altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

SIMN - 3 concerte au loc astăzi în cadrul Festivalului
Bookmark and Share

Astăzi, 24 mai, de la ora 19.00, va fi rândul Orchestrei Naționale şi al Corului Academic Radio pregătit de Ciprian Ţuţu să evolueze în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, sub conducerea dirijorului Gheorghe Costin. Evenimentul propune publicului o serie de prime audiţii absolute, lucrări scrise de Maia Ciobanu, Călin Ioachimescu, Christian-Alexandru Petrescu şi Adrian Iorgulescu. Solişti vor fi trombonistul Barrie Webb, violoncelistul Mircea Marian şi unul dintre compozitorii amintiţi anterior - Christian-Alexandru Petrescu. Este un concert pe care îl puteţi asculta live la Radio România Muzical.

De la aceeaşi oră 19:00, la Sala Mare a Atenului Român de data aceasta, Orchestra Filarmonicii "George Enescu" va fi dirijată de Camil Marinescu. Programul concertului din cadrul SIMN include Elegia minacciosa (con Gnossienne-Mandala) de Dan Dediu, Esențe - Concert pentru flaut și orchestră de Mihaela Vosganian - cu Ion Bogdan Ştefănescu în postură solistică - şi Simfonia a III-a de Tiberiu Olah.

Ziua se încheie cu PROTOSONIC - un performance multimedia găzduit de Studioul de Operă și Multimedia al UNMB, începând cu ora 21:30. În dublă ipostază, de interpreţi şi compozitori, Fernando Mihalache - bayan, Cătălin Crețu - electronics, live video processing şi Mitoș Micleușanu cercetare sonoră, video art vor evolua alături de duo Synthcordia. Un remix al lucrării "Sincronie" de Ștefan Niculescu completează programul.


 
Opera Comică pentru Copii propune astăzi 3 spectacole
Bookmark and Share

Astăzi, 24 mai 2019, la Opera Comică pentru Copii au loc noi reprezentaţii ale spectacolelor "Fetiţa cu chibrituri" şi "Erus și Valea Răbdării". Primul, baletul bazat pe o reinterpretare a basmului lui Hans Christian Andersen, poate fi urmărit la Sala Mare, începând cu ora 11:00.

Iar, de la orele 10:00, respectiv 11:30 va fi pus în scenă spectacolul de teatru "Erus și Valea Răbdării", în regia Irinei State. Locul de desfăşurare - Sala UnderGrant.


 
Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius - concert la Sala Radio
Bookmark and Share

Violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica şi ansamblul Kamerata Stradivarius vor concerta pe scena Sălii Radio duminică, 26 mai, de la ora 19:00. Anotimpurile pentru vioară și orchestră de Antonio Vivaldi şi Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla alcătuiesc programul concertului ce va fi înregistrat de Radio România Muzical; imprimarea va fi difuzată pe 17 iunie, de la ora 17:00.


 
Calendarul muzical al zilei - 24 mai 2019
Bookmark and Share

• Astăzi se împlinesc 133 de ani de când s-a născut muzicologul francez Henry Prunières (24 mai 1886 - 11 aprilie 1942)

• Au trecut 104 ani de la naşterea tenorului român Garbis Zobian (24 mai 1915 - 29 septembrie 2002)

• 101 ani au trecut de la premiera operei Castelul lui Barbă-Albastră de Bela Bartok (24 mai 1918)

• Flautistul şi compozitorul german Linde Hans-Martin împlineşte 89 de ani (24 mai 1930)

• La mulţi ani îi urăm dirijorului Voicu Enăchescu - 76 ani (24 mai 1943)

• Se împlinesc 45 de ani de la trecerea în eternitate a pianistului şi compozitorului american Duke Ellington (29 aprilie 1899 - 24 mai 1974)

• Au trecut 9 ani de la moartea sopranei germane Anneliese Rothenberger (19 iunie 1926 - 24 mai 2010)

• Acum 3 ani a trecut la cele veşnice dirijorul român Paul Popescu (29 aprilie 1929 - 24 mai 2016)


 

Ştiri muzicale din ţară

Eva Garet - protagonista Turneului 'Citadele Muzicale', ediţia a VIII-a
Bookmark and Share

În perioada 24 mai - 2 iunie 2019 va avea loc ediţia a VIII-a a Turneului "Citadele Muzicale", organizat de Asociația Pro Valores. Protagonista turneului este pianista Eva Garet. La numai numai 13 ani, ea va face un maraton pianistic, prezentând publicului din 6 orașe un program dificil, dar și atrăgător. Opusuri de Bach, Haydn, Liszt, Dohnanyi, Ceaikovski, Scriabin și Enescu vor putea fi ascultate în versiunea interpretativă a Evei Garet la Galați, Mogoșoaia, Onești, Tecuci, Sinaia și Suceava.

Primul eveniment din cadrul turneului va avea loc în această seară 24 mai 2019, de la ora 18:00 și va fi găzduit de Palatul Episcopal din Galați, Sediul Muzeului Istoriei și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


 
Continuă Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală
Bookmark and Share

Ediţia cu numărul 44 a Festivalului Internaţional "Timişoara Muzicală" continuă astăzi, 24 mai 2019, cu un concert susţinut de Orchestra Simfonică şi Corul "Ion Românu" ale Filarmonicii Banatul, cel din urmă pregătit de Iosif Todea. Ansamblurile vor fi dirijate de Michaël Cousteau, iar două dintre lucrări vor fi interpretate cu pianista Dana Ciocârlie în postură solistică - Concertul scris de Paul Constantinescu şi Concertul "The shinning one" de Guillaume Connesson. Rapsodia română op. 11 nr. 2 de George Enescu, Chorals and Music-Boxes de Diana Rotaru şi Suita a II-a Daphnis şi Chloé de Maurice Ravel completează programul de la Sala Capitol. Ora de începere a concertului inclus în cadrul Sezonului cultural România-Franța este 19:00.


 
David Crescenzi şi Francesco Ionaşcu - invitaţii Filarmonicii din Cluj-Napoca
Bookmark and Share

Invitaţii Filarmonicii "Transilvania" sunt astăzi, 24 mai 2019, dirijorul David Crescenzi şi violonistul Francesco Ionaşcu. Colegiul Academic din Cluj-Napoca va găzdui, de la ora 19:00, concertul în care vor fi prezentate lucrarea Clash of Kings scrisă de Paolo Carlomè şi partituri din creaţia lui Serghei Prokofiev - Concertul nr.1 op.19 în Re major pentru vioară şi orchestră şi Selecţiuni din Suitele nr. 1 şi nr. 2 din baletul "Romeo şi Julieta".


 
Theo Wolters dirijează concertul Filarmonicii Oltenia
Bookmark and Share

Theo Wolters dirijează în această seară de 24 mai 2019 concertul de stagiune al Filarmonicii "Oltenia". Prima lucrare din program este Concertul nr. 2 op.22 în sol minor pentru pian și orchestră de Camille Saint-Saëns, iar publicul craiovean o poate urmări în postură solistică pe Rebeca Omordia. În partea a doua a evenimentului programat pentru ora 19:00 va fi interpretată Simfonia a VI-a în La major de Anton Bruckner.


 
Concert dedicat creaţiei lui Selmeczi György - la Filarmonica din Târgu Mureş
Bookmark and Share

Concertul organizat astăzi, 24 mai 2019, de Filarmonica din Târgu Mureş este unul dedicat creaţiei lui Selmeczi György. Din creaţia muzicianului născut la Cluj-Napoca vor fi interpretate Sinfonietta, Patru povestiri pentru flaut şi ansamblu cameral, Zori de zi - Stabat Mater In honorem Petri Korniss, Concertul pentru oboi, corn englez şi orchestră de coarde şi Cantiones de Sancto Ladislao rege.

Protagoniştii evenimentului de la Sala Mare a Palatului Culturii sunt soprana Kele Brigitta, mezzo-soprana Veress Orsolya, tenorul Toni Bardon, basul Köpeczi Sándor, flautistul Török Márton, oboista Szövérdi Enikő, Szabó Adorján - corn englez, Szép Bálint - la violă, contrabasistul Antal Attila, Cvartetul de coarde "Brassai" şi Orchestra de cameră a Operei Maghiare din Cluj dirijată chiar de Selmeczi György. Concertul programat pentru ora 19:00 este realizat cu participarea Corului mixt al Filarmonicii din Tîrgu Mureș pregătit de Vasile Cazan.


 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru la pupitrul Orchestrei Simfonice din San Diego
Bookmark and Share

Cristian Măcelaru va dirija astăzi, 24 mai 2019, Orchestra Simfonică din San Diego într-un program Rahmaninov-Beethoven. Concertul nr.2 op.18 în do minor al compozitorului rus va fi interpretat cu pianistul Simon Trpčeski în postură solistică. Urmează "Melt", lucrare semnată ce compozitorul american Sean Shepherd, iar programul va fi completat de Simfonia a VIII-a op.93 în Fa major a Titanului de la Bonn. Concertul de la Sala Copley din San Diego va fi reluat mâine şi duminică, 25 şi 26 mai.


 


Vizualizări: 184

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor