecțiilor accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere. E un film tulburător despre arhivarea intimă a unei epoci văzută prin ochii unui artist care e tatăl autoarei; inspirată de documentarul lui Victor Moreno, „Orașul ascuns”, campania online #AradulAscuns provoacă locuitorii orașului să documenteze fotografic secvențe urbane sau instantanee surprinzătoare. Fotografiile, transmise prin e-mail la aradulascuns@farad.ro și postate pe rețelele de socializare cu #AradulAscuns și #fARAD6, urmează să fie selectate, iar cele mai reușite vor fi premiate cu tricouri și invitații la petrecerea de închidere a evenimentului.

 

Lansat cu patru ani în urmă, Laboratorul fARAD ocupă un spațiu original în interiorul festivalului. El reunește proiecte de film documentar în dezvoltare, ai căror autori participă la atelierul intensiv „Sunetul de film documentar ca parte din viziunea creativă” susținut de Dana Bunescu și beneficiază de discutarea proiectelor lor cu regizorul Laurențiu Damian și cu invitații festivalului, regizorii Victor Moreno, Bo Wang, Pedro Ruiz și Nora Agapi.

 

În acest an, Alexander Nanau, regizor al filmului „Colectiv”, va participa la o sesiune specială a Laboratorului, alături de Mihai Grecea, colaborator la realizarea filmului.

 

În premieră, ediția 6 fARAD se extinde la București, propunând proiecții comune cu Festivalul de film UrbanEye și coordonând o dezbatere împreună cu revista Zeppelin. 

 

Nu în ultimul rând, mult așteptata petrecere de închidere va fi animată de doi invitați speciali, pe care festivalul se bucură să îi aibă alături, Andreea Esca și bloggerul Cristian „Otravă” Șimonca. Ea va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, după proiecția filmului „System K” (un film despre efervescența pe care artiștii urbani o aduc unui oraș precum Kinshasa), la Cafeneaua Literară Joy’s.

 

Programul integral fARAD 6 poate fi consultat pe www.farad.ro și pe pagina Facebook a festivalului.

 

Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, și a Film ETC., în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Asociația Film ETC. (producător general Oana Radu și consultant programare Mihai Chirilov), în parteneriat cu 111 Film (Eugen Lumezianu). Co-fondator: Mona Nicoară. Începând cu ediția 2019 directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos. Ediția 2019 a fARAD este realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România.

 

Parteneri media: Actualități Arad, aradculture.ro, Agerpres, Bookhub, Ceașca de cultură, feeder.ro, Jurnal arădean, Ghidul arădean, IQool, Joy FM Arad, miscareaderezistenta.ro, MovieNews, pauldutu.eu, ProTV.ro, Radio Arad 99.1 FM, Radio Arad, Radio România Cultural, Radio Timișoara, RFI România, Revista Fashion Premium Magazine, Revista Zeppelin, www.aradon.ro, 24 Fun Arad, TV Arad

 

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

 

Vizualizări: 70

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor