altmarius

cultură şi spiritualitate

Cărțile verii se votează la Bookfest!

mai 20th, 2019 | By  | Category: Recomandari

Cel puțin 100.000 de vizitatori sunt așteptați la Romexpo începând de miercuri, 29 mai, pentru a lua parte la sărbătoarea cărții – Bookfest în fiecare dintre cele cinci zile ale Salonului. Cele mai importante edituri din țară vor aduce la Bookfest cărțile verii 2019, cele mai așteptate cărți ale anului în curs, de la cei mai îndrăgiți autori, toate în spectaculosul pavilion B2 de la Romexpo, intrarea publicului fiind liberă. Pentru al patrulea an consecutiv, Bookfest a primit Înaltul Patronaj al Președintelui României. În plus, Invitatul de Onoare – Marea Britanie a pregătit un program extrem de dens și de atractiv, cu scriitori și specialiști ai industriei editoriale britanice, una dintre cele mai de succes din lume. „Cred că Bookfest a reușit să demonstreze deja, odată cu mutarea în noul pavilion B2, că piața editorială din România are o ofertă extrem de bogată și atrăgătoare pentru toate gusturile, vârstele și buzunarele. Sper ca și publicul să ne fie alături într-un număr cât mai mare în aceste cinci zile de sărbătoare a cărții la care celebrăm și atât de bogata cultură britanică, invitatul de onoare al ediției 2019”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Vintilă Mihăilescu face O ego-analiză a spitalului

 

Lansările editurilor umplu programul celor cinci zile de Salon, iar o versiune actualizată a programului va fi disponibilă în scurt timp pe site-ul www.bookfest.ro. Ca de obicei, autorii români sunt în prima linie a evenimentelor de la Bookfest, cu cărți proaspete și dezbateri pe teme diverse, dar și sesiuni de autografe.

Astfel, sâmbătă, 1 iunie, începând cu orele 12:00, editura Polirom prezintă cel mai recent volum al lui Vintilă Mihăilescu În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului, apărut ca urmare a unei recente experiențe personale nu tocmai fericite a autorului. Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu îi așteaptă pe cititori, în continuare, la lansarea unei noi ediții a cărții sale Vremea Mînzului Sec, care va fi urmată de o sesiune de autografe. Savurosul eseist ieșean Valeriu Gherghel revine după mulți ani în programul lansărilor Polirom cu o pledoarie  pentru citit prin volumul Roata plăcerilor. De ce n-au iubit unii înţelepţi cărţile?, a cărui lansare va avea loc pe 1 iunie, de la ora 17, la standul editurii.

Editura RAO propune sâmbătă, 1 iunie, de la ora 13, la standul propriu, o întâlnire cu Eugen Ovidiu Chirovici și un eveniment dedicat celei mai recente cărți publicate de acesta, Cartea secretelor, apărută în peste 20 de țări printre care Anglia, Olanda, Germania, Franța, România. O altă apariție interesantă, nu doar pentru specialiști, este lansarea Tratatului de istoriografie generală – Mitul ca izvor al istoriei, de Alex Mihai Stoenescu, carte care va fi lansată joi, 30 mai, de la ora 17, la standul editurii RAO.

Criticul literar Alex Ștefănescu revine la editura ALL cu o nouă carte consistentă, Eminescu. Poem cu poem. La o nouă lectură. Postume, la a cărei lansare de vineri, 31 mai, de la ora 16, vor participa, alături de autor, acad. Nicolae Manolescu și actrița Daniela Nane.

 

 

Anii urii, adnotați de Horia-Roman Patapievici

 

Editura Humanitas a pregătit un program spectaculos de lansări care va debuta vineri, 31 mai, de la ora 16, cu cel mai recent volum al  îndrăgitului critic literar și eseist Dan C. Mihăilescu, Podul cu vechituri. Cronici. Istoricul Lucian Boia s-a ținut de promisiunea făcută la Bookfest-ul de anul trecut și va lansa pe 1 iunie, de la ora 12, cel de-al doilea volum de memorii, Cum am trecut prin comunism. Al doilea sfert de veac. Unul dintre cei mai importanți autori români contemporani, Mircea Cărtărescu, își va lansa, tot pe 1 iunie, dar de la ora 13, cel mai recent volum, Melancolia, iar Horia-Roman Patapievici revine în fața publicului de la Bookfest cu o carte-tablou al perioadei recente, sugestiv intitulată Anii urii, care va fi lansată sâmbătă, 1 iunie, de la ora 15, la standul Humanitas.

Vizita Papei Francisc în România va avea ca punct central beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici martiri pentru credință, subiect al mai multor volume care vor fi prezente la Bookfest. Unul dintre ele,  Martori ai Fericirii. Şapte vieţi de sfinți români, semnate de Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, va fi lansat sâmbătă, 1 iunie, de la 14.30, alături de fostul Procuror General al României Augustin Lazăr și de filosoful și editorul Gabriel Liiceanu. Un alt volum, de fapt un album apărut sub egida Episcopiei greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare“, care urmărește viața și martiriul a doi dintre viitorii beatificați este Povestea a doi martiri. Vasile Aftenie și Tit Liviu Chinezu, apărut în condiții grafice deosebite la editura Baroque Books&Arts și care va fi disponibil la standul editurii.

 

Copiii au program de Bookfest Junior

 

Pentru că Ziua Copilului cade în chiar a patra zi de Bookfest, oferta editurilor pe acest segment este cu mult mai generoasă decât de obicei. Nu doar volumele autorilor străini vor fi prezente ci, mai ales, cele scrise de autorii români, consacrați deja pe segmentul de carte pentru copii. Astfel, Ioana Bâldea Constantinescu revine cu un nou titlu, de data aceasta la editura Nemira: Poveste pentru Maria. O carte despre copilărie, părinți și dragoni, pe care o va lansa sâmbătă, de la ora 12, împreună cu editorul Ana Nicolau și scriitorul Radu Vancu. Scriitoarea Ioana Nicolaie lansează în spațiul Bookfest Junior, de la ora 16, volumul colectiv Cum am supraviețuit clasei a VIII-a, publicat de editura Arthur și ai cărui autori sunt elevii cursurilor de scriere creativă de la Școala Germană Hermann Oberth.

Spațiul Bookfest Junior găzduiește tot sâmbătă, dar de la ora 18, lansarea unui nou volum semnat de Iulian Tănase, Extraordinara călătorie a ariciului Ariston, apărut tot la editura Nemira.

Pentru copii, dar și pentru tineri, istoricul Adrian Cioroianu, ambasador al României la UNESCO, a scris împreună cu Eduard Andrei volumul Carol al II-lea. Un rege român sub povara epocii sale, publicat de Curtea Veche Publishing și care va fi lansat la scena ARENA, sâmbătă, de la ora 15.

 

Brâncuși și Sezonul leagă România și Franța

 

Sezonul cultural România-Franța este celebrat la Bookfest nu doar prin prezența unui stand generos al Institutului Francez, ci și printr-o serie de volume dedicate personalităților pe care și le împart cele două culturi. Una dintre aceste personalități, Constantin Brâncuși, este subiectul a două cărți publicate la editura Vremea de Doina Lemny, expert la Centrul de Artă Pompidou, și care s-a ocupat mai recent și de vasta corespondență a renumitului sculptor. Volumele Brâncuși și Marthe sau povestea de iubire dintre Tantan și Tonton și Brâncuși & Duchamp. Povestea unei prietenii, corespondența vor fi lansate vineri, de la ora 17.30, la scena ARENA. Renumitul sculptor este și personajul central al volumului Brâncuși, de Paul Rezeanu, publicat de Monitorul Oficial și care va fi lansat alături de academicienii Răzvan Theodorescu și Mihai Cimpoi, prof. dr. Tudor Nedelcea și dr. Bogdan Dumitrache, ambasador special al Regiunii Dunării.

 

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: miercuri, 29  mai — 10:00-20:00; joi, 30 mai — 10:00-20:00; vineri, 31 mai— 10:00-21:00; sâmbătă, 1 iunie — 10:00-21:00; duminică, 2 iunie — 10:00-20:00.

 

Programul complet și actualizat al evenimentelor va fi afișat pe pagina www.bookfest.ro

 

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Marii Britanii din București. Salonul Internațional de Carte Bookfest 2019 este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

Parteneri: ALDUS, Julius Meinl, Klarmedia

Parteneri media: Magic FM, Hotnews.ro, Radio România Cultural, Observator Cultural, Sinteza, Accente.

 

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut  (București, 30 mai – 3 iunie 2018) au fost prezenți circa 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Statele Unite ale Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor